erken doğum yapacam sıkıntımdan...

inanın hamile kaldıgımdan beri gelecekler diye sıkıntı çekiyorum..bu arada yatak odamın dolaplarını karıştıran kaynım..kaynanamla işbölümü yapmışlar gibi kaynanam salonumu,mutfagımı karştırıyor,kaynım yatak odamın dolaplarını...sinir oluyorum ...sinirrrr..bacaklarımı uzatıyım yapmayım diyotum tamam ama daha önce geldiğinde oturdu hiçbi iş yapmadı..yoruldum dediğimde ise ne var yorulacak biz ne işler yaptık hamileyken ne var iki iş yapmakta diyen bi kadın bu..gider ayakta oğluna beni şikayet edip kavga çıkarn biri...herşeyi geçtim onlar gittikten sonra yine kavga çıkacak biliyorum..artı annemle de iyi anlaşamıyorlar..muhakkak tartışma çıkacak aralarında o da bize yansıyacak..senin annen şöyle yapmış,böyle demiş diyecek...Sırf bunlar gelecek diye bi 9 ay daha karnımda kalmasına razıyım bebeğimin..:43:

Doktorunuz size hareket etmeden yatma konusunda yeterli uyarıyı verirken eşiniz neredeydi?
Stresin sizi ve bebeğinizi nasıl olumsuz etkileyeceğini bilmiyor mu?
Bunları duymadı mı yani?
Sizin gerildiğinizi bile bile lades diyorsa yapacak bişey yok....
Tüm gün asker edeceksiniz onları, özellikle de eşinizin yanında genç kaynınızdan su isteyin, meyve isteyin...
Kalk kendin al diyen olursa herkes herşeyi kendi gözüyle görmüş olur....
Annenizin yanına gidin, ben evde yalnız duramıyorum tuvalete bile kalkarken yardım gerek oluyor annem bana bakar diyip kırkınız çıkana kadar da gelmeyin... Özel eşyalarınızı da valizlere doldurup bir sandık falan varsa kitleyin ya da çoğunu yanınıza alın, boş evde koştursun dursun, oğlunun arkasını toplasın bol bol....

inanın hamile kaldıgımdan beri gelecekler diye sıkıntı çekiyorum..bu arada yatak odamın dolaplarını karıştıran kaynım..kaynanamla işbölümü yapmışlar gibi kaynanam salonumu,mutfagımı karştırıyor,kaynım yatak odamın dolaplarını...sinir oluyorum ...sinirrrr..bacaklarımı uzatıyım yapmayım diyotum tamam ama daha önce geldiğinde oturdu hiçbi iş yapmadı..yoruldum dediğimde ise ne var yorulacak biz ne işler yaptık hamileyken ne var iki iş yapmakta diyen bi kadın bu..gider ayakta oğluna beni şikayet edip kavga çıkarn biri...herşeyi geçtim onlar gittikten sonra yine kavga çıkacak biliyorum..artı annemle de iyi anlaşamıyorlar..muhakkak tartışma çıkacak aralarında o da bize yansıyacak..senin annen şöyle yapmış,böyle demiş diyecek...Sırf bunlar gelecek diye bi 9 ay daha karnımda kalmasına razıyım bebeğimin..:43:

Yapmasın evi toz toprak götürsün, Allah eşinize de akıl fikir ihsan eylesin....

Doktorunuz size hareket etmeden yatma konusunda yeterli uyarıyı verirken eşiniz neredeydi?
Stresin sizi ve bebeğinizi nasıl olumsuz etkileyeceğini bilmiyor mu?
Bunları duymadı mı yani?
Sizin gerildiğinizi bile bile lades diyorsa yapacak bişey yok....
Tüm gün asker edeceksiniz onları, özellikle de eşinizin yanında genç kaynınızdan su isteyin, meyve isteyin...
Kalk kendin al diyen olursa herkes herşeyi kendi gözüyle görmüş olur....
Annenizin yanına gidin, ben evde yalnız duramıyorum tuvalete bile kalkarken yardım gerek oluyor annem bana bakar diyip kırkınız çıkana kadar da gelmeyin... Özel eşyalarınızı da valizlere doldurup bir sandık falan varsa kitleyin ya da çoğunu yanınıza alın, boş evde koştursun dursun, oğlunun arkasını toplasın bol bol....

benim normalde düşüncem doğuma kadar annmlerde kalmaktı zaten.ama şimdi onlar gelirse evimi onlara bırakıp annemlerde kalmakta istemiyorm zaten her fırsatta benim evime evim evim deyip duruyor iyice sahiplecenek...eşyaların yerini değiştirecek ,kafasına göre hareket edecek .biliyorum başıma gelecekleri...odamı kilitleyip çıkamam eşim var ortada..

