Erkek Kardeşimin Nişanı!!!!

kulkedisi30

Allah sabredenlerle beraberdir...
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
5.344
6.214
198
selam kızlar birşey danışmak istiyorum sizlere bu konuda çok cahilim :)
erkek kardeşim haftaya inşallah nişanlanıcak aile arasında bi yüzük takılıp tatlı yenicek
ben haziranda yapılması planlanan düğün için bilezik bozdurdum
sormak istediğim şu nişandada bişey takmam gerekir mi?
(memurum ama durumum çok iyi değil ev ve çocuğun kreşini ödüyorum bileziğide kendi imkanımla aldım)
cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

bence takman gerekir sonuçta senin kardeşin başka biri değil yani...

erkek tarafısın bi küçük altın yada ince bir kolye taksanız hoş olur :) hayırlsıı olsun

tabiki bu imkan meselesi ama benimde var bi erkek kardeşim, nişanında altın düğününde de bilezik takmayı düşünüyorum

arkadaşlara katılıyorum,
nişan için çeyrek altın yeterlidir, gelinin çeyizine ufak bi katkı olur
düğünde zaten bilezik takacakmışsınız.

Bu tür işler biraz aileye göre değişiyor. Nişanlım sormuştu bana, takı takılıcak mı diye, hayır dedim. Sadece yüzüklerimiz takıldı. İnsan en yakını için elbette en iyisini yapmak ister. Mesela her iki tarafında sadece aile büyükleri birşey takarsa, sizin takmamanız olabilir. Ama kız tarafından herkes birşey takıcaksa, sizin de takmanız lazım (elbette başkalarına mahcup olmamak için değil, anladığım kadarıyla sizin zaten içinizden birşeyler takmak geliyor.) Ama kız tarafıda takmayacaksa, sizde düğünde yapabilirsiniz. Biraz aileyle ilgili bir durum, kardeşiniz nişanlısının ağzını arasın hafiften bence :)

arkadaşlara katılıyorum,
nişan için çeyrek altın yeterlidir, gelinin çeyizine ufak bi katkı olur
düğünde zaten bilezik takacakmışsınız.

biz de sadece KP küçük bir set ve annemler bilezik takmıştı.onun dışında kimse bir şey takmadı.ama geline küçük bir altın tuturabilirsin.artık nişanda pek bir şey takılmıyor.onun yanında istersen küçük bir bohça hazırlarsın.ayyy bu da çok oldu :))))))

Cikletim bizim buralarda nişanda sadece kayınvalide bir set ve yüzük takar geline.Davetliler altın getirmez hiç.Sizin adetleriniz nelerdir,ona göre takmayı düşün istersen.Annene sor bence canım.

Kardeşinin nişanı arkadaşım ufakta olsa bişeyler tak parada olabilir yada yeşil altın diyorlar ondan al sanırım biraz daha ucuzmuş.

Son düzenleme:
Cikletim bizim buralarda nişanda sadece kayınvalide bir set ve yüzük takar geline.Davetliler altın getirmez hiç.Sizin adetleriniz nelerdir,ona göre takmayı düşün istersen.Annene sor bence canım.

benim nişanım olduğunda nişanıma takanlar düğünde takmadı düğünde takanlar nişanda takmamıştı. Görümcelerim takmamıştı mesela. evde olmadı düğün salonunda olmuştu.
Evet en iyisi anneme sormak :)

Allah utandırmasın tamamına erdirsin inşallah, görümcelik yapmayacağını umuyoruz :)
amin
kesinlikle yapmıycam garinti ederim
çünkü çok seviyoruz gelinimizi :)
birde tecrübe var görümcelerimin yaptıkları aklıma gelir artık :)

bence gerekli değiL... zaten yüzüzükleri siz alıcaksınız.. annen babanda bir bilezik birde kolye yada küpe takar sonuçta bunlar erkek tarafı adına olcağı için senide kapsar. durumun yoksa zorlama

Bizde 100 kişilik nişan yaptık ama kimse takmadı tatlım bişey,görümcelerimde.Herkes düğünde taktı takacağını.Demekki adetlerimiz benziyor.Annen daha iyi bilir,bence takmana gerek yok.

Bizde 100 kişilik nişan yaptık ama kimse takmadı tatlım bişey,görümcelerimde.Herkes düğünde taktı takacağını.Demekki adetlerimiz benziyor.Annen daha iyi bilir,bence takmana gerek yok.

durumum olsaydı kesinlikle takıcaktım
şimdi bebişte geliyor bi taraftan ona biriktiriyorum. inanırmısın hala hamile kıyafeti alamadım nişanda ne giyiceğimi bile bilmiyorum anneme sordum ne giycem ben hiç bişey olmuyo üstüme? annemde elbise al dedi
anne alamam şimdi bi almaya kalksam 100-150 lira tutar ona bi kaç parça hamile pantalonu üstü alırım dedim inanın kuruşları sayıyorum

bence gerekli değiL... zaten yüzüzükleri siz alıcaksınız.. annen babanda bir bilezik birde kolye yada küpe takar sonuçta bunlar erkek tarafı adına olcağı için senide kapsar. durumun yoksa zorlama

evet onlar yüzük saat ve 2 bilezik ve set alıcaklar
olmassa ben takayım koluna saati :)
işte onun abileri takarsa ben takamassam üzülürüm diyede düşünüyorum birde neyse anneme sorsam iyi olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…