• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek mantığı nasıl bir şey?

kaybetme korkusu yokki cnm.bir erkekte öncelikle kaybetme korkusu olacak ki sana değer versin.boşver at gitsin sonra keşke daha önce yapsaydım bunu dersin tecrübeyle sabittir(o da aksaray) ..bana da hep böyle cinsleri denk gelir,erkekler mi hep böyle derim bu yüzden yeni biriyle tanıştığımda bile korkularım gün yüzüne çıkar.hep böyle mi sürüp gidecek kör talih bilmiyorum.

konyada çok var o cinslerden, dediğin gibi aile kaynaklı. oğlanları öyle kibirli yetiştiriyorlar ki, ilk hayalkırıklığında insanlıktan çıkıyorlar. buradaki konuları ne kadar okudum bilmiyorum ama kocasından dert yananların çoğu konyalı. kendi ailem de öyle, zaten ondan dolayı çok dikkat ederim hep.

bende Konya'nın yerlisiyim bende Konya'lı istemiyordum ama başka şehirlerdekilerinde çok farkı yok daha öncede bir Adana'lı sevdim bir kez de Antalya'lı onlarında pek farkı yoktu.Karakter mi yetişme mi çözemedim...

kaybetme korkusu yokki cnm.bir erkekte öncelikle kaybetme korkusu olacak ki sana değer versin.boşver at gitsin sonra keşke daha önce yapsaydım bunu dersin tecrübeyle sabittir(o da aksaray) ..bana da hep böyle cinsleri denk gelir,erkekler mi hep böyle derim bu yüzden yeni biriyle tanıştığımda bile korkularım gün yüzüne çıkar.hep böyle mi sürüp gidecek kör talih bilmiyorum.

O benden daha iyisini bulamaz derdinde aslında.Çok özellikli olunca kendini çok farklı noktada görüyor.Dünden beri düşünüyorum ittikçe itiyor kendini benden, devam etmek istemiyorum zaten bu insanla beraber olsam ben olmayacağım yeni bir kişilik yaratılacak.

hayir canim böyleleride var ama hepsi böyle degil
yanliz evlilik sözlesmesi imam nikahi falan
onlar cok sacma sapan seyler bu sekilde neyini denemiski senin

hayir canim böyleleride var ama hepsi böyle degil
yanliz evlilik sözlesmesi imam nikahi falan
onlar cok sacma sapan seyler bu sekilde neyini denemiski senin

biraz önce arkadaşımla da konuştum da o da diyor senin sevdiğin adamlarda hep sorun var bu kadar sorunlu insanları nerden buluyorsun diye.Sevdiklerim hayırsız çıktı sevemediklerim iyi.Bende zamanla sevenlere inananlardan değilim ilk görüşteki etki yapıyor herşeyi.

Yok yapmam zaten sözleşme falan çok istiyorsa zengin birini bulsun onunla evlensin memlekette kızdan bol ne var

Erkeklerde mantıkmı varmış CADIARZU
Bak hele ya , bi yaşıma daha girdim..:1ninca:
Sil msnden canım , yorma bu mantıklı erkek için kendini

bu konyanın erkekleri bir garip herhalde,bir net sitesinde mesaj atan konyalı erkeğe cevap yazmadım diye şu cevabı aldım
-'ruslar böyle olmuyor'
+git rus bul o zaman :)

erkek egolarını şişirenler sağolsun, hepsi cariye arıyor... gak deyince su, guk deyince yemek..... yatabilmek için dini nikah, evlenince kadın çalışmasın bana bağımlı olsun.ben erkek olayım, kadın ikinci sınıf insan. sadece bana hizmet etsin. ilerde ölürsem yada canım çeker başkasını istersem ortada kalsın, ne halt ederse etsin....ben söyle bir höyt! diyince korkudan sinsin, kendi isteği, arzusu, kararı olmasın......

bu adamların bu kadar bencil olmalarına sebeb birazda biziz... anneleri pohpohlıyor önce, sonra sevgili olunca kız arkadaşları, evlenince karıları...."seviyoruz" diye adamlar ne istese yapıyoruz,gitme dediği yere gitmiyoruz,giyme dediğini giymiyoruz, isten çık dediğinde "ay beni kıskanıyo" diye sevinip işi bırakıyoruz. önce biz eziyoruz kişiliğimizi, sonra erkek milletide tepe tepe kullanıyor....

Bence bu erkeklerin değil erkek arkadaşınızın mantığı. Bu şekilde restler çekmesine izin vermeyin derim ben. Siz koyun resti.:delphin:

Bende temelde ailelere suç buluyorum.Yetişirken onları sanki kral prens gibi yetiştiriyorlar sonrasında da dini kendilerine alet ediyorlar.İnancında sadece işine gelen kısmını söylüyorlar gerisini açıklayınca hiç oralı olmuyorlar.

