Premature Bebekler erken doğum olur mu kızlar yardım!!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sancı olmadan malesef yatış yapmıyor devlet hastaneleri ki özellere hiç risk almıyor. Bende kasılma şikayetleriyle gittim suan 1-2 cm açılmam var ama sancı olmadigindan yatış yapmadılar evde dinleniyorum bende 35+4 üm çok şükür bebeğim cok küçük değil ama doğum yapıp onu kuvezde bırakıp eve gelme düşüncesi çok korkutuyor beni :KK43: inşallah bebislerimizi sağ salim zamanında kucağımıza alırız

nasıl almaz sancı olmadan sonucda açılmanız var oda erken doğum belirtisi araştırma hastanesine gidin en iyisi bence nerde oturuyorsunuz allah korusun açılma varsa daha fazla açılmadan doğum başlarsa bebeğiniz risk altına girer kalp atışaları bile yavaşlamaya başlar allah korusun allahım sizin yanınızda olsun 3 hafta yattım ben hastanede neler gördüm neler siz takibinizi sürekli yaptırın lütfen :(

nasıl almaz sancı olmadan sonucda açılmanız var oda erken doğum belirtisi araştırma hastanesine gidin en iyisi bence nerde oturuyorsunuz allah korusun açılma varsa daha fazla açılmadan doğum başlarsa bebeğiniz risk altına girer kalp atışaları bile yavaşlamaya başlar allah korusun allahım sizin yanınızda olsun 3 hafta yattım ben hastanede neler gördüm neler siz takibinizi sürekli yaptırın lütfen :KK43:

Allah Korusun ya bende stresliyim hatta geçen bir daha başvurdum acile hiç bisey im yoktu kontrol olmak için her seferinde alttan muayne ediyorlar bide oda doğumu tetiklermiş O yüzden yatirmayacaklarini bildiğimden çok sık gitmek istemiyorum zaten eğitim ve araştırma hastanesine gidiyorum ama 2 ayri doktor da 1 2 cm normal doğum eyleminin başlaması için en az 3 4 cm olması gerek diyor yani göz göre göre doğurana kadar gelme diyorlar...

Allah Korusun ya bende stresliyim hatta geçen bir daha başvurdum acile hiç bisey im yoktu kontrol olmak için her seferinde alttan muayne ediyorlar bide oda doğumu tetiklermiş O yüzden yatirmayacaklarini bildiğimden çok sık gitmek istemiyorum zaten eğitim ve araştırma hastanesine gidiyorum ama 2 ayri doktor da 1 2 cm normal doğum eyleminin başlaması için en az 3 4 cm olması gerek diyor yani göz göre göre doğurana kadar gelme diyorlar...

Ben zeynep Kamil kadın ve doğumda yattım ve en küçük sorunu olanları bile bırakmıyorlar yatırıyorlar haklısın muayene konusunda sürekli ediyorlar yatırılsan bile yine sürekli kontrol oluyor allahım yanınızda olsun strese girme bebeğiniz anlar biliyorsunuz inşallah haftasına kadar dayanır bebişinin haberdar edin durumunuzdan

Ben zeynep Kamil kadın ve doğumda yattım ve en küçük sorunu olanları bile bırakmıyorlar yatırıyorlar haklısın muayene konusunda sürekli ediyorlar yatırılsan bile yine sürekli kontrol oluyor allahım yanınızda olsun strese girme bebeğiniz anlar biliyorsunuz inşallah haftasına kadar dayanır bebişinin haberdar edin durumunuzdan

İnşallah canım beklesin kuzum biraz daha herseyin hayırlısı deyip kendimi teselli ediyorum zor gerçekten...

