Erkek infertilitesinde vitaminler & gıda etkileri

Arkadaşlar selam,

Eşimin sperm sayısı 1 - 10 bin - 100 bin - 300 bin arası sürekli değişmekteydi hareketlilik %0 ile başladı % 10 ve % 1 arası ve genelde % 1 idi. Total rakkamımız bir kere 1 adet bile çıktı. Amerikan hastanesindeki doktoruma 50 kere sordum bu miktarları ağızdan alınacak vitamin vs. ile birazcık bile olsa düzeltme imkanımız var mı diyeo da bana yok demişti !!!
Ben internetten çok araştırma yaptım ayrıca Bahçecinin yanındaki Dr. Emre diye erkek infertilesi ile uğraşan bir ürolog var. Ama bize GNC'den aşağıdaki vitamini verdi, diğer tüm vitaminler ve gıda maddeleri benim internet araştırmalarım sonucunda listeye girdi.

GNC'den men's arginmax - günde 3 tane son 3 aydır kullanıyordu

Ben 'co enzyme q 10' vitaminini internetten buldum, biraz pahalı ama sonuçlarına değer, günde 2 tane 100 mg, son 3-4 aydır kullanıyordu

Son 3-4 aydır günde 1000 unite D vitamini

Son 6 aydır aralıklarla her gün sabahlari bir kaşık keçi boynuzu pekmezi

Son 2-3 aydır, 3-4 günde bir yarım avakado - harika bir salata tarifim var isterseniz verebilirim

Son bir aydır ortalama 1'er acuç ceviz, goji berry ve kuru incir

son 2-3 haftadır günde 2 litre su içiyordu

sperm örneği vermeden 1 saat önce güzzel okkalı 2 şekerli bir türk kahvesi ! ( bunu da uyguladık son denemede faydası aşağıdaki gibi !!)

Sonucu söylüyorum ; 2 milyon adet ve % 20 hareketli..

Ortalama % 1 hareketten %20 - 20 katı
Ortalama 100 bin'den 2 milyon adet - 20 katı

Bu konu başlığında bu tarz deneyimlerimizden bahsedersek hep beraber bilgilenmiş oluruz. Bütün bu yapılanlar 3-4 ay öncesinden başladı. Özellikle arginmax, q 10 ve d vitamini için internette de yazıyor 3 ay içinde etkisini gösteriyor.

Bu gelişmeyi sizlerle paylaşmak istedim. :3:

Sevgiler
Happy
sabırlar diliyorum bizimde milimde 6 milyon kadar spermler tedaviye 4 ay önce başladık %40 top hareketlilik %1 morfoloji
proxeed plus
l arginine
korean ginseng
ginko
omega
evicap
keçiboynuzu kürü
incir kürü
bol meyve sebze
proxeed plus multivitamin içinde sperm için çok yararlı vitaminler var ayrıca Q enzim almanızada gerek kalmaz içinde yeteri kadar var zaten
3. ayda milimde 13 milyon sperm zar hareketlilik %60 morfoloji aynı
ama eşimde fsh düşüklüğü vardı bunun içinde hala klomen kullanıyor ve hala istenilen seviyey çıkmadı
şu anda 4. ayımız doldu henüz test yaptırmadık
bunları tavsiye edebilirim sana arginmaxs yerine günde 2 defa proxeed plus çok işe yarıyo birçok insan bunun sayesinde hamile kaldı
inşallah kısa sürede değerleriniz artar

Son düzenleme:
sabırlar diliyorum bizimde milimde 6 milyon kadar spermler tedaviye 4 ay önce başladık %40 top hareketlilik %1 morfoloji
proxeed plus
l arginine
korean ginseng
ginko
omega
evicap
keçiboynuzu kürü
incir kürü
bol meyve sebze
proxeed plus multivitamin içinde sperm için çok yararlı vitaminler var ayrıca Q enzim almanızada gerek kalmaz içinde yeteri kadar var zaten
3. ayda milimde 13 milyon sperm zar hareketlilik %60 morfoloji aynı
ama eşimde fsh düşüklüğü vardı bunun içinde hala klomen kullanıyor ve hala istenilen seviyey çıkmadı
şu anda 4. ayımız doldu henüz test yaptırmadık
bunları tavsiye edebilirim sana arginmaxs yerine günde 2 defa proxeed plus çok işe yarıyo birçok insan bunun sayesinde hamile kaldı
inşallah kısa sürede değerleriniz artar

Bu senin yazdığın aşağıdaki listenin yanlarına ne olduklarını biraz açar mısın ? vitamin sanırım öyle değil mi ? proxeed plus
l arginine
korean ginseng
ginko
omega
evicap
morfoloji spermin şekli ile alakalı kısmı değil mi ? o da çok önemli mi biz de daha bu işlerde yeniyiz morfoloji kısmına çok vakıf değilim.. T

Teşekkürler
happy

Bu senin yazdığın aşağıdaki listenin yanlarına ne olduklarını biraz açar mısın ? vitamin sanırım öyle değil mi ? proxeed plus
l arginine
korean ginseng
ginko
omega
evicap
morfoloji spermin şekli ile alakalı kısmı değil mi ? o da çok önemli mi biz de daha bu işlerde yeniyiz morfoloji kısmına çok vakıf değilim.. T

