Premature Bebekler erken doğumda en iyi hastaneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
haklısın terken 36-37 haftayı bır gorebılsem.. Gun gectıkce sıkayetlerım ve bebegın baskısı artıyor.. Medıpol fıyat olarak daha uygun ama Gokmen beyı de bırakmak ıstemıyorum.. Bakalım zaman bıze ne gosterecek. Tesekkur ederım..

Bu arada oglusun 3 ayı doldurmus bıle masallah.Cok da tatlı olmus. Darısı bızım basımıza..

anladım canım Allah bagıslasın bebıslerını.. Saglıklı gunlerınde buyusunler.. Bızımkısı kaza bebegı olunca oncesınde sıgorta falan yaptıramadık. Yoksa yaptırmayı cok ıstıyorum. Saglık olsun dıyorum. Kacıncı haftanda dogdu bebıslerın ve kuvezden sonra eve gondermıyorlarmı neden kuvezden sonra kaldılar hastanede.. ısıtmalıyı da sımdı senden duydum..

benim bebisler 28+3 dogdular, küves katogorisi ikiye ayriliyor tabi bulunmasida
1 kapali küvez var bu küvese isiyla beraber nem oranida ayarlana biliniyor inkubator
2 üstü acik küvez bundada kendi isisini tutabilen bebekler konuluyor buda isitmali yatak ikisindede tam tonanimli takip ediliyor. bebekler kilosunu tamamlamadan, kendi gida almadan, isisini tutmadan, nefes aliniminda aksaklik olmadan,3 gün gecirirse eve gönderiliyor aksi takdirde eve cikarmak hayati telikeye atmakdir

Teşekkürler umutdayeşerençiçekler.. Bebişlerin çok tatlı maşallah. Çok zor bir o kadar da keyifli olmalı. Sağlık mutluluk evinizden eksik olmasın..

Arkadaşlar bende geçtiğimiz hafta 32+5 günlükken doğumm yaptım erken doğum riskimi doktor teşhis edemedi doktor hatası yüzünden bebeğim bir haftadır ciğer sorunu yaşıyorr.. Ama çok şükür yeni yeni toparlanmaya başladı bunuda Bağcılar Safa kadın doğumevine borçluyum. Herkese tavsiye ediyorumm. Yoğun bakım sigortalı bebek için haftada 100 ytl ve sezeryanda 290 ytl. ben çok çok memnun oldum. 100 de 95 ölme riski vardı bebeğimin ama şimdi bebeğim hareket etmeye bile başladıı :)

Arkadaşlar bende geçtiğimiz hafta 32+5 günlükken doğumm yaptım erken doğum riskimi doktor teşhis edemedi doktor hatası yüzünden bebeğim bir haftadır ciğer sorunu yaşıyorr.. Ama çok şükür yeni yeni toparlanmaya başladı bunuda Bağcılar Safa kadın doğumevine borçluyum. Herkese tavsiye ediyorumm. Yoğun bakım sigortalı bebek için haftada 100 ytl ve sezeryanda 290 ytl. ben çok çok memnun oldum. 100 de 95 ölme riski vardı bebeğimin ama şimdi bebeğim hareket etmeye bile başladıı :)

bramble buyuk gecmıs olsun. Farkedemeyen doktorun nerdeydı?IInsallah bebegın en kısa zamanda kendını toparlar.. Bu arada sıgortaya bebegını kayıt ettırınce bebege kuvez parası alamıyorlar..

Bende gıttıgım hastaneye tekrar sordum bebek dogunca ssk ya kaydını yaptırın hıc bır ucret alınmıyor dedıler.

Ve Sezeryan fıyatı ne kadar ucuz. Benım gıttıgım hastanede zorunllu sezeryan 2250 ıstege baglı sezeryan 2600. Normal 1000 Bunlar ssk lı fıyatlar

bramble buyuk gecmıs olsun. Farkedemeyen doktorun nerdeydı?IInsallah bebegın en kısa zamanda kendını toparlar.. Bu arada sıgortaya bebegını kayıt ettırınce bebege kuvez parası alamıyorlar..

Bende gıttıgım hastaneye tekrar sordum bebek dogunca ssk ya kaydını yaptırın hıc bır ucret alınmıyor dedıler.

