Erkekler neden kıymet bilmez...

• Konu Sahibi Konu Sahibi edaxxx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
29undasın.....senin birlikte olabilecegin erkegin yasi kac olacak? sen yaslarda veya senden buyuk oyle degil mi? Bu yaslarda olup ta birliktelik yasamamis birini ariyorsan BULAMAZSIN...kesin diyorum bunu...Cok yanlis dusunuyorsun bu dusuncelerden biranonce vazgecmelisin bence...

Yanlistan cok komik bi dusunce seninkisi kusura bakma

neden komik ki. sonuçta müzlüman ülkede yaşıyoruz ve zina çok büyük bir günah. bunun bilincince olan insan olamaz mı sizce?

neden komik ki. sonuçta müzlüman ülkede yaşıyoruz ve zina çok büyük bir günah. bunun bilincince olan insan olamaz mı sizce?

dogru tabiki dinen gunah
ama erkekleri taniyorsam en dindari bile bu isi en azindan bikere denemistir yani..bunu kabullenmek zorundasın
seni anliyorum da oylesi yok
oyle bir melek nerden bulacaksin? vardir belki , o zaman dindar cevrelerde araman sart...oyle cevrelere gir o zaman...Hem onun gunahi onu ilgilendirir ki, sen hic gunahsiz misin yani?
sen boylesini arayacaksin, sonra baktin yas geciyor bu dusuncenden vazgececeksin ama o zaman da ati alan uskudari gecmis olacak....Anladin di mi

Son düzenleyen: Moderatör:
ciddi düşündüğüm için kimseyle çıkmadım diye bir düşünce olamaz bana göre...
başka nedenler vardır altında ama siz sebepleri görmek istemiyorsunuz...
kendinizi korumak uğruna kendinizi sevgiye aç bırakıyorsunuz...
erkeklerin hepsi kötü, ahlaksız, bacaklarının arası ile düşünen insanlar değil...
eğer öyle olsa bugün hiçbirimiz evli olmazdık...
ciddi düşünmeniz biriyle beraberlik yaşamanıza engel değil...
ömrüm boyunca hep muhafazakar düşündüm ve kullanmadığım bir özgürlüğüm oldu...
ama ben böyle istediğim için toplum bunlara değer verdiği için değil...
ve hep ciddi ilişkilerim oldu ama sonuç istediğimiz gibi olmadı o zaman da en başa döndük...
kimse beni ayıplamadı, suçlamadı çünkü ben kendimi suçlamadım en başta...
siz diyorsunuz ki ben topluma göre hareket ediyorum ama neden?
yani bize birşeyleri korumamız öğretildi ben koruyorum ama beklediğim değeri göremiyorum...
sonuç 29 yaşındasınız hayatınızda sevgi eksikliği...
değil demeyin karşı cinsle yaşadığınız doyumlu ve mutlu birliktelik tüm hayatınıza yansır...
neden bunu kendinizden esirgiyorsunuz neden yanlış yapmamak adına bu kadar büyük bir bedel ödeyeseniz ki.

dogru tabiki dinen gunah
ama erkekleri taniyorsam en dindari bile bu isi en azindan bikere denemistir yani..bunu kabullenmek zorundasın
seni anliyorum da oylesi yok
oyle bir melek nerden bulacaksin? vardir belki , o zaman dindar cevrelerde araman sart...oyle cevrelere gir o zaman...Hem onun gunahi onu ilgilendirir ki, sen hic gunahsiz misin yani?
sen boylesini arayacaksin, sonra baktin yas geciyor bu dusuncenden vazgececeksin ama o zaman da ati alan uskudari gecmis olacak....Anladin di mi

heeee doğru arkadaşım da zati öylesini aramıyorum. bide onu ararsam büsbütün evde kalırım. hata yaptıysada en azından pişman ve tövbe etmiş birini arıyorum. en önemlisi hakkımda hayırlısı kimse huzurlu bir yuvayı kimle paylaşıcaksam onu arıyorum..

