Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Merhaba canım bu ay tam 1 sene oldu aynı sebebten dolayı bebeğimi kaybettim bu durum normalde en gec 3 aylıkken anlaşılabilen bişeymiş doktor hatası yüzünden 6 aylıkken öğrendm farklı bir doktora gittim damarların birinin tamamen tıkandığını diğerininde çok az olduğunu söyledi hastaneye yatışım yapıldı 7. aya kadar hergün kontrol edildim buarada bebeğin gelişimi 4 hafta gerideydi 7. ayımda artık tamamen tıkandığını ve ters akımın başladığını bana zarar vermeye başladığı için sezeryanla doğuma alındım malesef bebeğim 4 gün dayanabildi kaybettik :( çok acı bir durum etrafımızdaki kmse anlayamaz bizi :( bizde yavaş yavaş bebek düşünmeye başladk ama bende hep aynı şeyleri yaşama korkusu var fakat benim doktorumda ikincide muhtemelen bu durumu yaşamazsn dedi artk bilinçlendk sık sık kontrollerle bu durum tekrar olsa bile kan sulandırıcı iğnelerle gideriliyormuş inş hayırlısıyla bebeklerimizi kavuşuruz bizde :16:

Allah sabır versin canım.çok haklısın bizi bizden başkası gerçekten anlamıyor.korkularımız hep olucak ama dediğin gibi bilinçli olucağız ve elimizden geleni yapıcağız gerisi Allahtan artık.ben 5aydır korunmuyorm ama olmadı yeni bir bebekle acım hafifler diye düşünüyorm tabi çok fazls stres ve üzüntü var üzerimde buda olumsuz etki yapıyor.bazen boğulucak gibi oluyorm bebek yada hamile görünce dalıp gidiyorum kızım aklıma geliyor.inşaallah bütün acılı annelerin yüzü güler.birbirimize destek olalım inşaallah aeo.

Allah sabır versin canım.çok haklısın bizi bizden başkası gerçekten anlamıyor.korkularımız hep olucak ama dediğin gibi bilinçli olucağız ve elimizden geleni yapıcağız gerisi Allahtan artık.ben 5aydır korunmuyorm ama olmadı yeni bir bebekle acım hafifler diye düşünüyorm tabi çok fazls stres ve üzüntü var üzerimde buda olumsuz etki yapıyor.bazen boğulucak gibi oluyorm bebek yada hamile görünce dalıp gidiyorum kızım aklıma geliyor.inşaallah bütün acılı annelerin yüzü güler.birbirimize destek olalım inşaallah aeo.

Kesinlikle stres çok fazla etkiliyor doğumkontrol hapı kullandıysan hani diyolarya bırakınca hemen olmayabiliyormuş bide stres var şuanda onları düşünmemeye çalış biliyorum zor bunu yapmak ama ben kuzenimin bebeğini 8. ayında gidip görebildim okadar iyi anlıyorumkı seni ama dediğin gibi yeni bebekle acımız hafiflicek Allah'ım isteyen herkese nasip etsin anne olmayı inş bizde en kısa zamanda güzel haberlerimizi alırız

Bebeğimi 5şubatta kaybettim.ilk adetimi 1nisanda gördüm.korunmayıda bıraktm hap kullanmadm.biz ailemden uzakta yaşıyorz burda kimsem yok.işede gitmedim doğum izni verdiler.çok yıprattım kendimi her gün ağladm kendimle ilgilenmedim.eşimde beni gördükçe yıprandı bana destrk için içine attı üzüntülerini ve hastalandı midesinde bağırsaklarında yaralar çıktı.o zaman farkına vardım ki böyle yaparak onada zarar veriyorm zor günler geçirdm şimdi iyiyiz şükür.hamilelikte rabbim ne zaman isterse o zaman olacak.kızıma ilk ayımda tek ilişkiyle hamile kalmıştım.ne yumurtlama ne başka bi şey bilmeden.rahatlık önemli ama bu durumda rahat olmak çok zor gerçekten.dediğin gibi canım inşaallah hayırlı haberlerimizi alırız burdan çok yakında.aeo

