Erkek jinekolog fobimi nasil yenebilirim?

Sismaniye

Guru
Pro Üye
4 Aralık 2015
9.882
23.463
348
selam dostlar
Ben bugune kadar hic erkek jinekologa muayene olmadim.
hayatimi tehdit etmeyen ama zorlastiran bazi problemlerden dolayi ameliyat olmam gerekiyor. Malum yurtdisindayim, devlet doktorlarina kendimizi teslim ettik, ve doktor secme gibi bi sansim da yok.
Bugune kadar hep kadin jinekologlara denk geldim sukur, son randevumda ise beni ameliyat edecek doktor vardi. Ve erkekmis malesef.
Ben kadin muayene ederken bile cok zorlandim cunku bayagi elle uzun bir muayene herseyi iptal mi etsem diyorum. (1.5 senedir testler ve ongorusmeler sonucu bu asamaya gelebildik ) ama sorunumun da giderilmesini istiyorum.
Son randevumda regl oldugumdan muayeneyi kabul etmedim ama haftaya gidersem kesin kabul etmem gerekecek.
Bu fobimi nasil asabilirim?

İlk erkek jinekolog muayenemi ilk doğumumun oldugu gün oldum.
Hastaneye gittim, acilde erkek doktor vardı.
Kadından bir farkı yoktu benim için.
Sizin için de öyle olacaktır.
Nasılsanız her zamanki gibi gidin, doktor doktordur.

Psikolog belki rahatlatır.
Veya giderken sakinleştirici için pamuk gibi sakin sakin girin muayeneye :)
Psikologa zamanim yok, bi de ona randevu istersem 3 ay da onu beklerim :))

Bende erkek dişçi sevmiyorum. Koca koca elleriyle ha söktü ha sökecek dişimi diye :)
Erkek disciye cok gittim, hipo gibi agzi acik gozleri yumuk vaziyette elin adaminin onunde durmak hosuma gitmese de, erkek disciler genellikle(her zaman degil) daha basarili oluyor.

Dogum olsa hani acil bir durum ya belki psikolojim farkli olurdu. Peki sonrasinda erkek jinekologa gittiniz mi

İki hamileliğimde de erkek doktora gittim. Trafik kazasında yaralansan acil hastaneye gitsen kadın doktor mu bekleyeceksin? Bu da sana en çok şifa verecek kimse onu seçmenin gerektiği bir durum. En iyi kimse ona gitmelisin, sağlığın kadını erkeği olmaz.

Dogum olsa hani acil bir durum ya belki psikolojim farkli olurdu. Peki sonrasinda erkek jinekologa gittiniz mi

Hayır, ama erkek/kadın farkı benim için sadece Doğum yapmış biri olsun dediğim için önemliydi.

Neden bilmiyorum anne olan bir doktor istedim, Doğumdan sonra çok faydasını gördüm.
bu isteğimin çok isabetli olduğunu düşünüyorum.
Eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlar diyelim :)
Doktorum Doğum sonrası taburcu etmek için odaya geldiğinde hem annemle hem kayınvalidemle hem eşimle peşin peşin konuştu, bu kıza iyi bakın diye :)

Valla panpa doktorlar asla o şekilde bakmıyor olaya hasta olarak bakıyor sadece
Doktorlar genel olarak vücut parçalarına anlam yüklemiyor zaten onlar için cinsel organ, kulak veya mide hepsi aynı:)
Bence sen de kadın/erkek olarak bakma doktor olarak bak

Kaza gibi durumlarda tabii ki dusunmem boyle birsey.
Ameliyatim hastalik tedavisi degil daha cok yasam kalitesini yukseltmekle alakali.

Fobi demeyelim de buna sadece bir önyargı. O randevuya gidip muayene olacaksınız ve bir farkı olmadığını görünce de bu önyargıyı aşmış olacaksınız. Yani deneyimleyerek halledeceksiniz. Ama zorunda da değilsiniz elbette çok hassasiyetiniz varsa. Fakat bana kalırsa bu denli uğraşıp sona gelmişken gidin ve tedavinizi olun.

Ben kadin jinekologdan bile utaniyorum. Hamileliyimin son ayinda ilk kez jinokologa gitmistim. O kadar utanmistim ki.
Dogumda da doktorum malesef erkekdi. O zaman da utancimdan yerin dibine girmistim.
Kadin erkek farketmez hala jinekologlardan utaniyorum (((

Emin ol senin cinsel organın doktorun umrunda bile değil. Böyle düşün ve muayene ol.
Ben de senin gibiydim doğum öncesi, asla diyordum. Şartlar öylemgerekti, erkek oldu. Şimdi iyiki diyorum.

Her ne kadar doğumumu erkek doktor yaptırmamış olsa da bir çok erkek doktora muayene amaçlı gittim .Açıkçası bayan doktorlardan daha iyi oldu benim için ,daha çok dinlediler öneride bulundular. Yanlarından yüzüm gülerek ayrıldım. Kadın doktorlar da ise tam tersi oluyordu.

kadında daha çok rahat edermişim gibi hissetmiştim ama erkek jinekologda nedense daha rahat ettim.kadın daha bir yargılayıcı ve laf sokucuydu.duymuşsundur muhakkak türkiyede jinekolog doktor da olsa bekar ve bakire olmayanlara laf sokma-anlayışsız davranma gibi bir durum var :/

Kadin mi erkek mi onu dusunmicen.. onlar isini yapiyo ve vajina diye bakmiyolar yani.. ultrasonu sokup cikariyolar o kadar ve bunun uzerine dusunmuyolar bile.. doktora oncesinde heyecan yaptigini anlatabilirsin anlayisli davranir.

Kadin mi erkek mi onu dusunmicen.. onlar isini yapiyo ve vajina diye bakmiyolar yani.. ultrasonu sokup cikariyolar o kadar ve bunun uzerine dusunmuyolar bile.. doktora oncesinde heyecan yaptigini anlatabilirsin anlayisli davranir.
Ultrason sokma cikarma olsa pek telas etmem. Yaklasik 10 dakikalik elle muayeneden bahsediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…