Canim senin anlatmak istediklerini anliyorum.
Bende 22 yasindayim ve hayatima ilk defa bir erkegi aldim, ki buda bazi insanlara göre cok gec görüldü.
Hep sorarlardi erkek arkadasin yok mu, ciddi düsünüyorum ilk ve tek olsun istiyorum diyordum, sasiriyorlardi buna.
Babam hep der, bu yeni genc nesil hangi kizi alacagini bilmez diye, aile kizi dura dura gidip baska kizlarla evlenirler.

Ama isin acikcasi su ki, erkekler kac tane erkekle cikip cikmadigina bakmazlar.
Eger bir erkek bir kiza tutulmussa, sevmisse, isterse o kiz 10 kisiyle cikmis olsun, yine evlenir o kizlar.
Bu gönül meselesi.
Demekki senin karsina senin sevebilecegin biri cikmamis henüz.
Ama emin ol, seni bekleyen o kisi karsina ciktiginda, sadece ona ait oldugunu, daha önce kimseyle cikmamis oldugunu ögrendigi zaman, degerin cok artacak. Bunlari ben kendim yasadim cünkü.
Üstelik erkek arkadasim öyle sevgili durumlarina ters bakan biride degil. Ama yinede bugüne kadar kimseyle cikmamis olmam onu cok gururlandiriyor.
Yalniz hersey evlilikten sonra önemlidir. Sevgiliyken gururlanabilir, ben onun ilk erkegiyim diyebilir, ama ya evlendikten sonra? Ayni gururla tasiyabilir mi? Iste önemli olan bunlar canim. Kisilik.

Insallah karsina sevdigin ve seni sevebilecek, kaldirabilecek kapasitede bir insan cikar.

bende aynı sensible gibiydim hayatımda hiç elini tuttugum gözüne baktıgım oturup bir yerlerde bişi içtigim sevgilim aşkım diyerek gezdigim bir insan olmamıştı
taaa ki aşkımı tanıyana dek o benim hayatıma giren ilk erkek arkdşm sevgilimdir
aynen bende ciddi olsun sonu evlilikle bitsin ilk ve tek olsun buna layık olsun diye bekledim
oda bundan gurur duyar hep ilk oldugunu biliyo ve bunu cok önemsiyo erkekler buna cok deger veriyolar aslındaa.s
bu işler kısmet hiç ummadıgın beklemedigin bir anda gelip seni buluyo
dilerim ki senin bekledigine deyen ve seni cok seven seninde sevecegin biri cıkar tez zamanda inş.:1hug:

Son düzenleme:
yalniz arkadaslar siz 22 yastan bahsediyorsunuz bekledim derken...29 yas baska 22 yas baska...ben kendi adima kriterlerimi minimuma indirdim yoksa zor

ciddi düşündüğüm için kimseyle çıkmadım diye bir düşünce olamaz bana göre...
başka nedenler vardır altında ama siz sebepleri görmek istemiyorsunuz...
kendinizi korumak uğruna kendinizi sevgiye aç bırakıyorsunuz...
erkeklerin hepsi kötü, ahlaksız, bacaklarının arası ile düşünen insanlar değil...
eğer öyle olsa bugün hiçbirimiz evli olmazdık...
ciddi düşünmeniz biriyle beraberlik yaşamanıza engel değil...
ömrüm boyunca hep muhafazakar düşündüm ve kullanmadığım bir özgürlüğüm oldu...
ama ben böyle istediğim için toplum bunlara değer verdiği için değil...
ve hep ciddi ilişkilerim oldu ama sonuç istediğimiz gibi olmadı o zaman da en başa döndük...
kimse beni ayıplamadı, suçlamadı çünkü ben kendimi suçlamadım en başta...
siz diyorsunuz ki ben topluma göre hareket ediyorum ama neden?
yani bize birşeyleri korumamız öğretildi ben koruyorum ama beklediğim değeri göremiyorum...
sonuç 29 yaşındasınız hayatınızda sevgi eksikliği...
değil demeyin karşı cinsle yaşadığınız doyumlu ve mutlu birliktelik tüm hayatınıza yansır...
neden bunu kendinizden esirgiyorsunuz neden yanlış yapmamak adına bu kadar büyük bir bedel ödeyeseniz ki.

