Erkekler neden böyle yapar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibininki konuşarak bitirdiyse iyi yine. Arkadaşınınki vahim yani. Ayrılmaya bile üşenmiş adam. Anne bile evladını sevmiyor bazen bu dünyada. Bir erkeğe çok anlam yüklememek lazım. Sonra iki satır yazıp ayrılamıyor bile
Bır bucuk yıl iyiydik demıs kız. Ikı yıllık ılıskısı var eylulcumyanlıs anlamadıysam
Haliyle cocuk mutlaka belli etti veya olmayacağını anlattı. Ama kız iki senemızı ziyan edeceksin diye muhtemelen zorladı.
Cocukta baktı bitmeyecek eve donmeyi bekledi.
Telefonda yeniden anlatsa kiz gene aglayacaktı belki. O da yeniden aynı seyler yasanmasın diye ortadan toz oldu.
Yaptıgı kesinlikle yanlıs.
Ama iste bu erkekler sinyal verdıgınde de almak lazım, senelerım yıllarım askım sevgim diyip bitirmemek ıcın direnince sonunda gene aglayan direnen oluyor.

Herkese iyi akşamlar bugun liseden (su an universitedeyiz) sevdiğim bi arkadasimla bulustum ara ara bulusuruz ama pandemiden sonra ilk kez gorusmus olduk onunda 2 bucuk yillik iliskisi vardi zaten son sinifti arkadasim cocugun okulu bitmisti gecen senelerde. Arkadasim okul ara verilince eve geldiğinde cocuk soguk davranmis bi muddet cok mesaj atmamaya sıkılgan konusmaya baslamis sonra iletisimleri kesilmiş baya bi sure karsilikli konusmamislar. Arkadaşım yazip etmis bi sure goruldu yapinca falan cok uzulsede o da bisey yapmamis sonra 1 ay sonra falan aramis noluyo gibisine cocukta hani söyleyemedim falan demis dilime dokemedim ama bitirmis yani. Cok uzuldum benim konuma benzer oldugu icin ve arkadasim icin. Onlarinda cok guzel gunlerini biliyorum. Bitis sekline o kadar cok uzulmus ve onu o kadar cok anliyorum ki.. Kendi konumuda acmistim tam boyle degildi ama benzer yönler vardi. Size sorum bi erkek neden boyle bitirir ayrilmak istedigini dahi söylemez? Gecirilen 2 bucuk sene var. Benimde 2 seneydi yani ciddiyetsiz bi iliskide degil. Bunun nedeni nedir insanin guveni kalmiyor hic sanki herkes boyle yaparmis gibi geliyo 2 3 sene her neyse paylas sonra sacma sapan bitirsin. Bu ah degil mi? Ne onerirsiniz nasil dua edilmeli neden bi insan helallik dahi istemez gecirilen zamanı çöp gibi hissettirir halbuki gercekten sevmis sevilmisken? Bi tane normal erkek arkadasim benim konum icin bence seni cok sevdigi icin dili varmamis demisti mesafeden dolayi belliki ailesel konularda var yapamamis seni uzmek istememis demisti ama beni daha fazla uzdu ki onun aramadan benim aramamla soylemesi, ahh bu isin mantigi nedir akilli kadinlar arkadasimla konusunca kendi olayimda depresti fena degildim aslinda artik..
Başkasını bulamazsam fikriyle bitirmeyenleride gördüm,karşı tarafın bitirmesini bekleyip kendi vicdanını rahatlatmaya çalışanıda gördüm gördüm Allah gördüm...Acizlik bu ya..Hiç olgun bir davranış değil..Benim 2 yıllık ilişkimde de böyle oldu.Benden ayrılmış benimle arkadaş kalmış meğer biz ilişkimizin son 2 ayını iki arkadaş olarak geçirmişiz ama benim haberim yok :KK70: Baktım ağız yapıyor “sevgili değiliz ama sohbetimiz devam ediyor” diye,onun yapamadığını ben yaptım resmi olarak ben bitirdim..Hani ayrılmak istediğini söylediğinde “nayııır nolaaamaazz yaa onca yaşanmışlıklarımıııız ama şuuu ama buu” diye yakalarına yapışacağız falan mı sanıyorlar acaba?:işsiz: gerçi yapışmayanlarda yok değil ya neyse:kızgın:

