Premature Bebekler erken doğum riski olan arkadaşlar ciğer geliştirici iğneyi ne zaman oldunuz...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kansutcum aynen ben de doğum yaptığım haftaya yaklıştıkca tedirgin olduğumm için yaptırdı doktor 24+4 te yaptırdım....yanlız iğnenin etkisi 10 gü falanmış beence 30 u bekleme...ben 27. hafta dolunca tekrar olucam...inşallah bu sefer bebeklerimiz bırakmaz bizi...

fatmacım maşallah 30 u bulmuşsun...ama keşke hastanede kalsaydın sonra küvez bulma sorunu çıkmasın bir de...inşallah bekler meleğin en azınsan 34 dolana kadar...allah yardımcın olsun...

kızlar ciğer geliştirici iğneyi ihmal etmeyin sakın.ben 27+4 de olmuştum.33.haftada doğum yaptım ve bebeklerimin birinin ciğeri gelişmediği için solunum cihazına bağlı kaldı bir süre.şimdi ikiside iyi ama zor günler geçirdik.üstelik iğne olduğum halde.

fatmacım ne durumdasın canım...

merhaba canımbir haftadır net kapalıydı giremedim.dün doktora gittim.çok şükür hersey daha iyi ilerliyo doktor şuan 35 inci haftayı atlatmamız gerek dedı kılosu istedığım gıbı olmuş dedı.lekelenmelerım kasılmalarım yok çok şükür ilaç kullanmıyom artık sadece vitamın alıyom.bayramdan sonra gel dedı eger bir problem olmazsa çok şükür zoru atlatdım darısı senın başına inşallah benım bebek doğum pozisyonu almış ama korkucak bişey yok dedı hazneye yerleşmemş çok şükür.normal doğum olursa geç doğum yapabilirsin dedi ilaçların öle yan etkisi oluyomuş.herşeyin hayırlısı inşallah.sen nasılsın nasıl gidiyo.:nazar::1rolleyes:

merhaba arkadaşlar.ben preeklemsi nedeni ile 34 haftalık doğum yaptım.tansiyondan gittim hemen ciğer geliştirici iğne yaptılar.sonrada sancım geldi.iğne vurulduktan 6 saat sonra doğum yaptım.çok şükür ki kilosuda düşük olmasına rağmen solunum problemi yaşamadım.küveze bile gerek görmedi doktor elime avucum kadar bebek verdiler:):):)inşallah sende sağsalim kucağında görürsün hayırlısı ile....

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba arkadaşlar.ben preeklemsi nedeni ile 34 haftalık doğum yaptım.tansiyondan gittim hemen ciğer geliştirici iğne yaptılar.sonrada sancım geldi.iğne vurulduktan 6 saat sonra doğum yaptım.çok şükür ki kilosuda düşük olmasına rağmen solunum problemi yaşamadım.küveze bile gerek görmedi doktor elime avucum kadar bebek verdiler:):):)inşallah sende sağsalim kucağında görürsün hayırlısı ile....

kaç kilo doğdu bebeğin allah hepimizin evlatlarını bizlere bağışlasın bugün bende doktora gittim sancı çıktı ama çok şükürki açılma yokmuş ne güzel inşallah hayırlısıyla bende kucağıma alırım.:nazar:

kaç kilo doğdu bebeğin allah hepimizin evlatlarını bizlere bağışlasın bugün bende doktora gittim sancı çıktı ama çok şükürki açılma yokmuş ne güzel inşallah hayırlısıyla bende kucağıma alırım.:nazar:

canım.kızım.2.160 gr doğdu.2.130 a düştü.sarılıkta oldu 2 kilo ya düştü.benim doğumdan 2 gün önce sancım başladı açılmada 2 cantim olmuştu.dil altı ile durdurdular ama benim kızım gelicem diye tutturdu:)şuanda 10 aylık oldu :nazar:şükür ki herşeyi yolunda.hiç kendini sıkıntıya sokma dularım seninle ve hepinizle.gör bak doğduğu zaman o gözlerle sana bakınca her sıkıntıyı unutuyorsun..hayırlı haberlerini bekliyorum....

:nazar:
canım.kızım.2.160 gr doğdu.2.130 a düştü.sarılıkta oldu 2 kilo ya düştü.benim doğumdan 2 gün önce sancım başladı açılmada 2 cantim olmuştu.dil altı ile durdurdular ama benim kızım gelicem diye tutturdu:)şuanda 10 aylık oldu :nazar:şükür ki herşeyi yolunda.hiç kendini sıkıntıya sokma dularım seninle ve hepinizle.gör bak doğduğu zaman o gözlerle sana bakınca her sıkıntıyı unutuyorsun..hayırlı haberlerini bekliyorum....

allah rağzı olsun inşallah hayırlı haberer verıcem şuanda benimkide 2170 gr zoru atlatdım az kaldı allahın izniyle.