inanın hamile kaldıgımdan beri gelecekler diye sıkıntı çekiyorum..bu arada yatak odamın dolaplarını karıştıran kaynım..kaynanamla işbölümü yapmışlar gibi kaynanam salonumu,mutfagımı karştırıyor,kaynım yatak odamın dolaplarını...sinir oluyorum .....:43:

Ben bu kısma acayip takıldım şimdi.Benimde kayınvalidem düğün öncesi ilk evime geldiğinde,kendi annemin yanında tüm mutfak dolaplarımı açıp bakmış.Ben marketteydim.Annem anlatınca acayip kızmıştım.Evlilik sonrası da ilk yemek davetimde mutfağa daldı.Baktım sahipleniyor mutfağımı omuzundan tutup geri çevirdim,gülümseyerek"ben yemek işini hallediyorum anne,siz misafirsiniz benim evimin düzenini siz bilemezsiniz (bunu sert söyledim).Oturun rahatınıza bakın" dedim.O gün bugündür misafir gibi oturur gider evine.Herkes haddini bilecek.
Kaldı ki yatak odası karıştırılacak (!)kıyameti koparırım. Senin iç çamaşırın olur,geceliğin olur vs.vs.Ne arıyor 19 yaşında genç en mahrem odada?Öyle bir rezil ederim ki birdaha değil odama evime giremez.Çok kızdım gerçekten :47: :47: :47:

aksine çamaşırları en seksi gecelikleri yatak odanızda açıkta bırakırsanız belki onları görünce utanırlar diyeceğim ama :50:
zaten utanacak adam hiç biryere izinsiz giripte karıştırmaz dimi :50:
Allah yardımcınız olsun ne diyim ...

Bence de doğumdan sonra gelseler daha iyi olurdu.
Madem yapacak birşey yok...Doğuma kadar,doktor söyledi deyip yatmayı deneyebilirsin.
Kapını kapat,başım ağrıyor,midem bulanıyor de,kimseyle muhattap olma.

Doğumdan sonra da eşine,kimsenin yatakodana girmemesini söyleyebilirsin.
Açık açık söyle,lohusanın kanaması,sütü,ağrısı filan hepsini anlat ki anlasın :)
Bu halimle kimse,hele erkek kardeşin odaya dalmasın dersin.

Doğumdan sonra kendini iyi hissetsen bile,yatmaya devam edebilirsin.
Alırsın bebeğini koynuna,çekilirsin odana...
Şimdiden hayırlı olsun,Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Soğuk ve mesafeli davranın,
Kaynınızı kenara çekip seni bir daha yatak odamda görmeyeyim,
bir kere cahilliğine verdim ama bir daha affetmem deyin.
Annenizin ve başkalarının yanında yeni evlenen arkadaşınızın kayınvalidesini anlatıyormuş gibi yapıp kızın dolaplarına kadar karıştırıyormuş siz iyiki öyle değilsiniz anne deyin tabi ortamdakiler aa terbiyesizler falan diye söylensin.
Kayınvalidenizin ne olumsuzlığu varsa arkadaşınızınkine mal ederek dökün ortaya.
Oğluna şikayet ederse arkadaşımdan bahsediyorduk siz niye alındınız ki diye sorun.
Her sıkıştığınızda ay bana stres yorulmak yasak kasılıyorum, doğumdan sonrada sütüm kaçıyor diye eşinizin yanında nazlanın.

ah ahhh senı ben kadar kımse anlayamaz heralde aynı sıkıntıları bende yasadım hem agladım hem bebek emzırdım aylarca lahusa depresyonundan cıkamadım agladım agladım kendımı bebegımı uzdum anlamazlar anlayıs yok cunku sen umursama kapat kapını yat umursamamaya calıs esıne ne desen bos olur yınede gelır onlar sakin olmaya calıs lutfen ben bu sıkıntı yuzunden erken dogum yaptım bırden suyum geldı sınır stresten bebegımın sevıcını anlayamadım gunlerce orkma yanlız sen deılsın bu sıkıntıları yasayan erkek tarafı dogumu hep rezıl edıo genelde ama bebegını dusun lahusalıkta ne kadar sakin olabıleceksın ama yınede sen gun gelıp gıdecek dıe tesellı et kendını

