erkekler kime kadınım der

husel

er:)
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2007
1.849
18
683
47
Diğer
dalgınlık işte

Erkekler kime kadınım der?
Bir erkeğin hayatına kim bilir kaç kadın girer ve çıkar? Hangisine sevgilim, hangisine kadınım diye hitap eder acaba? İkisinin arasında ne fark var diyeceksiniz. Çok fark var. Şimdi ben kadın gözüyle erkekleri yazmak istiyorum. Ya da olmasını istediğim gibi yazıyorum. Yanlış isem lütfen beni mailleriniz ile uyarınız.

Bir erkeğin hayatına giren kadınların hepsi sevgilidir. Ama bir tanesi vardır ki ona sadece “KADINIM” diye hitap eder. Sevgilim dediği, günlerini gün ettiği, hoş vakit geçirdiği, bazen boşluğunu dolduran, bazen hüzününü dağıtan, bazen onu eğlendiren, bazen onu dertlerinden uzaklaştıran ya da boş zamanlarını doldurandır. Hatta onunla evlenebilir bile. Çocukları bile olur. O artık çocuklarının annesidir. Bir insan olarak onu sever. Ona zarar gelmesini istemez. Bir zaman sevgilim dediği şimdi resmi olarak karısıdır.

Bir erkek "kadınım" diye hitap ettiği zaman ona yüklediği anlam bambaşkadır. Onun içinde şevkat, sevgi, aşk, sahiplenme, kıskançlık, onunla gurur duyma, koruma hissi ve kimseyle paylaşamama vardır. Artık dünyaya neden geldiğini biliyordur. Hayatının anlamı vardır artık. Aradığı sadece o’dur. Onu bulmak ve onunla yaşamak için doğmuştur. Onun olmadığı bir yaşam düşünemez. Çok emindir, tanrı onu sadece kendi için yaratmıştır. Dünyada bir tek o ve kendisi vardır. Onun için canını verebilir. Bu aşktan da öte bir şeydir. Bu bir tutkudur. Bu mantığın bittiği yerde başlayan bir duygudur. Bu kadınım dediği kişinin resmi nikahlı karısı olması şart değildir. Ama zaman zaman karım diye bile hitap eder.

Bu duyguların en güzel örneğini ünlü şair Bedri Rahmi Eyüboğlu yaşamıştır. Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Hanım'la evlidir. Ancak Mari Gerekmezyan’a aşık olmuştur. Mari, Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun asistanlik yaptığı Güzel
Sanatlar Akademisi'nin heykel bölümüne misafir ögrenci olarak gelmistir.

1949'da bir gün İstanbul Büyük Kulüp'teki bir toplantıda davetliler, Bedri Rahmi Eyüboğlu'ndan bir şiir okumasını isterler. Eyüboğlu ayağa kalkar ve Karadut'u okumaya baslar:

"Karadutum, çatal karam, çingenem
Nar tanem, nur tanem, bir tanem
Ağaç isem dalımsın salkım saçak
Petek isem balımsın ağulum
Günahımsın, vebalimsin.
Dili mercan, dizi mercan, dişi mercan
Yoluna bir can koyduğum
Gökte ararken yerde bulduğum
Karadutum, çatal karam, çingenem
Daha nem olacaktın bir tanem
Gülen ayvam, ağlayan narımsın
Kadınım, kısrağım, karımsın."

Bedri Rahmi, şiiri okurken aniden gözlerinden yaşlar süzülür. Salondaki herkes niye ağladığını anlamıştır. Çünkü aşklarını bütün İstanbul bilmektedir. O anda yanında oturan Eren Eyüboğlu da anlamıştır. Çünkü şiirde "kadınım, kısrağım, karımsın" dediği kadın kendisi değildir.