sena arkadaş a çok ama çokkkkk üzüldüm.ne yazacağımı bilemedim:(:(:(canım benim nasıl içi acıyordur.allah ım yardımcısı olsun.bende kızımı kucağıma almak için 7 sene bekledim.üstelikte kanserdim rahim ağzı kanser i:(24 yaşında buldu beni.rahim ağzımın bir bölümünü aldılar ama dr um dikiş atma gereği duymadı.eklemsiyede hamileyken yakalanmadım ben.zaten tansiyon hastasıydım:(:(:( neleri göze aldım.her hafta dr a gittim.tüp bebek denedim ama tutmadı.bende artık vazgeçmiştim.tedaviyi bıraktıktan 2 sene sonra kendi kendime hamile kalmışım.yani demem o ki rabbim ne derse o oluyor.vardır bi bildiği.verende alan da o.........

ciğer geliştirici iğne erken doğumu tetiklemez..

12+2 de serklajım yapıldı..doğuma dek yattım.. hamileliğimin çoğu hastanede yatarak geçti..kalan zaman evde yatarak geçmişti..

ilk 24+0 de ( 2 doz) ,2.doz 12 saat sonra 24 +1 de (2 doz),

26 +0 de (1 doz)
12 saat sonra 26+1 de ( 1 doz)

32+0 de (1 doz)
12 saat sonra 32+1 de (1 doz)

32+4 de doğum yaptım spinal anestezi ile..2 hafta küvezde kaldılar..

şu an kronolojik 2,5 aylık,düzeltilmiş 1 aylıklar ve ikisi de 5 kg a yakın...:nazar: :nazar:

Son düzenleme:
fatmacım.30.u doldurdun MAŞALLAH.allah ım inşallah şöle bi 36 ya getirsinnnn.AMİNNNNNNN.

aminn inşallah çoğu bitti azı kaldı ,çok zor günler atlatmışsın allah dan hiç umut kesmemek lağzım .her şerde vardır bi hayır bağzen biz bu hayrı göremeye biliriz. inşallah sena çabuk toparlanır dualarım onunla.

meraba akadaşlar benim 3 aylık ken kanamam oldu.4 aylk ken suyum geldi ve hastanede yattım doktorlar düşük yapıcağımı söyledi fakat bebeğim mücadele verdi ve suyunu toparladı.5.aylıkken tekrarr suyum azaldı 27haalıkken doğum yaptım bebeğim 1 gün yaşadı ve bebeğimi kaybettim.şimdi 4 ay geçi tekrar düşünüyorum ama tekrar aynı sorunları yaşarmıyım diyede endişeleniyorum.

meraba akadaşlar benim 3 aylık ken kanamam oldu.4 aylk ken suyum geldi ve hastanede yattım doktorlar düşük yapıcağımı söyledi fakat bebeğim mücadele verdi ve suyunu toparladı.5.aylıkken tekrarr suyum azaldı 27haalıkken doğum yaptım bebeğim 1 gün yaşadı ve bebeğimi kaybettim.şimdi 4 ay geçi tekrar düşünüyorum ama tekrar aynı sorunları yaşarmıyım diyede endişeleniyorum.

öncelikle başınız sağolsun...sanırım erken membran durumu var...tekrar hamilelik olursa sık sık idrarda enfeksiyon tahlili yaptırmanızı öneririm..

arkadaşlar bende de aynı sorun başladı çooook korkuyorum. desteğe ihtiyacım var. yarın 31 hafta olucam. tüp bebek ve ikiz. birisi kız birisi erkek. şu anda bbirisi 1700 gr diğeri 1500 g.r civarında. rahimde incelme var daha önceleri 4.6 iken 2.8 e incelmiş. dün yani 30-5 ken kontrolum oldu.cihaza bağladılar 8 dk arayla kasılmalarım başlamış. hemen ciğer geliştirici iğne 12 saat arayla yapıldı ve geceyi hastanede geçirdim. bir de adalat diye günde 3 kere hap verdiler gecikme için. bu sabah tekrar cihaza bağladılar kasılmalarım 15 dk araya inmiş. evde yatıyorum. cmt tekrar kontrol edecekler. ben de evde saymayı öğrendim sayıyorum. hala ölçümlerde 15 dk. 3. doz hapı daha içmedim. ama bebeklerime bişi olacak diye ödüm kopuyor. zaten oğlumda yarık damak ve yarık dudak problemi cıktı 18. haftada. bu konu ile ilgili bilgisi olan anne varsa onunlada özel konuşmak isterim.
rahatlatıcı mesajlarınıza ihtiyacm var.
sena için de çok üzüldüm.
hepimize risksiz ve sağlıklı doğumlar.

not kasılmaların arası açılmazsa yarın artı olarak pre par diye bi ilaç daha eklenecek. bu arada vitaminlerime de devam ediyorum.

Back
X