Ve Sezeryan fıyatı ne kadar ucuz. Benım gıttıgım hastanede zorunllu sezeryan 2250 ıstege baglı sezeryan 2600. Normal 1000 Bunlar ssk lı fıyatlar

Avcılar Medicana Hastanesi. Onur Bey. üç gün önce muayeneye gitmiştim şişliklerim çok fazlaydı ama normal dedi sorun yok dedi.. Hiçbirşey anlamadım. Bizden haftalık 100 ytl alıyorlar sanırsam bebeğin masrafları olabilir cnm. O dediğin yüksek rakamlı olan hastanelerin yoğun bakım üniteside yoktur kesin.. Ben onada razıydımmm ama almadı hastaneler. Buranın yoğun bakımı olduğunu öğrendim ve acil oraya gittik.. Memnun kaldık.. Biraz hatta bayaa kalabalık bir hastane.

ben koşuyolu medipol'de yaptım doğumumu ve çok memnun kaldım. doğumumu yaptıran doktor hakan bey'de gelişim geriliği konusunda uzman çok iyi bir doktor. kesinlikle tavsiye ediyorum. hastaneyi de doktoruda.

yeni doğan yoğun bakımı da çok başarılı bence. doktorlar ve hemşireleri çok alakalı.
hastanenin bir artısı da bebeğin çıkışından iki gün önce anneye emzirme eğitimi veriyorlar.

slm bende piremetüre dogum yaptım cok memnun kaldım bakırköy dogum evi özel premetüre bebek servisi var cok memnun kaldım şimdi kzım 9 yasında cokk saglıklı gecmiş olsun

Beylikdüzü Medilife hastanesinde kontrollere gidiyordum. Birgün hafif pembemsi bir akıntım oldu. O gün tekrar doktora gittim. Rahimde 2 cm açıklık var dedi. NST'ye bağladı fakat kasılma farkedilmedi. Doktorum işe gitme evde dinlen dedi. Eve gittim mümkün olduğunca yataktan kalkmamaya çalıştım. Fakat 3. gün karnımda kasılmalar hissettim. Tekrar hastaneye gittiğimde nöbetçi dr. "5 cm açıklık var. Doğum başlamış"dedi. Medilife Beylikdüzünde Küvez yoktu. Çapa'daki şubelerinde varmış. O gece sancıyla ne de olsa üniversite hastanesidir doğum Çapa Üniversitesi Hastanesinde olursa daha iyi olur dedik ve Çapa'ya gittik. Ağrılarım çok olduğu halde küvez yok diyerek kabul etmediler. Biz de Medilife ın Çapa'daki yerine gittik. Orada Celestone isimli ciğer geliştirici iğne yapıldı. ıki gün sonra eve geldim. Bu arada doktoruma küvezi olan iyi bir hastane araştırmasını söyledim ve bana GOP(Özel Gaziosmanpaşa Hastanesinin) yenidoğan yoğun bakımının olduğunu ve orada boş küvez de bulunduğunu söyledi. Eve geldiğim günün gecesinde tekrar sancılarım başladı. GOP hastanesine gittik. Rahim açıklığı 8 cm olmuştu. Acil sezeryana alındım. Bebeğim 28 haftalık doğdu. Ciğer geliştirici iğne yapıldıktan sonra bebeğin 48 saat daha beklemesi gerekiyor. Bebeğim doğduğunda kendisi nefes alabildi. 52 gün küvezde kaldı. Bu arada GOP hastanesi küvez ücreti almıyor. SSK karşılıyor. Yalnız Beyin kontrolü için kranial usg, kalp kontrolü için ekg,ve göz muayenelerine de bebek yoğun bakımda uzun kaldığında ambulansla götürüldüğü için ambulans parası alınıyor. Kranial usg 200 tl(Biz iki defa çektirdik) kalp için ekg 150 tl(Bir defa çektirdik), Hastanedeyken 2 defa ROP için Çapaya gittik onlar da 600 tl. Belki bu bilgilerle birilerine faydamız olur. Allah'ım herkese zamanında sağlıklı doğumlar nasip etsin.

