Erkek Olgunlaştırma Formulü Olan Var mı?

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.803
248
Öncelikle merhabalar,
Evet erkek olgunlaştırma formulü olan var mı? Yaşadıgınız birşey, bir tecrübe bir deneyim işte ne bileyim böyle efendime söyliyim işe yaramış olan etkili bir yol falan?
Uzun süreli bi ilişkim var, evlilik planları filan var, hem de yakın zamanda. daha söz filan yapmadık ama yakındır. para biriktiriyoruz sadece.
ama sorunlarımız var çok. sürekli kavgalar bağırışlar sinir krizleri almış başını gidiyor.
sorarsanız, mutlu değilim.
sorarsanız, dünyadaki en uygun kişi değil.
seviyo muyum? orası ayrı. evet.
ama gözü kör edecek kadar aşk var mı? yok galiba kalmadı.

sorsanız, çok iyi kalpli, temiz düşünceli, fedakar, yemez yedirir giymez giydirir anlamında fedakar yani. gecenin üçünde dördünce canım süt istese üenmez alır gelir hiç kıyamaz öyle şeylere.
seviyo da.
ama işte sorunlar var. iş stresi çok fazla, kısa zamanda çok para biriktirmemiz lazım oldugundan gece gündüz çalışıyor. ve bu aylaardır böyle. aylarca daha da sürecek. bu durum böyle olunca, sürekli uykusuz sürekli kafasında iş var filan. artık normal bi ilişki modundan çıktık, şikayet de etmiyoruz. ne dışarı çıkma var ne bişi. beraber uyumuyoruz beraber tv bile izlemiyoruz. sürekli çalışıyor. sürekli huysuz.
bütün bunların huysuzlugunu bana yansıtıyor. ben de sinir hastası bir birey olarak çok sabrediyorum tepki vermiyorum falan ama terslediği zamanlarda bazen tepem bir atıyor artık sonrasını ne siz sorun ne ben diyim. kan gövdeyi götürüyo akşama kadar akşam barışıyoruz falan.
en ufak trip atamıyorum naz yapma hakkım yok. katlanamıyormuş çok stresli oldugundan.
dibine kadar suçlu oldugu zamanlarda bile gelip özür dilemesi en fazla iki dakika sürüyor. o da aralarda laf çarpa çarpa. özürlerinin sonunda hep bi ama var.
e ben de dayanamıyorum artık çileden çıkmış vaziyetteyim. hayır daha gencim. neyin çilesini çekiyorum diyorum bazen, ama ayrılamıyoruz da. ortak çok fazla şey var. olmuyo ayrılınmıyo.
ama mutlu değilim.

bazı bazı ikimiz de yere çöküp fayansın üstünde dinlenirken kısık bi sesle konuşuyoruz. işler düzelince, refaha çıkınca böyle olmaz herhalde. gezip tozacak, eğlenecek zamanımız olur diyoruz. bu kadar stres olmayınca ailelerimizden kaynaklı stresler de var onlara da çözüm bulmuş oluruz diyoruz.
yaşıtımız olan çiftler bu kadar strese çileye dayanamazdı biz iyi dayanıyoruz falan diyip konuyu kapatıyoruz.
yani şu anımız berbat ama geleceğe dair umutlarla avunuyoruz iyi bi evimiz, işimiz stressiz başımız olunca sorun olmaz artık diyoruz.

ama işte bazen korkuyorum artık. ya bu kavgalı aşkı, saygıyı, tolere etme becerisini, kıyamama duygusunu kaybetmiş hali üstüne yapışır da kalırsa, bi daha tazeleyemezsek nolucak o zaman diye.
geleceği hayal ediyorum. hayallerimdeki evi almış bana. güzel bi villa, tam da istediğim semtte.
en sevdiğim porselen takımlarıyla şık bi kahvaltı sofrası hazırlamışım, hevesli hevesli gidip uyandırıyorum hadi kahvaltıya gidelim diye. şimdiki gibi suratını ekşitip bi git başımdan diye terslerse naparım ben? neyleyim onca güzzel hayali.
tersleyip, ağır laflar eder çoğu zaman mesela uyandırmaya çalışınca. uyanıp iki saat geçince uykusuzluktan oldu der yanıma yanaşır. fazla özür dilemez, özür dileme faslıyla uğraşacak hali yokmuş. öyle diyor.
bunlar alışkanlık yaparsa ilerde de diye korkuyorum.