tamamen ciddi düşündüğüm için değil. yani okul dönemlerinde sonunu evlilikle görebileceğim ve sevebileceğim biri çıkmadı. eğer eğlencelik düşünseydim çıkardım ama sonunu göremedim. dediğim gibi içime sinen biri olsaydı zaten onunla duygual birliktelik yaşardım. zaten oda beni seviyosa evlenirdik. toplum istediği için böyle değilim. öyle olsaydı toplumdan gizlerdim. ama inançlarım böyle benim. bedel ödemekten kastınız ne anlamadım. duygusal olarak mı cinsel olarak mı kastettiğiniz?

tamamen ciddi düşündüğüm için değil. yani okul dönemlerinde sonunu evlilikle görebileceğim ve sevebileceğim biri çıkmadı. eğer eğlencelik düşünseydim çıkardım ama sonunu göremedim. dediğim gibi içime sinen biri olsaydı zaten onunla duygual birliktelik yaşardım. zaten oda beni seviyosa evlenirdik. toplum istediği için böyle değilim. öyle olsaydı toplumdan gizlerdim. ama inançlarım böyle benim. bedel ödemekten kastınız ne anlamadım. duygusal olarak mı cinsel olarak mı kastettiğiniz?

bedelden kasti arkadasin yanilmiyorsam sevgisizlik, buna deger mi diyor yani yanlis yapmamak adina...
iliskiler pat diye evlilik yolunda baslamaz ki bunun disindakiler eglencelik diyemeyiz....
birini tanirsin ama sonunda evlilik olmayabilir...bu kotu birsey degil...ama denemeden de evlilik yoluna giremezsin
biyerden girmen gerekiyor
senin hayalindeki gibi bir insan hadi evlilik yolunda ilerleyelim diye gokten zembille hayatina inmez malesef ki
bunu ben de isterdim tabi de :) olmuyo oyle
arayip tarayip dogru kisiyi bulmak gerekiyo cabayla bazen
bazen kismet

sondan kastınız evlilik değil mi?
yani sevgiyi yaşamadan yaşatmadan bilemezsiniz nereye gideceğini..
tünelin başındayken sonundaki ışığı görmek istiyorsunuz siz..
bedel ödemek ben çok kullanırım...
sonuçte bedeller öderiz yaptığımız seçimler doğrultusunda...
bedelsiz bir şeyi elde edemeyiz ya sonuçta...
sizde doğru insanı beklerken zaman akıp gidiyor bu da bir bedel...

o mukemmel adam...herseyiyle kafandaki gibi...gunun birinde birden karsina cikacak ve diyecek ki takdire sayansin, kendini bana saklamissin, tam aradigim gibisin, benim niyetim ciddi...

Ih ih..Boyle birsey olmayacak...Once fethedilecek bir kalp var karsida, ozelliklerin ne olursa olsun, ne kadar saf temiz olursan ol, karsinda duran bir yabanci, seni hic bilmiyor, kalplerin birbirine isinmasi gerekiyor, katedilmesi gereken bir yol demek bu ve zaman demek, baslamasi gereken bir zaman demek...

Mukemmeli beklememek demek...

arkadasim senin eline erkek eli degmedi diye onunda eline kimse degmediyi diye bisey yoktur
sonuca arkadaslarin dedigi gibi yasindan ya büyük olacak iliski yasadigin insan yada ayni yasit olacak
bence bu yaslarda sanmiyorum bir erkek senin gibi tertemiz olsun heleki bu devirde
ama insallah bulursun
ayrica iliski yasamak hemen cinselik yasamak degildir

sadece erkekler degil ki kiymet bilmeyen .. malesef o kadar cok seyler gördüm ki bayanlarin yaptigi hatalar yanlislar.. artik devir döndü diyorum ben..

ama herseyin bir vakti saati vardir.. Rabbim belkide bundan sonra sana cok güzel seyler nasip edecek..

bu dünyada insan gibi insanlar var.. ama onlari bulmak yada onlarin seni bulmasi.. kolay degil iste (:

o mukemmel adam...herseyiyle kafandaki gibi...gunun birinde birden karsina cikacak ve diyecek ki takdire sayansin, kendini bana saklamissin, tam aradigim gibisin, benim niyetim ciddi...