Oturmaz canım. Bazı yürekler o kadar geniş ki. Ne deseniz Oturmaz. Perişan olduğunuzla kalırsınız ruhları duymaz. Ardaşımın eşi kızı aldattı. Arkadaşım boşandı. Adam gitti hemen bir başkası ile evlendi. Arkadaşım mı? Günlerce kendine gelemedi. Bazı erkeklerden çok şey beklememek lazım. Hayatlarına çok güzel devam ederler de aklımız şaşar
Ben hıc dirayetli degılım benimle ilgili yanılıyorsun. Gururum kırıldığında sonradan pısman olacagım ama o an kendimi tutamadıgım ıcın yaptıgım Bı cok sey oldu. Sonra deli gibi pısman oldugum. Kendimi affedemediğim.
Iste sen yapma diyorum.
Sonunda mutlu ya da kazanmis olmuyorsun, pısman oluyorsun.
Kendim icin bakiyorum onunla fotolarima ne kadar guzelim isil isilim coktum gibi hissediyorum yani en guzel zamanlarimi verdim ilk sevgilimizdik hayallerimizi en ozelimi paylastim diyorum kiziyorum ona. Zaten artik hic bir sey yazmam aramam biz bittk aylar oldu ben tek tarafli oldugunu farkettigimden beri cabalamayi biraktim. arkadaşımında 4 ay oldu onlar zaten pek konusmamislar. Icim elverirde yeni biriyle olursak diyorum ki cok baska davranicam kimseye fazla.deger yok 1 adim gelene 1 adim ilk sevgilim oldugundan heralde saftim baya onuda kotulemek istemiyorum ama dedigim gibi bitmesini istemeyen taraf oldugumdan heralde bitis sekline cok kizgin kaldim

Yanındayken her ilişki kolaydır, uzaktayken napayım seni telefonla konuşmak mesajlaşmak boş diyemediği için uzaklaşmış işte çocuk. Daha açık nasıl anlatabilirim bilemedim. Üzüntünüzü anlıyorum ama ahlık meseleler değil ya bunlar. Daha hayatın başındasınız gerçekten sevdiğiniz sevildiğiniz insanlar çıkıcaktır karşınıza.

Yanındayken her ilişki kolaydır, uzaktayken napayım seni telefonla konuşmak mesajlaşmak boş diyemediği için uzaklaşmış işte çocuk. Daha açık nasıl anlatabilirim bilemedim. Üzüntünüzü anlıyorum ama ahlık meseleler değil ya bunlar. Daha hayatın başındasınız gerçekten sevdiğiniz sevildiğiniz insanlar çıkıcaktır karşınıza.
Arkadaşımın oyle degil ama benim uzak mesafeydi baslangicindan beri nasil ahlik bi durum degil bir insanla gelecek hayali kurup guven asilayip 2 kusur yilini ona gore onunla beraber planlayip yasayip sonra bu sekil bitmesi bence ah lik bi durum. Sonucta benim iliskim erkeklere gelecege bakisimi değiştirdi. Cok hayal kurmusum onlar bulut oldu gitti

Biz kadınlar herşeyi mantık çerçevesinde hallettiğimizden erkeklerinde öyle olduğunu düşünüyoruz ama onların her hareketinde neden ve mantık aramak saçma bence. O gün uyanıyorlar canları ayrılmak istiyor ayrılıyolar. Gerçekten böyleler. Aynısını yaşadım biliyorum 🤣 saçma ama bu yani. İlk günler ölüp bitiyorlar sonra hevesleri geçiyor

Bir arkadaşımın başına böyle bir şey gelmişti.
Çocuk çok istekli idi çok kıymet veriyordu seneler geçti iş ciddileşince ailesi bu kız köye gelip bizimle çalışmaz sana köyden şu kızı alalım hem güzel hem üniversite mezunu hem de ailesi köyde her yaz gelip çalışırsınız demişti çocuk sessizce gitti sonrasında çok sonrasında bir arkadaşına anlattığı için bu sessiz bitişi öğrenmiş olduk.

