Erkekler neden değişir

Konuyu erkek üye diye şikayet edesim geldi bian.
Evin erkeğide sen olmuşsun resmen.
Çok yüz vermişsin ama birazda eşinin karakterinden kaynaklanıyor sanırım.
Hani deriz ya beleşci diye.
Tabiri caizse beleşçilik eşinin yaptığı.

Neden elini cebine atmıyor.
O evde sen tek başına mı yaşıyorsun.

Çocuk gibi bana şunu alsana bunu alsana.
Ne öyle ayol.
Annesinede öyle dermiş alışkanlık belkide bekarlıktan kalma.

Kurbanlığı sen almışsın.
Bi zahmet kendi telefonunuda kendi alsın.
Az cebe atsın ellerini.
Çok taviz vermişsin tepene geçmiş kurulmuş.

Sende ona söylesene evin şuyu eksik gelirken al.
Bayramlığım yok alsana vs.
Azcık görevlerini üstlensin canım.
Ne öyle evin hanımı gibi.

Haklısınız annesi babası hiç ilgilenmemiş ki kendi halinde büyümüş benim ki şimdi benim ve ailemin ilgisi fazla geldi farkındayım bakalım hiç birsey olmamış gibi geciyor bugun evin eksikleri hep ben düşündüm biri bitmeden yerine bir daha aldım ve gercekten yorulmaya basladım. Evde hersey suyunu çekene kadar bekleyecegim birkezde o söylesin alış verişe gidelim diye benim hatam hepsi bu hale ben getirdim ya cebinde yoksa dedim ben ödedim her alış verişi o mahçup olmasın derken kendim aptal konumuna düştüm.

Haklısınız annesi babası hiç ilgilenmemiş ki kendi halinde büyümüş benim ki şimdi benim ve ailemin ilgisi fazla geldi farkındayım bakalım hiç birsey olmamış gibi geciyor bugun evin eksikleri hep ben düşündüm biri bitmeden yerine bir daha aldım ve gercekten yorulmaya basladım. Evde hersey suyunu çekene kadar bekleyecegim birkezde o söylesin alış verişe gidelim diye benim hatam hepsi bu hale ben getirdim ya cebinde yoksa dedim ben ödedim her alış verişi o mahçup olmasın derken kendim aptal konumuna düştüm.

sen aptallık yapmamışsın. sadece rahata alıştırmışsın. iyiniyetle.

bende evliliğimin başlarında alışverişi kendim yapıyordum. alınacak ne eksikse alır koyardım. kollarım kopardı taşımaktan. eşim benden sonra eve geliyor ve bende ihtiyaç neyse bekliyorum. şunu al bunu al diyorum. sorumluğunu bilsin oda... bazen kendimde aldığım oluyor ama ondan da birşeyler bekliyorum. şimdi alıştı o soruyor ne alayım diye. bazen sormadan kendisi de alıyor.

evlenmeden önce alışveriş yapmayı bilmem ben diyordu. mesajı almıştım ben. ben beceremem(!) sen yap. bende evde hiç birşey yapmadım dedim ona. ne yemek vs. öğreniriz birlikte diyordum. halen öleyim. herşeyi bilmem, beceremem (!)... yavaş yavaş bazı işleri kendi üstlendi şimdi. alıştıra alıştıra yapıyorum. örneğin aşkım havuç sürtermisin. aşkım üst raftan tabağı alırmısın gibi... kibar nazik... faturalarıda eşim öder. paramızı ortak kullanırız. ne harcama yapılmış biliriz. bazen şakasına senin paran benim param, benim param yine benim param derim:1:.

netten araştır. "mükemmel kadın olmayın" konulu makale var. mutlaka oku derim... ne demek istediği çok açık ve net...

sen aptallık yapmamışsın. sadece rahata alıştırmışsın. iyiniyetle.

bende evliliğimin başlarında alışverişi kendim yapıyordum. alınacak ne eksikse alır koyardım. kollarım kopardı taşımaktan. eşim benden sonra eve geliyor ve bende ihtiyaç neyse bekliyorum. şunu al bunu al diyorum. sorumluğunu bilsin oda... bazen kendimde aldığım oluyor ama ondan da birşeyler bekliyorum. şimdi alıştı o soruyor ne alayım diye. bazen sormadan kendisi de alıyor.

