Erkeklerin nankör oluşu, Tartışmamız

defne1453

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
1.504
1.642
133
Kızlar, gece gece yatak odasında tek kaldım yine, Normalde, geç yatmamak için barismanin yollarına bakarim da alışmak lazım dimi
Sorun şu ki,eşimle 2 yildir evli ve uzunca süredir birlikteyiz. Ben dört senedir üniversiteyi bitirdim ancak eşim de dört senedir okulu uzatiyor . Ve dönem sonunda okul ocak ayında bitecek diyip , ocak gelince hazirana kaldı diyerek beni devamlı oyaliyor. Bu nedenle eşime artık pek güvenemiyorum ve paranoya oldu bütün söyledikleri yalan gibi geliyor. Aslında hiç öyle biri değil dürüsttür ama bu konuda sözünde durmadigi gibi durustte davranmiyor. Her sene ocak ayını sonra haziran ayını bekliyorum ve her seferinde aynı cevabı alıyorum.
Ve bu sorun nedenyle türlü sıkıntılar çektik, evin geçimini ve sorumlugunu daha çok ben ustlendim. Yeri geldi o evde oturdu ben çalıştım . Çoğunlukla kendimi eş değilde veli gibi hissettim. Hem bu durum hem de sürekli yarattığı hayal kırıklığı beni inanılmaz yıprattı. Artık mezun olacağına inanmıyorum . Simdi de bir kaç dersim kaldı diyor ama ben bir kaç sene kalmıştır diye düşünüyorum artık.
Akşamda bu nedenlerle kavga ettik. Ben bana net konusmadigindan artık sana inanamıyorum, ilerde De cozulmeyek sorunlara neden oldugun icin sana hakkımı helal etmiyorum, artık okul bitse bile mutlu olamiycam dedim. O da bende sana hakkımı helal etmiyorum dedi. Bende peki dedim ciktim.
Yani arkadaşlar, calisiyoruz, ugrasiyoruz, sabrediyoruz ama karşı taraf farkında bile olmuyor. Yıllar sonra olurda mezun olursa destekçi olduğum için bana teşekkür etmeyecek kadar nankör oldugunu tahmin ediyordum, ancak daha şimdiden böyle demesi çok zoruma gitti. Beni nasil yiprattigini çok iyi biliyor oysa

Yaşlarınızı çok merak ettim. Bir de sabırlı birine benziyorsunuz muhtemelen ikiniz de sakinleşince konu tekrar açılacaktır senelerce sabrettiyseniz bir süre daha edersiniz gibi. Siz de üniversite bitirdiğiniz için sisteme aşinasınızdır açın öğrenci portalını bakın kaç krediye ve kaç derse ihtiyaç var birlikte oturun net bir şekilde ne kadar zaman alacak bitmesi görün derim.

evet eşiniz nankörmüş. ama neden evlenmek için okulun bitmesini beklemediniz? bir de bildiğim kadarıyla 4+3 yılda (eğer 4 yıllık bir bölümse ve 2014ten önce yerleştiyse) bitirmesi gerekiyor yoksa okuldan atılır.

Sınavlara girdiğini bile düşünmedim nedense. Keşke eski usul olsa 7 senede şut, sonra bekle ki af gelsin. Ak koyun kara koyun belli olurdu. Dayamış sırtını sana ne hakkı varmış merak ettim.

Tip mi okuyor bu adam 4 senedir ne okulmus arkadas
Keske okul bittikten sonra evlenseydiniz ama olan olmus
Cok sorumsuzmus tepkinizi koymaya devam edin. Muhatap olmayin hatasini anlayincaya kadar.

Okumuyorsa ya da okuduğu halde tamamlayamadigi dersler varsa üni portalina girip bilgileri gorebilirsiniz.
İlk yorum yapan arkadaş gibi birlikte oturur dersleri ne zaman verebilir, nasıl çalışabilir okulu hangi donem tamamlayabilir oturup birlikte plan yapabilirsiniz.
Ben su eşlerin hakkımı helal etmiyorum muhabbetini sevmiyorum ya.
Hak alıp vermek o kadar zor ki...
Herneyse 2 senelik evlisiniz eşinizin sizin guveninizi sarsmasi kadar kötü birşey yoktur sanırım.
Geçici de olsa biryerlerde çalışmalı.
Eve ekmek getirmeli.
Ne yani bir süre baktı diye oturmak hakkı mi?
Erkek yaaa kadinini müşkül duruma koymamali, onu incitmemeli, yormamalı, bir erkek gibi ev ile ilgilenmeli.
Sizinde ona artıdan yardımcı olduğunuzu bellemeli yükü size birakmamali.
Bu nasıl iştir ya.
Birde okumuş insan olacak... ×_×

