ama dersen ki istediklerini sevgiline nasıl yaptiriyosun ? o zaman şöle cevap verebilirim, gayet basit, hoşuma gitmeyen bi şey yaptiğinda bunun beni ne kadar üzdüğünü nedenleriyle açıklarım.. ya da bi beklentim mi var ondan tartısmadan bağirip çağirmadan kapris yapmadan ya hayatım şöyle yapsan daha ii olmaz mı ? derim... mesela geçen gece sevgilim beni evime bıraktı, anahtarı takıodum baktım gitmiş ... gecenin bi yarısı eve girmemi beklesene.. deli oldum.. ertesi gün gene eve bırakıodu beni hayatım dün gece neden beklemedin eve girmemi genelde beklerdin dün hemen yok oldun dedim, aşkım çok özür dilerim ya gercekten aptallık ettim dedi... ama küsseydim bağirip çağirip sert bi dil kullansaydım bu sefer savunmaya gececekti ve beni suçlayacak off ne var bunda diyecekti.. ama ben gayet sakin bi şekilde dile getirdim... bu gece de eve girene kadar bekledi ardından tekrar özür msjı attı askım dün geceki davranısım hoş deildi haklısın.. bu sadece basit bi örnek.. sağlıklı bi şekilde iletişim kurarak karsımızdaki insana çok şeyler yaptirabiliriz.. ama mantalitemiz "süründürmek" olursa işimiz çok zor...