merhaba melek76, öncelikle maşallah, daha yeni müjdeyi vermiştin, ne ara 9 haftalık oldun :)) ben geçen ayki kontrolümde Lütfü hocaya iğnelerin sertlik ve kaşıntı yaptığını söyleyince belki bir dahaki ay bıraktırırım iğneyi dedi. üstelik de mthfr1298 homozigot, pai4g/5g heterozigot ve protein s eksikliği olmak üzere 3 mutasyonum var. ve ben de çok şaşırdım. galiba aspirin yeterli olabiliyor. yani ne biliyim ondan iyi bilmeme imkan yok ama kafam takılıyor ya bıraktırırsa diye. ama senin tek mutasyon varsa ve zaten daha öncekinde lütfü hoca da çok gerekli görmediğine göre aspirin yeterli olacaktır. takma kafayı, bu isimler türkiyedeki en iyileri alanlarında. istersen lütfü hocaya mail at ya da arayıp bir sor, için rahatlar en azından.
evet canım, zaman çabuk geçiyor gerçekten :)
Lütfü hocaya mail attım fakat cevap gelmedi, genelde cevap verir. Mai adresimi değişti acaba. Sende varsa maili bana özelden yazarsan çok sevinirim.
Özlemimsinde artık ilk 3 ay kullanılacakmış diyor. Acaba bu sebepten dolayı mı bırakabiliriz diyor Lütfü Hoca. Bir sor istersen, belki de iğne konusundaki değişiklikler doktorlar tarafından uygulanmaya başlamıştır.
canım bencede o kadar takılma bu konuya bende tedbir amaçlı kullanıyorum ve doktorum son kontrolümde artık iğneler ilk 3 ay kullanılacak sen kesebilirsin iğneyi dedi.allah a emanetiz canım hakkımızda hayırlısı olsun...
sağol canım,bebeciklerimiz Allaha emanet.
senin mutasyonun neydi ? Şu an iğne kullanmıyor musun peki ?
Canım bu doktorlar alanında en iyi olanlar , bizim gibi yüzlerce hastayla uğraşıyorlar, onlara güvenmekten başka çare yok. Üstelik senin oğlunu kaybetme sebebinin kan pıhtılaşması olduğu da kesin değil. Zaten bu iğne ve genetik mutasyonlar konusunda doktorlar hemfikir değil, hepsi başka başka şeyler söylüyorlar, açıkçası ya tutarsa şeklinde bir tedavi uygulanıyor. Bunları yazıyorum ama ben aynı durumda olsaydım yine de iğne kullanmak isterdim, kendimi o zaman daha rahat hissederdim herhalde.
.
Premetecim, inan ilk hamileliğim ikincisinden daha güzel geçmişti. O kadar rahattım ki her yönden, kan pıhtılaşmasından dolayı bebeğimi kaybettiğime hiç inanamadım ben.
Hatta Duru da iğne ve asprin kullandığım için o kadar rahatsızdım ki, bebek etkilenecek ilaçların yan etkilerinden diye.
Hele doğumda kanamam olacak diye ailecek korkmuştuk. Kardeşim şehir dışından gelmişti doğuma, acil bir şey olursa kan vermek için.
Ama şimdi iğne kullanmıyorum yine içim rahat değil. Valla bir tuhafım.
Şu an için iyi gidiyor hamileliğim.
Diğerlerinden bir farkı yok.
Yine bulantım yok.
Yorgunluk ve uyku hali yoğun bir şekilde var.
12. haftada kontrolüm var, iğne konusunu tekrar konuşacağım doktorla, eğer zararı yoksa kullanabilirim diyeceğim. Bakalım ne diyecek çok merak ediyorum.
Kan tahlili yapılsa düzenli olarak, kan akışına bakılsa, pıhtılaşma için d dimer değerine bakıyordu hemotologlar mesela. Acaba iğne kullanıp kullanmayacağıma bu şekilde daha net karar verilemez mi ?