evlenmeden önce alışveriş yapmayı bilmem ben diyordu. mesajı almıştım ben. ben beceremem(!) sen yap. bende evde hiç birşey yapmadım dedim ona. ne yemek vs. öğreniriz birlikte diyordum. halen öleyim. herşeyi bilmem, beceremem (!)... yavaş yavaş bazı işleri kendi üstlendi şimdi. alıştıra alıştıra yapıyorum. örneğin aşkım havuç sürtermisin. aşkım üst raftan tabağı alırmısın gibi... kibar nazik... faturalarıda eşim öder. paramızı ortak kullanırız. ne harcama yapılmış biliriz. bazen şakasına senin paran benim param, benim param yine benim param derim:1:.

netten araştır. "mükemmel kadın olmayın" konulu makale var. mutlaka oku derim... ne demek istediği çok açık ve net...

peki tesekkur ederim, ben çok nadir sipariş veririm o da taş patlasın 5-10 liralık birseyi gecmez benim ki ona bile ben anlamam birlikte gidelim demişti sen erken geleceksin alıp gelirsin dedim telefonda da tarif ettim çokta güzel almıştı. Evde falan yardım eder sagolsun ama bu maddi konular canımı sıktı biraz. O makaleyi de hemen okuyacagım tesekkurler.

sen evin erkeği o hanımı olmuş senin tavırlarından:20::20::20::20: ben evli değilim nişanlıyım ama etrafımdan gördüğüm duyduğum yaşadığım ve burada okuduğum sorunlar hep benzer... erkekleri biz şımartıyoruz,önce anneleri aman oğlum ben yaparım sen elleme sen erkek adamsın yapma yakışmaz,evlenincede eşlerimizi koltuğa zımbalıyoruz bu çok yalnış :20::20: ilk zamanlar hizmet etmek bizi mutlu ediyor ama sonradan batmaya başlıyor malesef... onun için benim fikrim evlenirken nasıl ki nikah memuru her iki insana da soruyor evlenme istediğini ,evlendikten sonra da bu böyle olmalı yani,herkes üstüne düşeni yapmalı yardımcı olmalı erkeğe sorumluluk verilmeli ,gerekirse kadın biraz geri planda kalmalı ki erkek sorumluluk alsın ...

burdaki diğer arkadaşlara bende katılıyorum siz evde rolleri değiştirmişsiniz o evin kadını sen de erkeği olmuşsun
bu kadar yüz verme rahata alıştırma kocanı sonra üzülen sen olursun
herkesin evde sorumlulukları görevleri olmalı ve kadın erkek üstüne düşeni yapmalı
bundan sonra bu kadar yumuşak davranma ona da evde sorumluluk ver elini cebine atsın herşeyi senden beklemesine izin verme canım:31:

ona nasıl sorumluluk verebilirim işte nasıl davranmalıyım ben bunları da bilmiyorum.
Evde birsey bittiginde bu bitti alır mısın mı diyecegim maddi olarak ona sadece birkez ihtiyac duydum o da atm de sorun vardı para cekemedim mecburen eşimden aldım borç diye geri istemedi Allahtan ama onun dışında hiç parasal ihtiyac duymadım.
bunların dışında sorumluluk yuklerken ne yapmalıyım.
ev işlerinde yardım eder eger istersem başka nasıl davranacagımı söyler misiniz

Son düzenleme:
eşinden borç para mı aldın:53:canım evlilikte borç mu olurmuş daha neler.eşine kira faturalar aylık market alışverişi senin diyebilirsin beraber biryere gittiğinizde lokanta cafe gibi sakın sen hesap ödeme bu erkeğin görevidir.avm gezerken arada kendi ihtiyacını da ona aldır sana para harcamasını öğrensin :34:ev işinde de iş bölümü yapabilirsin yani bir erkeğe sorumluluk vermek zor birşey değil ki.aslında bunları söylemene bile gerek yok ama eşin çok bencilce davranıyor sana güveniyor bunu yapma onu kendine getir:23:

Alışverişe çıktığınzda ödemeyi o yapsın.
Yemeğe gittiğinizde hesabı o ödesin.
Evde birşey bittiğinde yollayın gidip alsın.
Giderken para vermeyin kendi cebine atsın elini.
Kurbanlığıda keşke ona aldırsaymışsınız geçmiş ola artık.

