Öncelikle sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.
İlk hamileliğimde de şu anda yaşadığım ve emin olduğum birşey varsa erkekler baba olduklarını bebek doğunca anlıyorlar.
Hele biraz canlı ,hareketli ,nazlanmayan ,ah demeyen bir hamileyseniz bu kesinlikle böyle.
Hoş nazlanan,ahlanıp vahlananında abarttığını düşünüyorlar muhtemelen ama daha hassas davranıyor olabilirler aman sorun çıkmasın kafasında zira hormonlar kadını cidden kötü etkiliyor.
Sizin ne yaşadığınızı ne hissettiğinizi,korkularınızı yaşamıyor özetle eşiniz,yaşasa bile daha hafif atlatıyor emin olun çünkü yaşamadan bilemez.
Birde erkeklerde empati kurma durumu daha az.
Bende ahlanıp vahlanan biri olmadım iki bebeğimde de. Aş ermedim,of demedim. Yetebildiğim kadar yetiyorum herşeye ki ilk bebeğimde son zamana kadar çalıştım.
Şimdi evdeyim eşim benim daha rahat,huzurlu bir hamilelik geçirdiğimi düşünüyordur eminim ama aslında ben ilkine göre daha fazla korkuyorum. Daha zorlanıyorum ama eşimin bunu anladığını sanmıyorum.
Şimdi dışarı çıkıyor bırakın çıksın. Bebek olunca çıkamayacak. Benim eşiminde her cuma akşamı arkadaşlarıyla buluşma durumu vardı,kafam dağılsın diyordu ,sorun etmiyordum ama kızım olunca azalarak bitti. 1 sene önce başladı yine arkadaş buluşmaları,haftada 1,bebek olunca yine gidemeyecek şimdi gitmek istiyorsa gitsin modundayım. Bende o akşam kızımı alıp anne kız akşamı yapıyorum. Dışarda yemeğimizi yiyoruz,sinemaya gidiyoruz,alisveriş yapıyoruz gerçekten güzel zaman geçiriyorum kızımla. Dert etmiyorum.
Sizde korkularınız ,heyecanınız ve hormonlarınızdan dolayı doğal olarak etkileniyorsunuz ama inanın bebek olunca değişecek işler. Bebek evde kendini hissettirip geceninizi gündüzünüze katınca yüzü olmayacak eşinizin ben çıkayım da arkadaşla takılayım,kafam dağılsın demeye.
Üzmeyin kendinizi. Dinlenin güzelce. Keyfini çıkarın anın.