Premature Bebekler Erken doğum ve Manda yoğurdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba arkadaşım prepar kullanınca erken dogum geciktimi bende prepar kullanıyorum oyüzden sordum kaç haftalık dogum yaptın

merhaba canım..ben 23 haftalıkken başladım kyullanmaya..ama doğaca olanı engelliyemiyosun..doğum sancısını kesti ama 28 haftalıkken suyum geldi maalesef doğum yaptım..kızım şu an 10 aylık teyzesi çok şükür sağlıklı ve çok cadı maşallah..inşallh senin ki aceleci davranmaz..gününde doğum dilerim canım..:CüvCüv::ecrin_bebek::nazar:

zor tabi canım bilmez miyim.. ben 10 günlük prematüre bebeğimi kaybettim... 30 haftaya kadar dayanmıştım nidilat ve tractocille.. gerçi ölüm nedeni bambaşka bişey çıktı.. kalp damarlarıyle ilgili.. ama o küvöz günleri bile başlı başına çok zordu...

canım yaa..çok üzüldüm..Allah bi daha yaşatmasın inşallah:teselli:

cnm işe yarayacak olsa da yesek ama bilemiyorum

ben rahim ağzı yetmezliğine bağlı olarak 6 tane bebeğimi kaybettim

acısını çok iyi bilirim sorunu çözecek olsa neden yemeyelim ama inanmıyorum

ibrahim saraçoğluna mail yolladım ve durumumu anlattım oda bana geri döndü ve henüz

size önereileceğim bir kür yok diye mail yolladı onun için inanmıyorum böyle şeylere

RABBİM İNŞ derdimize çarelerde verir hepimize aminnnnnnnnnn

inşallah canım.. geçmiş olsun.. cidden çok üzüldüm.. allah hepimizin yardımcısı olsun ne diyim...

bakın araştırırken ne buldum arkadaşlar:

"hamile kadınlara normalde manda yoğurdu vermezlermiş. mandalar, ineklere oranla daha uzun bir gebeliğe sahipmiş; ve manda yoğurdu da yiyen insanlarda gebeliği uzatma gibi bir özelliğe sahipmiş.

kadının gebeliği uzarsa, bu kez de kendisine özellikle manda yoğurdu verilirmiş ki, kadın sorunsuzca doğum yapsın.

manda gebeliği 305 gün civarı sürüyormuş, inek gebeliği 280 gün civarı."

bi kişi çıksa şu forumda bu bilgiyi doğrulayan..ne güzel olacak...

olabilir aslında onu eski köy kadınlarına sormak gerek.bilse bilse onlar bilir.ananeme sorsam bilir mi acaba

merhaba canım..ben 23 haftalıkken başladım kyullanmaya..ama doğaca olanı engelliyemiyosun..doğum sancısını kesti ama 28 haftalıkken suyum geldi maalesef doğum yaptım..kızım şu an 10 aylık teyzesi çok şükür sağlıklı ve çok cadı maşallah..inşallh senin ki aceleci davranmaz..gününde doğum dilerim canım..:CüvCüv::ecrin_bebek::nazar:
pirapcarı kaçsat araile içtin doktorun ciger geliştirici ineyi yaptımı allah kızına uzun ömür versin

annemden onceden duymustum
gunu gelmıs kadın eger hala dogrmamıssa manda yogurdu yedırılırmıs
tabı ne kadar dogrudur bılınmez
bu arada bebegınızı kaybetmıssınız allah sabır versın :(

bizim mahallede bı komşumuz manda yogurdu yediği için gyanlış hatırlamıyorsam 42. haftasında doğurdu yani ben canlı şahidim arkadaşlar annemde hep söyler bunu bana dikkat et yee demişti

valla çok ilginç kızlar ...hiç duymamıştım..ama iyice araştırmadan yapmamak gerek....

bebeğini kaybedenlere allahım sabır versin...
bende 2 ay önce kaybettim...
fuşyamanya canım sen ne zaman doğum yaptın bi de normal doğum mu??ne kadar ara vermeni söledi dr??

valla çok ilginç kızlar ...hiç duymamıştım..ama iyice araştırmadan yapmamak gerek....

bebeğini kaybedenlere allahım sabır versin...
bende 2 ay önce kaybettim...
fuşyamanya canım sen ne zaman doğum yaptın bi de normal doğum mu??ne kadar ara vermeni söledi dr??

canım ben 2007 yılı ekim ayında doğum yaptım.. sezeryan oldum...
doktorum 2 yıl demişti.. ama bebeğimiz vefat edince... 6 ay sonra başlayabilirsiniz dedi.. üzerinden 2 yıl geçti...şimdi şimdi düşünmeye başladık.. ama bu sefer de olmuyor malezef :(

Benim annemde suanda hamilr tesadüfen birgun manda yogurdu yedi. Suan 39 haftalik hamilre sanirim gerçekten etkili birsey. Brnce denemrkten zarar gelmez helede manda yogurdu gibi birseyden dogal bir yogurt sonucta. Bix ikinci kez yediricez sanirim ikinci kez yediginde etkisi kayboluyormusm

Annem 7. kardeşime hamileliğinde manda yogurdu yemiş. kardeşim baya geç dogdu bu yüzden. bizdede hep bunun geyigi yapılır sakın yemeyin diye. eger hamile kadın bilmeden manda yogurdu yediyse, ve dogum beklenen tarihte olmadıysa tekrar yedirilirmiş yogurt dogum baslasın diye.

Kızlar bende annemden duyuyordum sürekli.. 7yıl çocuğu olmamış, ilk hamileliği düşükle sonuçlanmış, bana hamileyken de düşük tehlikesi geçirmiş hatta yatmış da sanırım. Manda yoğurdu yemiş bana hep sen 9,5 aylıksın. doğuma giderken ağrım sızım yoktu gezmeye gider gibi gittim der hep. Günü geçiyo diye doktoru çağırmış. Bi umut denenebilir bence..

Back
X