Merhaba arkadaşlar bir sorum olcak 3 yaşında bir kızım var ama 29 haftada doğdu 3ay küvezde kaldı devlet hastanesi erken doğması konusunda hiç bir şey söylemedi uyarmadı sadece özele cinsiyet ögrenmek için gittiğimde dr rahim kısalığı olduğunu ve doğumun erken olcagını söyledi öylede oldu şükür kızım zar zor yaşadı allahın izniyle
Şimdi tekrar çocuk düşünüyorum ama korkuyorum da ya tekrar erken doğum olursa diye varmı yaşayan devlet hastanesi daha önce erken doğum olanlarda önlem alıyor mu
Doktoruna önceki gebeliğini anlat ve serklaj talep et 11-13 hafta arası yapılması en sağlıklısı. Benim ilk gebeliğim şuan bu sorunu yaşıyorum doktor eğer 2.de ben olmazsam böyle yap dedi. Şuan serklaj yapılamadı bana hafta yüzünden yatarak geçiriyorum baya da ilerledik ama serklaj da kesin tedavi değil o halde bile erken doğurma ihtimali hala devam ediyor.
Servikal serklajdan ziyade abdominal serklaj yaptırın. Benim 19 haftalık düşugum oldu 7 sene once. Bu sene 13. haftamda servikal serklaj oldum , her sey yolundaydi ama dikise ragmen enfeksiyon kaynaklı 22+4 te erken dogum yaptim bebegim 6 gün yasabildi sadece.
Simdi doktorum abdominal serklaj yapacak 2 ay sonra.
Rahim ağzı yetmezliği taniniz var bir de sizin.
Kesinlikle bir perinatolog ile devam edin surecinize en başından itibaren hem de.
Servikal serklajdan ziyade abdominal serklaj yaptırın. Benim 19 haftalık düşugum oldu 7 sene once. Bu sene 13. haftamda servikal serklaj oldum , her sey yolundaydi ama dikise ragmen enfeksiyon kaynaklı 22+4 te erken dogum yaptim bebegim 6 gün yasabildi sadece.
Simdi doktorum abdominal serklaj yapacak 2 ay sonra.
Rahim ağzı yetmezliği taniniz var bir de sizin.
Kesinlikle bir perinatolog ile devam edin surecinize en başından itibaren hem de.