Çocuk çok istekli idi çok kıymet veriyordu seneler geçti iş ciddileşince ailesi bu kız köye gelip bizimle çalışmaz sana köyden şu kızı alalım hem güzel hem üniversite mezunu hem de ailesi köyde her yaz gelip çalışırsınız demişti çocuk sessizce gitti sonrasında çok sonrasında bir arkadaşına anlattığı için bu sessiz bitişi öğrenmiş olduk.
Vay uyanıııık. Aldığı kız çalışmış mı bari? Tövbe. Neler duyuyoruz.

Başkasını bulmuştur. Ve umurunda değildir kadın üzülür mu diye. Erkekler gününü gun eder kızlar çok duygusal olmayın canınız yanar.

Bendede annesi ben uzak memlekettenim diye ya vermezseler denkmiyiz falan diyomus beni sosyetik goruyomus halbuki hicte degilim eski sevgilim arkadasiyla tanismistik daha ilk senemizdi bana ne zaman evleniyonuz demisti cocuk bende sasirmistim nasip kismet falan demistim o da elini cabuk tut annesi evlendirir bunu koyden bi kizla falan diye gulmustu yani annesi cok duskundu benimkine bende ayrildiktan sonra sevgilimin uzakliktan bende sıkılması haricinde bunu düşünmustum ailesi etken olmus olabilir diye bide ayriliktan onceki aylarda maddi babasinin kardesinin sagliksal durumu olmustu baska memlekete gidemem kafasi olusmus olabilir ama bana aciklayabilirdi hep ben soyle mi boyle mi diyemi dusuncem yaw muneccimmiyim

Bendede annesi ben uzak memlekettenim diye ya vermezseler denkmiyiz falan diyomus beni sosyetik goruyomus halbuki hicte degilim eski sevgilim arkadasiyla tanismistik daha ilk senemizdi bana ne zaman evleniyonuz demisti cocuk bende sasirmistim nasip kismet falan demistim o da elini cabuk tut annesi evlendirir bunu koyden bi kizla falan diye gulmustu yani annesi cok duskundu benimkine bende ayrildiktan sonra sevgilimin uzakliktan bende sıkılması haricinde bunu düşünmustum ailesi etken olmus olabilir diye bide ayriliktan onceki aylarda maddi babasinin kardesinin sagliksal durumu olmustu baska memlekete gidemem kafasi olusmus olabilir ama bana aciklayabilirdi hep ben soyle mi boyle mi diyemi dusuncem yaw muneccimmiyim

İşte değişik oluyor bu erkek cinsleri. Sahip çıkmayı bilmeyen, karşıdakine kıymet vermeyeninden Allah korusun.

Bazı insanlar sorunları bir müddet içine atar o an belli etmez.Biriktirir birden patlar.Siz de neden olduğuna anlam veremezsiniz.Bu da öyle olmuş olabilir.

İnsan her daim vicdan-etik sorgulaması da yapmayı bilmeli (En azından karşı tarafta çok rahatsız edici bir saplantı görmediği müddetçe düzgün iletişim kurma şeklini devam ettirmelidir benim görüşüm nezdinde), kendini de kritik etmelidir kişi her daim bana göre. Tabi ki bu hayata bakış açınız nezdinde şekillenir. Ben vicdansız, anlayışsız, merhametsiz bir insan olmaktan korkar, imtina ederim. Bir kalbi haşin şekilde kırmanın mesuliyetini, vicdansızlığını almak istemem. İlla ki olmayacaksa da en uygun kelimelerle, naifçe açıklamayı denerim. Açıklama yapmadan gitmek bence mertlikle bağdaşan bir durum değil ilişkilerde. Bir de şu var, son zamanlarda değişik versiyonları da türedi bu durumların; yani hanfendi ve arkadaşı konularında zaten haklı (makul düzeyde ve en az şekilde rencide edici bir açıklama beklemekte), artık dostluklarda bile (kadın-erkek ilişkilerini geçtik hanımefendiler) bunu yaşıyoruz. Dostunuz bir şeye kırılmış, söylemeye gerek bile görmemiş (Sizce o kadar basit olan bir şey ki). Halbuki söylese, belki senin için hata değildi ancak ben bu konularda aşırı hassas davranabiliyorum bazen dese, o an olayı çözümlemeye çalışırdınız. Erkek rollerini çalmaya çalışan kadın hemcinslerimiz de türedi. Velhasıl, benim şahsi düşüncem; hiçbir insan, bir açıklama yapma ihtiyacı dahi duyulmadan, işte ben yanıt vermedim de sen anla tarzı bir muamaleyi asla hak etmez potansiyel katil, sapık veya ağır düzeyde bir psikiyatrik hasta olmadığı müddetçe! Lütfen erkekler şöyle-böyle (bazı kadın davranışları için de geçerli olabilir tabi ki) doğasını normalleştirmeyelim değerli hanımlar. Onlar öyleyse biz daha sert tepki koyup insan olabilen, evrimleşebilen bir canlı (bu fizyolojik anlamda değil tabi ki de sadece, psikolojik anlamda da) böyle basit davranmaz, davranamaz, otur da kendini sorgula, bir daha senle işim olmaz demeyi bilelim. Değerli hemcinslerim çok güzel şeyler yazmışlar aslında tavsiye anlamında. Onların değerli tavsiyeleri üzerine benim yazabileceğim çok bir şey de yok aslında, sadece 2 satır karaladım destek anlamında...

