Premature Bebekler Erken dogum yapip ikincisini normal dogum yapan varmi

• Konu Sahibi Konu Sahibi zekiye2007
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım sanırım seninle aynı durumdayızz benimde tam 2 ay oldu.Bende sezeryanla doğum yaptım.Sana ne kadar beklemen lazım dedi doktorum benimki en az 6 ay dedi ama 1 yılı öneririm dedi ben kararlıyım 4 ay sora çalışmala başlıyıcam kısmetse.

yeşimnur evet mağlesefki acılar hep birbirine benziyor.:1no2:..
benim 3,5 ay olacak bebeğimi kızımı kaybedeli 22 haftalıkken suyum geldi erken doğum yaptım ne yazikki:1no2:...
benim dr 3 ay sonra hamile kalabilirsin dedi... normal doğum yaptırdılar bana... korkuyorum ama biryandan senin gibi çok istiyorum...ben korunmayı bıraktım...
4 ay sonra başlıyacağım demişsin canım sezaryan için erken değilmi:uhm:yinede sen bilirsin tabi..kendini hazır hissediyorsan....ama dr ye sor bence ben korunmayı bırakacağım ne gibi zararı olabilir diye....
kendine çok iyi bak kaderarkadaşım:1hug:....

merhaba arkadaşlar.sizlerle aynı korkuyu ve acıyı paylaşıyorum.benim erken doğum sebebim preeklemsiydi.dr lar ikincide risk düşük diyorlar.ama yine de görülebilirmiş.merak ettiğim,aramızda benim gibi olup da ikinci bebeğini sağlıklı doğuran var mı?

canım sen doğumunu normal mi sezeryanla mı yaptın?

arkadaşım allah sabır versin bende bebegimi 89 yılındqa 7 aylık erken dogum yapdım seni çok iyi anlıyorumozaman 17 yaşındaydım ve eşim 20 gün sonra askere gitti .canımızı yakan hep doktor oldu utanmadanbide yüzümüze bakıyorlar .ALLAH YARve yardımcımız olsun ellbet birgün bizimde yüzümüz gülecek AZİMsadece AZİM ve ALLAHdan olan ümidimizin tükenmemesi hepsi bukadar .SABIR ACIDIR AMA MEYVASI ÇOK ÇOK AMA ÇOK TATLIDIRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Sema,
Benim ilk oglumda preklemsia yuzunden 29 haftalik dogmustu ikincisi 38 haftalik dogdu,normal bir bebek, kafana takma ikincide oylemi olur diye.

canım sen doğumunu normal mi sezeryanla mı yaptın?

normal doğum yaptım...saolsun doktorum ve ebe nin yardımıyla...bana sunni sancı verdiklerinde çok acı çektim sezaryana alın dayanamıyorum dediğimde:1no2:...ebe bana canım bu senin için daha iyi olacak demişti....bende enfeksiyonda vardı....

kayıp çok acı verdi, hala da veriyor bana.sanırım korkular ondan.teşekkür ederim.

merhaba sema ismim aylin.
bende preklampsiden dolayı 24. haftada kaybettim bebişimi.
4 ay oldu. bıraktım korunmayı bakalım neler yaşayacağız.
banad dr'lar tekrarlaması çok düşük ihtimal diyolar, hakkımızda hayırlısı olsun.

canım,allah hepimize kucağımıza sağlıklı yavrular almayı nasip etsin.sevgiler...

ben 21 yaşındayım ben de yedi aylık olarak gelmişim dünyaya şimdi çok şükür gayet sağlıklıyım benden sonra iki kardeşim oldu ikisi de normal sürede doğdular hiç korkmayın bence

abim prematüre doğmuş, ama ben mesela 9 ay 10 günlüküm :)

bende 21 haftalık düşük yaptım sebebi belli değil araştırılmadıda.ama doktorum ilk gebeliklerde düşük sebebinin rahim gelişmediği için olduğunu.belli bi ağırlıktan sonra kaldıramadığını söyledi bir kere doğum yaptıktan sonra rahim gelişiyomuş.genelde ilk bebek kayıpları bu yüzden oluyomuş.ikincisi normal bi şekil doğuyomuş.

