erkek kardesimin kendini bilmezligi

cekmece89

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2012
37
0
16
Ankara
ben henüz 2 aylık evliyim, dün erkek kardesim annem esim dolasmaya cıktık. arabayı park edecegi sırada kardesime sırf çenen çalışıyor yol bilmiyorsun dedim bana gerizekalı, gelirsem ağzını burnunu kırarım dedi yanında da eşim oturuyor bende arkada oturuyorum neye ugradıgımı şaşırdım sinirimden ağlamaya başladım eşimin yanında çok zoruma gitti indik eşim elimi tuttu ama hiç birsey söylemedi ne orada nede eve geldigimizde karışmak istemedi galiba, ben gelmeyecegim eve gidecegim dedim annem ben üzülürüm dedi mecburen dönüşkünde onun sürdügü araba da döndük ama kendimi çok kötü hissettim nasıl böyle bir hakaret edebilir hemde eniştesinin yanında. onunda bir kız arkadası var ne istemesine ne nişanına ne düğününe gitmeyecegim dedim başka türlü nasıl alırım bunun acısını

Son düzenleme:
Konuşup üzüldüğünüzü anlatın.

O da belki eniştesinin yanında "Çenen çalışıyor, yol bilmiyorsun." demenize bozulmuştur.
Hakaret için bahane olamaz tabii..
Siz de özür dileyin, ondan da hatasını anlamasını bekleyin.

Bir de acısını çıkarmak değil de.. Anlayışlı bir abla tavrıyla yaklaşırsanız hatasını daha çabuk anlayacağını düşünüyorum.

Konuşup üzüldüğünüzü anlatın.

O da belki eniştesinin yanında "Çenen çalışıyor, yol bilmiyorsun." demenize bozulmuştur.
Hakaret için bahane olamaz tabii..
Siz de özür dileyin, ondan da hatasını anlamasını bekleyin.

Bir de acısını çıkarmak değil de.. Anlayışlı bir abla tavrıyla yaklaşırsanız hatasını daha çabuk anlayacağını düşünüyorum.

hiç sanmıyorum canım hala üste çıkmaya calısıyor hatasını anlamaz o en iyisi konuşmamak böylece kırılan üzülen de olmaz

sen baslamissin once, o da biraz terbiyesizlik yapmis ama...bu durumda bence ozur dilemesi gereken sensin.

hem sen bu laflari kaldiramiyorsan esinin yaninda, o da enistesinin yaninda o laflari kaldiramamistir belki :34:

Özür mü dilesin?
:1:yok artık ya,bir daha ki sefere daha çok çirkinleşsin diye mi özür dileyecek?
Ne yapmış konu sahibi,ne demiş?
Günlük hayatta kimse kullanmıyor mu ya eşine,kardeşine?
''çenen çalışıyor,biraz da elin çalışsın''
''çenen düştü iyice''vs...
Ne var bunda?
Hemen ''gerizekalı,ağzını burnunu kırarım,kafanı gözünü dağıtırım''vs...
Böyle çemkirmek mi lazım evli barklı kadına,kocasının yanında?
Tek bile olsa söylenebilir mi ya?
Terbiyesiz şey...
Boşver konu sahibi,gitme,arama,sorma...
Uzak dur,anlasın hatasını,evine gelip o özür dilesin.

Özür mü dilesin?
:1:yok artık ya,bir daha ki sefere daha çok çirkinleşsin diye mi özür dileyecek?
Ne yapmış konu sahibi,ne demiş?
Günlük hayatta kimse kullanmıyor mu ya eşine,kardeşine?
''çenen çalışıyor,biraz da elin çalışsın''
''çenen düştü iyice''vs...
Ne var bunda?
Hemen ''gerizekalı,ağzını burnunu kırarım,kafanı gözünü dağıtırım''vs...
Böyle çemkirmek mi lazım evli barklı kadına,kocasının yanında?
Tek bile olsa söylenebilir mi ya?
Terbiyesiz şey...
Boşver konu sahibi,gitme,arama,sorma...
Uzak dur,anlasın hatasını,evine gelip o özür dilesin.

