Premature Bebekler Erken dogum yapip ikincisini normal dogum yapan varmi

• Konu Sahibi Konu Sahibi zekiye2007
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım ya korkma tabi ki iyi bir doktor kontrolüyle zamanında doğum yapabilirsin. İlkini 28 haftalık doğurup ikincisini zamanında doğuran bir tanıdığım var. Hiç umutsuzluğa kapılma lütfen.

benimde ilk cocugum normal dogdu ikinci bebegim premature dogdu her hamilelik farklidir canim insallah zamaninda dogan saglikli bir evladin olur

servikal uzunluk yetmezliğinden 29 haftalık doğum yaptım. Dr.um ikinci bebeği düşünürsen yine aynı sorunu yaşayabilirsin, sürekli kontrol edilmelisin dedi. Sanırım ikinci doğumun nasıl olacağı doğum sebebine bağlı...

merhaba,

doktorlar bunun daha çok erken doğumun nedenine bağlı olduğunu söylüyorlar, ben idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle ilk doğumumu 32 haftalık yaptım 2. doğumum 38. haftada oldu ama rahimde fiziksel sorun falan varsa o durumda risk devam ediyor sanırım...

Aynı korkuyu ben de yaşıyorum. Benim hamilelliğim de çok zor geçti, hep ağrılarım vardı, sürekli yatmam gerekiyordu, dolayısıyla erken doğum riski vardı.çok şükür 33 hafta dayanabildik, bebeğim 3 gün küvezde kaldı, şu anda Rabbime şükürler olsun sağlıklı... ama kabus gibi bir hamilelik yaşadığım için, çok istememe rağmen cesaret edemiyorum ikinci hamileliğe...

benimde kızık 28 haftalık doğdu doktorum ikincide de aynı problemi yaşayabilirsin dedi açıkçası bende korkuyorum zaten bakımı konusunda işe başlayınca kim bakacak nasıl bakacak sorunları yaşadık

merhaba ben 2 kez 23 haftalık dogum yaptım 2 .sinde serklaj yapılmıştı fakat bebeklerim yaşamadı. doktorlar tıbben birşey yok dediler ama bildiğiniz iyi çözüm üreten doktorlar varsa yazarmısınız

benim ilk bebeğim 2006 senesinde 31. haftada doğdu.gece yarısı aniden sancılanıp dr a gittim ve yarım saat içinde doğum yaptım.2 kilonun üzerindeydi ama bulundugum yerde tam teşekküllü küvez yoktu ve bebeğimi tam 5 saattlik başka bi şehre sevketttiler.2 gün sonra kaybettik.
şimdi 3 yaşında bi oğlum var.2008 yılında 36+2 de dünyaya geldi.ama çok stresli bi hamilelik yaşadım.rahim ağzına dikiş kondu 13.haftada ve ciğer geliştirici iğneler oldum.hamielleğim sırasında 3-4 kere hastanede yattım.zor günlerdi.
oğluma kardeş istiyorum ama o kadar çok korkuyorum ki.ne kadar artık tecrübeli olsamda içimdeki korku geçmiyor.yine 13. haftada dikiş konacak yatmak zorunda kalıcam..vs..bunlardan korkmuyorum ama kaybetme korkusu yüzünden hamile kalmak istemiyorum.çok istememe rağmen erteliyorum hamileliği (

İlk oğlum 29 haftalık doğdu onu kaybettik. İkincisi 35 haftalık doğdu çok şükür küveze bile girmedi sağlığı yerinde. Bir daha çocuk yapmayı düşünmüyorum, düşünemiyorum

İlk oğlum 29 haftalık doğdu onu kaybettik. İkincisi 35 haftalık doğdu çok şükür küveze bile girmedi sağlığı yerinde. Bir daha çocuk yapmayı düşünmüyorum, düşünemiyorum

allah sabrımızı arttırsın .
şükürler olsunki tekrar bebeklerimiz oldu.inşallah Allah bu acıları yaşayan herkese sağlıklı bebekler nasip ederr.
bende tekrar hamilelikten çok korkuyorum ama bi yandanda oğlum kardeşsiz kalmasın istiyorum.aslında yakın zamana kadar hiç düşünemiyordum yeni bi hamilelik.ama oğlum büyümeye başladı artık.3 yaşını doldurdu ve şimdi ben minik bi bebek görünce içim kıpır kıpır oluyor bi yandanda içim acıyor..offf karışık ve zor bi durum..rabbim hakkımızda hayırlısını versin.

Ben de oğlumu kardeşsiz bırakmak istemezdim ama yaşım 31 yeniden gebelik düşününceye kadar iyice riskli döneme gireceğim üstelik bende kan pıhtılaşması var, doktorum her hamileliğimde aynı problemleri yaşayacağımı söyledi. Oğluma kardeş vermek isterken onu annesiz bırakmak istemem. Allah yavrularımıza uzun ömür versin.

çok haklısın,bizler için yeni bir hamilelik normal hamilelik geçirenlere göre çok daha endişeli geçiyor.benimde cesaretim yok malesef.Allah kaybettiğimiz bebeklerimizin ömrünüde hayattaki bebeklerimize versin.hakkımızda hayırlısı olsun.

benim ilk gebeliğim 24 haftalıkken sezeryenle bitti ne yazıkki. şimdi 31 haftalık hamileyim hergün sanki 48 saat gibi geçiyo 7 aydır, çok acazyip bi psikolojide yaşıyorum doğuma kaç hafta kaldı diyenlere 62 gün kaldı filan diyorum şafak sayıyorum resmen. ben 32 hafta geçtikten sonra bebeğin yaşama ihtimali yüksek diye duydum ama. 32-33 haftalarda doğuran varmı?

ben 32. haftada doğum yaptım kızım 1.5 yaşında şimdi ve çok zeki ayrıca çok da sağlıklı maşallah..

Benim 4 yaşında bir oğlum var 34+5 haftalık doğdu çok şükür rabbime kuvöze bile girmedi, çok sağlıklı rabbime şükür maşallah suphanallah..mayıs ayında 2.bebeğime hamile olduğumu öğrendim öğrendiğim andan itibaren tek duam vaktinde sağlıklı doğması idi ama 21+2 de rahim ağzı yetmezliğinden kaybettim normal doğum oldu doktorum 3 ay sonra tekrar gebe kalabilirsin dedi bugün tam 47 gün oldu kaybedeli..ve eğer tekrar gebe kalırsam 3.ayımda dikiş atılacağını sürekli yatacağımı söyledi doktorum bu beni çok tırstırıyor ama bir bebiş daha çok istiyorum...oğlumda kardeş istiyor hatta çok hazırdı çok üzüldü kardeşini kaybedince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…