Teşekkürler
happy
proxeed plus multivitamin (içeriği oldukça geniş ve Q enzimde(enerji veriyo) var içinde hepsi aklımda değil l cartinine var ayrıca içinde buda sper üretimine yardımcı)

l arginine sperm üretimine yardımcı oldukça etkili

korean ginseng bitkisel bi ürün spermler üzerinde etkili

ginko bitkisel yine

omega hem bayanda yumurta kalitesini artırıyo ve bebeğin tutunmasına yardımcı sende kullanabilirsin erkeklerdede faydalı

evicap : e vitamini bunu bir çok doktor tavisye ediyo zaten

bunlar sayı ve hızı artırmada yardımcı oluyor ,hepsini aynı anda kullanmak zorunda değilsiniz sadece proxeed bile işe yarıyor

evet morfoloji sperm kalitesi ve çokta değişim olmuyo ,normal ve anormal morfoloji diye ikiye ayrılıyo bizim için normal morfolojinin kruger kriterlerine göre %4 ün üzerinde olması lazım
ama sayı ve hızı artırırsan morfoloji 1 de olsa gebelik gerçekleşiyo ,tanıdığım insanlar var bu şekilde hamile kalan
ve malesef bunların hiç birinin morfoloji konusunda işe yaradığını düşünmüyorum yarasaydı bizimki değişirdi

proxeed plus multivitamin (içeriği oldukça geniş ve Q enzimde(enerji veriyo) var içinde hepsi aklımda değil l cartinine var ayrıca içinde buda sper üretimine yardımcı)

ginko bitkisel yine

omega hem bayanda yumurta kalitesini artırıyo ve bebeğin tutunmasına yardımcı sende kullanabilirsin erkeklerdede faydalı

bunlar sayı ve hızı artırmada yardımcı oluyor ,hepsini aynı anda kullanmak zorunda değilsiniz sadece proxeed bile işe yarıyor

evet morfoloji sperm kalitesi ve çokta değişim olmuyo ,normal ve anormal morfoloji diye ikiye ayrılıyo bizim için normal morfolojinin kruger kriterlerine göre %4 ün üzerinde olması lazım
ama sayı ve hızı artırırsan morfoloji 1 de olsa gebelik gerçekleşiyo ,tanıdığım insanlar var bu şekilde hamile kalan
ve malesef bunların hiç birinin morfoloji konusunda işe yaradığını düşünmüyorum yarasaydı bizimki değişirdi[/QUOTE

Çok teşekkür ederim bilgiler için sen de goji berry dene tavsiye ederim.
Son soru ; bunlarda marka vs önemli değil tabii. ama senin kullandığın vitamin markalarını bilmek isterdim. Tekrar teşekkürler

ginko bitkisel yine

ve malesef bunların hiç birinin morfoloji konusunda işe yaradığını düşünmüyorum yarasaydı bizimki değişirdi[/QUOTE

Çok teşekkür ederim bilgiler için sen de goji berry dene tavsiye ederim.
Son soru ; bunlarda marka vs önemli değil tabii. ama senin kullandığın vitamin markalarını bilmek isterdim. Tekrar teşekkürler
istediğin kadar sorabilirsin kullanıcak olursanız inşallah faydasını görürsünüz,değerleriniz oldukça düşük zaman alabilir ama ümidini kaybetme
marka tabiki çook önemli proxeed i eczacı başı getiriyor ithal kutusu 110 lira ve 15 günlük ,maliyeti yüksek biraz
digerlerini ben hep gnc den aldım ordanda şaşmam açıkcası
kaan aydos isminde bi prof var ankarada ve üniversite hastanesinde görevli oldukça başarılı ve erkek nedenli tedavi gören kk dan bir çok kişiye mailden yardımcı oluyo
istersen mailini veriyim,durumunuzu anlat mutlaka yardımcı olucaktır

ayrıca daha önce hormon testi ayptırdımı eşin yaptırmadıysa baktırın derim çünkü fsh düşüklüğü ve yüksekliği spermleri etkiliyor

Son düzenleme:
istediğin kadar sorabilirsin kullanıcak olursanız inşallah faydasını görürsünüz,değerleriniz oldukça düşük zaman alabilir ama ümidini kaybetme
marka tabiki çook önemli proxeed i eczacı başı getiriyor ithal kutusu 110 lira ve 15 günlük ,maliyeti yüksek biraz
kaan aydos isminde bi prof var ankarada ve üniversite hastanesinde görevli oldukça başarılı ve erkek nedenli tedavi gören kk dan bir çok kişiye mailden yardımcı oluyo

ayrıca daha önce hormon testi ayptırdımı eşin yaptırmadıysa baktırın derim çünkü fsh düşüklüğü ve yüksekliği spermleri etkiliyor

ARKADAŞLAR,
EŞİMDE DE SORUN VARDI. %6 MORFOLOJİ İLE 11. AYDA DOĞAL YOLLA HAMİLE KALABİLDİM. LÜTFEN ACELE ETMEYİN. SADECE L-CARNİTİNE KULLANDI. HEŞEYDEN ÖNCE KOCALARINIZA SİGARAYI İÇKİYİ BIRAKTIRIN LÜTFEN. DOĞAL BESİNLERLE BESLEYİN, ORGANİK ŞEYLER YEDİRİN.
VE ENNN ÖNEMLİSİ KENDİNİZE BAŞKA MEŞGALELER BULUN! BEN BU SİTEYİ TAKİP ETMEKTEN HALEK OLMUŞTUM NE ZAMANKİ ARTIK BAKMAMAYA BAŞLADIM, KAFAMDAN ATTIM HAMİLELİK OLAYINI, NE ZAMANKİ "ALLAH OL DEDİĞİ ZAMAN OLUCAK" DEDİM O ZAMAN OLDU. STRESTEN YUMURTALARINIZIN ETRAFINI BİR HORMON KAPLIYOR VE İSTESENİZ DE GEBE KALAMIYORSUNUZ. LÜTFEN AKLINIZDAN ATIN.... SEVGİLER