arkadaşlar ben şuanda 37 haftalık hamileyim ve dr.um hareket etmememi stresten uzak durmamı söyledi..bebeğin rahme yerleştiğini,dopğum sancılarımın başladıgını da ekledi..benim derdim şu..benim kayınvalidem şehirdışında yaşıyor ve doğumiçin gelecek 19 yaşında kaynımla beraber..ve onlar her gelip gittiklerinde biz eşimle boşanma derecesinde kavgalar yaşıyoruz...evde bir dk.yalnız bıraksam yatak odam,dolaplarım karıştırılıyor..annemle tartışıyor.gelmelerini istemiyorum..çünkü strese girecem ve bebeğime konsantre olamıyacam..nolur bana akıl verin,moral verin..sadece bebeğimi düşünmek istiyorum ama kadın girip çıkıp benimle uğraşacak.kapımı kapatıp odamda da yatamam napcam ben...bir de 2 günlüğüne gelir 3 ay kalırlar..off off

odanın kapısını kitle sokma kimseyi eşşek kadar kaynının ne işi var bee bişey dersede dersin gelen giden çok oluyor kimin ne işi olacakki benim odamda dersin sende kanepen çekyatın varsa orada yat sakın canını skma baktın çok oluyorlar postala kötü gelin ol yada benim gibi doğumdan sonra kimseyi istemiyorum de otursunlar k.çlarının üstüne

Canim esin cok anlayissiz
ve senin bu durumda akilli davranman gerekiyor
Madem caresi yok gelecekler, e lafta söyliyemessin kötüliyemessin,
ozaman oturup yatacaksin, emir buyuracaksin,
ne demek oturup is yapmiyor ?
mecbur yapacak,
esin yemek yemek zorunda
sende doktor son aylar yatmami söyledi, igne bile kaldirmiyacakmisim dersin kaynanana
gerekirse odana git yat bütün gün, tv izle kitap oku, internette oyalan, muhattap olma.
ayrica yatak odanin kapisini KITLE LÜTFEN !!!!!
bari orayi karistirmasinlar ya bu ne terbiyesizlik ????????????
Anladigim kadariyla bi lafta söyliyemiyorsun onlara, bari kitle lütfen, mahremiyet yaaaaa ayip denen bisey var

ben cok rahatsiz olurdum dolaplarimi karistirmalarina :(

madem hamilesin ve erken doğum riskin var, yatacaksın, kendine biraz hizmet ettireceksin... sen ve bebeğin için böle yapacaksın... yapmıolar mı? eşine sölersin... senin evini karıştırmaya hakları yok, bunu kesin bi dille sölemezsen, vazgeçmezler, oğlumun evi benim evim ne de olsa mantığıyla, köşenizi bucağınızı didiklemeye devam ederler

Ben bu kısma acayip takıldım şimdi.Benimde kayınvalidem düğün öncesi ilk evime geldiğinde,kendi annemin yanında tüm mutfak dolaplarımı açıp bakmış.Ben marketteydim.Annem anlatınca acayip kızmıştım.Evlilik sonrası da ilk yemek davetimde mutfağa daldı.Baktım sahipleniyor mutfağımı omuzundan tutup geri çevirdim,gülümseyerek"ben yemek işini hallediyorum anne,siz misafirsiniz benim evimin düzenini siz bilemezsiniz (bunu sert söyledim).Oturun rahatınıza bakın" dedim.O gün bugündür misafir gibi oturur gider evine.Herkes haddini bilecek.
Kaldı ki yatak odası karıştırılacak (!)kıyameti koparırım. Senin iç çamaşırın olur,geceliğin olur vs.vs.Ne arıyor 19 yaşında genç en mahrem odada?Öyle bir rezil ederim ki birdaha değil odama evime giremez.Çok kızdım gerçekten :47: :47: :47:

bunu hiç beğenmedim kusura bakma

soyledim inanın,,daha 2-3 ay önce geldiler yine tek iş yapmadı..oğlu geleceğine yakın yalandan mutfağa yardıma gelir gibi yaptı oğluda yardım ediyor sandı..söyledim '' hayatm ben iş isteyemem,oyle bacagımı uzatıp su ,ekmek isteyemem ..doğumdan sonra gelsinler '' dedim..yok isteyeceksin gelsinler boşver deyip duruyor..annem yakınımda o gelip kalacak zaten ama inatla onlarda gelecek..bide 19 luk kardeşi eşimin kıymetlisi ona bi laf söyluyorm bin ah işitiyorum..daha önce ilk evlendiğimizde eivimin boş odasını ona döşeyelim dedi kabul etmedim diye kavga etmiştim mahrem demiştim..şimdi yine öyle desem sorn çıkacak..çıkmazdayım..

bu kadar anlayışsızlık olur mu ya peess
2-3 ay önce neden gelmişlerdi peki?
hamile kadın rahat etmek ister, evinde yazın sıcağında rahat rahat dolaşmak ister, anı anına tutmaz başı döner tansiyonu düşer midesi bulanır. Uzun süreli yatılı misafirlelikler eziyetten başka bişey değil

ben de hamileyim seni anlıyorum ama senin kocanla çözebileceğin bişey bu. Yalnız o da çok anlayışsız ya çok

Ben çok beğendim..

