Erkeklerin konuşma özürlüğü!

Bende böyleyim o yüzden esin gibi insanları gözünden tanırım :)
Bir sorun beni aşıyorsa ben ortamdan kaçarım,oflarim puflarım,konusmayalim derim en olmadi kavga cikartirim :olamaz:
Endişeliysem de böyle.
Para yoksa da ,issizsem de ..
Sorumluluk ve borçlar ona ağır geliyor
Çaktırmak istemese de aslında kendi gergin.
Hayırlı doğumlar diliyorum bu arada :anne:

:)) aynen evet tam böyle :)
Sorumlulukların ne kadar ağır olduğunun farkındayım,çok ta alttan alıyorum sorun yaratmıyorum. Besbelli çok ağır geliyor ben olsam sanırım deliririm o kadar sorumluluk olsa üzerimde. Çaktırmak istemiyor belli..
Çok teşekkür ederim :)

Saat 11e kadar gezmeye vakit buluyorsa daha fazla calismaya da vakit bulabilir bence. Hicbirseyinden kisma, krediyse kredi borc ise sok borca, daha cok calisip odesin. Gezmeyede vakti kalmaz. O ne oyle, cocugunun ozel hastanede takip edilmesini kendi gezmesiyle kiyasliyor. Ayrica gezmelerinide duzene sok, haftada bir mesela. Ustelik o gidiyorsa haftada bir, sende baska bir aksam kendine vakit ayir, cocuk ona ait, sen istersen yat uyu istersen bi avmye git istersen arkadaslarinla gorus.

Kendi işi ve zaten çalışma konusunda hiçbir zaman sorun yaşanmadı,yani fazlasıyla çalışıyor. İşi büyütmeye çalışıyor ve sıfırdan başladı herşeye,iş kurarken cevinde bitek dükkan için ödenecek para vardı,haliyle mal almak için yüklü borçlara girdi. Borçlarını da biliyorum aylık bazen 50 bin ödemesi oluyor,17 elemanın maaş ve masrafları var üzerinde. Diğer ev ödemeleri va vs.. aslında sorumluluklarının farkındayım o yüzden onu sıkmıyorum. Haftada 1 çok nadir 2 kez çıkıyor. O da onun en doğal hakkı ama ben şu sıralar biraz kısmasından yanayım.
Hastane konusunda densiZlik etmiştir diye düşünüyorum çünkü en baştan iyi bir doktor bakalım diye kendisi söylemişti ben devlete gitmeyi düşündüm.
Son ayım ve o çok rahat görünüyor,beni gerek bu aslında.. yoksa sorumsuz ve yapması gereken şeyleri yapmıyor değil. Konuşamamak,konuşurken kaçması beni sinir ediyor :bicak:
Bu arada ben de çıkıp rahatlıkla gezebiliyorum,kendime vakit ayırmaya da bayılıyorum.. birbirimize bağımlı değiliz ve bu durumdan da gayet hoşnutum..

9-10 senedir bu disari cikma isini halledemedim ben umarim sen halledersin. Vazgecmiyolar adamlar.bizim tek sorunumuz o degil gerci aile isleri filan. Ama bazen derim esime sirf bu sebepten senden bosanilir. Esim kendini uyanik sanar ama para yedirir bilse 5 kurusu olmasa yuzune bakmiycklarini. Malum menfaat dunyasi.

Senin esininki burda en iyi savunma saldiridir mantigi:) icmeyle ozel hastane ayni sey mi? Hala ayni sekil karsilastiriyosa beyinde sorun var.

Genelde sorunlari sormiycan ustune gitmiycen vs vs vs dertleri o. Gormedim bilmedim duymadim :)

Ayrica endiselerinde haklisin hepimiz yasadik yasiyoruz. Annelik omurluk.. buyuk oglum 5 yasinda buyudukce sorunlar farklilasiyor.. senin dusunceyle ayni dusuncedeyim. Korkular ayni yani..ama hersey guzel olck zmni gelince yasiycm diye bak olaya.. onceden dusunup kahirlanmanin bi faydasini gormedim ben henuz :)