Ih ih..Boyle birsey olmayacak...Once fethedilecek bir kalp var karsida, ozelliklerin ne olursa olsun, ne kadar saf temiz olursan ol, karsinda duran bir yabanci, seni hic bilmiyor, kalplerin birbirine isinmasi gerekiyor, katedilmesi gereken bir yol demek bu ve zaman demek, baslamasi gereken bir zaman demek...

Mukemmeli beklememek demek...

haklısın arkadaşım. belkide öyle bişey olmayacak. hem istediğim gibi olacak hem beni sevecek hem ben onu sevicem. sanırım hepsi bir arada zor. ama anlamadığım bişey var. çaba sarfetmekten bahsediyosunuz. ben bu konuda ne yapabileceğimi bilmiyorum. inanın bazı günler kara kara düşünüyorum. ama arkadaş ortamlarına girmekten başka benim yapabileceğim bir yol göremiyorum ben. malesef öyle arkadaş ortamlarımda yok. hepsi okul yıllarında kaldı. bir kaç hoşlandığım oldu. ama ya kendimi farkettiremedim ya da benden hoşlanmadılar. daha fazlasını yapıp rezil olmakta istemedim. bilmiyorum yani. sadece dua etmek geliyo aklıma. bide şu var ben bu yaştan sonra aman çıkim evlilik olursa olur yaşlarını çoktan geçtim. artık iki tarafta evlilik niyetiyle olursa tabiki belli bi flört dönemi olacaktır. ama bilmiyorum kafam karışık.... düşünmekten bunaldım.. herşeyin en iyisini yaradan bilir. ben ona bıraktım...

bide şu var. mesela evlilik niyetiyle görüşüyosun tanımak adına 3. gün istemeye gelmeye kalkıyolar. bunu da yaşadım. bende kestirip attım. böyle insanlara neyi anlatabilirsin ki.

Bu halin ve tavrın adam gibi adam karşına çıkınca katbe kat değer verecektir,her insan sever ilgi duyar karşı cinse ama herşeyin bir zamanı vardır,bu dünyaya sadece günümüzü gün etmeye gelmedik,dışarıya karşı değil önce kendimize olan saygımızdan,eşimiz olacak kişiye tertemiz anlımızın akıyla gitmek,birgün yüzümüzü kızartacak hiçbir şeyde bulunmamak için çok dikkatli davranmak,senin yaptığın endoğrusu,okadar okul okumuşsun illaki normal düzeyde erkek arkadaşların olmuştur ama ciddi ve şartlar olmadığı sürece neden sevgili olacakki insanın hayatında.
arkadaşım bende hep derdim ilkim sonum olsun,bu anlamda ilk konuştuğum kişiyle evlenirim derdim ve öylede oldu,eşim benim bu durumumu herzaman allahın ona verdiği bir ödül olarak gördü,ve çok değer verdi,gezilcek kız vardır,evlenilcek kız vardır,evlenmek isteyen adam zaten böyle bir kızı kaçırmamak için sana gereken değeri verecektir,eylenmek isteyen ise kedi uzanamadığı eti mundardır demesi gibi burun kıvıracaktır,biliyordur öyle birine kapılar açılmıyacağına,gardını baştan almaya çalışıyordur öyle laflar sarf ederek,rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın,mutlu bir evliliğin olur inşaallah,sana gereken değeri verecek kişi bulacaktır seni,

hani bazen derler ya ay gorucu usulu evlendi mutlu olamadi....bence herseyin bi sebebi var severek evlenipde ayrilanlarin sayisi gorucu usulu evlenenlerinkinden daha fazla cikiyo....ama bu demek degildir gorucu usulunu herkes uygulamak zorunda... bazen buyuklerimiz tanirlar mesela aman cok iyi cocuk ben sahidim filan derler ama yinede kimsenin icini bilemeyiz.... cunku erkekler farkli olurlar kalkipda kiz cocugu gibi annesinn gittigi her komsuya gitmez erkek cocuklari o yuzden onu fazla taniyamaz o tavsiye eden kisi aama iste onlarda bazi kizlarin iyiligini istedigi icin oyle davranirlar....

