Mrh ben 26 haftalik hamileyim ve erken dogum riskim var benim gibi hamileler varsa paylasmak icin burdayim birileri ile konusmaya ihtiyacim var...
Mrh ben 26 haftalik hamileyim ve erken dogum riskim var benim gibi hamileler varsa paylasmak icin burdayim birileri ile konusmaya ihtiyacim var...
geçmiş olsun. ben hamile değilim de bir doğum geçirdim. varsa bildiklerim paylaşmak isterim. neden erken doğum riskin var?
Canım benim bir arkadaşımın da tam senin haftalarında iken aynı şekilde erken doğum riski oluşmuştu. Ama onun stres ve yorgunluktan kaynaklanmıştı. Kız hep belim ağrıyor belime vuruyor deyip duruyordu. Sonra doktoruna gitti, doktor nts de tespit etmişti, erken doğum riskin var dedi. Baya da ciddi boyuttaydı. Sonra rapor verdi, evde istirahat dedi. Stres sıkıntı yapma sakın kitap oku kafanı dağıt, ev işi yapma v.s. Çok şükür hiçbir sıkıntı yaşamadı arkadaşım. Normal doğum tarihinden iki hafta önce epidural sezeryan oldu. Planlı idi yani sancısı tutup da değil. Doktor ilaç veriyor, kontrol altına alıyor onu. Arada nts ile de takip ediyor. Ama işte dinlenmenin, iş yapmamanın, stres yapmamanın olumlu etkisi çok büyük. Allah yardımcın olsun, hiç canını sıkma. Doktorunun sözünü dinle, ne diyorsa yap. Allah sağlıkla bebeğine kavuştursun inşallah. Aminnn...
merhaba cnm! ben de geçen hafta doktor konrtolüme gittiğimde doktor bana erken doğum riskin var dedi. ben de plasenta previa var. ama benimki doğum kanalını tam kapamıyor sadece doğum kanalına yakınmış. böyle durumlarda erken doğum riski olabilir dedi doktor. inş durumum düzelir de bebeğim zamanında gelir.
senin ne gibi bi erken doğum riskin var?
Allah yardımcınız olsun.. Riskim yok ama dualarımla size destek olabilirim..
Benim bu hamileligimden once 2dusugum daha oldu biri 19 haftalikti rahim agzi yetmezligi var yuzden
bende bu yuzden erken doğumla ıkızlerımı kaybettm şimdi bi oğlum var 20.haftamda serklaj oldum size böyle bişi önerdimi serklaj olunca oğklumu sağlıklı bi şekilde vaktınde doğurdum
Evet basta belki serklaj yapabiliriz dedi 13.haftada sonra kontrole gittigimde gerek gormedi progestan ve nidilat kullaniyorum cok sukur suan agrim felan yok bu haftalardan sonra korkmaya basladim dktrm agrim felan olursa ne yapmaliyim her agriyi erken dogum olarak mi dusunmeliyim?
sana şuan ıyı gelecek tekşey endişlerden uzak sakin kalabılmek tabı zor ama bişi olsa bıle elınden ne gelebilir oyuzden içini ferah tut şu mubarek gecenın yuzu suyu hurmetinede inşallah sağlıkla alırsın yavrunu kucağına
Ablam 27 hftalik hamileyken 4 cm acilmasi vardi yani dogum baslamisti...serum ve ilacla durdurdular hastanede yatti...33.hftada dogum ypti bebegi kuvoze bile grmedi smdi 1 yasnda. ..bndede erken dog riski vardi.. doktorum bnafa ilac verdi ve igne oldum..39.hftada planli sezeryan oldum..nst de sancim cikmiyodu bile..dursa daha durudu kizim..her agri dogum sancisi degildr..bu hftalarda kasilmalarin olucaktr kasiklarinda agri karninda bikac dakikda veya saniye suren setlesmeler...duzenli olursa o tehlike...sakin ol bol dinlen allah saglikla kucagina almayi nasip etsin inşMrh ben 26 haftalik hamileyim ve erken dogum riskim var benim gibi hamileler varsa paylasmak icin burdayim birileri ile konusmaya ihtiyacim var...
Ablam 27 hftalik hamileyken 4 cm acilmasi vardi yani dogum baslamisti...serum ve ilacla durdurdular hastanede yatti...33.hftada dogum ypti bebegi kuvoze bile grmedi smdi 1 yasnda. ..bndede erken dog riski vardi.. doktorum bnafa ilac verdi ve igne oldum..39.hftada planli sezeryan oldum..nst de sancim cikmiyodu bile..dursa daha durudu kizim..her agri dogum sancisi degildr..bu hftalarda kasilmalarin olucaktr kasiklarinda agri karninda bikac dakikda veya saniye suren setlesmeler...duzenli olursa o tehlike...sakin ol bol dinlen allah saglikla kucagina almayi nasip etsin inş
Ayni haftada benimde kasilmalarim baslamisti karnim surekli sertlesiyordu. Bende nidilat ve prepar kullanarak evde oturarak bikac kezde hastanede durdurabildiler kasilmalarimi serumla atlattim sukur 39.haftada sezeryan oldum ve bu kadar kasilmaya ragmen rahimimde.milim aciklik olmadi. Ne kadr dinlensende kafani rahatlatmaya calissanda o dusunce kemirir beynini seni cok ii anliyorum okimadigim yazi paylasim kalmamisti. Cevredekilerin tutumlaek vs etkiliyor. Hep hedefler koyuyodu doktorum su haftayi atlatalim tamam ole bole derken atlattik cok sukur.
Umarim sende atlatacaksin yasamayan asla bilemez her zman konusabiliriz. Allah yardimciniz olsun...
Bu arada nicklerimiz benziyor :))
Merhaba bendede erken dogum sancıları sızın haftanızda başladı
sürekli yatarak ve hastanede gecirdim sürecimi 6-7 hafta erken dogdu oglum 6 gun kuvezde kaldı
Allah acılarını göstermesin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?