Erkek tarafını anlayamıyorum

elveda62

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2010
16
0
36
İstanbul
şimdi kızlar ben yeni evlendim ve adettendir diye bohça dağıtılması gerekiyor ancak,sadece erkek tarfına verilirmiş kız tarafına verilmezmiş diyor erkek tarafı ve bunula ilgili eşim kendi tarafını çok tutuyor beni dinlemiyor.düğün biraz olaylı oldu takılardan dolayı ve hepsi surat çevirdi evimize gelmesin diyen bile var bide arkamdan bir dünya laf dedikodu gidilirmi şimdi siz söyleyin,ben hiçbirine gitmek istemiyorum çünkü hiçbirini istemiyorum ne konuşmak ne görüşmek ama eşim çok zorluyor beni bu konu da,bide hiç laf getirtmiyor ben şöyle demişler diyorum hayır yoo onlar öyle demez kesinlikle diyor. sıkılıyorum artık ya.hemde 2 ay geçti bohça gidermi ki ya??????bence geçti yani vermekte istemiyorum zaten ne dersiniz sizlerde?????????

tavız verme ya ne demek yenı gelıne evıme gelmesın dıye arkadasından konusmak. kocana bır kez yuz verırısen gerısı gelır. senı boyle konusmalarla zorlamalarla caydıramayacgını ogrensın

evlenmeden daha olaylar başlamış belli..
bunun gidişatıda belli olmaya başlamış zaten...
sizin yerinizde olsam tavır alana tavır alırım...
eş meş dinlemem valla....haklıya haklı haksıza haksızzzzz

Aynı olay bede de oldu bizde iki tarafada verilir... Ama seni onlar yemeğe çağırır erkektarafından sende giderken yanında götürürsün senin tarafın için de geçerli yemeğe giderken götürüsün bohçanı... Bizde de yok tek tarafa dağılır dediler 2 ay geçmişti kimse beni çağırmadı beni 2.5 ay sonra millet çağırdığında da iş işten geçti dedim yok kimseye bohça falan dedim... Ne seninkilere ne benimkiler diyip çekildim aradan giderken bir tatlı alırız yeter işte 3 senelik evliyim kimsede bana bohçanın lafını yapmadı....

Bu bohça mevzusuna eşiniz demi karışıyor,
bu erkeklerde neye karışıp neye karışmayacaklarını şaşırdılar bence.
Kimseye bohça yapmak zorunda değilsiniz, hele de içinizden gelmiyorsa hiç yapmak
zorunda değilsiniz, tipik sülalesini memnun etmek için uğraşan erkek modeli.
Ayrıca benim bildiğimde yapılacaksa her iki tarafa da yapılır,
kıymetli erkek tarafına yapılmaz sadece.

onlar hırs yapmış güzelim ....bohça karşılıklı olur...düğünde onlar senin ailene hediye aldılarsa sende onlara bohça hazırlarsın bildiğim böyle ......
kendi hırsları için çocuklarının evliliklerini bozan ,huzurlarını kaçıran kaynana adı altındaki cadılardan nefret ediyorum....

canım benim bildiğim amca dayı hala teyze verilir ama iki tarafada.. bence erkek tarafı sizin tarafı biraz ekarte etmeye çalışıyo olabilir. yeni evlendiğinde oluyo böyle gelin sanki çöpten bulunmuş gibi ailesiyle fazla samimi olsun istenmiyo. Benim kaynanam bana ilk zamanlarda anne evine fazla gidilmez evine alışamazsın filan diyodu benim annem arabayla bana 1 saatlik uzaklıkta ve ilk başlarda bir iki sefer 15 günde bir gitmiştim kaynanamlada altlı üstlü oturuyorum 1 sene sabah çıktım akşam indim evime ama 15 günde bir annemlere gitmem gözüne batmıştı. ondan sonra yok çok gezenin ayağına bilmem ne bulaşır vs halbuki kocamsız 5 senedir sokağa adım atmam attıysam bile sayılıdır yani. Anlayacağın seni huzursuz etmek için napcağını şaşırır kaynana taviz verirsen sürekli huzursuz eder ve benim gibi 5 senede geçse kendini anlatmakla yırtınırsın seni herşeylerini yapmaya onlara hizmet etmeye mecburmuş gibi görürler ama kendileri bir doğum yapsan tozunu bile almazlar. Ne diyim kocanla aranı bozma gidelim de ama senin tarafada götür yani ne onların istediği olsun ne de bişey diycek lafları olsun. götürdün mü götürdün amaaaa kendi tarafına da götürdün hiççç bişey diyemezler.ağızlarına şekeri tıkamış olursun

Evleneli iki ay olmuş şimdiye kadar akılları neredeymiş? :26: Birde bu tarz durumlarda erkeğin tavrı çok önemli.Eşiniz dengeyi kuramamış belli.Sizde artık aile oldunuz.Ailesini atsın asla demiyorum ama iç huzuru sağlamadan dış huzurun da bir manası yok bunu kavraması lazım. -Kendi anne,babasından ziyade akrabalarından bahsediyorum dış huzur diye.-​

kızlar 2 ay oldu bu saatten sonra geçti artık diye düşünüyorum bide hiç kimse beni davet etmedi evine zaten gelme diyen bille oldu yani.ne yani busaatten sonra gidip a siz beni istemediniz ama ben yüzsülük yapıp geldim mi?diyeyim sırf eşimin kendi tarafının gönlü olsun diye yani.ben hiç önemli değilim sanki.dün de aynı şey oldu dedimki bizimkilerden uzaktan halam gelmiş yarın memleketine dönecekmiş dedimyanına gidelim el öpelim bir daha da gelemez hani . yok efendim oraya gidemezmişizde onların tarafına gidecekmişiz niye gidiyormuşuz o zaman ben gideyim dedim gidemezsin gitde göreyim diye kendini parçaladı. gelde onun tarafına git şimdi.gidilir mi allah aşkına.

