Erkeklerin körlüğü

Her konuda...
En basitinden bir kere kayınvalidem bana "senin annen seni sevmiyor, pek özlemiyor
ben çocuklarımı çok seviyorum" gibi saçma sapan bir laf etmişti.
Eşim de yanımda, duyuyor annesinin ne dediğini.
Ne zaman bu olayın konusu açılsa (tabi ben açıyorum çünkü hala geçmedi kızgınlığım)
"öyle bir şey demedi sadece senin annen benim kadar evhamlı değil dedi" diyor.
On kere söylüyorum sen de yanımdaydın duydun diyorum.
Kabul ediyor.
Sonra konu tekrar açılınca "yok öyle bir şey demedi" diyor.

İşine geldiği gibi davranmaktan daha öte adeta kendini inandırıyor öyle bir şey demediğine.

Bu şu an aklıma gelen en basit konu. Başka olaylar da var. Ben de o kadar sinirleniyorum ki bu haline.
Bazen o kadar kör oluyor ki...

Aynı derdi bu hafta bende yaşadım kaynanam (ona sorarsan farknda olmadan) laf sokar hep.Bana attığı taşları hazmettim ama en son anneme laf sokunca bitti sabrım.2 gün telefonuna cvp vermedm.aramadım.Sonra geldi çat kapı döktüm içimi bir bir.Eşimde aynı dediğin gibi 2 türlü yaklaştı.Sen abartıosun dedi bana.Sonuç şu ; kaynanamla ilk defa bu şeklde her şeyi konuştum.Hemde alttan almadan(umuyorumki düzelecek).Eşimle ise inadını kırmayı başardım ve bir daha daha dikkatli olacağına dair söz aldım.Şu an galip benim.İlerde ne olur bilemem.Konu annem olunca akan suları ters döndürürm bunu gördüler en azından.:65:

arkadaşlar erkeler bizim kadar dikkatli değiller ve dediğiniz gibi hep işine geleni duyar ve anlarlar bende nişanlıyım bendede sorun tlf ile konuşurken tartışıyorsak ben hiç bir şekilde hatasını kabul ettiremiyorum ve bana hep sende diyo "sende ...... sende....... "vs vs bende diyorum ki canım hatam varsa oturalım konuşalım kabul ama kendi suçlu olduğu zaman hep benim suçlarımı öne sürüyo anlam veremiyorum bu konuda ne yapacagım bilemiyorum

Nişanlın adaletli olamıyorsa evlendiğinde çok yıpranırsın.Birdaha düşün derim.:50:

Aynı derdi bu hafta bende yaşadım kaynanam (ona sorarsan farknda olmadan) laf sokar hep.Bana attığı taşları hazmettim ama en son anneme laf sokunca bitti sabrım.2 gün telefonuna cvp vermedm.aramadım.Sonra geldi çat kapı döktüm içimi bir bir.Eşimde aynı dediğin gibi 2 türlü yaklaştı.Sen abartıosun dedi bana.Sonuç şu ; kaynanamla ilk defa bu şeklde her şeyi konuştum.Hemde alttan almadan(umuyorumki düzelecek).Eşimle ise inadını kırmayı başardım ve bir daha daha dikkatli olacağına dair söz aldım.Şu an galip benim.İlerde ne olur bilemem.Konu annem olunca akan suları ters döndürürm bunu gördüler en azından.:65:

İnşaallah düzelir.
Bir de bu bilmeden, iyi niyetle laf söylemeleri varya beni çıldırtıyor.
Bana senin annen seni özlemiyor demiş ve bunda kötü niyet yokmuş.
Nasıl oluyorsa?
O zaman ben de ağzıma geleni söyleyeyim herkese sonra iyi niyetle söyledim yanlış anlaşıldım diyeyim.
Ohh ne ala memleket...

Biraz önce "varlık içinde yokluk" konusunu okurken bir şey dikkatimi çekti.
Kadınlar yapılan haksızlığı haksızlığı yapan aileleri bile olsa görebiliyorlar.
Ama erkekler niye bu kadar kör???
Keşke erkekler de biraz görebilselerdi olup bitenleri.
Söz konusu aileleri bile olsa çıkarabilselerdi o at gözlüklerini.
Ben herhangi bir konuda eşimin gözündeki perdeyi ne kadar açmaya çalışırsam çalışayım olmuyor.
En sonunda kavga ediyoruz. Bir türlü kabullenmiyor bir şeyleri görmeyi.
Olup biteni gözünün içine soksan bile almıyor, anlamıyor.
Bulan oldu mu eşine gerçekleri göstermenin yolunu?

valla genellikle öyle..sadece evli erkek deil ama sevgili olsa bile bu böle..anca kendi bişey yaşıcak o zaman dank ediyor onlara..kadınlar daha hassas,daha duyarlı o yüzden olabilir..kadın bi konuyu çok araştırır çözmek ister ama erkek o kadar detaycı değildir belki ondan kaynaklanıyordur..pek üstünde urmazlar bişe olmaz die ondandır..
yada kadınlar daha zeki ondan:)))ya şaka bi yana her konuda eşit olduğumuza inanıyorumda bazen cidden kadın erkeği solluyor detay gerektiren konularda buda erkeklerin çok üşengeç olduğunu gösteriyor..yani gerçekten kadın daha zekidir.(kimse üstüne alınmasında bazı kadınlar hariç pek saf olabiliyor).bunu kabul eden erkekte benm gözümde daha zekidir:)