Öncelikle sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.
İlk hamileliğimde de şu anda yaşadığım ve emin olduğum birşey varsa erkekler baba olduklarını bebek doğunca anlıyorlar.
Hele biraz canlı ,hareketli ,nazlanmayan ,ah demeyen bir hamileyseniz bu kesinlikle böyle.
Hoş nazlanan,ahlanıp vahlananında abarttığını düşünüyorlar muhtemelen ama daha hassas davranıyor olabilirler aman sorun çıkmasın kafasında zira hormonlar kadını cidden kötü etkiliyor.
Sizin ne yaşadığınızı ne hissettiğinizi,korkularınızı yaşamıyor özetle eşiniz,yaşasa bile daha hafif atlatıyor emin olun çünkü yaşamadan bilemez.
Birde erkeklerde empati kurma durumu daha az.
Bende ahlanıp vahlanan biri olmadım iki bebeğimde de. Aş ermedim,of demedim. Yetebildiğim kadar yetiyorum herşeye ki ilk bebeğimde son zamana kadar çalıştım.
Şimdi evdeyim eşim benim daha rahat,huzurlu bir hamilelik geçirdiğimi düşünüyordur eminim ama aslında ben ilkine göre daha fazla korkuyorum. Daha zorlanıyorum ama eşimin bunu anladığını sanmıyorum.
Şimdi dışarı çıkıyor bırakın çıksın. Bebek olunca çıkamayacak. Benim eşiminde her cuma akşamı arkadaşlarıyla buluşma durumu vardı,kafam dağılsın diyordu ,sorun etmiyordum ama kızım olunca azalarak bitti. 1 sene önce başladı yine arkadaş buluşmaları,haftada 1,bebek olunca yine gidemeyecek şimdi gitmek istiyorsa gitsin modundayım. Bende o akşam kızımı alıp anne kız akşamı yapıyorum. Dışarda yemeğimizi yiyoruz,sinemaya gidiyoruz,alisveriş yapıyoruz gerçekten güzel zaman geçiriyorum kızımla. Dert etmiyorum.
Sizde korkularınız ,heyecanınız ve hormonlarınızdan dolayı doğal olarak etkileniyorsunuz ama inanın bebek olunca değişecek işler. Bebek evde kendini hissettirip geceninizi gündüzünüze katınca yüzü olmayacak eşinizin ben çıkayım da arkadaşla takılayım,kafam dağılsın demeye.
Üzmeyin kendinizi. Dinlenin güzelce. Keyfini çıkarın anın.
Çok teşekkğr ederim,Allah size de sağ sağlim kucağınıza almayı nasip etsin..
evet hiç nazlanan biri olmadım :) ilk zamanlar bulantılarım varken bile yemeğimi temizliğimi yaptım. Çok hareketli ve rahat bir hamilelik geçiriyorum. Son ayım hala da öyleyim bunun muhakkak rahatlığı vardır onun üzerinde. Ama aşermedim,canım birşey istediği zaman da herşey elimin altında olduğu için kendim yaptım..
sanırım öyle olucak baba olduğunu doğduğunda anlayacak. Ki ben inanıyorum buna çok fazla değişecek.
Dışarı çıkmaları azalacaktır orası kesin. Ben onun zaten çıkmasına hiç karışmıyorum sadece şimdiden ileriyi düşünüp sorun yaratıyorum son günlerde sanırım duygusallıktan. Ailemin burda olmaması da bir sebep. Yani eşimden başka ve arkadaş çevremden başka kimsem yok..
Çok rahatlattı yorumunuz,çok teşekkür ederim :)

Kuzum sen hamilesin bikere eşinin seni o saatlere kadar yalnız bırakmaması gerek.İkincisi eşlerden birisi bir arkadaştan rahatsız oluyorsa muhakkak birşeyini görmüş veya hissetmiştir. Şahsen ben eşimin bir arkadaşından rahatsız olsam çok fazla samimi olmasını bende istemem bu çok normal. Hamile olduğundan dolayı aşırı duygusalsın. Ben hamile olduğumu öğrendiğimden beri böyleyim:) kim ne derse batıo:) halbuki 2 ay önce kimseyi takmayan biriydim.

