Erken Doğum mu ?

irem patan

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2021
16
24
3
24
Merhabalar herkese bugün 31+2 günlük gebeyim. Uzun süredir karnım hiç büyümemiş gibi hissediyorum. Ayakta kısa süre kalayım hemen karnım sertleşiyor. Bir de beni gören herkes karnın ne kadar alçalmış Doğum mu geldi dedi. İlk gebelik henüz acemiyim anlayamıyorum sizce doktora gitmeli miyim?

Doktor kontrollerini aksatmayın . Bu sertlesmeler sık aralıklarla olursa mutlaka gidin nst bakarlar sancı var mı diye
Sağlıkla kucağınıza alın

Sizi gorup yorum yapanlardan rica edin bir dahaki sefere ultrasonla baksinlar

Erken doğum yaptım şunlara dikkat et
Sancın var mı varsa kaç dakika da bir oluyor (benim 2 kere 15 dakika da bir sonra direk 5 dakikaya düşmüştü)
Sonra suyunun bir kere de ve ya sızıntı şeklinde gelip gelmemesini anlaman gerek
Sormak istediğin sorular varsa seve seve cevaplarım

Sancı mı değil mi anlayamadım ben de kimisi karnın sertleşiyorsa bebek toplanmıştır diyor kimisi sancın vardır diyor yarın doktora gideceğim inşallah zamanında sağlıkla gelir bebeğim

Sancı mı değil mi anlayamadım ben de kimisi karnın sertleşiyorsa bebek toplanmıştır diyor kimisi sancın vardır diyor yarın doktora gideceğim inşallah zamanında sağlıkla gelir bebeğim
Canım sertleşme kasilmadan da olur yani içerde bebeğin kasilmasinda sürekli oluyorsa takip et doktoruna git derim

Benim de senin haftalarında erken doğum riskim olmuştu canım. Şiddetli karın ağrısı şikayetiyle gittim, nstde sancı çıkmadı başka şeyden şüphelendiler. Bir süre sonra tekrar nst çekildi şiddetli ve düzenli kasılma çıkınca sancı kesici ilaca başladılar ve ciğer geliştirici yaptılar. Dikkat etmen gereken karnının sertliği. Dokundugun zaman her yeri çok sert ve gerginse kasılma olabilir. Bir tarafi sert diğer tarafı değilse mesela kasılma değil, korkmana gerek yok. Kasılma olduğunu düşünürsen, sık ve ağrılı olursa mutlaka doktora görün. Haftan henüz küçük, durdurdular seninkini de

Sancın olsaydı mutlaka anlardın belden kasıklara vuran bir ağrı olucaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…