Ooo tam benlik bi konu açılmış...Çok şükür kayınvalidemle kayınpederimle aram çok iyidir.Ama eşimin bir anneannesi var ki allah çene vermiş,tamam benim de babaannem var ama herşeye karışmaz dedem susturdu mu herşey biter.Ama bu çevresindeki herkesi çıldırtmış durumda.Eşiminde göz bebeği eşimi görür"oğluum bacaklarım ağrıyo,oğluuumm tansiyonum çıktı.Torunuyla arası çok iyi o yüzden eşim de bişey diyemez.

Bi olay anlatıcam kaynımın düğünü var çok şık bir elbise aldım mini ama abartılacak bir mini değil her zaman giyinirim.Bu hanfendi gördü 10 kere "çok kısaymış,nasıl hareket edicen"vs.elbiseden soğudum.Ya benim kocam var kayınpederim bişey demezken (hatta k.pederim hediye aldı elbiseyi)bu kadın beni çıldırtıyo.Eşime diyorum ki ne olur o bişey dedğinde de ki"benim karım ben izin verdim giyinebilir"de.Yok anam süt dökmüş kedi.Ya benim kocam izin verdikten sonra sana ne oluyo be kadın!!

Ama kocam eve geldi benimle tartıştı he de geç önemseme diyo ama ben kocama duyduğum saygıdan dolayı mecburen önemsiyorum o ne olacak..

Tamam haksız ama söylesin dursun sen cevap vermek zorunda mısın diyo bana.Düşünsenize ama ben susamam ki saygı çerçevesi içinde lafımı söylerim yani.O kadın bana karışamaz.Tek bununla kalsa iyi(ne zaman çocuk yapacak mışım,Keşke bankada çalışsaymışım tekrar)..Ama artık dediği gibi önemsemeyeceğim...

Bana bi tek kocam karışır diyorum kocamız da"ne var öyle dediyse"diyo gel de delirme...bende dediğin gibi yapıcam önemsemeyeceğim bundan sonra dedim...Düğün olmadan elbisemden soğudum...

Ooo tam benlik bi konu açılmış...Çok şükür kayınvalidemle kayınpederimle aram çok iyidir.Ama eşimin bir anneannesi var ki allah çene vermiş,tamam benim de babaannem var ama herşeye karışmaz dedem susturdu mu herşey biter.Ama bu çevresindeki herkesi çıldırtmış durumda.Eşiminde göz bebeği eşimi görür"oğluum bacaklarım ağrıyo,oğluuumm tansiyonum çıktı.Torunuyla arası çok iyi o yüzden eşim de bişey diyemez.

Bi olay anlatıcam kaynımın düğünü var çok şık bir elbise aldım mini ama abartılacak bir mini değil her zaman giyinirim.Bu hanfendi gördü 10 kere "çok kısaymış,nasıl hareket edicen"vs.elbiseden soğudum.Ya benim kocam var kayınpederim bişey demezken (hatta k.pederim hediye aldı elbiseyi)bu kadın beni çıldırtıyo.Eşime diyorum ki ne olur o bişey dedğinde de ki"benim karım ben izin verdim giyinebilir"de.Yok anam süt dökmüş kedi.Ya benim kocam izin verdikten sonra sana ne oluyo be kadın!!

Ama kocam eve geldi benimle tartıştı he de geç önemseme diyo ama ben kocama duyduğum saygıdan dolayı mecburen önemsiyorum o ne olacak..

Tamam haksız ama söylesin dursun sen cevap vermek zorunda mısın diyo bana.Düşünsenize ama ben susamam ki saygı çerçevesi içinde lafımı söylerim yani.O kadın bana karışamaz.Tek bununla kalsa iyi(ne zaman çocuk yapacak mışım,Keşke bankada çalışsaymışım tekrar)..Ama artık dediği gibi önemsemeyeceğim...

Bana bi tek kocam karışır diyorum kocamız da"ne var öyle dediyse"diyo gel de delirme...bende dediğin gibi yapıcam önemsemeyeceğim bundan sonra dedim...Düğün olmadan elbisemden soğudum...

Gerçekten önemseme.
Bilmiyorum anneanne kaç yaşında ama baya yaşlıdır herhalde.
Bazı yaşlılar hafif bunayınca çekilmez hal alıyorlar. Yaşlılıkları çenelerine vuruyor.
Her şeye karışıyorlar.

Sen de artık onu çocuk gibi görmeye çalış kayınvalidenin hatırına.
Zaten uyarsan da ağlamaya başlayacak ve hiç bir faydası olmayacak yine bildiğini okuyacak.
Sen de hiç kafanı takma olur olur de geç git.

Back
X