Hergün olan birşey olmadığı için bunu sorun etmedim,birde rahat geçiriyorum.. bazen ben bile geç gelse diye düşünüyorum ki rahat rahat takıliym :))
Ama bazen de duygusallığım tutuyor böyle. Hiç de sevmiyorum,normalde kolay ağlayabilen biri hiç değilim son zamanlarda sık olmaya başladı bardak elimden düşse zırlıyorum:deli:

9-10 senedir bu disari cikma isini halledemedim ben umarim sen halledersin. Vazgecmiyolar adamlar.bizim tek sorunumuz o degil gerci aile isleri filan. Ama bazen derim esime sirf bu sebepten senden bosanilir. Esim kendini uyanik sanar ama para yedirir bilse 5 kurusu olmasa yuzune bakmiycklarini. Malum menfaat dunyasi.

Senin esininki burda en iyi savunma saldiridir mantigi:) icmeyle ozel hastane ayni sey mi? Hala ayni sekil karsilastiriyosa beyinde sorun var.

Genelde sorunlari sormiycan ustune gitmiycen vs vs vs dertleri o. Gormedim bilmedim duymadim :)

Ayrica endiselerinde haklisin hepimiz yasadik yasiyoruz. Annelik omurluk.. buyuk oglum 5 yasinda buyudukce sorunlar farklilasiyor.. senin dusunceyle ayni dusuncedeyim. Korkular ayni yani..ama hersey guzel olck zmni gelince yasiycm diye bak olaya.. onceden dusunup kahirlanmanin bi faydasini gormedim ben henuz :)

Evet bende önceden düşünüp dert etmem ama bu durum çok farklı :)
Ama tabi güzel olan şeyleri de düşünüyorum,eminim çok keyif alıcam bebeğimle vakit geçirmekten.
Aslında azalttım diyebilirim bu dışarı çıkmalarını.
Önceden iş çıkışı mutlaka arkadaşlarıyla çıkardı,şimdi haftada 1 bazen iki haftada 1 e düştü. Düne kadar da sorun etmedim bence doğal hakkı çıkmak çok çalışıyor çünkü. Ama şimdi gözüme batıyor :)
Acaba fazla mı rahat bıraktım doğumdan sonra da böyle mı yapıcak diye endişe ediyorum. Belki de takıcak bişeyler arıyorum kendimce..
inşallah düzelir diye umut ediyorum.. bebek gelince çok sorumluluk yüklicem ona :) bezdiricem intikamımı alıcam :))

bizimki iletişimi sapıtsa yine iyi.Bizimki doğalgazın derdine düştü 2 odalı penceresı eski yalıtımsız evde.sanki çocuğumuz yaşamayacakta karıcılık kocacılık oynuyoruz hala:kızgın::kızgın:

Bu konuşabilme konusu benim de hassas noktam. Ya bir saatse bir saat konuşalım ve artık sorun ortadan kalksım istiyorum. Ama karşı taraf devamlı oof şimdi değil, vakit miydi diye diye halı altına süpürüyor sonra birikince daha başka tepkiler veriyoruz bilmiyorlar. Sonra suçlu yine biz :)
Ama işini konuşma konusunda birşey diyemedim. Belki gerçekten işler sıkıntılı ve gün içerisinde yeterince düşünüp kafa yorduğu için evde de tekrar tekrar düşünmek istemiyor olabilir.

Evet öyle yapıyor,şimdi mı konuşucaz jameya,bak dinleniyorum bunu şimdi mı açıyoruz,of jameya yine mı bu konu,daha geçen gün konuştuk gibi gibi geçiştirmeler halbuki konu hiç çözüme ulaşmadığı için konuşuluyor :)
Sohbet etmeye hevesliyken bende sıkıştırmaya çalışıyorum konu arasına bi bakıyorum ortadan kayboluyor oflaya puflaya.
Onlara göre şikayet,bize göre de çözüm..
işler sıkıntılı değil dün de bahsetti borçlarımız çok fazla,işi büyütmeye çalışıyor. 5 aydır üst üste çok yüklü miktarlarda borç ödedi.
Sorunu bu ama bana da yansıtmıyor stresi. Ben sanırım daha çok yansıtıyorum bebek gelicek diye.

bizimki iletişimi sapıtsa yine iyi.Bizimki doğalgazın derdine düştü 2 odalı penceresı eski yalıtımsız evde.sanki çocuğumuz yaşamayacakta karıcılık kocacılık oynuyoruz hala:kızgın::kızgın:

Ya o kadar tuhaflar ki sanki gelecek olan oyuncak bez bebek :) durumun ciddiyetinin farkında değildir eşin de..