Topici canlandıracağım tekrar. Bende de rahim de açıklık var. Erken doğum riski var dedi doktorum. Ankarada doğum yapmayı düşünüyorum. Ankarada Güven hastanesi ve Hacettepenin erken doğumlarda bebekleri yaşatma konusunda iyi olduğunu duydum.

Güven hastanesini aradık. emekli sandığına bağlıyım. Buna rağmen 3900 sezeryan ücreti ve küvezdeki hergün için 100 tl ve emekli sandığına çıkarılacak faturanın yüzde 5 i ni alacaklarımış. Küvezde tahimini kalacak günü düşünürsek 10.000 tl yi nulur sanırım.

Bu yüzden şuan da Hacettepeyi düşünüyorum. Ankarada tavsiye edeceğiniz hastaneleri yazar msıınız?

arkadaşlar izmirde önerebileceğiniz hastane varmı ben üçüzlere hamileyim ve şimdiden araştırmaya başladım

izmirde şifa hastanesi hariç hiç bir özel hastanede ventilatör cihazlı kuvöz yok en doğrusu üniversite hastanelerine gitmen ben bu yolu izlemememin cezasını bir bebeğimi kaybederek çekiyorum

ben özel çınarlıda doğum yptım. bebeklerim behçet uzda premature sevisinde kaldı. takipleri hala devam ediyor.Ben memnun kaldım.

öncelikle geçmiş olsun en büyük temennim erken doğum yapmaman inş ama türkiyenin şöyle bi gerçeyi var kuvöz sıkıntısı yaşıyor ben uludağ ünide bir gece yattım boş kuvöz olmadığı için sabaha kadar kuvöz araştırıldı sonunda medical park bursa hastanesinde yaptım her daim doktor ve hemşire var istediyin saatlerde görebiliyosun bebekle iletişim kurabilmen için her türlü lüksü tanıyolar her alanın uzmanları sabah ve akşam vizitlerine bebeklerin ayağına gidiyolar doğuma doktor bebek hemşiresi beraber giriyolar ama erken doğum çok zor bişey allah kimseye yaşatmasın ama yaşatırsada bebeyi sağlıkla kucağına almayı nasipetsin

ben özel çınarlıda doğum yptım. bebeklerim behçet uzda premature sevisinde kaldı. takipleri hala devam ediyor.Ben memnun kaldım.

bende çınarlıda doğum yaptım ama öyle çok ta memnun kalmadım özellikle kızıma kuvöz aranmasında hiç bir yardımları olmamış hatta sadece 112 çağrılmış hiç bir hastane aranmamış boş kuvöz için

bende çınarlıda doğum yaptım ama öyle çok ta memnun kalmadım özellikle kızıma kuvöz aranmasında hiç bir yardımları olmamış hatta sadece 112 çağrılmış hiç bir hastane aranmamış boş kuvöz için

çok zor bişey sen orda yatıyosun ve sana boş kuvöz yok hiçbiyerde yok diyolar ee ne olacak dediyindeyse eyer burda doğum yaparsan bebek ne gibi zararlar görür onu sana sayıyolar hemde sen o psikolojidesin ben bebişimin işitme testi için özel bi merkeze gittiyimde orda bi hemşire bana doğuda bi ilde adını hatırlayamıyorum bi çiftin ikizleri olduğunu fakat kuvöz olmadığı için anne ve babadan birini seçmelerini istendiyini diyerinin ise öldüyünü anlattı şok oldum gözlerim doldu Allahım sen kimseyi öyle bi durumda bırakma