Ben bu maillere çok şaşırıyorum, nedeni şu ; Amerikan Hastanesi - yani bu işte almış başını gitmiş bir kurum olarak bildiğim yerdeki benim senelerdir gittiğim doktorum aynı zamanda da tüp bebek doktoru.. eşimin sperm sayısını yükseltmek için hiç bir şey yapamayacağımızı söyledi. Bu kadar kesin katti bir cevap o zaman beni hiç birşekilde tatmin etmemişti. Hiç bir zaman hiç bir cevaba tatmin olmamak lazım ben bunu anladım. Neredeyse 9 aydır bu tüp bebek camiası içindeyim ve elimi attığım tüm doktorlar en az bir iki kere ciddi hatalar yaptılar. Bunların çoğunu hata daha olurken farkettim. Bahçeci kliniği eşimin zaten az sayıda olan spermini dondurmayı unuttu !! ordaki ürolog doktor Emre bey, test kağıdının üzerine eğer yeteri kadar sperm varsa dondurulsun yazdı. Ordaki biyolog ya da kimse eşimin önceki testlerini ya da ne olursa olsun genel dosyasını bilmiyor ki.. aradan 2 hafta geçti biz donduruldu sanıyorum, doktor aradı biz onu dondurmamışız ben size yanlış bilgi vermişim dedi.
Bu kadar az sperm sayısı olan erkeklerde sıfır sperme düşme ihtimali her an var.. bugün 100,000 verir yarın bitmiştir.. zero ! zero ! böyle bir hata yapılabilir mi?

erkek infertilesindeki genel hatalar - lütfen arkadaşlar herkes başlarına gelenleri buradan paylaşsınki yeni arkadaşlar olaya bir adım önden başlasın

Yanlış bilinen gerçekler..

- Her türlü gıda takviyesi kesinlikle pek çok kişide sperm sayısı hareketliliği etkiliyor
- Sperm dondurulma işlemi sonrasında dondurulan sperm ne kadar milyonlarca olsa da sadece tek sefer kullanılabiliyor, bu yüzden az sperm sayılı erkekler mutlaka 2-3 tane kenara dondurulmuş koymaları gerekiyor.
- Sperm sayısı az erkekler her an sıfırı bulabilirler , kesinlikle dondurulmuşları olması lazım.
- Erkeklerde yorgunlukl stres - sperm sayısını çok etkiliyor. Doktor dedi ki tatile gidecekseniz gezin eğlenin sperm örneğini sonra verin. Sıfır stres belki ama yorgunluk çok tabii.. Özellikle şehir gezmeleri çok yorucu olabiliyor. Dönünce sperm örneğini söylüyorum '1' sadece bir :))) bu sayı kasım ayında geldi.. inanabiliyor musunuz ? o tarih sonrasında gıda takviyeleri vs vs ile 2 milyon'u bulduk. Aradaki fark inanılmaz.

Bu arada söylemeyi unuttum, son 2-3 aydır organik besleniyorduk bunun da mutlaka bir etkisi olmuştur. %100 olmasa bile %50 organik bile fark etmiştir tahminimce.

Çenem düştü bu konuda çok sinirleniyorum bu hatalar o kadar çok insanın başına geliyor ki inanılmaz. Bu bilgiler ilk gidilen ürolog tarafından verilmeli bence.. ama adamın gözü kapıda hadi çıkın da beni uğraştırmayın diye bakıyor..

Herkese sevgiler
Happy

Meri Allah senden razı olsun :) bu bilgiler harika. Öğrettiler de öğrenmedik mi yani değil mi ?
Piyasada tüp bebekle ilgili bir kitap var mı ? ben bir kaç kere aradım bulamadım..
O bahsettiğin doktora gitmek isterim ben, ankarada mı dedin ?
mailini de gönderebilirsen belki mail üzerinden bir kaç bilgi koparabilirim :)
sen bu bilgileri ondan mı aldın ?
senin tüm dediklerini yapasım var ama eşimde şu an kullandıklarımızla çok iyi bir sonuç aldığımızdan değiştiresim de pek gelmiyor açıkçası.
Haberlerini bekliyorum.
Sevgiler,
Verry Happy :)

Ben bu maillere çok şaşırıyorum, nedeni şu ; Amerikan Hastanesi - yani bu işte almış başını gitmiş bir kurum olarak bildiğim yerdeki benim senelerdir gittiğim doktorum aynı zamanda da tüp bebek doktoru.. eşimin sperm sayısını yükseltmek için hiç bir şey yapamayacağımızı söyledi. Bu kadar kesin katti bir cevap o zaman beni hiç birşekilde tatmin etmemişti. Hiç bir zaman hiç bir cevaba tatmin olmamak lazım ben bunu anladım. Neredeyse 9 aydır bu tüp bebek camiası içindeyim ve elimi attığım tüm doktorlar en az bir iki kere ciddi hatalar yaptılar. Bunların çoğunu hata daha olurken farkettim. Bahçeci kliniği eşimin zaten az sayıda olan spermini dondurmayı unuttu !! ordaki ürolog doktor Emre bey, test kağıdının üzerine eğer yeteri kadar sperm varsa dondurulsun yazdı. Ordaki biyolog ya da kimse eşimin önceki testlerini ya da ne olursa olsun genel dosyasını bilmiyor ki.. aradan 2 hafta geçti biz donduruldu sanıyorum, doktor aradı biz onu dondurmamışız ben size yanlış bilgi vermişim dedi.
Bu kadar az sperm sayısı olan erkeklerde sıfır sperme düşme ihtimali her an var.. bugün 100,000 verir yarın bitmiştir.. zero ! zero ! böyle bir hata yapılabilir mi?

erkek infertilesindeki genel hatalar - lütfen arkadaşlar herkes başlarına gelenleri buradan paylaşsınki yeni arkadaşlar olaya bir adım önden başlasın

Yanlış bilinen gerçekler..