Şimdi neyse de doğumdan sonra da aynı düzende devam ederse sıkıntı bana göre.. Ama bu konuda o kadar ağlayacak bir durum yok. Bu kadar endişe iyi değil hamileliğinin keyfini çıkar biraz..

Ben eşim işten gelse de bebeği biraz alsa ben de dinlensem diye bakardım. Bazı kadınlar umursamaz adam kafasına göre takılır ama bana göre öyle değil..
Eşin dışarı çıkamadığı için çok bunalır. Çıkarsa da sen bunalırsın. Bilemedim..

Beni bırakıp gitti diye ağlamaya başladım :)))
Hiç huyum değil ama korkulardan sanırım. doğuma çok az kaldı vakit geçtikçe de geriliyorum..
şimdi bende birşey demiyorum mesele ilerisini düşünüyor olmam :))
O kadar rahat bir insanken bu hale nasıl geldim onu bilmiyorum annelik duygusu heralde :)

Bu durum erkeklerde genel değil onu diyim de.
Eşimle böyle bir sorunum yok.
Babam da sadece sinirli ise konuşmaz, onun dışında eleştiriye ve tartışmaya açık biridir.
Hamileyken boşvermeye çalışın ama konuşmaya çalışmaktan vazgeçmeyin.

Ya o kadar tuhaflar ki sanki gelecek olan oyuncak bez bebek :) durumun ciddiyetinin farkında değildir eşin de..
aynen öyle ben ciddi ciddi rest çekiyorum hala işin dalgasında benimki artık çocuk dünyaya gelecek çocuğumun hayatınla kumar oynamam.karıcılık kocacılık oynamıyoruz.iki iki ikişi değiliz dedim.sen insanı şartlarda büyüymemen beni ilgilendirmiyor dedim.:sinirli:
var ya canım yine düşünürse analar düşünüyor işte evladını bu kadar.:işsiz:

aynen öyle ben ciddi ciddi rest çekiyorum hala işin dalgasında benimki artık çocuk dünyaya gelecek çocuğumun hayatınla kumar oynamam.karıcılık kocacılık oynamıyoruz.iki iki ikişi değiliz dedim.sen insanı şartlarda büyüymemen beni ilgilendirmiyor dedim.:sinirli:
var ya canım yine düşünürse analar düşünüyor işte evladını bu kadar.:işsiz:

Ya ne kadar zıtız kadın ve erkek olarak :)
Çok komikler aslında bazen olan konuşmalar o an sinirlendirse de sonradan düşünüp güldüğüm çok oluyor.
Yetiştirme tarzı çok önemli,anne ile iletişim.. benim eşimin aile konusunda eksiği çok fazla belki de onun etkisi olabilir.
Sinirlenme hamilesin,bebek etkilenmesin. Valla ben bebişim mutsuz olmasın diye sinirlenmeyi bile erteliyorum. Cinnet geçiricem geçiremiyorum :))))

Bu durum erkeklerde genel değil onu diyim de.
Eşimle böyle bir sorunum yok.
Babam da sadece sinirli ise konuşmaz, onun dışında eleştiriye ve tartışmaya açık biridir.
Hamileyken boşvermeye çalışın ama konuşmaya çalışmaktan vazgeçmeyin.

Genel değilse de nadir :))
Çevremde hep böyle yakın arkadaşlarım filan..
iletişim 0 değil tabi ki,ama ciddi birşey konuşmak gerektiği zaman 10 dk dan fazla konuşulunca o konu dağılıyor çok başka yerlere..
eşim tartışmaya açık değil,hemen saçma sapan hallere girer :) ama buna rağmen konuşmaktan vazgeçmiyorum :)))

Ya ne kadar zıtız kadın ve erkek olarak :)
Çok komikler aslında bazen olan konuşmalar o an sinirlendirse de sonradan düşünüp güldüğüm çok oluyor.
Yetiştirme tarzı çok önemli,anne ile iletişim.. benim eşimin aile konusunda eksiği çok fazla belki de onun etkisi olabilir.
Sinirlenme hamilesin,bebek etkilenmesin. Valla ben bebişim mutsuz olmasın diye sinirlenmeyi bile erteliyorum. Cinnet geçiricem geçiremiyorum :))))
bende gülüp geçmeye çalışıyorum.cidden benim adamı anası sanki mağrada doğurup büyütmüş ilk insanlar gibi.benim makul istek hatta benim ve bebeğimin hayatı için olan hem makul hem zorunlu ihtiyaçlarımı garipsiyor. arkadaşlarına anlattığında arkadaşları " öyle olur mu tabi şunu şunu isteyecek vs..." deyip uzaylı gibi bakıyorlar ciddi mi değil mi diye.

