- Konu Sahibi aysemelek35
Kizlar erken dogum riski olanlar neler yasiyo paylasalim mi ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ah cnm bende de erken dogum riskinden dolayi yattim agrilarim vardi cati kemik karnimin tumu serumlar agri kesiciler progestanlar ciger gelistirici vruldun nidilat ictim o gun banda verdi doktorum ama ben icmiyorum nidilati kasilmam yok zatn bebde bas agrisi ve tasikardi yapti o yuzden icmiyorum icmiycem debenim bugün erken doğum riskim olduğu ortaya çıktı. doktorum çok sakin bense ne düşüneceğimi bilemiyorum. doğum izni hesapları yaparken doktorum bugün çalışamaz raporu verdi.nst de sancım çıktı ancak açıklık vs yok. nidilat yazdı evde dinleniceksin dedi. ne düşüneceğimi bilemiyorum şu an. aynı şeyleri yaşayanlar paylaşırsa sevinicem.
nidilat sadece kasılmayı önlüyor o zaman. canım sen ne çok şey atlatmışsın ya, Allah yardımcımız olsun. açıklık falan var mı sende, hangi sorunlardan dolayı erken doğum riski dedi doktorun. bende sadece kasılmalar var açıklık ya da suyumda sorun yok ama endişeliyim. bana da ciğer geliştirici iğne yapsaydı iyi olurdu sanki ama gerek görmedi.
Evt blki hklisin cnm dgru dyrsun bnde bu ynden bkiom ama ck uzuldum bbgimide uzdun stresli gcrdim hmilligimibebek yorulur mu bilmiyorum ama en azından erken gelirse ciğerleri gelişmiş olur solunum sıkıntısı çekmez diye düşünüyorum. iğnenin bebeğe zarar vereceğini sanmıyorum aslında, önlem alınması daha mantıklı geliyor. muhtemelen senin bebeğin şimdi doğsa sıkıntı yaşamaz gibi geliyor bana. yine de inşallah 37. haftayı görürüz canım..
Merhaba ben 5 aylık hamileyim renkli ultrason için makul fiyatlı hastane arastırıyorum bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar yardmcı olabilişrlermi nolur
Ben artik ağzı mdan çıkana çok dikkat edicim. Dün geceyi hastanede serum yiyerek geçirdim. Ciğer geliştirici iğne yapıldı. Karşılamalarım birturlu geçmiyor. Yalvar yakar bu aksam eve çıktım. Bir taraftan da gribim bir haftadır burnum tikali geceleri 3-4 saat zor uyuyorum. Allah'tan açıklık yok zaten o sebeple durum çıkmama izin verdi. Nidalat devam, hep yatacaksın dedi. Bir taraftan çok korkuyorum bebeğim erken gelirse yasar mı diye, bir taraftan güçlü olmaya çalışıyorum Allah o runu de vermiştir yavrumuz diye. Bakalım durum 2 hafta beklerse korkma dedi. Aklımdan gecen hamileliğin tam tersini yasıyorum. Tek tesellim daha erken bu olayların olmamış olması. Birbirimize de dua edelim, atlayıp üzülerek bir yere varamicaz. Yavrularımızı iyi besleyip az hareket edip onları üzmedin gelmelerini bekleyelim. İnşallah Allah yüzümüze güler saglikla zamanında alırız yavrularımızı kucaklarımıza.
artık iyi düşünelim. %99 yakın doğarsa hayatta kalması. Allah tan bir şey olup bizi sınamazsa. sonuçta tüm hamileliklerin çoğunun mutlu sonla bittiği istatisliklerde bile var. kavuşalım bebeklerimize ama bu günler çok keyifli. hayatımız boyunca bebeğimize bu kadar yakın olabileceğimiz başka bir dönem olmayacak diyor anneler. tadını çıkaralım bu keyifli günlerin .sonrası malum salyalı,sümüklü,poklu, zır zır uykusuz yıllar[/QUO
canım benim yıllarca korktum o uykusuz gecelerden, zırıldayan bebelerden, oysa şimdi hayırlısıyla sağlıkla doğsa da gecelerim uykusuz geçse istiyorum.gözümde hiçbişeyin anlamı kalmadı ki ben çocuktur bebektir pek düşkün bir insan değildim, şimdi bebek gördüğümde ağlayasım geliyor, yavrum sağ sağlim kucağıma gelsin yeter..kendimi senin dediğin şeyleri düşünerek avutuyorum, doğsa da yaşar diye umuyorum başka elden bişey gelmiyor.dua ediyorum hem kendim hem de tüm hamileler ve melekleri için..
kızlar selam.
bende 27 haftanın içerisindeyim. gecen çarşamba kasılmalardan dolayı doktora gitiim biraz sancım cıktı. 30. haftada vurulmam gereken ciğer geliştirici iğneden bahsetti ama nidilat vs baska ilaç vermedi. ilk doğumum 34. haftada olmuştu o yüzden korkuyorum erken olmasından ve daha çok küçüğüz![]()
içini ferah tut canım, bence doktorun tehlikeli görseydi muhtemelen hastaneye yatırırdı ya da en azından nidilat verirdi. demekki çok tehlikeli bir durum yok. sen yine de kasılmalarını ve bebek hareketlerini takip et. günde 10 dan fazla kasılma olursa ya da bebek hareketlerinde bariz azalma olursa doktoruna bir uğrarsın. sadece kasılma varsa ilaçlarla doğumu uzun süre erteleyebiliyorlar zaten. üstelik 26-27 . haftalarda doğan bebekler de yaşatılıyor artık, yine de Allah ın izniyle vaktinde gelecektir bebeğin inşallah. gereksiz stres yapıp bebeğin gelişimini olumsuz etkilememek gerek. iyi düşünelim dua edelim inşallah herşey yolunda gidecek..