Anneler oğullarını yetiştirirken sen herşeyi bilir yaparsın kız çocuğuna gelinc nazlı ol aman sen sus sen bilmezsin yapamazsın erkek ne derse ona uy gibi telkinler verir sonrası bi çoğumuzun yaşadığı mutsuzluk değişen kişilikler seviyorum ama boşanamam ona çok bağımlıyım diyen tipler çıkıyor.

Bizde de bu tür bi sorun var ben ona bişey yapmadığında sende yapmıyorsun sende hesap vermiyorsun dediğimde benimle s.dik yarıştırma diyor.Herşeyde sende sende sende diyor muşum oysa o yapmasada ben yapmalıymışım.Dağcılıktan tanıştık şimdi tırmanışa göndermeyi istemiyor yok böyle bir mantık.Sen beni ordan tanıdın nasıl biri olduğum belli değilmiş gibi tüm sevdiğim şeylerden soyutlamaya çalışıyor.

Bitireceğimde biraz takıntılı bir tip zamanla soğudum diyerek kendiliğinden bitirmem lazım.Ortak arkadaşlarımız var sorun yaşamak istemiyorum

şok oldum evlenmeden evlilik sözleşmesi ölüm halinde tek kuruş alamama sizin çalışma yasağınız
kusura bakmayında öyle bir erkekle evlenirseniz hayatınızın en büyük hatasını yaparsınız
adama bak be neleri düşünmüş şimdiden. :olmaz:

şok oldum evlenmeden evlilik sözleşmesi ölüm halinde tek kuruş alamama sizin çalışma yasağınız
kusura bakmayında öyle bir erkekle evlenirseniz hayatınızın en büyük hatasını yaparsınız
adama bak be neleri düşünmüş şimdiden. :olmaz:

yaklaşık 6 ay önce böyle bi teklif sunmuştu güya beni denemiş ,bende ona bir sürü şart sununcada afallayıp bi sürü laf etmişti ki ben o zaman sevdiğim bir karı koca vardı onlar da biz birbirimizi çok denedik deyince çokta üstüne düşmemiştim ama bu olayın tekrardan benim onun ağzını aramak için söylediğim konuşmanın ardından yaşanması sinirlerimi bozdu açıkcası.Ben o anlık bir olay diye düşünürken onun bu kadar ciddi olduğuna hiç ihtimal vermemiştim.Zaten şu saatten sonra ben kabul edersem ki hiç bir sözleşme dahi olmasa asla mutlu olmayacağım.Bu tür mantığı olan bir insanın ne tür bi tavır sergileyeceğine dair güvenim kalmadı ve kendisinide artık sana sonsuz güvenim kalmadı acabalardayım deyince sinirlenip rest çekti ama hiçte umrumda değil.

Benim için asıl önemli insan benim o değil.Ben olmadıktan sonra onun bir anlamıda değeride yok

zamaninda bosandiktan sonra birisi benimle evlenmek istedi
cevre soyle iyi boyle iyi cok mert yurkli bir insan
konusmaktan bir sey kaybetmezsin diye diye razi etmislerdi
konusmam icin
bir muddet gorustuk konustuk..
sahipleyici ve kiskanc biri oldugunu anladim
birde oglu vardi kucuk..
isin dogrusu gonlum yoktu ama gorunus olarak
esprili konuskan sempatik olusu
"neden olmasin" dememe sebep oldu
her neyse biz konustukca adam umutlenmis iyice
ve aynen sunu dedi: uzun yol soforuyum gozum hep arkada kalacak
annemde kalacaksin ben yokken ve calismani kesinlikle istemem
iki evim var ustume ama cocugumun hakki oldugu icin
ve ne olur ne olmaz evlilik sozlesmesi imzalayalim
ince hesaplara girdi :)
sanki ben ortada kaldim ve evlenmezsem hayatim mahv olacakmis
o benim kurtaricimmis minnet duymam gerekiormus gibi
bir pozisiyona dusurmeye kalkti :)
dedimki evlilik dusuncesi dahi yokken
sirf itibarina guvenip konustum
dötün kalkti
benim ailem sana kölelik yapayim diye yetistirmedi
fazla haddini asmadan yaylan bakalim
ne bir eksik ne bir fazla..
baktim agzi acik hala bana bakiyor sok olmus vaziyette
burnumu dikip ayrildim yanindan..
ve simdi dunya tatlisi bir kocisim var ve kafadengi
aglarken gulduren ustume titreyen bir insan..
anlayacagin evlilik kolelik degildir..
tabii eslerin istekleri onemlidir ama adilse yerine getirilir..
bu dunyaya bir kere geliyoruz..
ve yasadigimiz zaman zarfinda ilkelerimiz prensiplerimiz olmali..
gururumuz onurumuz olmali.. ve bunlara sahip cikmaliyiz
birileri rahat olsun diye ayaklar altina alirsak mutsuzlukla beraber
kisiligimizde elden gider..