Görüldüğü gibi erkekler sadece nikahlı karılarına kadınım ve karım kelimelerini kullanmıyorlar. Bu bambaşka bir duygu. Bunun adı aşk. Doğa üstü bir duygu. İnsanın vücut kimyasını değiştiren, ruhunda volkanların patlamasına neden olan bir duygu. Onu bulduktan sonra kaybetmek ise çok acı verir. Bunu en iyi Ercan Saatçi’nin yazdığı 'Yastayım' adlı şarkı sözü anlatıyor:

Yoksun yine varlığım sürünüyor
Sensizliğim bilinmiyor
Sen gittin gideli ellerim hep titriyor
Kalbim bu acıyı saklıyor

Yıllar sonra bile hiç kimseye söylemedim
Bu sevdayı kalbime gömdüm ve sen öldün
Şimdi eşim dostum beni hastayım sanıyor
Yastayım hiç kimse bilmiyor
..........................
Yaşlandım artık bıraktığın gibi değilim
Üstelik bir kızım var evliyim

Ne mutlu bütün bu güzel duyguları gerçekten bir ömür boyu bir yastığa baş koyduğu, hayatı birlikte yaşadığı ve çocuklarının annesine duyabilen erkeklere.

Bu yazıyı yazdıktan sonra fikirlerine güvendiğim erkek arkadaşlarıma sordum. “Hangi kadına kadınım diye hitap edersin?” diye; “Kadınım kelimesinin içinde cinsellik vardır. Çok özel biri olması gerekmez” dediler. Çok hayret ettim. Oysaki kadın gözüyle kadınım kelimesi çok özeldir ve her kadına söylenince anlamı kalmaz. Neyse ben bu yazımı değiştirmedim. Aynen yayına girmesini istedim. Sizlerden gelecek mailleri merakla bekliyorum.

Şimdi diyeceksiniz ki, sen bir kadın olarak erkeklerin duygularını bu kadar iyi nereden biliyorsun. Çok haklısınız.
Peki bana “KADINIM” diye hitap edilmiş olamaz mı :)

Sevgiler
Tülay Bilin

Tülay Bilin kimdir?
Tülay Bilin çok uzun yıllar Hürriyet Gazetesinde çalıştıktan sonra, Nisan 2006‘ya kadar Dünya Gazetesinde İnsan Kaynakları Müdürü olarak çalıştı. Uzun yıllardır kişisel gelişim konusunda aldığı eğitimleri 10 yıldır profesyonel olarak çevresiyle paylaşmaktadır. Şirketlere verdiği eğitimler devam etmektedir. Ayrıca kişisel olarak sorunlarını çözmekte zorlananlar için de yüz yüze görüşmeler yapmaktadır. Haftada bir gün radyo programı yapmaktadır. (Cumartesi günleri saat 11.00-12.00 arası Mavikaradeniz radyosunda canlı telefon bağlantılı. Frekansı 106.4)

Yanlışlık oldu galiba kafamçokkarıştı

Bu şekilde kilo verenleremi kadınım diyolar tatlicadiarzu :Roflol:

erkekler kime kadınım der sevdiği kadına tabikide onunla ciddi düşünecek birisine tatlicadiarzu

wayy bee...bizim aşkımızda aynen böyle bana tamda bu yazılanları hissettiriyor..biz henüz sözlüyüz daha kadını olmadım ama bana öyle bi kadınım değişi varkii...canım askım benım ya erkeğimmmm:asigim::1hug:

Benim aşkım bana sevgilim,karıcım,kadınım hepsini diyo tatlicadiarzu

bnmki tam öküs çıktı aşkm bebeğim hayatm fln der ama nie kadınım demio bu....:)

:Roflol::Roflol: benimkisi diyor Allah yukarda valla kadınım olucaksın diyor benimsin kimseye yar etmem seni diyor her ne kadar tehditle sölemiş olsada burayı:Roflol:

ben bunu eşimin gözlerinde görüp evlenmeye karar vermiştim
yani dille değil gözle söylendiğinde de anlamlı ve baştan çıkarıcı oluyor
aşık olmaktan fazlasını içeriyor bence...