Benden çok trip atıyor beyefendi. baya karı gibi trip atıyo ya ayar oluyorum.
hayır bi de suçlu oldugu zamanlarda vijdan azabı duyarsa da kötü. bi kenara geçer, çöker yere kafayı gömer. iki saat başını gömüp ergen ergen orda oturur işi gücü bırakıp.
ellemezsem, neyse bişey olmaz oldu artık diyip teselli etmezsem iki gün öyle kaldıgını bilirim.
yani artık benim de halim yok, ben her gün beş kere kalbi kırılan insanım. bi de vijdan azabı duymaması için teselli bekliyor.
artık bi saçmasapan hallerdeyizz kısaca.
nolucak halim bilmiyorum.

arkadaş huylu huyundan vaz geçmez madi anlamda iyide olsanız villanızda olsa istediğiniz gibi sen aynı bu günlerde ne yaşıyorsan aynısını yaşarsın denenmiş hayat tecrübesinden eminim düzeleceğini düşünme sakın yanılırsın onun huyu bu değiştiremezsin küser özür dileyemez bahanecidir huysuzdur başka açıklaması yok..

İste eskiden boyle biri degildi. Bu is ve hayat stresi isin icine girince degisti huyu suyu. O yuzden gecicidir diye avuniyorum hep

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kötü zamanlar geçirdiğimiz için böyle, bu günler geçince düzeleceğini umuyorum diyorsun canm ama unutma bu sizin hayatınızdaki tek sıkıntı olamayacak muhtemelen. ha inşaallah olmaz mutlu huzurlu bi hayatınız olur o ayrı ama gerçek hayat böyle değil malesef. bugün düğün için para biriktirme sıkıntısı olur yarın başka bir şey. diyeceğim o ki kötü günlerdeki huyunu ve tavırlarını görmezden gelmek, "sıkıntılı olduğu için böyle yoksa normalde böyle değil" demek pek mantıklı gelmiyor bana şu anki durumu ömrünüzce yaşayacağınız diğer sıkıntlar için ipucu olmalı sana. kısacası iyi düşün derim

Olgunlasmasi gereken tek kisi o degil bence. Istedigin semtteki villa gazete kagidiyla alinmiyor canim. Hem karnim doysun, hem pastam dursun. Mutluluk odakli olmaktan cikip para odakli olmussunuz . Sorununuz bu.

Olgunlasmasi gereken tek kisi o degil bence. Istedigin semtteki villa gazete kagidiyla alinmiyor canim. Hem karnim doysun, hem pastam dursun. Mutluluk odakli olmaktan cikip para odakli olmussunuz . Sorununuz bu.

öncelikle fikir belirttiğin için teşekkür ederim :)
villa sadece bir örnekti, maddi takıntıları olan bir insan değilim. bu yalnızca hani gelecekte nası bi hayatın olsun istersin in resmini çizdiğin tatlı hayaller olur beraber kurdugun, romantik bi gece beraber sarılıp evini düşlersin sevdiğinle falan. işte öyle bi gecenin ürünü olan bi hayal.
illa olsun demiyorum. o vermeye çalışıyor bu hayali bana, beni mutlu etmek istediği için.
ha şu da var, biz ilerde barakada yaşasak bile bu adamın kariyeri, ilerde nereye geleceği belli. ben ev istemesem bile kendi isteğiyle girdi bu projeye.
şirket için çalışması gerekiyor gece gündüz. çünkü orada insanlara sözler verdi, şirketteki insanların çoluk çocuklarının rızkı bizimkinin projeyi bitirmesine bağlı vs. yani olay artık benden, benim isteğimden falan alakasızlaştı, başka bişey oldu.
ben de bundan yakınıyorum zaten yukarda da. fazla kaptırdı kendini. bunu isteyerek kendisi yaptı, şimdi de stresinden bana eziyet ediyor.
bundan yakınıyorum yani.
stres bitince düzelir falan diyorum ama..

konun erkek olgunlaştırmaya ilgilisi yok bence.
Başlık hatalı olmuş.
bunu yaşayan tek çift siz değilsiniz.
Hayat o kadar hızlı ki, çünkü üretim ve tüketim hızlı artık. İş hayatı hızlı, üretime paralel yetişmek zorunda..
Hal böyle olunca bu bize yansıyor. Bir de tabi iş artık gerçekten aslanın midesinde. Bu durumda yoruluyoruz, geriliyoruz, elde olmadan da bu eve yansıyor.
Aranızda ciddi bir sorun yok sadece yorgunluktan ve işten kaynaklı monotonluk var.
Bunun farkında olmanız da bir adım öne taşıyor sizi.
Biri var tanıdığım. Sürekli iş seyahatlerinde. Eve gidince de herkes halindeymiş. 2 de çocuğu var.
Sordum bir kere: eşin bu iş hayatından ve hızdan şikayetçi değil mi ? diye.
Bana verdiği cevap: herkesin keyfi yerinde