İnşallah canım beklesin kuzum biraz daha herseyin hayırlısı deyip kendimi teselli ediyorum zor gerçekten...

aynen öyle ben 29 haftalık 27 uyummlu doğum yapğtım 45 gün küvezde kaldık daha uzun kalanlar var daha az kalanlar var hiç bişey belli olmuyor ama haftanız da iyi allaha şükür siz dikkat edin kendinize yeter

aynen öyle ben 29 haftalık 27 uyummlu doğum yapğtım 45 gün küvezde kaldık daha uzun kalanlar var daha az kalanlar var hiç bişey belli olmuyor ama haftanız da iyi allaha şükür siz dikkat edin kendinize yeter

Oyyy Kıyamam ya şimdi iyi mi bebişin? Sağol canım ya Allah razı olsun

Oyyy Kıyamam ya şimdi iyi mi bebişin? Sağol canım ya Allah razı olsun

Iyı Allah'a şükür bir sorunumuz yok kilo almaya çalışıyoruz motor gelişimlerini takip ediyoruz sürekli hastaneye gidiyoruz kontrol altında tutuyoruz prematüre annesi olmak zor

Iyı Allah'a şükür bir sorunumuz yok kilo almaya çalışıyoruz motor gelişimlerini takip ediyoruz sürekli hastaneye gidiyoruz kontrol altında tutuyoruz prematüre annesi olmak zor

maşallah canim cok sevindim aman sağlığı yerinde olsunda hepsi olur inşallah...

kızlar sonunda gide gele nedenini buldular aşırı idrar yolu enfeksiyonum varmış. Anlamadğm etlikte 3 gün önce idrarıma bakıp bişey yok demişlerdi büyük doğuma gittim dün tekrar bu sefer sancım da çıktı serum felan verdiler şimdi tedavi görüyorum çok şükür sebebini bulabildiler bu ülkede kendi işini halletmezsen kimsenn yardımı dokunmuyo maaleseff.!:mad:

Canım öncelikle başın sağolsun Allah sabır versin.
rahim ağzı yetmezliği genellikle 1 hatta daha kötüsü bazen 2 kayıptan sonra anlaşılıyor. benim 30 haftalık kaybımdan sonra doktor buji ile ölçüm yaparak tanı koydu. vajinal ultrasonlada tanı konabiliyor. benim daha hamile kalmadan belliydi serklaj olacağım ve 13. haftada serklaj oldum. doktorum bana sürekli yatmana gerek yok demişti. ama tabi daha dikkatli olacaksın dedi. ben genellikle yatıyordum hamileliğimde..ama günlük işlerimi kendim yapıyordum ve çalışmıyordum.kasılma önleyici ilaçlar kullandım,hastanede geçirdiğim günler oldu, 27 haftadan sonra erken doğum ihtimaline karşı ciğer geliştirici iğnelerden oldum.bebeğim 36+2 de doğdu çok şükür şimdi 7 yaşında bir sağlık sorunumuz yok. amaa şimdiki aklım olsaydı asla günlük işlerimi de kendim yapmazdım. çünkü ben aslında onları bile yaparak riske atmışım bilmeden. benim bilinçlenmem buradaki gurup sayesinde oldu. 'rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapanlar' topiğine mutlaka göz at derim. oradaki arkadaşların hemen hemen tamamı serklajlı ve çoğunluğu yemeğini bile yatarak yedi. yatmak kesinlikle gerekiyor bence.. benim korkumun sebebi ilk kaybım, zorlu hamilelik sürecim.. yine aynı şeyi yaşarsam psikolojisi.. aslında önlem alındıgında sonuç güzel olabiliyor ki ben kaybımdan sonra tekrar hamilelik yaşadım ve sonu iyi bitti şükürler olsun.daha dikkatli olmak şart, gerekirse kalkmadan yatmakta... uzun uzun yazdım, belki biraz rahatlarsın diye..çünkü kaygılarını ok çok iyi anlıyorum.bizim facebook gurubumuzda var. oradaki kızların hepsi bizim gibi. kimisi hamile,k imisi beklemede, kimisi doğum yaptılar. dilersen bana özelden mesaj at guruba eklemelerini rica edeyim arkadaşlardan.kapalı gurup oldugu için görünmüyor sanırım.