- Her türlü gıda takviyesi kesinlikle pek çok kişide sperm sayısı hareketliliği etkiliyor
- Sperm dondurulma işlemi sonrasında dondurulan sperm ne kadar milyonlarca olsa da sadece tek sefer kullanılabiliyor, bu yüzden az sperm sayılı erkekler mutlaka 2-3 tane kenara dondurulmuş koymaları gerekiyor.
- Sperm sayısı az erkekler her an sıfırı bulabilirler , kesinlikle dondurulmuşları olması lazım.
- Erkeklerde yorgunlukl stres - sperm sayısını çok etkiliyor. Doktor dedi ki tatile gidecekseniz gezin eğlenin sperm örneğini sonra verin. Sıfır stres belki ama yorgunluk çok tabii.. Özellikle şehir gezmeleri çok yorucu olabiliyor. Dönünce sperm örneğini söylüyorum '1' sadece bir :))) bu sayı kasım ayında geldi.. inanabiliyor musunuz ? o tarih sonrasında gıda takviyeleri vs vs ile 2 milyon'u bulduk. Aradaki fark inanılmaz.

Bu arada söylemeyi unuttum, son 2-3 aydır organik besleniyorduk bunun da mutlaka bir etkisi olmuştur. %100 olmasa bile %50 organik bile fark etmiştir tahminimce.

Çenem düştü bu konuda çok sinirleniyorum bu hatalar o kadar çok insanın başına geliyor ki inanılmaz. Bu bilgiler ilk gidilen ürolog tarafından verilmeli bence.. ama adamın gözü kapıda hadi çıkın da beni uğraştırmayın diye bakıyor..

Herkese sevgiler
Happy

merhabalr happy cim nasılsın ? konuyu görünce yazmak istedım hemen..
öncelikle kesınlıkle doktorlarınıza güvenin fakat kendi araştırmalarınızı da yapın şöylekii
1.)3 yıl önce kesinlikle benim gibi bir hastaya verilmeyecek bi fitil yüzünden küçücük bi çatlatken kocaman olan fisürden ameliyat olmak zorunda kaldım gittiğim hastene adana nın en iyi diye bilinen hastanelerinden biriydi ayrıca sakın böyle bir hataya düşmeyin yanii hastane adı değil doktrun yeteneği önemlidir tüp bebekte ise embriyolog, doktor+lavoratuar sartları..
2)ve ılk tedavım işbilmez bır doktor yuzunden yarım kaldı bana aşılama dozu yerıne tup bebek tozuyla basladı becereemdı elıne yuzune bulaştırdı aslında tam mahkemelik tı ama neyse..onun yuzunden 2. tedaımdede yeterı kadar umutlu olamdım sankı hep o sıkıntılar yıne olacakmıs gıbı geldi negatıf basladığım bı tedavı negatıf sonuslandı nıhayetınde..
bize gelınce:

yaklasık 1,5 yıl önce ise eşim varikosel grade3(3. derece ilerlemiş)ve sol testiste atrofi( bir çeşit küçülme yada ordakı dokunun bı kısmının ölmesi) olusmus.. yaptığım kürler ve kullandığımız ilaçlar:
A) L-arginine toz halınde( 1 ay ancak içebıldı tadı cok kötü dedi.) evicap,trental,tamoxifen(klomenin muadili ama daha sonra uretıldı daha az yan etkısi var, kısaca fsh yukseltmek için kullanılıyor)
c vitamını(hücreleri yenileyisi ve antioksidan etkisi için eşim kendisi aldı hekimdir kendisi)
B) keçiboynuzu kürü,ginseng, gingko biloba ,sarı kantaron tribulus(cobançömelten) içecern kapsuller tozlar yaklasık 3 ay kullanldı
sonuç:sayı ameliyattan sonrada öncede 10 mılyon cıvarında hız aynı morfoloji bı kez bakıldı %7ydi
şimdi kullandıklarımız
1)klomen+testocaps(testosteron) ve multivitamin one a day (men health)
3 ay bunları kullandıktan sonra bı faydası olmazsa tüp bebek tedavısınden bır ay kadar önce gun asırı menogon 75 kullanacak fsh kısa surelı epey bı artırılıp iyi bır sayıda örnek elde etmek için
şimdi naçizane 1.5 yıılık arastırma sonucu okuduğum makalelerden ve bizzat yasadıklarımdan aktarabileceklerim
1. aynı ilaç yada bitki herkes de aynı sonucu vermez bi hastada sonucu kat be kat artıran bi ilaç bitki size hiçbir fayda sağlamayabilir. çünkü herkesin vucundakı eksık madde farklıdır
örnek: bir erkekte çinko eksıktır yada e vitamını siz bunları vucuda verırsenız bunun faydası olacaktır ama eksıklık yoksa sonuç değişmeyecektır
sonuç: eksikliği bulup ona göre tedavi uygulanmalı yararı olmayan tedavılerde ısrarcı olunmamalı kişisel faklılıkları unutmuyoruz..
2. 2. dünya savası esnasında yapılan bir arastırmada erkeklerın çoğunun azospermlı olduğu ortaya cıkmıstır bızım tedavıden oncekı ay 12 mılyon olan sperm sayımız ilk defa tedavı oludğu ay 6 mılyona düşmüştür.
sonuç: stres hem erkeğin hem kadının yani sperm ve yumurtalrın:) düşmanıdır ilk ekarte etmemız gereken strestir.
yapılacaklar :)erkekler genellıkle sperm azlığını, erkekliklerınde bır problem olduğu hissine kapılırlar ve ne kadar aydın da olsalar bunu takıntı halıne getirler bu konuda konusmak ıstemezler sonuç olarak butun tedavi sizin uzerınızden gercekleip butun çileyı sız çekerken, destek olmaları bir tarafa sız onlara destek olursunuz basınızı salladığınızı görür gibiyim( eşlerıne mukemmel sekılde destek olanlar da vardır onlar sanslı azınlıktır:)
karar: karar sizin ya ahlanıp dövünür onu suçlarsınız( zaten tedavıde butun acıları ben cekıorum bıde destek bıle olmuosun dahada senı ben pışpışlıorum gibi) ya da bu durum bebeğiniz oluncaya kadar kendine güveni gelmeyeceğini bildiğiniz için ona SİZ destek olursunuz
örnek: gün içinde kısa msjlar onu ne kadar sevdiğinizi yada onun sizin için ne kadar önemli olduğu bunu sızın yaratıcılığınıza bırakıorum..bu konuyu konusmayı cok sevmıosa sadece gerekenlerı konusmak, çok sık bahsetmemek, tlf nunun haturlatma bolumune kısa cumlelr yazıp gun ıcınde onu sasırtmak sık sık sarılmak vs. vs.. buraya yazamayacağım müstehcen örnekleri de size bırakıorum:)
suan sonuçlar ne durumda bılmiyorum yaptırınca test yazıocam sonuçları..ama bildiğim tek sey stres cok buyuk bır etken hem kadın ıcın hem erkek ıcın ben kendımde yumurta kalıtesı ıcın proteın agırlıklı beslenıorum kalıteyı artırdığı soylenıor bende gozuken bı sorun yok rezervmde ıyı ama yınede elımden gelenı yapıorum hergun esım ve ben portakal suyu ıcıoruz
işte böylee happycimm senın nezninde butun erkek ınfertıl çiftlere kucucuk pratık öneriler
bol şans:)

