İnsan her daim vicdan-etik sorgulaması da yapmayı bilmeli (En azından karşı tarafta çok rahatsız edici bir saplantı görmediği müddetçe düzgün iletişim kurma şeklini devam ettirmelidir benim görüşüm nezdinde), kendini de kritik etmelidir kişi her daim bana göre. Tabi ki bu hayata bakış açınız nezdinde şekillenir. Ben vicdansız, anlayışsız, merhametsiz bir insan olmaktan korkar, imtina ederim. Bir kalbi haşin şekilde kırmanın mesuliyetini, vicdansızlığını almak istemem. İlla ki olmayacaksa da en uygun kelimelerle, naifçe açıklamayı denerim. Açıklama yapmadan gitmek bence mertlikle bağdaşan bir durum değil ilişkilerde. Bir de şu var, son zamanlarda değişik versiyonları da türedi bu durumların; yani hanfendi ve arkadaşı konularında zaten haklı (makul düzeyde ve en az şekilde rencide edici bir açıklama beklemekte), artık dostluklarda bile (kadın-erkek ilişkilerini geçtik hanımefendiler) bunu yaşıyoruz. Dostunuz bir şeye kırılmış, söylemeye gerek bile görmemiş (Sizce o kadar basit olan bir şey ki). Halbuki söylese, belki senin için hata değildi ancak ben bu konularda aşırı hassas davranabiliyorum bazen dese, o an olayı çözümlemeye çalışırdınız. Erkek rollerini çalmaya çalışan kadın hemcinslerimiz de türedi. Velhasıl, benim şahsi düşüncem; hiçbir insan, bir açıklama yapma ihtiyacı dahi duyulmadan, işte ben yanıt vermedim de sen anla tarzı bir muamaleyi asla hak etmez potansiyel katil, sapık veya ağır düzeyde bir psikiyatrik hasta olmadığı müddetçe! Lütfen erkekler şöyle-böyle (bazı kadın davranışları için de geçerli olabilir tabi ki) doğasını normalleştirmeyelim değerli hanımlar. Onlar öyleyse biz daha sert tepki koyup insan olabilen, evrimleşebilen bir canlı (bu fizyolojik anlamda değil tabi ki de sadece, psikolojik anlamda da) böyle basit davranmaz, davranamaz, otur da kendini sorgula, bir daha senle işim olmaz demeyi bilelim. Değerli hemcinslerim çok güzel şeyler yazmışlar aslında tavsiye anlamında. Onların değerli tavsiyeleri üzerine benim yazabileceğim çok bir şey de yok aslında, sadece 2 satır karaladım destek anlamında...