İnsan her daim vicdan-etik sorgulaması da yapmayı bilmeli (En azından karşı tarafta çok rahatsız edici bir saplantı görmediği müddetçe düzgün iletişim kurma şeklini devam ettirmelidir benim görüşüm nezdinde), kendini de kritik etmelidir kişi her daim bana göre. Tabi ki bu hayata bakış açınız nezdinde şekillenir. Ben vicdansız, anlayışsız, merhametsiz bir insan olmaktan korkar, imtina ederim. Bir kalbi haşin şekilde kırmanın mesuliyetini, vicdansızlığını almak istemem. İlla ki olmayacaksa da en uygun kelimelerle, naifçe açıklamayı denerim. Açıklama yapmadan gitmek bence mertlikle bağdaşan bir durum değil ilişkilerde. Bir de şu var, son zamanlarda değişik versiyonları da türedi bu durumların; yani hanfendi ve arkadaşı konularında zaten haklı (makul düzeyde ve en az şekilde rencide edici bir açıklama beklemekte), artık dostluklarda bile (kadın-erkek ilişkilerini geçtik hanımefendiler) bunu yaşıyoruz. Dostunuz bir şeye kırılmış, söylemeye gerek bile görmemiş (Sizce o kadar basit olan bir şey ki). Halbuki söylese, belki senin için hata değildi ancak ben bu konularda aşırı hassas davranabiliyorum bazen dese, o an olayı çözümlemeye çalışırdınız. Erkek rollerini çalmaya çalışan kadın hemcinslerimiz de türedi. Velhasıl, benim şahsi düşüncem; hiçbir insan, bir açıklama yapma ihtiyacı dahi duyulmadan, işte ben yanıt vermedim de sen anla tarzı bir muamaleyi asla hak etmez potansiyel katil, sapık veya ağır düzeyde bir psikiyatrik hasta olmadığı müddetçe! Lütfen erkekler şöyle-böyle (bazı kadın davranışları için de geçerli olabilir tabi ki) doğasını normalleştirmeyelim değerli hanımlar. Onlar öyleyse biz daha sert tepki koyup insan olabilen, evrimleşebilen bir canlı (bu fizyolojik anlamda değil tabi ki de sadece, psikolojik anlamda da) böyle basit davranmaz, davranamaz, otur da kendini sorgula, bir daha senle işim olmaz demeyi bilelim. Değerli hemcinslerim çok güzel şeyler yazmışlar aslında tavsiye anlamında. Onların değerli tavsiyeleri üzerine benim yazabileceğim çok bir şey de yok aslında, sadece 2 satır karaladım destek anlamında...
Teşekkürler aciklamaniz icin bunun ozetini erkekler boyledir demiyorum bende ama olgunlasmamis insan bunu yapiyor ve bencede bu gonul kirmaktir ister Allah korkusu olsun ister karma ne denirse densin bunu yapan ya baskasini bulamadigi icin ya pisman oldugu hayati yoluna girmedigi icin ozur dilemek zorunda kalir diye dusunuyorum. 2 2 bucuk yil az zamanlar degil bence. Ha dilemek icin gelir veya gurur yapar iletisim kurmaz o ayri mesele ama ben hata yapmisim hissi olur diye dusunuyorum er yada gec. bahsettigim ozur bitrdigi icin degil bu kadar zaman emek veren insani bu sekilde bitirerek uzdugu icin tabiki zorla kimse devam etmez ama seni uzmek istemedim deyip boyle bitirmek karakter eksikligi. Napcaz yani kilidemi vurcaz adam gibi soylesen bak boyleyken boyle artik olmuyo desen karsindaki en fazla sitem eder nolur yani aciklasan.. öyle iste hayirlisi diyelim geciyor hersey ama bazi hisler kırıldigiyla kaliyor..