zamaninda bosandiktan sonra birisi benimle evlenmek istedi
cevre soyle iyi boyle iyi cok mert yurkli bir insan
konusmaktan bir sey kaybetmezsin diye diye razi etmislerdi
konusmam icin
bir muddet gorustuk konustuk..
sahipleyici ve kiskanc biri oldugunu anladim
birde oglu vardi kucuk..
isin dogrusu gonlum yoktu ama gorunus olarak
esprili konuskan sempatik olusu
"neden olmasin" dememe sebep oldu
her neyse biz konustukca adam umutlenmis iyice
ve aynen sunu dedi: uzun yol soforuyum gozum hep arkada kalacak
annemde kalacaksin ben yokken ve calismani kesinlikle istemem
iki evim var ustume ama cocugumun hakki oldugu icin
ve ne olur ne olmaz evlilik sozlesmesi imzalayalim
ince hesaplara girdi :)
sanki ben ortada kaldim ve evlenmezsem hayatim mahv olacakmis
o benim kurtaricimmis minnet duymam gerekiormus gibi
bir pozisiyona dusurmeye kalkti :)
dedimki evlilik dusuncesi dahi yokken
sirf itibarina guvenip konustum
dötün kalkti
benim ailem sana kölelik yapayim diye yetistirmedi
fazla haddini asmadan yaylan bakalim
ne bir eksik ne bir fazla..
baktim agzi acik hala bana bakiyor sok olmus vaziyette
burnumu dikip ayrildim yanindan..
ve simdi dunya tatlisi bir kocisim var ve kafadengi
aglarken gulduren ustume titreyen bir insan..
anlayacagin evlilik kolelik degildir..
tabii eslerin istekleri onemlidir ama adilse yerine getirilir..
bu dunyaya bir kere geliyoruz..
ve yasadigimiz zaman zarfinda ilkelerimiz prensiplerimiz olmali..
gururumuz onurumuz olmali.. ve bunlara sahip cikmaliyiz
birileri rahat olsun diye ayaklar altina alirsak mutsuzlukla beraber
kisiligimizde elden gider..

En anlamadığım şey biz köyde yetişmiş ,çevresi olmayan ,eğitimsiz insanlar değiliz.Başta herşeyi kabullenip daha sonrasında şu yasak bu yasak demeye başlıyorlar.Bizim erkek arkadaşlarımıza yasak gelirken kendi kız arkadaşları hala msnde kalıyorlar.Güya erkekler bizim aklımızı çelerler ama kendileri dürüst insan

En ünlü kişiler bile o kadar paraları varken sözleşme yapmamış benim tek bişeyim yokken olmayan geleceğimle sözleşme yapmamı bekliyor ve şimdi geçmiş kapandı diyor.Nasıl bir mantık çözemedim.Tiksindim artık ilişkilerin bu kadar basite indirgenmesinden bu kadar mal mülk kavgasına egoistliğe dönüşmesinden

Erkeklerde mantık aramak; etsiz yemekte et aramak gibi birşey bence.
Düzler hem de çok düz ve 20 kelimeyle hayat boyu dertlerini anlatıp (anlattıklarını zannedip çoğu zaman) yaşayıp gidiyorlar.
Çok komplike şeyler ya da sofistike yaklaşımlar bünyelerine ters, beklememek lazım.
Genelde düz, net ve açıklar.Bayanlar gibi zeki, akıllı ya da şeytana pabucunu ters giydirecek varlıklar değiller bu sebeple de ince açılmış hamur gibi bakınca dibini, köşesini görüyorsun.
"Sonradan değişenler" diye bir grubun varlığına da inansam, adam hep aynı, mantığı da kişiliği ile şekilleniyor ve hep aynı kalıyor.Bugün kıyafete karışan, yarın bastonu elinde olsa bile karışır.Bugün 3 liranın ölümünden sonra bile eşinin kursağından geçmemesini şaka-deneme ya da ne haltla düşünen erkek ölürken de aklında o 3 liranın kime gideceği kaygısıyla ölecektir.Bugün küfür eden yarın el kaldıracaktır, bugün sanal da sevdiğini aldatan yarın başka yataklarda uyanacaktır.
Mantık aramayın dediğim gibi etsiz yemekte et aramaktır bunu yapmak.Ama yaptıkları yapacaklarının teminatıdır şeklinde yaklaşıp bir ömrünüzü olmayan mantık peşinde koşarak boşa heba etmemiş olursunuz.

Son düzenleme:
Başta facete benim arkadaşlarım uzak dursun diye durumu evli yaptık önce bunu sana zarar verirler diye gizledi sonra yazmamı engelledi en sonda 2.face'i bahane ederek beni sildi ve bir çok kez ekledim ama kabul etmedi.Sonrası işte en sevdiğim şeyi yasaklamaya çalıştı.