Bohça nedir ki ya bu sebepten huzur bozmaya değer mi cidden bazı aileleri anlamıyorum yıl olmuş 2011 kafa kalmış 1911'de resmen.

bana da aynısını yapıyorlar yok anneme gidemezmişim haftada 1 gidecekmişim çok gezmeyecekmişim,geç saatlere kadar dolaşmayacakmışım,arkadaşlarımı silecekmişim ,akrabalarımla telefonda konuşmayacakmışım v.s gibi bir sürü zırvalıklar yani.bende altlı üstlü otuduğum için birşey olsa hemen yetiştiiriyor kaynanamla görümcem sanki onlar değilde eşim söylemöiş gibi de söyletiyorlar eşime.

canım senin için çok zor bi durum allah yardımcın olsun...sakın kendinden ödün verme...seni bastırmaya ezmeye çalışıyorlar ki daha cicim ayındasın ...cicim ayında bunları yapanlar yarın neler yapmazlar...kimse kimseyi sevmek zorunda görüşmek zorunda değil...seni istemeyen sevmeyen insanlarada zorla gidemezsinki eşine bunu söyle ....onlar bir adım gelseler ben on adım giderim falan de ...eşine makul bir dille anlat sonuçta seninde bi gururun var ....eşin görüşsün o kadar seviyorsa onları.... allah sabırlar varsin canım...

Bohça nedir ki ya bu sebepten huzur bozmaya değer mi cidden bazı aileleri anlamıyorum yıl olmuş 2011 kafa kalmış 1911'de resmen.

bana kalsa kimseye bişey vermicem eski kafalılık adetten miş yok el öpmeymiş,bohça dağıtmaymış ne yani ben size hizmetçi geldim ezin beni der gibi.

Siz hakkınızda yapılan dedikoduları duyuyorsunuz da eşiniz nasıl bunları duymuyor anlayamadım. Nasıl söylemez onlar diye iddai edebiliyor.
Daha şimdiden karısının yanında, arkasında duramayan bir adamla nasıl evlilik devam ettirilebilir.

ah canım erkekler anlamazlar taki ne zaman kulakalrıyla duyacaklar o zaman. benim görümcem düğün günü kuaförde bana laf soktu onu dedimde ablam öyle demez dedi eşim çok krılmıştım ben yalanmı söylüyorum demiştim. sonra bekarken annesinin yaptığı bir olay eşim gene inanmaıştı anneside yalanlamıştı düğünden sonra kendi ağzıyla yaptım dedi eşimde şimşekler çaktı resmen. dönüp eşime bak bana inanmamıştın al yalancı annenin dedikleri bunalr demiştim. şimdi söyledikelri hiçbirşeye inanmıyor benim söyledikelrimede fazlasıyla inanır çünkü hepsi doğru çıktı.
herşeyi zamana bırak davet edilmişseniz gidin mesafeli olarak birkaç saat boşver gül geç onlar seni kötü göstermeye çalışacaklardır asla bu oyuna düşme. eşin istiyormu tmm hayatım ama bana laf sokarlarsa bişey derlerse gelince birbir anlatırım ona göre de. asla seni sinirlendirmelerine izin verme onalr lafmı sokuyor sende onalrın üslubunca cevabını ver geç yada umursamaz bir gülüş at sen sinir oalcağına onlar sinir olsunlar.

hiç gitmek istemiyorum ki onların tarafına.kimseyi aşağılamak gibi bir niyetim yok ama ne kültür,ne aile yapısı ne de hayata bakış açıları bana hiç uymuyor.çünkü ben zaten çalışıyorum vaktim olmuyor onlarla görüşmeye.bide zaten onlarla konuşacak bişeyim olmuyor görünce hepsine selam veriyorum onlar daha havalı ben mi yeni gelinim onlar mı belli değil beni görüp kafa çeviren ,aynı kaldırımda yürürken görüşmemek için diğer kaldırıma geçenler daha neler neler ama nedense benim aptal kocam onların tarafına b.. sürdürmüyor.yapmazmış onlar öyle beni görmemişlerdir diyor kendileri.gitmemekte haklı değilmiyim ama.

zor güzelim vallahi çok zor cahille uğraşmak. Halbuki büyüklerde hep küçüklere derler cahil diye bence karşısındaki insanla empati yapmayan onu anlamaya çalışmayan ve saygı duymayan insan cahildir. bir kaynanaya desenki lütfen benden saygı görmek istiyosan benim hayatıma ve bana biraz saygı göster ki bende sana saygı göstereyim diye sana "ne saçmalıyosun sen ben mi sana saygı göstericem der" halbuki işte asıl cahillik burda başlıyo karşındaki insanı birşeye tutmamak. küçükte bir yere kadar büyüğüm der büyük o benim küçüğüm diyip anlayış göstermedikten sonra dimi ama haksızmıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…