Meri Allah senden razı olsun :) bu bilgiler harika. Öğrettiler de öğrenmedik mi yani değil mi ?
Piyasada tüp bebekle ilgili bir kitap var mı ? ben bir kaç kere aradım bulamadım..
O bahsettiğin doktora gitmek isterim ben, ankarada mı dedin ?
mailini de gönderebilirsen belki mail üzerinden bir kaç bilgi koparabilirim :)
sen bu bilgileri ondan mı aldın ?
senin tüm dediklerini yapasım var ama eşimde şu an kullandıklarımızla çok iyi bir sonuç aldığımızdan değiştiresim de pek gelmiyor açıkçası.
Haberlerini bekliyorum.
Sevgiler,
Verry Happy :)

ksaydos@tr.net
allah sendende razı olsun canım bişey yapmadım ben ayrıca bu bilgilerin hepsini ben kk dan öğrendim kaan hocayıda,2 milyondan 76 milyona yolculuğumuz topiği var orda takılıyorum bilgilerin tamamınıda orda tanıdığım bi arkadaşdan öğrendim krishazelden onlarda aynı sıkıntıları yaşamışlar türkiyeden ve farklı ülkelerden birçok uzmanla yazışmış türkçe yabancı birçok makale okumuş ve kaan aydosun sayesinde meleğine kavuşmasına sadece bir kaç ay kaldı,bunun gibi olan birçok arkadaş var hemize umut oldu
kaan hoca ankarada mailden durumunuzu anlat elinde olan testleri yaz hormon testi yaptırdıysanız onları da ekle ,kesinlikle yardımcı olucaktır gerek görürse gelin yüz yüze görüşelim der zaten
hiç bir üroli uzmanı erkek infertibilitesini tedavi etmiyo malesef drek tüp deyip işin içinden çıkıyolar,tamam tüp de kaliteli sperm yoksa gerekli tüm inceleme yapılmadan tüp yapılsa da ve gebelik gerçekleşse bile düşükle sonuçlanabiliyor yada hiç tutmuyor
kaan hocanın bir çok hastasının başarı hikayelerini okudum eşi azolu olup uygun tedaviyle sperm çıkışı olup tüple ,aşılamayla hatta doğal yolla hamile kalanlar çok fazla
bi arkadaş daha vardı onun eşinde 6 7 tane sperm vardı yanlış hatırlamıyosam onlara proxeed i vermemiş başlangıçta size ne der bilemem
bizede sadece hormon sorunu için klomen verdi ve proxeed plus dedi ve kullanıyoruz,diğerlerini ben artısı olur diye veriyorum eşime
ben sadece erkek infertibilitesini görünce kullandığıklarımızı yazmak istedim faydası olur diye

ayrıca gerek görmesse gitmenize gerek yok her ay tahlillerinizi gönderiyosunuz maille yönlendiriyo sizi
allah kaan aydos dan razı olsun diyorum ben,herkes bizi başından atarken o hiç bir para almadan sadece maille yardımcı oluyor tedavi ediyor bu bile yetrli türkiye şartlarında sevinebilmek için bence

SEvgili Masal,
Ne güzel yazmışsın çok teşekkürler.. şu pohpohlama işi evet benim de o dönemler hala mümkün olduğu kadar yaptığım bir şey ama geçen gün olanları anlatayım soğuk kanlı olamadım bu sefer maalesef..
bir sürü vitamin alıyor ya onları da zorla alıyor, vitaminin fazlası zararmış vs beni yedi bitirdi yani. keçiboynuzu pekmezi günde 1 kaşık, bir baktım uzun süredir kullanmıyor ben de bir kere söyledim, şekerim niye almıyorsun vs vs.. tamam alacağım dedi tam da örnek vermesine 1 hafta var !! tekrar bir farkettim ki hala almıyor. sorunca ne dese beğenirsiniz. şekerini yükseltiyormuş, acıktırıyor kilo aldırıyormuş !!! benim aylardır olduğum iğne sayısı toplamda 100 olmuş olabilir, kıçımı gören doktor, hemişire sayısı 20'yi buldu, kist sayısı 1 , halen sevgili kist bende ikamet etmekte. uzun protokol lucrin maalese kist yaptı. daha anlatsam anlatırım. kendimi kaybettiğimi hatırlıyorum. sonrasını hatırlamıyorum. Ben maalesef eski bir lenfoma hastasıyım şükürler olsun iyileştim ama artık bana doktor ilaç iğne demek o kadar zor ki, ben bizim için nelere katlanıyorum, bu adam ( kocam olur kendileri ) pekmez yemiyor yahu.
. acıktırıyormuş, bunu söylemeden tam 1 saat önce dışarıdan ısmarladığı koccaman bir tabak irmik helvası yedi bu arada zatı muhterem.
şimdi şekerim biz bu durumda ne yapalım.. bir de böyleleri var. ben kocamı çok seviyorum, birbirimizi sevdiğimizi söylerken ağlamaya falan başlarız ama inan ben uzun zamandır sevgiden ağlayamıyorum, başka nedenlerim daha fazla maalesef..