vayyyyyy :52: sende kan davasına döndürdün olayı abartma bencee :52::52: iki kardeş atışmış senın laflara bak yaa:52:

kim kavga etmezki kardesiyle :19: ne demek arama gitme sorma :20: yanlis bir dusunce bu...kaldiki konu sahibi kendisi baslatmis olayi kardeside karsilik vermis, belki yanlis bir sekilde ama...bu kadar dert edecek birsey yok bana kalirsa...

kardeşinize çok kızmışsınız ama o kadarda ne nişanına ne düğününe gitmem ne demek hiçmi kavga etmediniz düne kadar
kardeşinizin huyunu en iyi siz bilirsiniz de yinede bir laf için kırılmaya değermi ? et tırnaktan ayrılırmı ?
Allah korusun ona birşey olsa hasta olsa başına bir kaza gelse ne hissedersiniz ? birde bu yönden düşünün

Son düzenleme:
Kızların erkek kardeşleri ablalarının kardeşlerinin sevgilisiyle eşleriyle bi yarışa giriyorlar farkında olmadan. Benim kardeşim 13 yaşında ama onda bile var aynı durumlar farkediyorum:1:. Bence eşinizin yanında böyle konuşmanıza kızmış olabilir kardeşiniz

eşiniz gerçekten çok olgun bir insanmış tebrikler

konu sahibi arkadaş 24 yaşındaki genç delikanlıya eniştesinin yanında bu tavırla konuşursanız aynı tavır misliyle size döner ister kardeşiniz olsun ister yabancı malesef ikinizde yanlış davranmışsınız

ben henüz 2 aylık evliyim, dün erkek kardesim annem esim dolasmaya cıktık. arabayı park edecegi sırada kardesime sırf çenen çalışıyor yol bilmiyorsun dedim bana gerizekalı, gelirsem ağzını burnunu kırarım dedi yanında da eşim oturuyor bende arkada oturuyorum neye ugradıgımı şaşırdım sinirimden ağlamaya başladım eşimin yanında çok zoruma gitti indik eşim elimi tuttu ama hiç birsey söylemedi ne orada nede eve geldigimizde karışmak istemedi galiba, ben gelmeyecegim eve gidecegim dedim annem ben üzülürüm dedi mecburen dönüşkünde onun sürdügü araba da döndük ama kendimi çok kötü hissettim nasıl böyle bir hakaret edebilir hemde eniştesinin yanında. onunda bir kız arkadası var ne istemesine ne nişanına ne düğününe gitmeyecegim dedim başka türlü nasıl alırım bunun acısını
Neden öyle dedinki kardeşine? Çok mu konuşuyor?

Neden öyle dedinki kardeşine? Çok mu konuşuyor?

acayip çok konuşur, çok süratlı araba kullanır ve trafikte herkese yorum yapar, girmesi gereken yada dönmesi gereken her yolu atlar, gece markete ugrayalım dedik bahçedeki otopark artık boşalmıştı bu yerin altına girmeye kalktı alacagımız belli hemen girip çıkacagız, siz başlatmışsınız diyorsunuz ben onun zekasına birsey söylemedim darp edecegim demedim bunları hakkeder mi insan o benden küçük insan yaşdan dolayı saygılı olur büyügüne terbiyesizlik annem babama söylemiş yaptıgını o da şok olmuş, abla neden öyle dedin dese ben hatalıyım der özür dilerim zaten ama onun sözleri karsısında konusamadım neye ugradıgımı sasırdım ağlamaya basladım çok kötü oldum eşimin yanında. kardesler kavga eder amöa kendi arasında eder insanı sevgilisinin önünde eşinin önünde küçük düşürmez kendi aramızda olsa birsekilde kapatırdım belki ama eşimin önünde o da demez mi cekmeceye hakaret et o hiç birsey olmamıs gibi davransın buna izin veremem kardesimde yaptıgını çekecek

sizde niye eniştesinin yanında laf ettiniz ki tamam onun ki biraz fazla sert olmuş ama sen başlatmışın

erkeğe herşey de ama yol bilmiyorsn deme ... resmn gurur meselesi yapıyorlar.. kaybolsak bir allahın kuluna sormazlar... o da aşırı tepki vermiş ama nişanına düğününe gitmem diyecek kadar değil.. olur aile arasında böyle şeyler. kardeşinizle konuşursunz çözersiniz. Siz onu acıtmışınız karşılığında o da sizn canınızı yakmak istemiş...