Çok teşekkğr ederim,Allah size de sağ sağlim kucağınıza almayı nasip etsin..
evet hiç nazlanan biri olmadım :) ilk zamanlar bulantılarım varken bile yemeğimi temizliğimi yaptım. Çok hareketli ve rahat bir hamilelik geçiriyorum. Son ayım hala da öyleyim bunun muhakkak rahatlığı vardır onun üzerinde. Ama aşermedim,canım birşey istediği zaman da herşey elimin altında olduğu için kendim yaptım..
sanırım öyle olucak baba olduğunu doğduğunda anlayacak. Ki ben inanıyorum buna çok fazla değişecek.
Dışarı çıkmaları azalacaktır orası kesin. Ben onun zaten çıkmasına hiç karışmıyorum sadece şimdiden ileriyi düşünüp sorun yaratıyorum son günlerde sanırım duygusallıktan. Ailemin burda olmaması da bir sebep. Yani eşimden başka ve arkadaş çevremden başka kimsem yok..
Çok rahatlattı yorumunuz,çok teşekkür ederim :)
Çok teşekkür ederim amin inşallah.
Tam tahmin ettiğim gibiymiş işte,kendimden biliyorum. Alışveriş yapıyoruz hamile olduğumu unutuyor eşim,poşet elimde geziyoruz düşünün,sonradan dank ediyor ver ben taşıyım diyor eşim çünkü bende yansıtmıyorum sizin gibi zira ben ağrım var,sızım var,halsizim dersem cidden hasta hisseden bir insanın. Hamilelikten öncede böyleydi. Hep kendimi iyiyim diye telkin eden biri oldum çok ağır hastalanmadığım sürece yatmadım. İlk ay ağır bir sinüzit geçirdim ki başım,boğazım,çenem kafam komple ağrıyordu yinede sürunmedim. Yemeğimi yaptım,kızımı okula götürüp getirdim,akşam olunca kendimi zor attım yatağa o haldeydim. Doktora gidip ne kadar ağır bir durum geçirdiğimi anlayıp günde 2000 mg antibiyotik alınca dedim baya hastaymışım ben diye.Yinede tırnağın varsa kaşınırsın modunda takıldım. Yapı meselesi birazda. Sizde aktifseniz iyi olduğunuzu düşünüyor,sizi anlayamıyordur eşiniz.
Su akar yolunu bulur. Bebek öyle bir düzene sokup kendine uyduracak ki sizi,siz bile anlamayacaksınız o rutinin içinde neler olup bittiğini.
Hiç üzmeyin kendinizi. Herşey güzel olacak.
Az kalmış bebeğin gelmesine. Dinlenin,yiyin için,keyfini çıkarın.

bende gülüp geçmeye çalışıyorum.cidden benim adamı anası sanki mağrada doğurup büyütmüş ilk insanlar gibi.benim makul istek hatta benim ve bebeğimin hayatı için olan hem makul hem zorunlu ihtiyaçlarımı garipsiyor. arkadaşlarına anlattığında arkadaşları " öyle olur mu tabi şunu şunu isteyecek vs..." deyip uzaylı gibi bakıyorlar ciddi mi değil mi diye.

O yüzden aile bağları çok önemi özellikle erkeklerin. Çoğu şeyden mahrum kalıyorlar çünkü anneler öyle yetiştiriyorlar ki ortaya bencil ukala düşüncesiz yetişkin oluyorlar.
Evlendikten sonra da biz düzeltmek için uğraşıyoruz :)
Sizin tam olarak sorununuz ne?

