Canım öncelikle başın sağolsun Allah sabır versin.
rahim ağzı yetmezliği genellikle 1 hatta daha kötüsü bazen 2 kayıptan sonra anlaşılıyor. benim 30 haftalık kaybımdan sonra doktor buji ile ölçüm yaparak tanı koydu. vajinal ultrasonlada tanı konabiliyor. benim daha hamile kalmadan belliydi serklaj olacağım ve 13. haftada serklaj oldum. doktorum bana sürekli yatmana gerek yok demişti. ama tabi daha dikkatli olacaksın dedi. ben genellikle yatıyordum hamileliğimde..ama günlük işlerimi kendim yapıyordum ve çalışmıyordum.kasılma önleyici ilaçlar kullandım,hastanede geçirdiğim günler oldu, 27 haftadan sonra erken doğum ihtimaline karşı ciğer geliştirici iğnelerden oldum.bebeğim 36+2 de doğdu çok şükür şimdi 7 yaşında bir sağlık sorunumuz yok. amaa şimdiki aklım olsaydı asla günlük işlerimi de kendim yapmazdım. çünkü ben aslında onları bile yaparak riske atmışım bilmeden. benim bilinçlenmem buradaki gurup sayesinde oldu. 'rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapanlar' topiğine mutlaka göz at derim. oradaki arkadaşların hemen hemen tamamı serklajlı ve çoğunluğu yemeğini bile yatarak yedi. yatmak kesinlikle gerekiyor bence.. benim korkumun sebebi ilk kaybım, zorlu hamilelik sürecim.. yine aynı şeyi yaşarsam psikolojisi.. aslında önlem alındıgında sonuç güzel olabiliyor ki ben kaybımdan sonra tekrar hamilelik yaşadım ve sonu iyi bitti şükürler olsun.daha dikkatli olmak şart, gerekirse kalkmadan yatmakta... uzun uzun yazdım, belki biraz rahatlarsın diye..çünkü kaygılarını ok çok iyi anlıyorum.bizim facebook gurubumuzda var. oradaki kızların hepsi bizim gibi. kimisi hamile,k imisi beklemede, kimisi doğum yaptılar. dilersen bana özelden mesaj at guruba eklemelerini rica edeyim arkadaşlardan.kapalı gurup oldugu için görünmüyor sanırım.