özür mü sizin mi dilemeniz gerekiyor özürü kesinlikle hayır
kardeşiniz hatalı gerizekalı nedir ya üstelik eşinizin yanında
ve 2 aylık evlisiniz hata etmiş çocukta değil 24 yaşındaymış
ona karşı soğuk davranın derim ama öyle kız istemesine gitmeme
olmaz kardeşiniz o kadar anlamaz belki ama aileniz çok üzülür
gidin ama kardeşinie soğuk olun yani ben olsam böle yaparım

acayip çok konuşur, çok süratlı araba kullanır ve trafikte herkese yorum yapar, girmesi gereken yada dönmesi gereken her yolu atlar, gece markete ugrayalım dedik bahçedeki otopark artık boşalmıştı bu yerin altına girmeye kalktı alacagımız belli hemen girip çıkacagız, siz başlatmışsınız diyorsunuz ben onun zekasına birsey söylemedim darp edecegim demedim bunları hakkeder mi insan o benden küçük insan yaşdan dolayı saygılı olur büyügüne terbiyesizlik annem babama söylemiş yaptıgını o da şok olmuş, abla neden öyle dedin dese ben hatalıyım der özür dilerim zaten ama onun sözleri karsısında konusamadım neye ugradıgımı sasırdım ağlamaya basladım çok kötü oldum eşimin yanında. kardesler kavga eder amöa kendi arasında eder insanı sevgilisinin önünde eşinin önünde küçük düşürmez kendi aramızda olsa birsekilde kapatırdım belki ama eşimin önünde o da demez mi cekmeceye hakaret et o hiç birsey olmamıs gibi davransın buna izin veremem kardesimde yaptıgını çekecek
Epey kırılmışsın. Eşinin yanında bu kırılganlığa maruz kaldığın içinde ayrı bir kırılmışsın. Kardeşini sevme hissin bir müddetliğine durmuş gibi.

Biraz haklı olduğun kadar biraz da haksızsın.

Eşin sana ailenden yakının. Sen eşinin yanında kardeşinden kırıcı söz işitmek istemezken
kardeşin eniştesinin yanında ablasından kırıcı söz işitmeye hiç gelemez.

Erkek gururu. Başka bir erkeğin yanında küçültülmek dokunmaz mı?

Neden kırılsın, ama ben onu küçültmek için söylemedim diyorsun. Ama sanırım öyle anlaşılmış. Karşındakinin nasıl anlayacağı konusu öne çıkmış.

Beni düşünmedi, eniştesinin yanında söylememeliydi diyorsun fakat fardeşin senden önce kendini düşünmüş. Şuna bak, ablasından azar işitiyor dedirtmem kendime.. diye düşünmüş olabilir içinden.

Üzülme ama yerinde olsam kardeşimden özür dilerdim galiba.

vayyyyyy :52: sende kan davasına döndürdün olayı abartma bencee :52::52: iki kardeş atışmış senın laflara bak yaa:52:

Vayyyyyy sen de pek bi rahat karşıladın hakarete varan saygısızlığı,
sen de abartma bence!!!
Atışmanın da bir adabı olur,yaşça kendisinden büyük ablasına,
üstelik kocasının yanında o hakaretleri sayan kardeşe kucak açabilecek kadar
kendime saygımı yitirmedim daha.
Böyle durumlarda hiçbir şey olmamış gibi davranıldığı için,
insanlar hatalarının farkında olmuyorlar.
Evet düğününe,nişanına gitmemek istemesi yanlış
ama şu an için ortada düğün dernek de yok.
Ömür boyu arama sorma demedim.
Bu aralar o hatasını anlayana kadar tabiki de aramıyacak.
Birine tepki vermek,tavır almak,incindiğini hissettirmek ne zamandan beri kan davası oldu?
Bu arada şu ifadelerin de en az senin kadar sevimliymiş:9:

aynı benim dandun kardeşlerim, bazen eşimin türkçe bilmediğine şükrediyorum :52:

Back
X