Erken doğum mu yapıyorum?

201210576

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2022
21
-69
6
Arkadaşlar 30 haftalık hamileyim. Depremzedeyim ve hem ailemden ayrılmamak için hem de eşimin işi dolayısıyla biz şehrimizde kaldık. 6 şubattan beri annemlerin köy evindeyim kendi ailemle, eşim de kendi ailesiyle, ev konteyner falan yok tabii. Bugün regl sancısı gibi bir sancı hissediyorum ama nişan vs anlamıyorum açıkçası doğum olsa anlamam gibi ama belim inanılmaz ağrıyor. Otursam olmuyor, kalksam olmuyor, yogadaki kedi inek pozisyonlarını yapsam olmuyor anlayamadım. Burada haftalardır sağanak yağış olduğu için yürüyüş vs de yapamıyorum, oturup kaldım ondan mı oluyor acaba diye de düşünüyorum ama inanın bilmiyorum. Zaten berbat semptomlarla başladığım hamilelik yolculuğunda tam biraz rahat ediyorum derken deprem oldu ve hayatımda silinmeyecek travmalar yaşadım. Rahmimde de perde vardı. Bunun stresiyle ve septumun da etkisiyle erken doğurmaktan korkuyorum artık. Ne yapacağım bilmiyorum, gören birileri varsa, erken doğum mu yapıyorum?

Sancı gelecek kesilecek mesela 10 dk sonra bir daha sancı gelecek birdaha kesilecek bir kaç sefer 10 dk da bir sonra azalacak 8 9 dkda bir olacak git gide düşecek aralıkları açılmayacak düzenli aralıklarla azalıp git gide sıklaşacak. Bu şekilde sancılanıyorsanız doğum başlıyor demektir ilk başta adet ağrıları gibi başlar ama bele vurmaya başladığında dediğim gibi aralıkları düzenli olur ve karnınız taş gibi sertleşir ve yumuşar.

Icini ferah tut. Git bi doktora kontrol etsin. O haftalarda bende de sancilar oluyordu. Ben bunu vucudun kendini doguma hazirlamasi, tatbikat yapmasi olarak yorumluyorum kendimce. Sonra geciyor o sancilar. 48. haftayi gecince de nereye gitti bu sancilar, dogsa artik su yavru diyoruz :) saglikla gelsin insallah.

Ahahahah: 42de doguran biri olarak 38 yazacagima 48 yazmisim :)

Doktorunuzun numarasi varsa bi arayin bence

30.haftadan sonra bel ağrıları artıyor aslında ama depremzede olduğunuz için stresiniz de artmıştır bu bir gerçek. nst'ye bağlayıp bakmak lazım sancı çıkacak mı diye bir de usg'de belli olur açılma vs var mı diye . doktor lazım, en iyisi doktora görünmek. geçmiş olsun sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah

Çok teşekkür ederim, inşallah erken doğurmam. Şu anda en istemediğim şey yok olmuş bir şehirde erken doğum yapıp çaresizce beklemek cidden.

Pazartesi gideceğiz doktora inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…