Merhaba kizlar.bana umut olun ne olur.25 haftalıkken normal muayenede ray kisalmasi sebebiyle net te baglandim.sancilarim cikti.agri esigim yuksekmis.ertesi gün acilen serklaja alindim.evde dinlenme deyim.ilaclarimi kullanıyorum.hayirlisi ile bebeklerin günlerini beklerler değil mi?

Ne zormus anne olmak..çabalamak..korkmak..

Elimle hissedip popo sandiklarim jasilmaymis şükürler oldun adi öyle şeyler hissetmiyorum..

Merhaba kizlar.bana umut olun ne olur.25 haftalıkken normal muayenede ray kisalmasi sebebiyle net te baglandim.sancilarim cikti.agri esigim yuksekmis.ertesi gün acilen serklaja alindim.evde dinlenme deyim.ilaclarimi kullanıyorum.hayirlisi ile bebeklerin günlerini beklerler değil mi?

Ne zormus anne olmak..çabalamak..korkmak..

Elimle hissedip popo sandiklarim jasilmaymis şükürler oldun adi öyle şeyler hissetmiyorum..

Cnm öncelikle geçmiş olsun.Allahin izniyle birsey olmaz rahat ol.Benimde 15 haftalik ken hafif lekelenmem olmuştu muane de rahimde acilma ve serviks uzunluğu 2.7 çıktı ve 2.5 cm lik rahimde kasılma alanı göründü acilen serklaj oldum.Cok ümitsizdim çok üzüldüm ve ağladım haftalarca yattım ama şükür şimdi 34 hafta geride kaldı.Hafif de olsa geziniyorum kendi işlerimi yapıyorum darısı senin basına insallah

Cnm öncelikle geçmiş olsun.Allahin izniyle birsey olmaz rahat ol.Benimde 15 haftalik ken hafif lekelenmem olmuştu muane de rahimde acilma ve serviks uzunluğu 2.7 çıktı ve 2.5 cm lik rahimde kasılma alanı göründü acilen serklaj oldum.Cok ümitsizdim çok üzüldüm ve ağladım haftalarca yattım ama şükür şimdi 34 hafta geride kaldı.Hafif de olsa geziniyorum kendi işlerimi yapıyorum darısı senin basına insallah
Sağol canim CvP için.sendeki kasilma tekrarkamadi sanirim.beni korkutan kasilmalar..

Hic kalkmiyorum yerinden.yeterki vakitlice dogsun yavrularim.genelde serklaj yapılanlar 36. Rahat buluyor.inş beklerler diye dua ediyorum.iyice panik oldum herşeye.

Arkadaslar suan 26+3 gunluk hamileym ve bel kismimda. BElmde ki agri yukari dogru cikiyo karnimn ust kisminda ve kasiklarmda sanci var karnim sertlesiyo ve bebek gobek altina yerlesiyo surekli sizdede aynisi mioldu yazar misinz lutfenn:KK43:

26. haftamdym 3 gündür durup durup giren kasılmalarm var. bundan 2 gün önce acile gittim alttan muaynede 2 cm açılma var dediler hemen nst istediler. nstde sancı çıkmadı. Zaten sancı değilde ara ara giren kasılmalarımın olduğuu söyledim.Büyük doğuma yolladılar ordada muayne oldum açılma var sancı yok evde dinlen dediler durup durup giriyo kasılma. Böyle karnım semsert oluyo rahmim tolanıyo sancı değilde aşırı rahatsızlık veriyo sonra gevşiyo.. erken doğum riskin var dediler hiç bişy yapmadılar erken doğururmuyum endişeleniyorum bu durumu yaşayan var mı?
Ben ilk doğumumda yasamıştım 1 hafta erken doğmuştu bizim ki Aynen anlattığınız gibi 2 gün gelip giden kasılmalarım oldu sonra 3.gün akşamında doğum nişanı geldi Ben sancıyı bekledim evde ertesi gün sancı olmadı ama kanama oldu çocuğa bişey olur diye gittim dr a 4 cm santim açılma vardı hemen doğum odasına aldılar 1 saate doğmuştu

Back
X