cevabın için teşekkür ederim canım öncelikle :)
ben de bundan korkuyorum işte aynen.. ama biz hani işte biraz pozitif bakıyoruz daha doğrusu ben. yani yaşayabileceğimiz en büyük stres bu olur daha fazlası olamaz herhalde şeklinde bakıyorum olaya.
ailevi sorunlar çözülmüş olur, bizim iş stresimiz kalmamış olur falan.. öyle kanser falan çıkmadıgı sürece ikimizden birinde, kalan olağan hayat şartları ortalama olur zaten bu kadar olmaz diyorum yani.
böyle anlatınca da kulağa saçma geliyormuş cidden.
ama ne bileyim, sonradan pişman olacağım bi karar vermek istemiyorum, her iki yönde de.

öncelikle cevap için teşekkürler :)
başlıkta geçen olgunlaştırma konusu alakasız değil aslında, yazının sonunda anlattıgım çok trip atıyor olması falan içindi.ama oraları kısa geçtiğim için ilişkilendirilememiş olması normal.
sürekli trip atması, haksızken ve suçluyken bile özür dilemeye üşenmesi, vijdan azabı çekerken bile bi şekilde bana yüklenmeyi becerebilmesi falan gibi konular için demiştim ben onu.
bu sonda anlattıklarım olmasa ben zaten çekiyorum onun iş stresini, ona razıyım. o kadar şımarık değilim yani.
çalışıyor sonuçta, hem de ikimiz için. o kadarına elimden geldiğince katlanıyorum.
bu ergen tripleri çileden çıkarıyor ve en çok onlar kavga başlatıyor onu demek istemiştim.

Laf arasinda hissettirdiysen , hem seni mutlu etmek icin hem de kisa zamanda para biriktirmeniz gerektigi icin bu kadar siki calisiyor olmasin. Para konusunda sikintiniz yoksa o isten ayrilir, baska ise girer sorun degil. Once senin ne istedigini bilmen ve onu ona gore yonlendirmen lazim.

Son düzenleme:

Onun için şöyle diyebilirim. Ailesine eğil Bu benim klasik lafım gibidir kk da ama çocukluğuna inmek lazım.
Bazı insanlar zor çocukluk geçirirler; maddi imkanlardan, anne baba hastalığından, anne ya da babanın olmamasından dolayı. Bu tip insanları gözlemlersen evliliklerinde ve hayatlarında daha olgun olduğunu görürsün. Ama eşin biraz el bebek gül bebek büyümüş sanırım. Naz yapacağı ve nazını çekeceği birileri varmış sanırım. Diğer insanların bu tür lüksleri olmadığı için naz/trip yapmayı bilmezler.
Kvaliden özellikle oğluna çok düşkün diye düşünüyorum. Evin tek oğlu mu?

yani evet, kendinden başka bi derdi olmayan bi çift olsaydık söylediklerinde sana katılırdım. kendim ne istediğimi anlayıp ona göre bi işe girmesini isterdim vs ama..
birincisi, ben fazla masraf istemeyen bi hayat istediğimi belirtsem bile benden başka sorumlulukları da var. annesi var öncelikle. annesine ev alması gerekiyor. onu lüks içinde yaşatabilmek ilk önceliği, benim de öyle tabii saygı duydugumdan. yani olay sadece benim isteklerimle ilgili değil.
aynı şekilde benim de ailemde kardeşim ve annem var yardım etmem gereken. bunlar sıradan maaşlarla yapılamayacak yardımlar, üst düzey tedaviler vs.
ikincisi, ben artık ne istersem isteyeyim, bu işten ayrılamaz, verdiği sözlere çok önem veren birisi ve şirketindeki insanlarla anlaşmaları var. bu da olayın sonradan gelişmiş boyutu.
biraz fazla ayrıntı verdim internet ortamında pek sevmediğim bişey ama yanlış anlaşılsın istemiyorum. :)

bi de zaten yukarda diğer arkadaşımıza da belirttiğim gibi, ben dağınık yazmışım ama asıl sorun direkt bu değil. bu aşağı yukarı herkesin başına gelen bi olay.
sadece bu olsa, iş stresi falan ben bunu çekmeye razıyım. yani gece gündüz çalışır benle ilgilenemez hayatımız monotonlaşır bilmemne olur bunlara razıyım tamamen.
sadece artık bunu bahane olarak gösterip, stres uykusuzluk falan diyip bunların ardına sığınarak eziyet etmeye başladı.
o iyi huylarından bahsettiğim adam gitmeye ve yerine daha az önemseyen bi adam gelmeye başladı.
her zaman değil, misal şu bikaç gündür iyiyiz nazar değmesin.
ama ben asıl bu, attıgı tripler, girdiği hallerden yakınıyorum ya bunlar kalıcı olursa diye. konu dağılmasın.

diğer başlıklarda kadınların ne dertleri var, kendiminkine yazasım gelmiyor şu an.
aslında tespitlerinde haklısın da, bizimki istisna sanırım.
çok zor şartlarda tek bi annesiyle kalmış birisi, ama cidden zor şartlarda.
bu trip atmaları falan bana sadece.