yorumlarını bekliyorum, mesaj attım cevap gelmedi yaaa :) öyle cepten cevap yazamazmışşşş

Happy

ksaydos@tr.net
allah sendende razı olsun canım bişey yapmadım ben ayrıca bu bilgilerin hepsini ben kk dan öğrendim kaan hocayıda,2 milyondan 76 milyona yolculuğumuz topiği var orda takılıyorum bilgilerin tamamınıda orda tanıdığım bi arkadaşdan öğrendim krishazelden onlarda aynı sıkıntıları yaşamışlar türkiyeden ve farklı ülkelerden birçok uzmanla yazışmış türkçe yabancı birçok makale okumuş ve kaan aydosun sayesinde meleğine kavuşmasına sadece bir kaç ay kaldı,bunun gibi olan birçok arkadaş var hemize umut oldu
kaan hoca ankarada mailden durumunuzu anlat elinde olan testleri yaz hormon testi yaptırdıysanız onları da ekle ,kesinlikle yardımcı olucaktır gerek görürse gelin yüz yüze görüşelim der zaten
hiç bir üroli uzmanı erkek infertibilitesini tedavi etmiyo malesef drek tüp deyip işin içinden çıkıyolar,tamam tüp de kaliteli sperm yoksa gerekli tüm inceleme yapılmadan tüp yapılsa da ve gebelik gerçekleşse bile düşükle sonuçlanabiliyor yada hiç tutmuyor
kaan hocanın bir çok hastasının başarı hikayelerini okudum eşi azolu olup uygun tedaviyle sperm çıkışı olup tüple ,aşılamayla hatta doğal yolla hamile kalanlar çok fazla
bi arkadaş daha vardı onun eşinde 6 7 tane sperm vardı yanlış hatırlamıyosam onlara proxeed i vermemiş başlangıçta size ne der bilemem
bizede sadece hormon sorunu için klomen verdi ve proxeed plus dedi ve kullanıyoruz,diğerlerini ben artısı olur diye veriyorum eşime
ben sadece erkek infertibilitesini görünce kullandığıklarımızı yazmak istedim faydası olur diye

ayrıca gerek görmesse gitmenize gerek yok her ay tahlillerinizi gönderiyosunuz maille yönlendiriyo sizi
allah kaan aydos dan razı olsun diyorum ben,herkes bizi başından atarken o hiç bir para almadan sadece maille yardımcı oluyor tedavi ediyor bu bile yetrli türkiye şartlarında sevinebilmek için bence

Mericim çok teşekkür ederim, şimdi bu adama böyle pat diye mail mi atayım..?! ben sizin sapığınızım gibi olacak biraz :) böyle doktorlar kaldı mı? inanması zor valla.. onu buralara alalım.. bahçeciye ya da alman hastanesine koyalım çok para kazanır :P ( tipik türk aklı beynimi ele geçirdi)

Mericim çok teşekkür ederim, şimdi bu adama böyle pat diye mail mi atayım..?! ben sizin sapığınızım gibi olacak biraz :) böyle doktorlar kaldı mı? inanması zor valla.. onu buralara alalım.. bahçeciye ya da alman hastanesine koyalım çok para kazanır :P ( tipik türk aklı beynimi ele geçirdi)

dene ve gör diyorum sadece
alman hastanesine gitmiştim ben timur gürgana temmuzda aşılama yapıcaktı bize kısmet olmadı
şimdi kaan aydosu buldum onunla devam ediyorum yola
herşey gönlünce olsun

SEvgili Masal,
Ne güzel yazmışsın çok teşekkürler.. şu pohpohlama işi evet benim de o dönemler hala mümkün olduğu kadar yaptığım bir şey ama geçen gün olanları anlatayım soğuk kanlı olamadım bu sefer maalesef..
bir sürü vitamin alıyor ya onları da zorla alıyor, vitaminin fazlası zararmış vs beni yedi bitirdi yani. keçiboynuzu pekmezi günde 1 kaşık, bir baktım uzun süredir kullanmıyor ben de bir kere söyledim, şekerim niye almıyorsun vs vs.. tamam alacağım dedi tam da örnek vermesine 1 hafta var !! tekrar bir farkettim ki hala almıyor. sorunca ne dese beğenirsiniz. şekerini yükseltiyormuş, acıktırıyor kilo aldırıyormuş !!! benim aylardır olduğum iğne sayısı toplamda 100 olmuş olabilir, kıçımı gören doktor, hemişire sayısı 20'yi buldu, kist sayısı 1 , halen sevgili kist bende ikamet etmekte. uzun protokol lucrin maalese kist yaptı. daha anlatsam anlatırım. kendimi kaybettiğimi hatırlıyorum. sonrasını hatırlamıyorum. Ben maalesef eski bir lenfoma hastasıyım şükürler olsun iyileştim ama artık bana doktor ilaç iğne demek o kadar zor ki, ben bizim için nelere katlanıyorum, bu adam ( kocam olur kendileri ) pekmez yemiyor yahu.
. acıktırıyormuş, bunu söylemeden tam 1 saat önce dışarıdan ısmarladığı koccaman bir tabak irmik helvası yedi bu arada zatı muhterem.
şimdi şekerim biz bu durumda ne yapalım.. bir de böyleleri var. ben kocamı çok seviyorum, birbirimizi sevdiğimizi söylerken ağlamaya falan başlarız ama inan ben uzun zamandır sevgiden ağlayamıyorum, başka nedenlerim daha fazla maalesef..

yorumlarını bekliyorum, mesaj attım cevap gelmedi yaaa :) öyle cepten cevap yazamazmışşşş

