Allah bağışlasın. Böyle örnekleri görmek bizim için çok güzel. Çünkü bir yandan deli gibi tekrar anne almayı isterken bir yandan da yine aynı acıyı yaşar mıyım korkusu her zaman içimde. İnşallah bir gün bize de burada sağlıklı doğum haberlerimizi paylaşmak nasip olur.
Geçmiş olsun demekten başka çare yok galiba.. Ben de 13 gün önce 30 haftalıkken ölü doğum yaptım. bebeğimde rahim içi gelişme geriliği ve oligohidroamnios (sıvı yetersizliği) varmış, bende de gebeliğe bağlı yüksek tansiyon ve pre_eklampsi bulundu. Ben 30. haftadaydım ama doktorların söylediğine göre bebeğim 24. haftada kalmıştı. Ultrasona göre 600 gramdı. Hiç sıvısı kalmadığı için mecburen doğuma girerken bebeğim yaşıyordu ama maalesef doğum sırasında kaybettim. 1010 gr doğdu. Benimle beraber 2 kişi daha 30 haftalıkken doğum yaptı. Onların bebekleri yaşıyor ama benim bebeğim o kadar şanslı olamadı. Allah herkese bebeğini kucağına almayı nasip etsin..
tosbaa rumuzlu arkadaşım öncelikle geçmiş olsun ve allah bebeğine uzun ömür versin. Acaba ikinci hamileliğinde pre_eklamsi ile ilgili ne gibi sorunlar yaşadın. İkisi arasındaki benzerlikler ve farklar nelerdi. Ben de ikinci defa hamile kalmak istiyorum ama bu defa ne yapmam gerekir, tekrar aynı şeylerle karşılaşır mıyım bilmiyorum. tansiyon, ödem gibi sorunlar sende de olmuştur tahmin ederim. ikinci hamileliğinde de aynı sorunları yaşadın mı?
Neslihan1983 ve hogatoe sizlerin de başa sağolsun.
Neslihancım senin erken doğum sebebin neydi rahim içi gelişme geriliği mi? Sezeryan mı olmuştun. Ben de pıhtılaşma testlerini yaptırdım sonuçları bekliyorum ama benden kromozom testi istemediler. Onu neyi tespit etmek için istiyorlar.
Rahim içi gelişme geriliği bebeğe giden damarlardan yeterli seviyede kan geçişi olmaması nedeniyle bebeğin anne karnında beslenememesi oluyor yani sorun rahimde değil damarlarda. Bunun olmasının en önemli nedenlerinden biri de pıhtılaşma deneniyle damar içinde kan akışını engelleyen tıkaçların oluşması. Ama senin oğlun 2800 gram doğduyda sende gelişme geriliği olmamıştır benimki 830 gram doğmuştu. Peki seni niye acil sezeryana aldılar. Nst'de sorun mu çıktı, bebek anne karnında strese mi girmişti, doppler ultrasonda mı sorun tespit edildi veya tansiyonun mu yükseldi. Ben son haftamda hastanede yatıyordum her gün düzenli Nst'ye bağlanıyordum bir gün Nst'deyken oğlumun kalp atışları düşmeye başladı yarım saat içinde acil sezeryana alındım.
Umutla bekleyip de boynu bükük kalmanın ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Onurefe'nin kilosu çok iyiymiş haftası da ileriymiş ama Allah nasip etmedi mi olmuyor işte. İnşallah bundan sonraki gebeliğinde sağlıkla bebeğini kucağına alırsın. Ben 6 ayım dolunca tekrar düşünüyorum ama bakalım doktor izin verecek mi. Acaba sezeryandan sonra 6 ay beklemek yeterli olur mu. Kendimi çocuğa o kadar çok odaklamışım ki şimdi hayatım bomboş geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?