erkek kardesimin kendini bilmezligi

şimdilik ben hiç konuşmadım ama dün eniştesiyle konuşmuş hafta içi için şuraya gidelim buraya gidelim diye plan yapmış eşim anlattı bende hiç bir tepki vermedim, hatasını anlamalı ben sadece eşimin yanında söylemesine de bozulmadım ben ondan yaşca büyügüm insan annesine babasına ablasına abisine böyle tepki veremez yaaa ki ortada çok küçük bir neden varken buna da çok canım sıkıldı o yuzden beklemedeyim kendini toplasın biraz yaşı büyüdü ama adam olamadıkdan sonra neye yarar

sen haklısın canım kardeşin büyük terbiyesizlik yapmış ama olayı kınasına düğününe gitmem boyutuna getirme.biraz uzak dur soğuk davran kırıldığını belli et belki gelip özür diler senden:31:

öz kardeşin değilmi nie ağzının payını vermedin ben olsam orda şaka yollu ne biçim konuşuosun sen ablanla falan derdim tek kaldığımız zamandada yaptığı ayıbı yüzüne vurur bda yapmamasını sert bi dille söylerdm....

öz kardeşin değilmi nie ağzının payını vermedin ben olsam orda şaka yollu ne biçim konuşuosun sen ablanla falan derdim tek kaldığımız zamandada yaptığı ayıbı yüzüne vurur bda yapmamasını sert bi dille söylerdm....

Ben çok üzüldüm o an ağladım özür diledi o an ama çok kırıldım işte iki gündür konuşmadık hiç bakalım ne olacak

kardeş kavgası işte ben neler duydum eşim ve kardeşleri arasında gerizekalı ağzını kırarım neymişş peeehhhh iltifat kalır onların konuşma şeklinin yanında.......
bende ağzımı bile açmadım hatta duymamış gibi davrandım...
eşin normal olarak tepkisiz kalmış...
beterin beteri var valla....
konuş bence kardeşinle dikkat etsin ağzından çıkan laflara...
ama intikam ateşi yakmayada gerek yok...

Son düzenleme:
ben henüz 2 aylık evliyim, dün erkek kardesim annem esim dolasmaya cıktık. arabayı park edecegi sırada kardesime sırf çenen çalışıyor yol bilmiyorsun dedim bana gerizekalı, gelirsem ağzını burnunu kırarım dedi yanında da eşim oturuyor bende arkada oturuyorum neye ugradıgımı şaşırdım sinirimden ağlamaya başladım eşimin yanında çok zoruma gitti indik eşim elimi tuttu ama hiç birsey söylemedi ne orada nede eve geldigimizde karışmak istemedi galiba, ben gelmeyecegim eve gidecegim dedim annem ben üzülürüm dedi mecburen dönüşkünde onun sürdügü araba da döndük ama kendimi çok kötü hissettim nasıl böyle bir hakaret edebilir hemde eniştesinin yanında. onunda bir kız arkadası var ne istemesine ne nişanına ne düğününe gitmeyecegim dedim başka türlü nasıl alırım bunun acısını

erkek kardeşi tam bir odun olan biri olarak yazıyorum.

kusura bakmayın ama siz de eniştenin yanında kardeşinizin gururunu kırmışsınız. (erkekler için öyledir)
hangi erkeğe deseniz aynı tepkiyi verir. hıı haklı değil tabiki ama erkeklerden ne denli kibarlık beklenir ki..
hatta sizde asıl benim kocam seni döver veya herhangi bir şekilde şaka yaparak kapatabilirdiniz konuyu...
abartılmaması gerekir bence...

Ayrıcaaaa pireye kızıp yorgan yakmak sizinkisi. nasıl yani nişanına düğününe gitmeyeceğim.
oldu olacak hiç görüşmeyin 15 yıl sonra çocuğunuz anne niye dayımlarla konuşmuyoruz dediğinde olayı anlatın.bakalım ne tepki alırsınız..

Ay biz birbirimize giriyoruz 10 dakika sonra abla kumandayı versene :1: Her şey seyrinde, kaç yıllık kardeşiniz yahu şimdi mi dert ediyorsunuz iletişiminizi:44: Eşiniz de eminim rezillik filan diye düşünmüyordur kardeşler arasında olur böyle çünkü herkes biliyor :34:

Hic bir erkege, baska bir erkegin yaninda yol bilmiyorsun denir mi. Haketmissiniz demiycem ama birazda sizde suc var gibime geldi. Yani suc derken siz baslatmissiniz. Tabi ki o sekil konusmamasi gerekirdi ama erkekler o kadar dusunceli degil malesef. Kardessiniz yine barisirsiniz.

bence kardeşini karşına al yaptığı hatayı anlat cnm bidaha yapmaması gerektiğini söyle çok üzüldüğünü eniştenisininde üzüldüğünü söle yada tavır al konuşma birsüre yaptığı hatayı anlasın

yazını okuyunca bunu 15- 16 yaşlarında bir çocuk yapmış olabilir diye düşünmüştüm.ama kardeşinizde nasıl konuşacağını bilecek yaştaymış.

