• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertilitesi yüzünden hamiş kalamayan bayanların listesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kıslarrr iyi haftalar .geçmiş kandiliniz mubarek olsun dualarınız kabul olsun inşallahhhhh.

yaa sizlere bişey sorucam herkes demiş yaa ramazanda tüp bbek yaptırmak istemiyorum biraz araştırdım hiç bir şeye zararı yoıkmuş yani ne muayene orucu bozuyor neden iğne çünkü iğne vucuda direnç için vurulmuyor sizler ne diyorsunuz paylaşırmısınız
canım dinimiz oruç hakkında pek çok kolaylık sunmuştur...
oruçluyken iğne orucu bozup bozmadığı bir tartışma konusu...
bana kalsa bozar çünkü herne olursa olsun vücuda giren bir sıvı var sonuçta...
genelde mümkünse gerektğinde hastaların akşamları iğnelerini olmaları daha uygunmuş...
hatta eğer çok hastaysa orucunu tutmayıp sonrada kaza edebilir...
ama tüp bebk tedavisi farklı bir durum...ramazana denk geleceğini bile bile tüp bebeğe başlamak bana mantıklı gelmiyor...

bunun için pek çok sebeb var....
1 bunca yıl beklemişiz 1-2 ay daha ertelesek ne olurki....
2 vajinal utrason orucu bozmaz ama üzerine sıkılan jel bozar...jelsin utrason olurmu bilmem....ben de imkansız...
3 tüp bebeye başlayan kişinin düzenli ve iyi beslenmesi lazım
4 progoston türü ilaçalrda alınması lazım...
5 ve eğer bebek tutarsa da bu ilk zamanlar da oruç tutmak iyi olmaz....
yani anlatmak istediğim bunları bilerek tüp bebeye başladığımızda bilerek ve isteyerek orucumuzu bozmuş veye tutmamış oluruz...
çünkü tüp bebek 1-2 ay erteelnebilir sonuçta...
birde şu var ama....
bazı hastanelerde özellikle ararştırmalarda çok sonraya gün verebiliyorlar...bu gün ramazana gelmiş olabilir...tabi kendi isteğine göre değiştiremiyeceği için olabilir gibi...

Günaydınlar herkese hayırlı haftalar olsun canlarım
inşallah bol hamişli süperrrrrr bi hafta geçiririzopuyorumnanaktan

Ben bugün çok fazla sizlerle olamıycam ne yazıkki
sekreterimiz bugün izinden dönüyo
bütün işlerim birikti geçen hafta onun yerine baktığımdan
bugün işlerimi toparlamam lazım
ama arada bi kaçmaya çalışıcam yine
çok kolay gelsin canımopuyorumnanaktan

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile5 küstüm herkese :umursamaz:
opuyorumnanaktanŞenizŞeniz

zaten doktorum akşam yap demişti ..çünkü ertesi gün gündüz muayeneye baktığı için ,gündüz yapsam iğneyi olmayacak çünkü muayenin gidişatına göre doz düşürüyor veya yükseltiyor...
belki ogün iğne vermiycek ve sen yapmış olacaksın ..akşam yapmak en mantıklısı zaten ramazan olsun olmasın

inşş hayırlıdır canım hakkında
ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz sizz..ramazanda mı ?
bakalım canım neyse hayırlısı o olsun ramazan diye düşündük ama belki daha önce yada 3-4 ay sonra olucak kararsızız

canım dinimiz oruç hakkında pek çok kolaylık sunmuştur...
oruçluyken iğne orucu bozup bozmadığı bir tartışma konusu...
bana kalsa bozar çünkü herne olursa olsun vücuda giren bir sıvı var sonuçta...
genelde mümkünse gerektğinde hastaların akşamları iğnelerini olmaları daha uygunmuş...
hatta eğer çok hastaysa orucunu tutmayıp sonrada kaza edebilir...
ama tüp bebk tedavisi farklı bir durum...ramazana denk geleceğini bile bile tüp bebeğe başlamak bana mantıklı gelmiyor...

bunun için pek çok sebeb var....
1 bunca yıl beklemişiz 1-2 ay daha ertelesek ne olurki....
2 vajinal utrason orucu bozmaz ama üzerine sıkılan jel bozar...jelsin utrason olurmu bilmem....ben de imkansız...
3 tüp bebeye başlayan kişinin düzenli ve iyi beslenmesi lazım
4 progoston türü ilaçalrda alınması lazım...
5 ve eğer bebek tutarsa da bu ilk zamanlar da oruç tutmak iyi olmaz....
yani anlatmak istediğim bunları bilerek tüp bebeye başladığımızda bilerek ve isteyerek orucumuzu bozmuş veye tutmamış oluruz...
çünkü tüp bebek 1-2 ay erteelnebilir sonuçta...
birde şu var ama....
bazı hastanelerde özellikle ararştırmalarda çok sonraya gün verebiliyorlar...bu gün ramazana gelmiş olabilir...tabi kendi isteğine göre değiştiremiyeceği için olabilir gibi...