Hepinize Merhaba Kızlar...
36 yaşındayım. 16 yaşında kızım 7 aylık doğdu 1 Kg.950 Gramdı.Hiç bir sebep yokken
sancım tuttu 16 gün Ege Üniv.de kuvezde kaldı.Şimdi Maaşallah boyu benle bir ve başarılı bir öğrenci.
Premeture bebekler 1-2 yaşa kadar yaşıtlarından gerek kg.gerek boy olarak biraz geri kalabiliyorlar, ama 2 yaşdan sonra o fark tamamen kapanıyor.Yavrumun emme güdüsü olmadığı için sütlerim pompa ile çekilip burnundan hortum ile besleniyordu mama ile birlikte. Oldukça zor günler yaşadım, ne lohusalığımı bildim ne de ilk analık heyecanımı.Normal doğum ve dikişli olmama rağmen hergün hast.ye sabah gidip orada sanki mesai yapıp steril kıyafetleri giyip sırf kokumu alsın diye emmeyi bilmese de koynuma basardım onu.Kızımın her doğum gününde ağlayarak anlatırım, millet de usanmadan ilk defa duyar gibi dinlerler :) Şubat ve kış bebeğiydi,altını açmaya korkardım bacaklarının küçüklüğünden ve milletin yanında da açmazdım utanırdım,en küçük boy bez bile kocaman gelirdi.Neyse erken doğum başlığını görünce dayanamadım yine döktüm içimi :))
7 Yaşında oğluma hamileyken 5.aylıkken dr.um bir ilaca başladı.Sancılarım vardı erken doğum riskine karşılık.Ama çok istirahat ettim.İşim hep raporlu geçti.Çok şükür oğlum 9 ay 10 gün doldu son gün normal sancım tutmasaydı sezeryana girecektim ve normal doğurcam diye tutturunca o kadar kilolu bebeğim şükür 4 Kilo 550 Gram 56 cm.ile bir kucak dolusu bebek doğdu.
Kesinlikle Dr.unuz çok önemli.Erken doğumdaki dr.um bilememiş başka dr. idi.Meğer bebeğin içinde bulunduğu su fazlalığım olduğu için hacimce doğum vaktini doldurmuş ikiz gibiydi karnım.
Dr.çok ama çok önemli.Şimdi 10 yıldır oğlumu doğurtan aynı dr.um...
Kaldı ki benim kan grubum 0 RH(-) her ay indirek cooms testlerim de takipteydi, bebiş kan grubu bilinmediği için hamilelik 28.haftada aşı oldum ve her doğumdan sonra da olmak durumundayız biz negatifler çünkü rh antikorlarını bebeğimiz pozitif ise hem bebeğe hem bize zarar vermemesi için.
Babanın kan grubunun hiç bir faktörü yok + ya da - olması gibi.
Ayyy çenem düştü.Hepinize Sevgilerimle... Sakın Umutsuzluğa kapılmayın...

İzmir'de ikamet eden arkadaşlara dr.umu şiddetle tavsiye ederim, ne paracı ne de ilgisiz.
oğlumun erken doğumunu önledi.Zaten dr.u görünce insanın doğurası gelir kadar şirin.:)
Yeni üyeyim bilmiyorum dr.ismi vermek yasak mı değil mi .

selamlar ,bende birinci bebegimi 34+5gunlukken suyumun erken gelmesi sonucu suni sanci verilerek dogum yapmisdim,suan tekrar hamileyim ve acaba ikincidede suyum erken gelme risIki varmI

karam okadar beni yazmışsınki okuyunca bende dayanamdım.ilk cocuğum ve sekiz aylık doğdu,aynı kızınız gibi.dediğiniz gibi kilosu biraz az ama iki üç yaşlarında yaştlarını yakalıycak inş.şuan yedi aylık ismide nehir.

arkadaşlar bebeğimi kaybedeli 2ay oldu.24haftalık sezeryanla.benimkinin sebebinin enfeksion olduğu söylendi.ARKADAŞLAR HİÇ MORALLERİNİZİ BOZMAYIN BU ŞEKİLDE İLKİ ERKEN AMA 2.DOĞUMU 9 AYI TAMAMLAYAN 3 KİŞİ TANIYORUM.HEPSİDE BEBEKLERİNİ KUCAKLARINI ALDILAR.BİZDE ALICAZ İNŞ. DUA EDELİM

karam lütfen dr un ismini verirmisin ben erken doğum yaptım.iyi bir dr arıyorum izmirde.acil cvp at.

ılk bebeğini 29 haftalık rahim içi gelişme geriliği nedeniyle sezeryanla dünyaya getirmiş ve 71 gün sonra kaybetmiş ve şu an tekrar hamilelik düşünen birisi olarak konuyu tekrar güncelleme gereği duydum. Umuda çok ihtiyacım var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…