• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek sebepli infertilite, sperm hareketi, morfoloji düşüklüğü

sosadtoday

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
1
Kızlar selam, 3,5 yıldır evliyiz ve 7-8 aydır çocuk istiyoruz aslında. Ben düzenli kontrole giden biriyim ama içime bir kurt düşmesiyle eşimi de üroloğa yönlendirdim ve sperm değerleri düşük çıktı malesef.
İleri hareketlilik yok denecek kadar az
morfoloji 1
sayısı da tam sınırda ve az.
varikosel yok, hormonları normal.
Yaşımız 30, sigara alkol yok.
Benim tüm değerlerim sorunsuz, her türlü tahlili vs yaptırdım.
Doktorlar tüp bebek önerdi, şu an argifertil f ve argifertil m kullanıyoruz ve çok tedirginim.
Önümüzdeki hafta regl olunca tedavi başlatacağım. Bu konuda bilgisi olanlar ne düşünüyorsunuz?

Kızlar selam, 3,5 yıldır evliyiz ve 7-8 aydır çocuk istiyoruz aslında. Ben düzenli kontrole giden biriyim ama içime bir kurt düşmesiyle eşimi de üroloğa yönlendirdim ve sperm değerleri düşük çıktı malesef.
morfoloji 1
Doktorlar tüp bebek önerdi, şu an argifertil f ve argifertil m kullanıyoruz ve çok tedirginim.
Önümüzdeki hafta regl olunca tedavi başlatacağım. Bu konuda bilgisi olanlar ne düşünüyorsunuz?
Azospermi ise mikro tese ile seçilip iyileri ile Embryo oluşturma yapılıyor küçükken ateşli bir hastalık mı geçirdi

Bizde henüz çok başındayız ama bu durumda doktor çok önemli 3 testimiz de azosperm çıkmasına rağmen son gittiğimiz doktorumuz ben birde kendim görmek istiyorum yeniden test alalım dedi ve 1 nuhk da olsa canlı hücre bulunup donduruldu çok şükür
Şuan gonalf 3. Günündeyim
Düzenli beslenme düzenli uyku ve ceviz yemek dışında hiç bir şey yapmadık
Cevizin bu demli bir etkisi olmadıysa doktor ve tekrar tekrar test çok önemli

azospermi yok ama hareketlilik ve morfoloji çok düşük, test öncesi enfeksiyon çıktı doktor da enfeksiyonun spermleri bozduğunu söyledi. enfeksiyonu tedavi ettik ama değerlerin düzelmesi 1-2 yıl alırmış

erkek infertilitesiyle ilgili yardım almak isteye özelden yazabilir..

azospermi yok ama hareketlilik ve morfoloji çok düşük, test öncesi enfeksiyon çıktı doktor da enfeksiyonun spermleri bozduğunu söyledi. enfeksiyonu tedavi ettik ama değerlerin düzelmesi 1-2 yıl alırmış
benim esimde de benzer sorunlar cikti, varikosel yok azospermi de degil ancak morfoloji ve ileri hiz cok dusuktu. 6 ay tedavi gordu proxeed plus takviye gidalar falan kullandi ilaci devamli kullandi sadece ama takviyeleri pek sallamadi. He bide sigarayi birakti. 6 ay sonunda ileri hiz %1 morfoloji %1 artmis. Evet cok yavas ama cok sukur ki azospermi ya da varikosel yok. O yuzden umutusz olma.

Kızlar vicdanen belki birileri boşa zaman ve para harcamasın ve umutsuzluğa kapılmasın diye yazıyorum öncelikle geçmiş olsun 8 ay önce biz de azıspermi olduğumuzu öğrendik ve 6. Ayda sperm hücresi çıkmaya başladı test verdiğiniz çoğu yer boş olacak devlet hastanelerinde hiç çıkmıyor zaten ve ürologlar da tedavisini bilmiyor biz şanslıydık bizi yönlendiren oldu hiç biryere pata ödemeyin zaman kaybetmeyin panikle heryere her duyduğunuz takviyeye para harcamayın ankarada alife var türkiyenin heryerinden azospermi ve hareketsiz spermliler oraya gidiyorlar sperm verildiğinde canlı buldukları zaman hemen dondurup biriktiriyorlar ve tüp bebek için kullanıyorlar semra sertyel i araştır alanında iyi embriyolog mesut tül iyi ürolog tese yapmadan doğru teşhis ve tedaviyle normal yoldan çıkış sağlıyor tese diyen doktordan kaçın sakın olmayın olan azospermi hastaları bin pişman tedaviniz geriye gidiyor ve testisler hasar gördüğü için birdahaki çıkış için ciddi zaman harcarsın bir de celalettin peru var telegram gruplarında erkek infertile bilgi paylaşımı grubuna girin orada herkes aile gibi size deneyimlerini anlatır yanlış ellere düşmeyin tedavisi var çünkü

Kızlar merhaba benim eşim de bütün testlerini yaptırdı ultrason falan her şeyi çektirdi sperm sayısı 38 milyon falan çıktı sağlıklıDA sadece ileri hareketlilik %18 çıktı Carniact duo verdi doktor sizce doğal yolla gibi kalabilir miyim

morfoloji 1
normalde doktorlar bir yıl denemenizi ister ama eşin de bariz bir sorun varsa bence vakit kaybetme çünkü yaşınızda çok genç değil. Tüp bebekte yaş çok önemli bir faktör. Bende de hiçbir sorun yoktu eşimde de sizinki gibi morfoloji %1. Sayısında hızında sorun yoktu ama spermlerin %65'i iri başlıydı bu da döllenmeyi engelliyor muş rolumuz bize de sizinki gibi enfeksiyon da var dedi enfeksiyon geçer ama şekil bozukluğu genetik olabilir dedi vücut bu şekilde üretiyor dedi üç ay ilaçları kullanın üç ay sonra tekrar bakalım dedi ama biz zaten iki yıldır denediğimiz için vakit kaybetmek istemedik hemen o gün tüp bebeğe başladık çok şükür sağlıklı spermler bulunduğu için biz ilk denemede pozitif gördük. Embriyo kalite lerimizde A kaliteyidi hep tüp bebeği tavsiye ederim.

Back
X