Mesafe (yol)olan ilişkiler zordur ama güzeldir de..buluşunca gece yarısına kadar eğlenirsiniz doyamazsınız birbirinize
Çocuk için ise hayatında başka biri vardır büyük ihtimalle

Mesafe (yol)olan ilişkiler zordur ama güzeldir de..buluşunca gece yarısına kadar eğlenirsiniz doyamazsınız birbirinize
Çocuk için ise hayatında başka biri vardır büyük ihtimalle
Kesinlikle oyleydik bizde,guzeldi...

Teşekkürler aciklamaniz icin bunun ozetini erkekler boyledir demiyorum bende ama olgunlasmamis insan bunu yapiyor ve bencede bu gonul kirmaktir ister Allah korkusu olsun ister karma ne denirse densin bunu yapan ya baskasini bulamadigi icin ya pisman oldugu hayati yoluna girmedigi icin ozur dilemek zorunda kalir diye dusunuyorum. 2 2 bucuk yil az zamanlar degil bence. Ha dilemek icin gelir veya gurur yapar iletisim kurmaz o ayri mesele ama ben hata yapmisim hissi olur diye dusunuyorum er yada gec. bahsettigim ozur bitrdigi icin degil bu kadar zaman emek veren insani bu sekilde bitirerek uzdugu icin tabiki zorla kimse devam etmez ama seni uzmek istemedim deyip boyle bitirmek karakter eksikligi. Napcaz yani kilidemi vurcaz adam gibi soylesen bak boyleyken boyle artik olmuyo desen karsida en fazla sitem eder nolur yani aciklasan.. öyle iste hayirlisi diyelim geciyor hersey ama bazi hisler kırıkldigiyla kaliyor..

Haklısınız Değerli Dilos2233, bu gönül kırmaktır sadece durduk yere. Ben insanların bir yerde işte sevgim bitti demesine de katılmıyorum (Kapitalist/bencil değillerse, ki bence en iyi tanıdığımızı zannettiğimiz/karakterli sandığımız insanlar bile aslında tam olarak öyle oldukları için diyorlar, ben bu konuda ne analizler yaptım) (Emekçi insanlar böyle yapmamalı gibi geliyor bana, ben de hayata emek perspektifinden bakan biriyim).(Yukarıda bahsettiğim olağandışı koşullar yoksa- potansiyel katil, sapık veya ağır düzeyde bir psikiyatrik hasta olmadığı müddetçe! bir de tabi ki bir ilişkide olmazsa olmayacak ilgisizlik-sorumsuzluk-saygı eksikliği). Bir gün uyandım sevgim bitti, bu ne yani değil mi....Çocuk parkında mıyız, sirkte miyiz, biz sizin gizli hareminizdeydik de (Eriller ya hakları var sanki herşeye zavallı olduğunu farkedemeyenlerin) haberimiz mi yoktu (Sevgi-emek yoksa zaten neredeyiz ki biz?), sizin o lanet olası sevginizi motive eden faktörler neymiş (bu kadar mı arkeikti, bu kadar mı salak yerine koydunuz bu kadınları , ama neden biz en ekstrem durumlarda bile mücadele vermişiz diyesi geliyor insanın. Hemcinslerim yazmış, hiçbir şey demeye de değmez, bunlara en naif açıklamaları düşüneceğimize birkaç kitap daha bitirirdik çok değerli hemcinsim. Onlar direkt boşver demiş. Ben biraz onlardan da özür dileyerek (Çünkü bence onlar daha iyi biliyor, ben de bilmiyorum) dolaylı yoldan anlatmış oldum. Sağlıkla ve emekle....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X