Erken doğum 😕

Muezzaa

Ey akşam vapuru, sana mı kalır dünya
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2019
741
972
33
Arkadaşlar, geçtiğimiz pazar günü bebeğim 33+5 haftalıkken eşimle ilişkiye girmemiz erken doğumu tetiklemişti. İki kere sancı girmesi ve nişan gelmesi üzerine doktora gittik. 2cm açılma vardı, nst de sürekli sancı görünüyordu. Bebeğimin kilosu 2200 grdı, doğum başlamıştı ve bebeğin hala küçük olduğunu söyleyip doğumu durdurmaya çalıştılar. Yaklaşık 40 saatin sonunda kanamam durdu. Sancılar da kesildi güç bela eve gönderdiler.
Şu an evdeyim ama diken üstündeyiz sürekli. Ara ara küçük kanamalarım oluyor. Sürekli uzanmak zorundayım.
Aranızda böyle nişan gelmesiyle erken doğumun başlaması ve durdurulması durumunu yaşayan var mı? Endişeleniyorum çünkü nişan dedikleri tıpa gibi birşey bebeği koruyor bir parça.
Bir de doktor o ilaçlara rağmen yine sancı devam ederse doğuma izin vereceğiz demişti. Bebeğimin kilosu gelişimi haftasına göre gayet iyiymiş, hareketli de bir çocuk maşaallah.
Ben tekrar bunu yaşarsam doğumu durdurmalarına engel olsam mı acaba diyorum. Durdurmak için o kadar çok ilaç veriyorlar ki sağlıklı çocuğa birşey olacak diye korkuyorum. Çok küçük değil çünkü bebeğim
Bir de bugün damla damla süt gelmeye başladı göğsümden. 3 hafta daha duraydı şu çocuk hayırlısıyla :/

Dogum icin yorum yapamiycam ama ilaclar konusunda doktorlar ne diyosa guvenin. Ben 30. Haftamda ameliyat oldum genel anestezi aldim kasilmalarim oluyor diye hala ilac aliyorum aldigim baska ilaclarda var. Doktorunuz veriyorsa vardir bir bildigi riske atmaz

Dogum icin yorum yapamiycam ama ilaclar konusunda doktorlar ne diyosa guvenin. Ben 30. Haftamda ameliyat oldum genel anestezi aldim kasilmalarim oluyor diye hala ilac aliyorum aldigim baska ilaclarda var. Doktorunuz veriyorsa vardir bir bildigi riske atmaz
Doktoruma güveniyorum ama işte gelmesi daha mı hayırlı diye kafam karışıyor. Size de geçmiş olsun

Merak etmeyin bence risk olsa doktor hastaneden eve göndermezdi.Zaten başlarsa yine doğum yaptırıcaz demiş.Farklılık hissettiğinizde arayın doktorunuzu.Doktorlar bir gün dursa bebek bile iydir büyür mantığındalar.Sayılı gün geçer fazla kendinizi strese sokmayın.

Erken Doğum öyle çok da matah birşey değil kardeşim kilosu gelişimi iyi olabilir ama bunu sadece dış görünüş olarak değerlendirme içinde durduğu her gün bir iç organı daha da kuvvetleniyor güçleniyor ne kadar durursa o kadar iyi tabi durmaz gelir ona da yapacak birşey yok sağlıkla gelsin .benim oğlum 36+5 de doğdu öyle çok erken de değildi ama 40 günlükken 2 saatlik kaşık fıtığı ameliyatı oldu sebeplerin ararştırsığımda erken Doğumun da olduğunu gördüm ve keza kalbinde de açıklık var

Erken Doğum öyle çok da matah birşey değil kardeşim kilosu gelişimi iyi olabilir ama bunu sadece dış görünüş olarak değerlendirme içinde durduğu her gün bir iç organı daha da kuvvetleniyor güçleniyor ne kadar durursa o kadar iyi tabi durmaz gelir ona da yapacak birşey yok sağlıkla gelsin .benim oğlum 36+5 de doğdu öyle çok erken de değildi ama 40 günlükken 2 saatlik kaşık fıtığı ameliyatı oldu sebeplerin ararştırsığımda erken Doğumun da olduğunu gördüm ve keza kalbinde de açıklık var
Çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın
:( ne bileyim çevreden hep duyuyoruz çok daha erken doğup sağlıklı olanları, arkadaşım bir kilo doğmuş mesela ama sağlıklı. o yüzden insan düz mantık kuruyor demek ki iki kilo doğsa ultra sağlıklı olur falan diye ne bileyim ilk doğumum ben de pek birşey bilmiyorum. Yarın kontrole gideceğim bakalım durum ne

Çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın
:KK43: ne bileyim çevreden hep duyuyoruz çok daha erken doğup sağlıklı olanları, arkadaşım bir kilo doğmuş mesela ama sağlıklı. o yüzden insan düz mantık kuruyor demek ki iki kilo doğsa ultra sağlıklı olur falan diye ne bileyim ilk doğumum ben de pek birşey bilmiyorum. Yarın kontrole gideceğim bakalım durum ne
Ya tabiki her erken Doğum olan da sıkıntı olacak diye ya da her gününde doğan normal olacak diye bir şey yok ama anne karnındaki günler onlar için çok önemli .kilo da yaşama yutunması için yine önemli hepsi beraber yani hakkınızda hayırlısı olsun .bana gelince muhtemelen bu bebek de erken doğacak 🤦‍♀️ Hayırlısı olsun

Ya tabiki her erken Doğum olan da sıkıntı olacak diye ya da her gününde doğan normal olacak diye bir şey yok ama anne karnındaki günler onlar için çok önemli .kilo da yaşama yutunması için yine önemli hepsi beraber yani hakkınızda hayırlısı olsun .bana gelince muhtemelen bu bebek de erken doğacak 🤦‍♀️ Hayırlısı olsun
Amin sağolun Allah hepimize yardım etsin

Back
X