Premature Bebekler erken doğum olur mu kızlar yardım!!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ben ilk doğumumda yasamıştım 1 hafta erken doğmuştu bizim ki Aynen anlattığınız gibi 2 gün gelip giden kasılmalarım oldu sonra 3.gün akşamında doğum nişanı geldi Ben sancıyı bekledim evde ertesi gün sancı olmadı ama kanama oldu çocuğa bişey olur diye gittim dr a 4 cm santim açılma vardı hemen doğum odasına aldılar 1 saate doğmuştu
canım erken doğum değil geç doğum oldu. 42. haftamda suni sancıyla doğurdum :D

Arkadaslar suan 26+3 gunluk hamileym ve bel kismimda. BElmde ki agri yukari dogru cikiyo karnimn ust kisminda ve kasiklarmda sanci var karnim sertlesiyo ve bebek gobek altina yerlesiyo surekli sizdede aynisi mioldu yazar misinz lutfenn:KK43:
muayene olman lazım, ama şimdi görüyorum tarihi nerdeyse 1 ay olmuş. merak ettim :(

muayene olman lazım, ama şimdi görüyorum tarihi nerdeyse 1 ay olmuş. merak ettim :KK43:
cumartesi gittim bir gece hastanede yattim 160 kadar cikmisti sancm cigerlerinin gelismesi icin igne yaptilar kanama olmasn diye ertesi gunde ciktm fazla yatmadm arasa sancm oluyo yine duramazsm yine gidicem

Elinde prepar ilaç olan var mı ya da temin edebileceğimiz bi yer bilen acil

hepinize gecmiş olsun .
22+4 haftalık hamileyim, gecen hafta sancım oldu dr gittim vajinal ultrasona aldı veincelme oldugunu erken dogum riskim oldugunu söyledi. 1,5 gün hastanede kaldım kontrol amaclı serum iğne ilac verdiler. Eve döndüm yat dedi bide adalat corono 30 ilac verdi günde 2 keez kullanıyorum. Çok tedirginim ilk bebeğim ve bisey olucak diye cok korkuyorum napıcamı bilmiyorum :( :(

hepinize gecmiş olsun .
22+4 haftalık hamileyim, gecen hafta sancım oldu dr gittim vajinal ultrasona aldı veincelme oldugunu erken dogum riskim oldugunu söyledi. 1,5 gün hastanede kaldım kontrol amaclı serum iğne ilac verdiler. Eve döndüm yat dedi bide adalat corono 30 ilac verdi günde 2 keez kullanıyorum. Çok tedirginim ilk bebeğim ve bisey olucak diye cok korkuyorum napıcamı bilmiyorum :KK43: :KK43:
korkma canm benimde 20 haftadan beri erken dogum riskim vardi hala var ama suan 35 haftaligiz cok sukur sttres yapma dinlen cok gerekli olmadigi surece ayaga kalkma insallah erken gelmez bebegin uzulme

bol bol dua ediyorum canım nolur dua edin sizde.. Okadar çok hastaneye yatmak için uğraştımki anlatamam.. 2 büyük hastanede başından savdı sancı yok diyerek.. Onlara sancımın olmadığını arada giren kasılmalarımn olduğunu söylemiştim üstelik
Bende 26haftalıkken doğdu bebeğim hemen yatış yaptılar kasılma vardı ve en sonunda kanama oldu...herneyse hemen kortizon verdiler ciğerlerinin gelişmesi için ...2gün yattıktan sonra açılma var bebek geliyor diyip doğuma aldılar epidural olamazsın normal olmaz dediler sezeryana aldılar ...oğlum doğdu eve gönderdiler iki gün sonra ...sezeryan acısı diyorlardı bana benim içim yanarken eve geldim evde yok karnımda yok..belki gelir diye doğmaz diyip yıkayamadıgım bütün çamaşırlarını yıkadığımı bilirim o halimle...1ay 3gün asır gibiydi bana ama sonra geldi hayatıma hayat kattı bir sürü testlerden gecti minik bedeni...allahıma bin şükür şimdi 6yaşında maşallahı var yaşıtlarından iri

Sizde korkmayın doktorlar böyle bir karar verdiyse demekki bir bildikleri var kendinizi yormayın ...allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

kizlar dogumunz yaklastigi zaman asada bi baski ve belinizn alt kisminda kuyruk sokumunun biraz ustunde bi baski hissettinz mi ??

Canim kasilmalarini saatle tut.eger siklasirsa hemen dontora git bnimde oyle olmustu.umarim hayirlisiyla alirsin bebegini kucagina.bnce hastanede bile yatsan daha ii olur.bnmde 3 gun onceden kasilmalarim oluyodu.bnde gecer fln dedim ama bnm sonu husran oldu.sakin erteleme zamn olarak sıklasirsa muhakka hastaneye git.allah yardimcin olsun canim.

Canim kasilmalarini saatle tut.eger siklasirsa hemen dontora git bnimde oyle olmustu.umarim hayirlisiyla alirsin bebegini kucagina.bnce hastanede bile yatsan daha ii olur.bnmde 3 gun onceden kasilmalarim oluyodu.bnde gecer fln dedim ama bnm sonu husran oldu.sakin erteleme zamn olarak sıklasirsa muhakka hastaneye git.allah yardimcin olsun canim.
11 temmuzda aldm bebegimi kucagima 3 gun hastanede kaldm sancilarmdan dogumum zor olmustu ama iyiyiz simdi cok sukur. gecmis olsun noldu bebegine ya yasiyodur insallah

Ne guzel masallh :) bizim daha anne karninda 5aylik rabbm bnada gostersin ins :) buyudugu gnleri

Merhaba arkaddaslar bende 25+1 gunluk hamileyim ilk bebegimi 20 haftalikken servikal yetmezlik nedeniyle kaybettim simdi yine erken dogum riskiyle yatiyorum 16.haftada serklaj yapildi jrahim agzi boyum 20mm simdi sadece dikis tutuyo bebeklerim ikiz 23 haftalikken dr hsataneye yatirdi cigerler icin igne yapildi simdi evde yatiyorum sadece tuvalet ihtiyaci icin kalkiyorum cok korkuyorum erken dogacaklar diye benim gibi olupta kac haftayi gorenler var ve tavsiyelerinizi desteklerinizi bekliyorum

Vajinal mantar erken doguma neden olur mu? Bide nasil kurtuluruz
Canim benim doktorum mutlaka tedavi sart dedi...
Ilk gebeligim 35 haftalikken idrar enfeksiyonu nedeniyle erken oldu..
Bu seferde mantar oluyorum surekli hemen tedavi oluyorum..
Fitille geciyor..
Ihmal etme doktoruma gorun derim..

Back
X