çok kolay gelsin canımopuyorumnanaktan

opuyorumnanaktanŞenizŞeniz

canım benim benim adet 3 haftada bir geliyo o yuzden diger adetimde bayrama denk geliyo eee şimdiki adettede yaptırmazsam 3-4 ay geçiyo bu kadar beklemekte istemiyorum kafam karışık biraz bakalım kısmet artık

kızlar selaammmm..
valla ya sayfalar aynen duruyo yerinde..
nirde bu devlet,,,,nirde bu millet?????
bu arada ismim değişmiş..
kazene teşekkür ediyorum..a.s.

selam kızlarr akşam habertürkte fatih altaylının programı vardı teketek yaşarnuri hocayı dinledim aslında pek sevmezdim adamı ama adam dün çok mantıklı şeyler söledi oruçla ve kadınla ilgili bebek konusunada gelince bence en mantıklısı ramazandan sonra yaptırmak eğer orucunu tutmak istersen acaba kabul olurmu sorusunu sorup orucu fesada vermektense tutmak daha mantıklı ve ramazandan sonra başlamak daha mantıklı

yok canım karar veremedim daha düşünüyorum sadece

eğer kısa olucaksa ramazan gelmeden işlemler bitip bekelem sürecinde ramazan giricekse
bAşlanablir bence
benim bekleme sürecine denk gelicek ama ben orucumu tutucam Allahın izniyle
eğer bebeğim tutunursada bebişimimde anne rahmine düştüğü günden itibaren oruç turmuş olucak
kaydirigubbakcemile3

eğer kısa olucaksa ramazan gelmeden işlemler bitip bekelem sürecinde ramazan giricekse
bAşlanablir bence
benim bekleme sürecine denk gelicek ama ben orucumu tutucam Allahın izniyle
eğer bebeğim tutunursada bebişimimde anne rahmine düştüğü günden itibaren oruç turmuş olucak
kaydirigubbakcemile3

:asigim:Sabom bencede orucu tut.Rabbim o mübarek ayda sonucunu aldıktan sonra yüzünü güldürücek inşallahhh..:Saruboceq::Saruboceq:

canlarım nasılsınız kıslar banada dua edin troid sintigrafisi çektirdim çarşamba alacam sonucu kötü bişey çıkmasın:gitme:.dün gece uyudum uyandım aklımda hep nasıl çıkacak diye endişe vardı.hatta ağladım sonra uyumuşum.hayat benle hep oyun oynuyor herşey tersine gidiyor nedense.bilmiyorum artık ne kadar dayanacammafoldumben senağlama

canlarım nasılsınız kıslar banada dua edin troid sintigrafisi çektirdim çarşamba alacam sonucu kötü bişey çıkmasın:gitme:.dün gece uyudum uyandım aklımda hep nasıl çıkacak diye endişe vardı.hatta ağladım sonra uyumuşum.hayat benle hep oyun oynuyor herşey tersine gidiyor nedense.bilmiyorum artık ne kadar dayanacammafoldumben senağlama

Canım moral bozma dur
Allahın izniyle inşallah bişey çıkmıycak
daha şimdiden kendini niye üzüyosunki
dualarımız tabiki seninle ama endişelenme bu kadar
iyi düşün sonucunda iyi olucak inşallah:1hug:

merhaba kızlar bencede ramazandan sonra yaptırmanız siizin için daha iyi olur
ben beklemedek,iler listesine yazdırdım adımı bekliyorum şimdilik
tatilden döndüm işler okdar birikmişki bu saate kdar zor bitirdim
buarda tatilden de bişey anlamadım hastalıktan eşim düştü eline 3 dikiş attılar deniz yasağı verdi doktor
bir hafta suya sokamıcak bizde çalışmalara ara vermek zorunda kaldık napalım kısmetimizmiş
temmuz ayı durgun geçti ama ağustos ayında patlamalar olucak heralde inşallah

Back
X