çok zor bişey sen orda yatıyosun ve sana boş kuvöz yok hiçbiyerde yok diyolar ee ne olacak dediyindeyse eyer burda doğum yaparsan bebek ne gibi zararlar görür onu sana sayıyolar hemde sen o psikolojidesin ben bebişimin işitme testi için özel bi merkeze gittiyimde orda bi hemşire bana doğuda bi ilde adını hatırlayamıyorum bi çiftin ikizleri olduğunu fakat kuvöz olmadığı için anne ve babadan birini seçmelerini istendiyini diyerinin ise öldüyünü anlattı şok oldum gözlerim doldu Allahım sen kimseyi öyle bi durumda bırakma
Ben doğum yaptıktan kısa bir süre sonra çıktı o haber muşta yaşanmış durumu daha iyi olan van 50. yıl üniversite hastanesine gönderilmiş 2 gün sonra diğerinide gönderin demişler ama minik dayanamamış o yola. BU medyaya yansıyan olay yansımayan ne acılar var. benim kızım bunu yaşadı büyük şehirdeyiz sözde hiç bir yer kızımı kabul etmiyor bursa ya gönderin diyorlar 112 dr kızıma ambulansta refakat eden halama bu bebek bursaya kadar dayanmaz diyor halam deliriyor bunu duyunca malesef türkiye gerçeği ankaradan millet vekilleri aranıyor tepecikte hemen yer oluveriyor ve kızımı kabul ediyorlar. behçet uz kağıdan içeri almamış kızımı

Canım ben buradan yani evden çıkmadan dr nurettin ve soner bey kuvez araştırmasına girmişlerdi.Yani hastane bu olayın dışında kaldı.Çocuk dr um hale hanımdı da nuretin bey ile çalışıyor.sabah benim için gelmişti.
Erken doğum olayı çarşamba sabah kanaman ile başladığında hemen izmir manıisa bursa da kuvez aramaya başlamışlar.Behçet uz kabul görmüş.fakat doğum geçikince cuma sabah oldu kuvezler dolmuş.
Çarşambadan cumaya tüm ege kuvez için dr nurettin bey genel takipe almış .Yani benim kuvezler hazırlanmıştı.şans olarak bekçet uz da kuvez bulunmuş oraya aktarıldı.Kuvez olayı türkiyede bir sorun bunun yanında devlet elemen almıyor.Belli sayıda dr ve hemşire var.Gece anne odasında kaldığımda 3 hemşire gece boyunca hep ayakta vay mama , vay ilaç gelen kabul valla dayanılacak gibi değil.
Niçin daha çok hemşire yok dedim.Devlet eleman atamıyor malesef böyle dediler.Yetişmiş elemanda bulmak zormuş.Ne oluyor bu ülkeye insan hayatının hiç bir değeri yok .

Acibadem Atakent. Sakın aklınıza soru isareti takilmasin. Turkiyenin ennpahali hastanesinede gitsebiz yebidogan yogun bakim servisi ÜC-RET-SİZ!!!
Benim cocugum 59 gun kaldi. 600 tl goz muayenesi icin ucret talep ettiler. Odemiyoruz dedik. Odemedik. Aman ha odemeyin. Kanunen boyle bir para talep edemez. Odemezsek cocugumuzu rehin mi alcaksiniz dedik. Yok dediler mahkemeye verecegiz :) zaten yasal suc isliyor. Tekrar ediyorum siz bakmayin hastanenin ne koparsam kardir mantiginam 1 kurus odemeyin. Sizden para talep ettigi an hastane suc islemekte.

istanbul yeditepe hastanesinde erken doğum yaptım. Doğum için pahalı bir hastane bizim anlaşmalı sigorta olunca 4500 falandı ama normalde 6-7 bin doğum ücreti. Ama yenidoğan yoğun bakıma 5 kuruş ödemedik. 24 gün kaldı bebeğim. Süer ilgililer ve özel hastane olduğu için bebeğim uzun süre tek bebekti orada ve istediğimiz zaman gidip görüp hatta emzirebiliyordum. Yalnız önce siz ödeyeceksiniz parayı sgk size ödeyecek dediler, ama biz sgk ile konuştuk ve hastane ile onlar halletti para meselesini.

Bir arkadaşım medical park göztepede birisi de medipolde yapmış maalesef bu hastaneler forumlarda övülüyor ama hem çok uzun tutuyorlar gereksiz bebekleri hem göstermiyorlar, hem 50 bebek falan yatıyormuş!!! 50 bebeğe kaç hemşire yetişebilir. Ivır zıvıra para isteniyormuş dediler. Hatta belki para almak için bebekleri uzun tutuyorlardır. Ben hiç güvenmiyorum bu tip hastanelere. Ya cerrahpaşa ya da gerçekten özel hastane olsun derim. Bence medical park falan özel hastane değil.

Back
X