Eşin doktora sizinle gelmiyor ise,
doktor erken doğum riski olduğunu söyledi, deyin..
devamlı istirahat etmem gerekiyormuş,
yatmam gerekiyormuş, asla iş yapmamam gerekiyormuş, deyin..
annenizde geçirin doğuma kadar olan süreyi..
doğumdan sonrada annenizde kalın, herhalde annenizde gelip kalmaz görgüsüz kadın..
boş evde de işi yok herhalde..çeker gider, belkide, doğumdan sonra da annemde kalacağım, derseniz hiç gelmez..
tabi yüz varsa..pek bi yüzsüze benziyor kv hanım..

ayrıca, eşinizin, 19 yaşındaki yontulmamış kalasın, yatak odanızdaki çekmeceleri karıştırdığından haberi var mı?
yoksa hemen söyleyin..
eğer bir daha karıştırırsa,
bütün çekmeceleri ve evde nereleri karıştırdılarsa, hepsini dökün yıkayın..
hem hijyen açısından, hemde, niye şimdi bu temiz çekmeceleri döküp yıkıyorsun, derlerse, karıştırdınız ondan yıkıyorum,
diyerek yüzlerine vurmak açısından..
tabi bebekten sonra karıştırırlarsa bunu yapmak bayağı zahmetli olur..
en iyisi, açık açık niye karıştırıyorsunuz, deyin..
bu kadar görgüsüz insanlara, gösterdiğiniz aşırı misafirperverlik ve nezaket çok fazla..
onlar sabır duvarlarını çok fazla aşmışlar..
sizin bu duvarın, bu kadar gerisinde durmanız gereksiz hoşgörü oluyor ve iyi niyetiniz suistimal ediliyor..
sınırlarınızı sizin belirlemeniz gerekmez mi?
değmeyecek, saygısız insanlara haddinden fazla anlayışlı olmak,
hem sizden götürüyor hem de gerçekten saygıyı ve hoşgörüyü hakeden
insanlara haksızlık oluyor..

ben de son haftalarımdayım ve evde sürekli yatmak istiyorum. kaynının yanında bu nasıl olacak anlayamadım. üstelik doğumdan sonra da kanaması var emzirmesi var. kayınvalidenizin bu tarz şeyleri düşünmesi gerekiyor. benim de annem gelecek 1-2 haftaya. doğumdan sonra da işte ben biraz toparlanınca( 1hafta 10 gün neyse) babam gelecek. düşün o benim babam. canım kanım ama annemle öyle münasip görmüşler. rahat edemem diye düşündü belli ki.
lohusa kadının problemleri olabiliyor.göğsüm acıdığı için çamaşırsız dolaştım diyenler bile oluyor.
sorun eşin de tabii.sen söylesen suçlu olursun.ama sakın annesini ve kardeşini kötüleyici konuşma ters teper.
arkadaşlarında söyledği gibi sürekli yat cnm.yemek temizlik kesinlikle yapma. hatta şimdiden yatmaya başla. ağırlaştım ben de.suyunu bile eşinden iste şimdi.kendimi iyi hissetmiyorum kalkamayacağım de. onlar geldiğinde onlar var diye öyle yapıyorsun sanmasın eşin.

ben eşimin ailesiyle hiç görüşmediğim halde kayınpederim doğuma gelmek istiyort yani daha acınası durumdayım üzülmeyin

yorumlarınız için herkese teşekkürler arkadaşlar..dün akşam eşime konu açıldı eşime soyledim..Benim kanamam olacak evde bir sürü bayan misafir oalcak kardeşinin yanında ne ben ne de misafirler rahat edemeyecek napacaz dedim..Biz gerekirse geceleri annemlerde ( benim annemde ) kalırız.bişey olursa ararsınız dedi..düşünün kardeşim gelmesin demiyor kendi cocuğu olacak kardeşini bırakıp çocugunun yanında kalmayı bile reddediyor..kardeşi yalnız kalmasın diye..Daha önce niye gelmişlerdi diye sormuş bir arkadaş kardeşinin mezuniyet törenine gelmişlerdi..Baramdan 15 gün önce yine kardeşi geldi ben bu halimle ona iftar,sahur yemeği hazırladım bide...bunlar bu kadar düşüncesiz insanlar..kaynanam demedi ki oğlum kız iki canıyla seninle mi uğrasacak gitme diye..daha neler neler..

Back
X