Beylikdüzü Medilife hastanesinde kontrollere gidiyordum. Birgün hafif pembemsi bir akıntım oldu. O gün tekrar doktora gittim. Rahimde 2 cm açıklık var dedi. NST'ye bağladı fakat kasılma farkedilmedi. Doktorum işe gitme evde dinlen dedi. Eve gittim mümkün olduğunca yataktan kalkmamaya çalıştım. Fakat 3. gün karnımda kasılmalar hissettim. Tekrar hastaneye gittiğimde nöbetçi dr. "5 cm açıklık var. Doğum başlamış"dedi. Medilife Beylikdüzünde Küvez yoktu. Çapa'daki şubelerinde varmış. O gece sancıyla ne de olsa üniversite hastanesidir doğum Çapa Üniversitesi Hastanesinde olursa daha iyi olur dedik ve Çapa'ya gittik. Ağrılarım çok olduğu halde küvez yok diyerek kabul etmediler. Biz de Medilife ın Çapa'daki yerine gittik. Orada Celestone isimli ciğer geliştirici iğne yapıldı. ıki gün sonra eve geldim. Bu arada doktoruma küvezi olan iyi bir hastane araştırmasını söyledim ve bana GOP(Özel Gaziosmanpaşa Hastanesinin) yenidoğan yoğun bakımının olduğunu ve orada boş küvez de bulunduğunu söyledi. Eve geldiğim günün gecesinde tekrar sancılarım başladı. GOP hastanesine gittik. Rahim açıklığı 8 cm olmuştu. Acil sezeryana alındım. Bebeğim 28 haftalık doğdu. Ciğer geliştirici iğne yapıldıktan sonra bebeğin 48 saat daha beklemesi gerekiyor. Bebeğim doğduğunda kendisi nefes alabildi. 52 gün küvezde kaldı. Bu arada GOP hastanesi küvez ücreti almıyor. SSK karşılıyor. Yalnız Beyin kontrolü için kranial usg, kalp kontrolü için ekg,ve göz muayenelerine de bebek yoğun bakımda uzun kaldığında ambulansla götürüldüğü için ambulans parası alınıyor. Kranial usg 200 tl(Biz iki defa çektirdik) kalp için ekg 150 tl(Bir defa çektirdik), Hastanedeyken 2 defa ROP için Çapaya gittik onlar da 600 tl. Belki bu bilgilerle birilerine faydamız olur. Allah'ım herkese zamanında sağlıklı doğumlar nasip etsin.