Happy

happy cim yeniden merhabalar öncelikle kocaman bi kahkaha atmam lazım:)))))))
nedenıne gelınce aynısını bugun ben yasadım hanedan soyundan olan kocam msjıma cvp yzmadı son anda görmüşmüş zaten cıkıomus eve gelmek ıcın ben hiç çaktırmadım o zaman cvbı kulağıma söyle dedim:))))amann allahım yaa su düştüğümüz hallere bak sabırda son sınırımdayım.. bide beyefendilerin egolarını pışpışlıyoruz.. çok hürrem gördüm kendimi..
halbuki benim progynex iğnelrimin yeri nerdeyse hala hatırlatıyorlar varlıklarını haa unutmadan akdenız bölgesindeki doktorların çoğunun gördüğünü de söyleyebilirim hepimize göre en mahremimizi ..yerleştirilen spekulumları falanları filanları hiç bahsetmıorum bilee travmatize oldu yazık artık..
ama inatla bu görevimi yerine getiriyorum elbet bi gün benimde gücüm tükenecektir nereye kadar herseyi omzunda tasıyabilirsin ki....o an zaten caresiz o güçlü duracaktır ama suan bu yükü kaldıran biri varken yormuyor belliki kendini..çiftlerden biri daha güçlü durduğunda diğer taraf pasif duruma geciyor ve güçlü tarafın bir nevi görevi oluyor herşeyi arastırmak kullanılacak ilaçları belirlemek,tedavının yapılacağı merkeze karar vermek vs vs. bunu zaten pek bi gönüllü yapan biri varken neden yorsun ki kendini..
biz ugrasmaktan vazgecsek onlar belkı sarılacak bunu once tecrubelerımle sabıttır ben artık bırakmıstım bir ara hiçbişey yapmıyor arastırmıyorudum kendısı buldu trıbulus ve kuru siyah incir çekirdeği ektresinin iyi geleceğini 4 ay kadar kullandı daha bı dolu bıseyler kullanıodu..aktara gidip:)
taraflardan biri kıracak kendini happycim ben eşimin bunu yapmayacağını anladım artık ve ben kırdım kendimi.. aksi halde ona kızmaktan helak edıodm kendimi hala büyük bir kızgınlık var ona karşı bu yolda beni bukadar desteksiz bu kadar yalın ve tek basıma bıraktığı için erkekler güçlü olur olmalı da konduramdım bunu ona yanımda olmalıydı sarılıp ben hep senın yanında olacağım demeliydi cocuk gibi hayata küsmek niye hayat arkdasını bu yolda tek bırakmak niyeydi..
hep bunları sorguladım diğer tedavimde beni rahatlatacağı yerde strese sokmasına kızıodum için için halbukı yerleşebilirmiydi gergin bir uterusa embriyomuz..yerleşmedi de..
artık nedenleri keşkeleri koyup bi kutuya kapadım ağzını..oysa biz ne çok sevmiştik birbirimizi ..daha birbirimize doyamadan koşuşturduk bebek hayallerımızın pesınden..daha 6 ayımız dolmadan hemde..
şimdi bunları hatırlatmaya çalışıyorum hem kendime hem eşime tanıstığımız yere gideceğiz 3. tedavi esnasında birbirimze neden aşık olduğumuzu hatırlayacağız buna ihtiyacımız var
siz de hatırlayın ve hatırlatın bol şans..

Oznur selamlar,

Çok haklısın, benim eşim de bu söylediklerinin çoğunu kullandı. ACE selenyum , çörek otu, arı sütü polen vs. GNC'den arginmax ve co enzyme q 10 vitamin hapına bağlıyorum ben bu sonucu. Son 3-4 sperm testimiz aynı merkezde yapıldı. Sana tavsiyem sadece bunları eşine vermen hap olduklarından midesini de bulandırmaz... benim eşim de kesinlikle seninle aynı düşüncede idi ama o da çok şaşırdı bu sonuçlara.. her insan doktoru kendisidir, Allah hepimize mutlu son verir inşallah.

SEvgiler,
Happy

happy bu yazdıklarını kk da erkek infertilitesı bolumunde 2 mılyondan 76 mılyona yolculugumuz adlı topıkte bulabılırsın canım.ama merının dedıgı gıbı eksıklerın var.proxeed kullanın bence yanında l argınıne evicap ve omega.bız ginsengi bıraktık ama tercıh meselesı.proxeedın ıcınde co enzyme q,cınko folık asıt ,c vıtamını vs var zaten.ayrıyetten almaya gerek yok.ama kecıboynuzu olayı sayıya degılde harekete etkılı bence.bırde bunların hıcbırı morfolojıye etkı etmıyor malesef.bız varıkosel amelıyatıda olduk morfolojı hep % 2:(( ama dedıgım topıgı zıyaret etmenızı tavsıye ederım.merı de ve bırcok kısı kaan beyde tedavı olmakta.gayette ii sonuclar alınıyor.benım esımde klomen degıl tamoxifen nolvadex kullanıyor 2 aydr.bırde yazdıgım vitamınlerı.
bakalım 1-2 ay sonrakı sperm testınde nasıl cıkacak.sonuclar.

mrb arkadaşlar bende tüp bebekte aralıkta birinci denemede negatif aldım ikinciyi bu ay denedik dondurulmuşlarla dün negatif aldım yine:43::43::43::43: bizim sorun eşimin sperm sayısı az artık onu arttırmaya çalışıcaz verdiğiniz bilgiler çok güzel arkadaşım rica etsem avakado salatasının tarifini verirmisin

sperm sayısını proxeed arttırıyor canım.aynı zamanda fsh ına baktrsın esın.dusuk yada yuksekde bu deger ondan da sayı dusuk olabılıyor.tedavıyle fsh normal degere geldıgınde sayıdada artıs oluyor.bence bu testı de yaptırıp kaan beye maıl atabılırsınız.

evet proxeed benim eşime de iyi geldi, hem morfoloji, hem sayı arttı hem de hareketlilik, doktorumuz geöen ay tavsiye etti bir ay bile sürmeden farketti