insan hiç kardesine ole der mi ya gercekten kendini bilmezmiş yazık ya hiç olmazsa bi bayanla konusuyosun :31:

kırgınlıklar elbet geçiyor, hele ki ailenden biriyse tek güzel sözüyle mutlu oluyor affediyorsun. kendini yıprattığınla kalıyorsun, boşver takmamaya çalış zor biliyorum da o anki psikolojisine ver durumu biraz da

slm bende 7senelik evleyim üstelik yurtdisina gelin gittim.ailem türkiyede ve bir ekek kardesim var.birbirimizi cok özleriz ama her gittigimdede muhakkak birbirimize gireriz.cogu zaman esimde sahit olur oda esin gibi hic karismaz.benim kardeste seninki gibi dengesizce konusur,ama napim onu silimmi bosver deyip geciyorum.adam 26sina geldi hala ayni ve düsün okuyor ve ne zaman basi sikissa abla yardim et para yolla diyor ve 2gün sonra unutup bana sen kimsin diyebiliyor.esimin yanindada bi cok defa böyle manyakca seyler dedi ben takmiyorum napim kardesim.arkdasim tamam aptalca sözler söylemis ama sunu bil kücük erkek kardesler hep kücük kaliyor ve ablalar gibi ince düsünemiyor.dedigin gibi halen hakli oldugunu savunuyordur benimkide öyle cünki.öyle dügüne gitmem sunu yapmam deme kardesinin en özel güzel aninda eminim yaninda olmayi cok istersin.ona ceza vereyim derken kendinede ceza veririsin.neyse kafani yorma derim ben Allah baska üzüntü vermesin.iyi geceler.......

Siz düşünmeden iğneleyici bir laf etmişsiniz , gaf diyelim .Karşılığı kat kat fazla olan ağır hakaret 'gerizekalı' ve şidddet ve tehdit içeren 'gelirsem yanına ağzını burnunu kırarım ' mı olmalıydı ? Üstelik bu yetişkin bir ablaya ve yeni evli bir insana ,aileye yeni girmiş eniştenin yanında ,kocasının yanında ,annenin yanında yapılıyor.Sadece baş başa olsaydınız da facia.Ben de kardeşiniz 14-15 yaşında ergen biri zannettim önce.24 yaş küçük değil.

Bazı insanların ' aaa eniştenin yanında çoçuğa hiç öyle şey denilir mi ? deyip sizi ayıpladıktan sonra , yeni evli olduğunuz eşinizin yanında size ağır hakaretini , üstelik şiddet uygulayacağını söyleyerek tehdit etmesinde bir ayıp görmemeleri hatta normalkarşılamaları çok ilginç .Eniştenin yanında ona karşı ayıp olmuş ama eşiniz yanında size karşı misliyle hakaret ,ağzınızı burnunuzu kırma tehditi hiç önemli değilmiş.

Üstelik kardeşiniz bu hareketiyle eşinizi de küçük düşürmüş ,zor duruma sokmuş oluyor .Kocasının önünde karısı aşağılanıyor bir de ağzının burnunun kırılmasıyla tehdit ediliyor.Adamcağız da şaşırıp kalmış 'nasıl bir kardeş bu ?' diye düşünmüştür.

Siz o lafı söylediğnizde size ters ters bakabilirdi ,' abla bu çok ağır olmadı mı?' ,'sen de ne ağır konuşuyorsun bazen kırıcı oluyorsun' ya da şaka yollu ' sen de beni eniştenin yanında amma küçük düşürdün yaa ' gibi bir laf edebilirdi.Siz de özür dilerdiniz hemen .Büyütülecek birşey olmazdı.Ya da yalnız kaldığınzda bu tarz konuşmanızın onu çok kızdırdığını söyleyebilir ,devam ederseniz size tavır koyablirdi.

Önerim ; anneniz aracılığıyla ona haber gönderin ; eğer yaptığının o da ağır olduğunu kabul ediyorsa ,pişmanlık duyuyorsa , birinizin evinde bu 4 kişi buluşsun .Siz onların önünde kardeşinize ettiğniz lafı ,onu çok üzeceğini düşünmeden söylediğinizi ve bunun için ondan özür dilediğinizi söyleyin , o da diğerlerinin önünde sizden özür dilesin.Cümleleri fazla uzatmayın ve sarılın ,barışın.Sonra güzel bir ziyafet olsun başkaları da gelsin çaya ,yemeye konu dağılsın, unutlsun.

Ama buna yanaşmazsa tavır koymalı ,soğuk ve mesafeli davranmalısınız. Bu nefret ve kan davası değil.Hiç birşey olmamış gibi devam ederseniz içinizde bir yerlerde hep bir yara,eziklik ,zehir kalacak .Kardeşiniz de bu tarz anormal tepkileri üzerinde kafa yorup daha doğruya doğru kendini geliştirmeyecek.Öfke kontrolünü öğrenmesi gerek.

Siz başlatmışsınız .
Siz eşinizin yanında rezil olmuşsunuz o " elin " yanında .

Back
X