Sanirim yazdiklarini dusunerek yazmiyorsun , ya da ne dusundugunun farkinda degilsin. O kadar cok para gerektiren kelimeyi bir arada kullaniyorsun ki , sonra da benim istedigim aslinda para degil diyorsun. Calisiyor musun bilmiyorum ama sende calisarak ona destek olabilirsin. Boylece kafan dagilir hemde onun davranislari sana bu kadar batmamis olur.

Bir kere öncelikle beklentilerinizi küçültmeniz gerekiyor. Ben okuduğumdan adamda genel olarak sorunlu bir taraf göremedim. Hani demişsiniz ya bir villada yaşıyor olsak, en güzel porselen takımlarımla yemek hazırlıyor olsam böyle olmazdık diye. O kadarını beklemeyin. Hatta şu anki ailenizle olan yaşantınızdan daha kötülerini göze alın. Ben olgun olmayan bir erkek göremedim burada. Deli gibi çalışıyor diyorsun. Kafasında planları evlenmek istiyor bunun için çaba sarfediyor. E bu uğurda zaman zaman insan esas amaçtan uzaklaşıp küçük ayrıntılarda boğulabiliyor. Seninle hayatına devam etmek için kendini böyle zorladığını unutup iş stresinde kayboluyor şu an çok normal.

Bence biraz sabırlı ol. Bu yaz sonu söz nişan bir şeyler önümüzdeki yaz düğün yapalım gibi planlara başlayın ve bu planlara yoğunlaşın. Belirsizlik hali sizi bu duruma sokmuş gibi. Çünkü bakıyorsun tüm şartlar oturmuş yaşınız gelmiş. Para kazanıyorsunuz. Aynı evde yaşasanız gayet de geçinebilirsiniz. 3-5 kiraya faturalara gider. Sosyal aktivitelere paranız kalır. Ama gel gör ki evlenme düğün yapma telaşı adetlerimiz geleneklerimiz bizi fazla para harcamaya ittiği için böyle tıkanıp kalıyorsun. Ev geçindirecek paran varken adım atmaya korkar hale geliyorsun. Sana tavsiyem gözünü karart bir adım at.

Bir kadın olarak "karı gibi trip atıyor" cümlesini size yakıştıramadım.

Tavsiye vermek haddime değil ama, uygun olmadığını düşünüyorsanız yok yakınken dönün derim. Sonra değişir mi diye evlilik kurulmaz.

haklısınız biraz kaba ve argoca olmuş üslup, ama kesinlikle kadınlara bi atıfta bulunmuyor. ben de kadınım. yalnızca genel istatistik ve ortalamaları göz önünde bulundurarak örnek verdim diyelim. :)
yok olur mu, tavsiye veresiniz diye açtım konuyu zaten.
biraz daha zaman lazım galiba, emin olabilmem için. teşekkür ederim.

yani evet, eğer davranışları çok abartılı olmasaydı size katılabilirdim. ama "asıl amaçtan uzaklaşmak"tan öteye gitti olay.
beklentilerim zaten oldukça az. kendisine de söylüyorum. sadece "kötü davranmasa" yeter diye.
şımart falan da demiyorum. hiçbir şey istemiyorum, sadece karşısında köle varmış gibi tüm iyi niyetli çabalarıma bile tersleyerek azarlayarak cevap vermesi kalp kırıcı oluyor fazlaca. bunu yapmasa yeter.
yani sinir hastası oldugunu bildiği biricik "sevdiceğini" üstüne gidip günde üç posta bağırta çağırta ağlatmak nedir, kafamı parçalayasım geliyo. sonradan çok pişman oluyo bi de onla uğraşıyoruz.
yani bana "kıyamama" sınırını aştı artık. bu kadarını da yüksek beklenti olarak adlandıramam.
yani ben tam anlatamadım galiba ama tolere edilebilecek bir "stresten yapıyo bişi olmaz" sınırını aştı artık ve onun arkasına saklanarak zıvanadan çıkıyor.
neyse ya işte daha kötü dertleri olanlar var fazla uzatıp da şımarıklık etmek istemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…