buyukler her zaman bizim iyiligimizi isteyenlerdir....ama tabiki yinede en iyi karari bizim vermemiz gerekir...

kimi erkekler cok kusur bulur gordukleri kizlarda
mesela kendileri cok yakisikli bile olmazken kizlari begenmekte zorlanirlar sanki bulunmaz hint kumasiymislar gibi

bazilarida eglenilcek kiz olmadigini farkedince bile hala kiymet bilmez....yani bi erkek eglendigi bi kizi gidip de ailesiyle tanistirmaz oyle degilmi? bizim orf ve adetlerimizde bi turk erkegi ancak onem veridigi birlikte bi gelecek gordugu kizi ailesine tanistirir ciddi bisey dusundugu kizi...yani benim gozumde oyle yani gonul eglendirdigin bi kizdan ailene hic bahsetmezsin..... bence.... cunku bi kizi ailenle tanistirmak cok buyuk bisey ben oyle goruyorum.....erkegin o kizda ciddi biseyler gormesi lazim bunu yapinca oyle degilmi?
ben boyle dusunuyorum ama yinede niyetleri ne oldugunu anlayamayiz.....

erkekler neden kıymet bilmez??
çok güzel bi soru ama cewap bulmak imkansız bu soruya yahu inş bi cevabı vardır da hepimize ilaç olur

benim bi arkadasim bi oglanla ilk kez cikti...oglana guvendi filan efendi cocuktu.....hemen hemen 5 ay ciktilar ama kiz tabi rahatsiz oldu bundan....oglan anne babasiyla bile tanistirdi kizi sonra kendi kizin ailesiyle tanisti....ama sonra birden bire baskasinin lafina uyup bitirdi....kizin cok cani yandi....ama kendi erkek tarafi olarak hic bisey yapmiyodu yani kiz daha cok ugras veriyodu biseyler yapmaya....ama aklim almiyo bu oglan kizla eglenmis olamaz oyle olsa ailesine tanistirmazdi.....demekki iradesiz bi erkekmis....ama arkadasim cok SIKINTILI gunler gecirdi cunku sevmisti onu....oglan ona sevgisinden emin olmadigini soyledi halbuki kiz cok sevmisti....ama iste bazen erkekler boyle yapiyo.....neyse 3 ay filan oldu artik unuttu kiz bunlari her olmicak iste bi hayir vardir diyo ve Allah'a birakiyo.....
ama benim anlamadigim sey kiza evlilikten bahseduiyorsun umit veriyorsun sonra baskasinin sozuyle neden vazgeciyosun? kiz o kadar ciddiye aldiki cunku oyle serbest bi kiz degildi yani sokakta bakan erkeklere bile kizan bir kizdir o dusunun biri baktimi " hay nefsiniz batsin " der yani boyle bi kiz....
neyse bilmiyorum kaybeden oglanin kendisi oldu.... daha 22 yasinda belki kafasi karisti korktu ....5 ay cikti kizla ve hala kizi taniyamadi.....aklindan neler gecirdi kimbilir....zaten hayirliysa olsun hayirsizsa geri dursun deniyodu bundada var bi hayir....

büyüklerimiz boşa dememiş allah kıymet bilen yere düşürsün diye. bence bir erkekte öncelikle'' vicdan'' olmalı gerisi zaten gelir. neden sorusuna benimde pek net bir cevabım yok malesefki onlar için bizi anlamak bizim içinse onları anlamak zor

Back
X