Çok teşekkür ederim amin inşallah.
Tam tahmin ettiğim gibiymiş işte,kendimden biliyorum. Alışveriş yapıyoruz hamile olduğumu unutuyor eşim,poşet elimde geziyoruz düşünün,sonradan dank ediyor ver ben taşıyım diyor eşim çünkü bende yansıtmıyorum sizin gibi zira ben ağrım var,sızım var,halsizim dersem cidden hasta hisseden bir insanın. Hamilelikten öncede böyleydi. Hep kendimi iyiyim diye telkin eden biri oldum çok ağır hastalanmadığım sürece yatmadım. İlk ay ağır bir sinüzit geçirdim ki başım,boğazım,çenem kafam komple ağrıyordu yinede sürunmedim. Yemeğimi yaptım,kızımı okula götürüp getirdim,akşam olunca kendimi zor attım yatağa o haldeydim. Doktora gidip ne kadar ağır bir durum geçirdiğimi anlayıp günde 2000 mg antibiyotik alınca dedim baya hastaymışım ben diye.Yinede tırnağın varsa kaşınırsın modunda takıldım. Yapı meselesi birazda. Sizde aktifseniz iyi olduğunuzu düşünüyor,sizi anlayamıyordur eşiniz.
Su akar yolunu bulur. Bebek öyle bir düzene sokup kendine uyduracak ki sizi,siz bile anlamayacaksınız o rutinin içinde neler olup bittiğini.
Hiç üzmeyin kendinizi. Herşey güzel olacak.
Az kalmış bebeğin gelmesine. Dinlenin,yiyin için,keyfini çıkarın.

Evet ben de bebekten önce böyleydim. Tamamen yapı meselesi bu durumdan da şikayetçi değilim açıkçası. Yani böyle olmam beni rahatsız etmiyor. Tersi olsa rahatsız olurum sanırım :)
Aynı biz gibi. Karnım büyümeye başladıktan sonra biraz düşünmeye başladı poşet taşıttırmıyor artık :))
Zaten artık kendimi zor taşıyorum kapıya gidene kadar 2 dk geçiyor :))
Dün baya geç kalmışım bebek baya ağırlık yapıyor anlaşılan o yüzden kapıyı geç açtın dimi diye gülüyodu :))

O yüzden aile bağları çok önemi özellikle erkeklerin. Çoğu şeyden mahrum kalıyorlar çünkü anneler öyle yetiştiriyorlar ki ortaya bencil ukala düşüncesiz yetişkin oluyorlar.
Evlendikten sonra da biz düzeltmek için uğraşıyoruz :)
Sizin tam olarak sorununuz ne?
benim kayınvalide henüz kaynımla ele karışmadığı için rezilliğin nirvanasını yaşamadı.evliliğin ilk zamanlarında anormal hallerini söylediğimde evladın gtünü yıkıyorsun ama içini yıkayamıyorsun deyip kendi cahilliğini kestrip atıyordu. artık anasına bişey demiyorum. sonuçta bu aymazlık akıllanmazlık gökten zembille inmedi ailesinden geldi kimi kime şikayet edeyim.o evde kaynımda yetişti aynı şekilde artık ondaki rezalet durumlarla onu şikayet edenlere neresini yıkarım der bilmem bizim gibi avutabilir mi?:KK70:

benim kayınvalide henüz kaynımla ele karışmadığı için rezilliğin nirvanasını yaşamadı.evliliğin ilk zamanlarında anormal hallerini söylediğimde evladın gtünü yıkıyorsun ama içini yıkayamıyorsun deyip kendi cahilliğini kestrip atıyordu. artık anasına bişey demiyorum. sonuçta bu aymazlık akıllanmazlık gökten zembille inmedi ailesinden geldi kimi kime şikayet edeyim.o evde kaynımda yetişti aynı şekilde artık ondaki rezalet durumlarla onu şikayet edenlere neresini yıkarım der bilmem bizim gibi avutabilir mi?:KK70:
Söylenme tabi ki kendini aklar :)))
Kimden gelecek aileden tabi. Annesiyle yan yana geldiklerinde resmen diyorum ki tıpatıp aynı.erkek çocuklarına daha fazla önem verilmeli bence. Benim annem de kardeşimi çok rahat büyüttü. Bakalım bizim gelin neler yaşayacak :bicak:

Back
X