Evlenmemiz biraz uzun mesele dogrusu. Tabi ki en dogrusu mezun olmasını beklemekti. Kendisi en geç 2015 te bitirecegine söz vermişti, normal de dürüst biri olduğu için guvenip bende 2015 olmazsa 2016 yarı döneminde olur, ikimizde calisiyoruz, problem olmaz diye düşündüm, Ancak, oyle olmadı tabi
sonra çalıştığım için yapamadım dedi. Ben olsam gerekirse gider uykusuz çalışır, bitirir kurtulurdum, kendisi çok bahaneci

bence ortada okul falan yok
okul kaydını kontrol ettiniz mi en salak insan bile zorla vs. o kadar senede bitirirdi

Doğrusu bende hak yeme muhabbetini sevmiyorum, ancak biz evlendigimiz De yedi yıl birlikteydik, ben ailemle kalmadigim için onun da ailesi burda olmadığı için farklıydı biraz ilişkimiz. Bu nedenle bu durum bekarkende beni etkiliyordu. Evlendikten sonra da bu durumun değişmiyor olması ile problemler artınca öyle söyledim.
Dün, tartışmada transkript dökümüne bakmam nedeniyle çıktı, uzun süredir ikimizde çalışmıyoruz. Ben şimdiye kadar iş arıyordum ama onun sorumsuzluğunu görünce bıraktım. Bana benden daha kolay iş bulabilirsin diyordu, ( Benim işim ona göre inanılmaz stresli ve meşakkatli benim aylık kazancimi o bir kaç haftada kazanabilir ) Kendisi de iş bakıyorum dediği halde hiç bakmiyormuş. Sonra ben kendim ona bir yer buldum yüzde olarak çalışacak eline fazla birşey gecemeyek belki ama evde oturan erkekten iyidir.
Velhasil, akşam geldiği zaman öncesinde ben bakmistim not dökümüne ancak orda facia görünüyordu dersler, O da saçmalama dört dersim kaldı ordakiler sınava girmedigim için öyledir,aynı stajı her dönem gösteriyorlar ondan öyledir ,açıp gösteririm sana vs. Dedi, ancak benim ona guvenimin kırılmış olmasıyla ben bir kaç senelik dersi kalmış herhalde diye dusunup, hakkimi helal etmiyorum sana dedim o da bana öyle diyince ben ciktim artık yanından.
Tabi, tekrardan sorucam bugün . Sakin bir şekilde, artık kolundan tutup okula goturmedigim kaldı bi :+

erkeklerin genlerınde var nankorluk , bakarsın suclu olursun sabreder cekersın suclu olursun kadınlar onlar ıcın he suclu zaten sankı annelerıyız de cekmek zorundaymısız gbı

Hangi derslerinin kaldigini kontrol ettiniz mi? 9 sene bana cok geldi hemen hemen her devlet üniversitesinde çan sistemi var zaten gecememek mumkun değil.

Ayrica hem calisip hem okuyup hemde ev arkadasiyla kalan bir cok tanidigim var. Yani hem ise gidiyor, hem ders calisiyor hemde ev isi yapiyor. Esiniz sorumluluklarindan kaciyor gibi geldi bana 9 senede akademik kariyere adim atiyorsun lisansi bitirememekte nedir.

Ben esasinda kadin olsun erkek olsun okulu bitmeden evlenenleri anlayamiyorum. Her seyin bir zamani var,sanki evlilik kaciyor

Yukarda bir kısmını acikladim sebebin, kaldı ki benim onu böyle kabul ediyor oluşum sorumsuz davranmasını gerektirmez, kabul Edip evlendim diye, kendimi devamli kendi mı mı suçlayayim
Şu okul bitmeden seninle evlenmem diyip öyle yapsaydınız şimdi bu eziyetleri çeker miydiniz acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…