Bişey olsa ve bir iki saniye geç açıklama yapsanız hemen bişeyler karıştıran insan oluveriyorum sözde güveniyor ama en basit bi olayda bi halt karıştıran insanmışım gibi laf söylüyor.

Bazı şeylerin bi sebebi olur diye düşündüm hep ama şu saatten sonra anladım ki taviz tavizi doğuruyor ve her ikisinde de sorun çıkacaksa çıkıyor.Erkek arkadaşım kıskanıyor seviyor bahanesine sığınıp kendimize koyduğumuz yasakların kurbanı oluyoruz bi yerden sonra.Artık sallamam ve zaten bitmesi içinde herşeyi yapacağım tüm şartları sunacağım ve bitireceğim

Merhaba yine ben rahatsız ediyorum ama yine aynı sorun bu sefer farklı şekilde

Daha önce erkek arkadaşımla yaşadığım sorundan bahsetmiştim.Erkek arkadaşımın güya beni denemek için ömür boyu sevgili kalmak istediğini yada dini nikah yapmak istediğini resmi nikah isteyincede evlilik sözleşmesi şartı koyduğunu şarttada boşanma ya da onun ölümü halinde tek kuruş hak talebim olmayacak bu arada çalışmam da yasak.

Ayrılmak istediğimi söylemiştim 3 hafta sonra sanki hiç sorun yaşamadan ayrılmışız gibi bi tavırla selam hayatım gibi bişeyler söyledi bende geçmişi açınca bu kez tartışma çıkartan insan oldum.Sorduğum hiç bi soruya cevap vermedi sadece söylediği ben seninle iyi olmaya çalışıyorum sen sorun yaratıyorsun bu şekilde devam edersen beni kaybedersin gibi rest çeker bi tavır yaptı.

Sitede okuduğum yazılarda bu tür erkek modellerini de okudum da bu erkeklerin mantıkları nasıl çalışıyor.Sorsan duymamazlıktan geliyorlar ısrar etsen kavgacı tartışmacı tip oluyorsun.Hep arayan soran daha çok ilgi gösteren sen olman gerekiyor.Acaba benim beraber olduğum adam mı çok egoist yoksa genel tür mü bu şekilde.

İnsan sorularına cevap alamayıp rahatlamadıkça bişey yapasıda gelmiyor.Geçmiş geçmişte kalmış bidaha konu açılmayacakmış.:delphin:

Hiç içimden bişey yapasım gelmiyor ne yapmalıyım en doğrusu ne tür bi tavır yardım rica ediyorum

Erkeklerde mantık deyince pek aramamak lazım ama sizin örneğiniz sıra dışı :))
bu mantığı kabul etmek mümkün değil,hani idare edilecek yanı yok..
çünki erkek mantığını idare edilebilir düzeye getirmek gerek,onlara kalırsa mantık,fizik,kimya diye gider sırnaşık şey

Erkeklerde mantık deyince pek aramamak lazım ama sizin örneğiniz sıra dışı :))
bu mantığı kabul etmek mümkün değil,hani idare edilecek yanı yok..
çünki erkek mantığını idare edilebilir düzeye getirmek gerek,onlara kalırsa mantık,fizik,kimya diye gider sırnaşık şey

Çok şey biliyor ve hiç bir şekilde kendi doğrusundan sapan bir yanı da yok.Bazı insanlar var evlenince değişir yumuşar biraz sakinleşir ama bunda sadece kendi doğrusu var ve hiç bir şekilde o bişey istemese yapmaz.

Sevdiğim zamanlar hiç böyle değildi keşke ilk yasaklar koyduğunda resti çekseydim en azından biter yada ona göre yola devam ederdik ki annemde hiç sevmiyorum bir çok kez web camde gördü çok kindar bakıyor bu sana eziyet eder ezer diye ama sevdik değişir düzelir mi diye 1 seneyi aştık ve şimdi geriye pişmanlıklar silsilesi kaldı

Bu durumu bazı erkek arkadaşlarıma sordum olumlu karşılayan oldu ama sen eşine teklif eder misin deyince asla etmem düşünmemde denildi.Acaba hepsindeki amaç bu ama kabul etmezler korkusundan mı bana gelince olumlu karşılayıp kendilerine gelince asla diyorlar

Çok şey biliyor ve hiç bir şekilde kendi doğrusundan sapan bir yanı da yok.

Çok bilen çok yanılır..

çok şey mi biliyor yoksa hiç bir şey mi?
Kendini çok şey biliyor diye lanse eden aslında hiç bir şey bilmiyordur..
çok felsefik oldu ama doğrusu bu yerimseniben

Back
X