Evlilikte borç mu alınır eşten şaştım kaldım.
Bu nasıl evlilik diye şüpheye düşmedim değil.
Siz zorla mı evlendiniz sevgi yok mu aranızda?
Sanki formalite evlilik gibi...

Evlilikte borç mu alınır eşten şaştım kaldım.
Bu nasıl evlilik diye şüpheye düşmedim değil.
Siz zorla mı evlendiniz sevgi yok mu aranızda?
Sanki formalite evlilik gibi...

ben çok iyi niyetliyim o zor durumda kalmasın istedim salaklık ettim konuşarak evlendik böyle bir insan degildi benim yüzümden değişti ben kirayı ödüyorum faturalar aidat eşimin ama diger giderleri de ben karsılıyorum kirayı yine kendim ödeyip diger giderler içinde 100-200 lira verip elimi çekeyim mi yoksa sadece kirayı ödeyip kalanını sen hallet mi diyeyim.

ben senin yerinde olsam sadece kirayı öder başka hiçbir masrafa karışmazdım
zaten 2 kişisiniz ne kadar harcamanız olacak ki
ayrıca eşin bir erkek olarak eve para harcamaya alışsın ilerde çocuk olunca masraflar artar o zaman sen daha çok destek olursun:31:

ne kadar değişti erkeklik kavramı, eskiden erkekler karılarına bir kuruş ödetmezler,bunu gurur meselesi yaparlardı. şimdi iyice arsızlığa vurdular. hele bir de karısına sevgilisine cimri olan erkek modeli var kiiiiiiii düşman başınaaa :19::19:

ben senin yerinde olsam sadece kirayı öder başka hiçbir masrafa karışmazdım
zaten 2 kişisiniz ne kadar harcamanız olacak ki
ayrıca eşin bir erkek olarak eve para harcamaya alışsın ilerde çocuk olunca masraflar artar o zaman sen daha çok destek olursun:31:

tesekkur ederim burnunun sürtmesi gerekiyor biraz bende kendi paramı istediğim gibi harcarım hiç degilse maddi konuları oldum olası hiç sevmem öğrenciyken ailemden harçlık bile istemezdim onlar verene kadar para konuları hep sıktı beni eşimle de konuşamadım bu konuyu bazen ben ödeyim desede var mı paran dedi yok diyemedim evlenirkende sadece kendime güvendim şimdi de böyle oldu akıllandım artık birazda böyle davranayım.

bu evlilikteki gidişat hiç iii görmedim...asıl sen çalışmayınca gör bakalım adamın nasıl değiştiğinii:ssz:

zor işin nasıl alıştırırsan öyle gider..en iiisi elini verip kolunu kaptırmamam ..

Son düzenleme:
hem kurbanlığı sen al hem yalnız olan annenler dururken.kayınvalidenlerde kes.hem annene laf söylesin hem senden son model telefon istesin..
hem sorumluluk üstlenmesın hem ona karılık eve reislik yap..
oldu başkaaaaa
kımseye telefon almak zorunda değilsin bu 1
evi geçindirmek zorunda da değilsin,madem evlenmeyi biliyo,eve bakmayı da bilecek bu 2
paranı biriktir bu gidişle yarın bigün sana lazım olacak,kendini garantiye al derim bu 3
annen için söylediklerinden dolayı özür dilettirir ve anneme karşı tutumunu değiştittirirdim bu 4
adamlık koca olmakla olmuyo,son model telefon kullanmaklada,özür dilerim ama..

eşinde minnet duygusu yok senin ona yaptığın herşey sanki senin görevin olmuş, bi erkeğin karısından telefon beklediğini ilk kez duyuyorum kesinlikle almamalısın, arsız çocuklar gibi

Back
X