Başka topiktede yazmıştım ama buraya da yazmak istedim. Bizde ağustos ayında sayımız 5000 morfoloji ve hareketli %5 ti. 4 ay boyunca keçiboynusu kürü ve solgarın male multiple (içinde bir sürü vitamin selenyum, çinko, folik asit vb. var) kullandık. Ocak ayında sayımız 100.000 olmuştu yani 20 kat arttı.

arkadaşlar morel bozmakk istemem ama 5000 ile 100000 arasında çok fark yok 1 milyon ilede arasında çok fark yok önemli olan 20 milyonun üstünde olması 1 milyonken 20 milyon olup 20 katına çıkması fark etti demek için yeterli bence ben ürolojide hemşirelik yaptığım için bu konuyu doktorlarla çok konuştuk ordan söylüyorum

arkadaşlar morel bozmakk istemem ama 5000 ile 100000 arasında çok fark yok 1 milyon ilede arasında çok fark yok önemli olan 20 milyonun üstünde olması 1 milyonken 20 milyon olup 20 katına çıkması fark etti demek için yeterli bence ben ürolojide hemşirelik yaptığım için bu konuyu doktorlarla çok konuştuk ordan söylüyorum

Öznurcum evet bunu ben de duydumbizim doktor da 100,000- 300,000 için öyle söylemişti .. peki 100,000 - 2 milyon arasında fark var değil mi ?.. sence 100 binden 2 milyon yaptıysak, 2 milyonu 20 milyon yapabilir miyiz ?

happy cim yeniden merhabalar öncelikle kocaman bi kahkaha atmam lazım:)))))))
nedenıne gelınce aynısını bugun ben yasadım hanedan soyundan olan kocam msjıma cvp yzmadı son anda görmüşmüş zaten cıkıomus eve gelmek ıcın ben hiç çaktırmadım o zaman cvbı kulağıma söyle dedim:))))amann allahım yaa su düştüğümüz hallere bak sabırda son sınırımdayım.. bide beyefendilerin egolarını pışpışlıyoruz.. çok hürrem gördüm kendimi..
halbuki benim progynex iğnelrimin yeri nerdeyse hala hatırlatıyorlar varlıklarını haa unutmadan akdenız bölgesindeki doktorların çoğunun gördüğünü de söyleyebilirim hepimize göre en mahremimizi ..yerleştirilen spekulumları falanları filanları hiç bahsetmıorum bilee travmatize oldu yazık artık..
ama inatla bu görevimi yerine getiriyorum elbet bi gün benimde gücüm tükenecektir nereye kadar herseyi omzunda tasıyabilirsin ki....o an zaten caresiz o güçlü duracaktır ama suan bu yükü kaldıran biri varken yormuyor belliki kendini..çiftlerden biri daha güçlü durduğunda diğer taraf pasif duruma geciyor ve güçlü tarafın bir nevi görevi oluyor herşeyi arastırmak kullanılacak ilaçları belirlemek,tedavının yapılacağı merkeze karar vermek vs vs. bunu zaten pek bi gönüllü yapan biri varken neden yorsun ki kendini..
biz ugrasmaktan vazgecsek onlar belkı sarılacak bunu once tecrubelerımle sabıttır ben artık bırakmıstım bir ara hiçbişey yapmıyor arastırmıyorudum kendısı buldu trıbulus ve kuru siyah incir çekirdeği ektresinin iyi geleceğini 4 ay kadar kullandı daha bı dolu bıseyler kullanıodu..aktara gidip:)
taraflardan biri kıracak kendini happycim ben eşimin bunu yapmayacağını anladım artık ve ben kırdım kendimi.. aksi halde ona kızmaktan helak edıodm kendimi hala büyük bir kızgınlık var ona karşı bu yolda beni bukadar desteksiz bu kadar yalın ve tek basıma bıraktığı için erkekler güçlü olur olmalı da konduramdım bunu ona yanımda olmalıydı sarılıp ben hep senın yanında olacağım demeliydi cocuk gibi hayata küsmek niye hayat arkdasını bu yolda tek bırakmak niyeydi..
hep bunları sorguladım diğer tedavimde beni rahatlatacağı yerde strese sokmasına kızıodum için için halbukı yerleşebilirmiydi gergin bir uterusa embriyomuz..yerleşmedi de..
artık nedenleri keşkeleri koyup bi kutuya kapadım ağzını..oysa biz ne çok sevmiştik birbirimizi ..daha birbirimize doyamadan koşuşturduk bebek hayallerımızın pesınden..daha 6 ayımız dolmadan hemde..
şimdi bunları hatırlatmaya çalışıyorum hem kendime hem eşime tanıstığımız yere gideceğiz 3. tedavi esnasında birbirimze neden aşık olduğumuzu hatırlayacağız buna ihtiyacımız var
siz de hatırlayın ve hatırlatın bol şans..

yahu bunların topu birden çocuk zaten ikinciyi yapınca ne yapacağız onu merak ediyorum ben :)
bizde maalesef yakın ilişkiler de çok büyük darbe aldı bu dönemden.. halen de öyle.. bu konuda ben her zaaman daha istekliysen artık reddedilme korkusu ile istek mistek kalmadı. böyle somurtup oturasım geliyor ama tabii bu böyle olmaz. yani bence tüp bebek bir çiftin başına gelebilecek en büyük sınav en büyük macera. ben uğraşıp senelerce tüp bebek yapıp sonra boşananları biliyorum.
aşkımdan ölsem de biliyorum ki o ayrılanlar da bir zamanlar aşıktı öyle değil mi ?

şu proxeed bir de diğer ilaçlara geçelim biz de.. bundan sonraki ilk denememiz haziranda.. 2 ay var zaten gnc arginmax bitiyor..

haydi iyi geceler hepinizeee

Happy :81:

Back
X