çok güzel bir yazı ellerine ve yüreğine sağlık onun ruhu benim olsada o başkasına ait hayat zor kararlar aldırıyor insana başkasının yanında olsanda aslında hep ona aitsindir ayrıcalıklı bir şey bir erkeğin kadını olmak :çok üzgünüm: senağlama

"kadınım" gerçekten iddialı bir söz katılıyorum..
bayanları sınıflandırmak istemiyorum elbette bu pek şık değil ama evet erkeklerde böyle bişey var.
erkek arkadaşım çooook duygusal bir anımızda söylemişti bunu bana biras masum biras utangaç ama kendinden emin bir şekilde.. alnımdan öpmüştü.. ve bunu söylemişti.. dillendirmedik bu sözü.. her türlü aşk sözünü sıkça söyleriz ama bu kelimeyi çoook ender kullanır.onda ki anlamı büyük biliyorum. yazın da buna getiriyor zaten lafı..
bir gün bizim için tam anlamını bulacak bu söz,daha vakti var ama ben erkek arkadaşımdan bu lafı duyduğum için çook mutluyum..

ne güzel acaba bende duyarmıyım bir gün... kimbilir..(

Bence her erkeğin gerçekten tutkuyla sevdiği kadını ifade etme biçimi ''kadınım'' kelimesi değildir. Kimisi farklı bir kelimeye gerek duymaz aşkım der, kimisi sevgilim, kimisi sevdiceğim, kimisi namusum, kimisi de ikisinin bildiği bir kelimeyle dile getirir gerçek aşkını... erkek karşısındaki kadın onun vazgeçilmezi olmasa bile kadınım kelimesini kullanabilir, yani diyeceğim şu ki bayanla bana bu kelimeyi kullanmıyo bemimkisi yoksa beni o derece sevmiyor mu diye düşünmeyin.Erkeklerin öle bir kuralı yoktur tutkuyla sevdiğimize şunu, diğerlerine de şunları diyelim die.. Biz kadınlar tutkuyla aşık olduğumuz erkeklere hepimiz aynı kelimeyi mi kullanıyoruz sanki. Peki kullansak ne olurdu bu kelime, adamımmmm ... mı???kaydirigubbakcemile3

ben erkek arkadaslarımdan ve sevgilmden öğrendiğim kadarylaa şöyle oluyormş.. mesela genç yaslarda çıktıkları kızlarn bazılarına çıktığım bazılarına sevgilim diyorlarmş.. mesela birgün bir erkek arkadası sevdiği kız terketmşti.. "benm sevglm dediğim nadir kızlardan birydi o" demşti arkadasım.. ben o ne demek sevgln değilmi hepsı dediğimde açıklamştı:) sonra erkek arkadasıma sordıum o da öyle düşündüğünü söyledi.. yanı sevgilim dedkleri kızlar cidden önemlyımş. çıktığım dedikleri de takılmacaymş:)
kadınım ise gerçekten bir kadın için çok önemlii bir laf eet cinsellik barındırr bence ama özeldir.. her birlikte olduklarına demezler bence ama sevdikleri kızla birlikte olmuşlarsa o kız onun kadını olur artık benimsinn duygusu oluşur erkektee ...yanı arkadaslarımdan ve erkek arkadasımdannn duyduklarımı söylüyorum:)

eşimde bana kadınımmmm.......der okadar hoşuma giderki böyle bir laf olamaz ayağımı yerden keser......!
bencede her erkek her kadına bunu söylemez her sevgi sözcüğünü kullanır belki ama bunu çok zor söyler.....taşıdığı anlam çok başkadır ,çok derindir ,çok içtendir....
belki içinden söyleyip kadının yüzüne kadınım diyemeyen erkeklerde vardır ama bunu duymak eminim hoşuna gider bir kadının.....

COK SANSLISIN ICINDEN GELEREK SOYLEDIGI ICIN BENIMKI ZORLATSAN OYLE SEYLER AGZINDAN ZOR CIKIYO BI SOYLUYO SONRA UNUTUYO

benim aşkım öyle herzaman güzel laflar edemez
ama ettiği zamanda bilirim ki içtenlikle söylüyor
gözlerimin içine bakarak ilk "kadınım" dediğinde nedense çok mutlu oldum
kendimi farklı hissettim
her zaman duymam ama söylediği zamanda kalbiyle hitap eder bana KADINIM diye
(aramızda cinsellikte yok bende bu sözü farlı ve özel bulurum her zaman)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…