Canım merhaba.ben rutin kontrole gitmiştim.doktor uzun bir incelemeden sonra bu çocuk çok hasta 2güne kadar ölür dedi.şok olmuştum.beni riskli gebelikuzmanı bir profa yolladı.suyum çok azalmış.rahme giden damarlarda tıkanıklık oluşmuş plessnta besleyemiyormuş.bu yüzden kızımın gelişimi durmuş.böbreklerinde nerdeyse kan yokmuş.doğarsa çok yaşamaz daha çok acı çekersin.en doğrusu kalbinin durmasını bekleyelim sonra da normal yolla doğum yap dedi.neden olmuş dedim benim tansiyonum normaldi.bebekte kromozom anomalisi olabilir dedi kordosentez yaptı.kızımın kordonundan kan aldılar ama bişey çıkmadı.doğduktan sonra da vücüdunda herhangi bir bozukluk yokmuş.bize her ihtimale karşı gen testi yaptırdı.eşimle birlikte kan verdik.bir şey çıkıcağını zannetmem dedi.gebelik içinde 6ay bekle.hamile kalınca coraspirin kullanacakmışım.gerekirse kan sulandırıcı kullanırız dedi.ben çok korktuğumu aynı şeyi yaşamak istemediğimi söyleyince korkma senin durumunda olan hastalarım ikinci çocuklarını sağlıklı dünyaya getirdiler dedi.tabi ben korkuyorum.neden akım durdu beslenemedi anlayamıyorum.gen testim eylülde çıkacak.bekliyorum.malesef biz önce tekrar hamile kalırmıyız diye korkucaz sonrada sağlıklı doğacakmı diye.dua edicez her şey rabbimin elinde.unutmaki rabbim bir kulunun elinden çok sevdiği bir şeyibalırsa mutlaka daha iyisini verirmiş.uzun oldu kusura bakma.sonuçlarım çıkınca haberdar ederim aeo canım dua ile..

Ben evımde hala kalamadıgım için nete pek giremiyorum acıklaman için cok saol sonuclarınıZ insallah iyi cıkar

Ben evımde hala kalamadıgım için nete pek giremiyorum acıklaman için cok saol sonuclarınıZ insallah iyi cıkar

İnşaallah canım hem kromozom anomalisine sebep olan bir gen var mı diye bakacaklar hem de kan pıhtılaşmasına bakacaklar bekliyorum inşaallah bi şey çıkmaz.doktorum çıkmaz ama ikinci gebelikte içimiz rahat olsun dedi hayırlısı artık aeo

Ebbru01, abuksabuk,tuğba_88,btlrana hepinizin başı sağolun,Allah sabır versin, hergeçen gün yeni birilerinin aramıza katılıyor olması maalesef çok acı:(

saol peri allah razı olsun. gercekten bu acının tarifi yok. kocaman bır bosluk oldu ıcımde. hayallerım planlarım vardı hepsi simdi zaman asımına ugradı. çok özluyorum onu. surelı konusuyordum sureklı tepkı verıyodu bana. sımdı o yok. hayatı bombos yasıyorum sankı. allahım ıns bu acıyı 2. kez yasatmaz. rabbım hepımızın kucagını saglıkla zamanında doldursun ıns.

Acını anlıyorum.7ay önce bebeğimi kaybettim.28haftalıktı.sırdan kontrole gitmiştik.heyecanla gittiğm doktordan dünyam yıkılmış olarak döndüm.kızımın benle olan kan akışı durmuş suyu nrdeyse bitmek üzereymiş ve gelişimi 3haf ta geri kalmış .ne olucak dedim.kalbi durucak ve ölü doğum yapacaksın dediler.hiçbirşey yapamazlarmış.farklı doktorlara gittik hepsi aynı şeyi söyledi.ölü doğum.oysa kızım o kadar hareketliydiki..nasıl ölücekti.be olmuştu da biz bu duruma gelmiştik.bir umut sürekli yedim su içtim.belki faydası olur diye olmadı.bir hafta hergün kalp atışlarını dinledik.ne zaman durucak diye.ve bi akşam kızım karnımda son kez çırpındı ve kendini bıraktı.öldüğünü anlamıştım.hiçbir şey yapamadım.normal doğumla dünyaya fetirdim.yüzünü bile göstermediler bana.oysa ben onu hergün hayal etmiştim...kaşını gözünü....tek hatırladığım hemşirenin kucağında sallanan ayakları...7ay oldu..acısı hala içimde..hastaneden eli boş çıkmanın acısı içimde...bebekleri kontrole gelen çocuk doktorunun yanımda yatan bebeği kontrol ettikren sonra sizinki netede dediğinde morkta diyişimin acısı içimde...unutulmuyor..olmuyor....sadece sabretmeye ve beklemeye çalışıyorum.....

taburcu olacaktım bebegım kuvezdeydı. yenı dogan yogun bakıma cıkıp onu gorup eve gıdecektım. gttım doktor heran kaybedebılırz dedıgınde dunyam basıma yıkıldı. ordan nasıl cıktıgımı bılmıyorum. kapıda oturup agladım ben aglarken bebeklerını alıp eve gıden aılelerı gordukce ıcım yandı. eve geldım oturmamla benı tekrar aramaları bır oldu. yıkıldım .. şimdi çok özlüyorum onu. hemen hemen son ayımıza gırmıs olacaktık sımdı. ama o yok ve vefat edeli tam 1 ay oldu. ama benden bir ömür gitti. sabretmeye calısıyorum dedıgın gıbı. beklıyorum neyı bekledıgımıde bılmıyorum. bos yanı hersey bos gelıyo suanda bana. 2. gebelık ıcın cesaretım olurmu bılmıyorum. allah yardımcımız olsun.

taburcu olacaktım bebegım kuvezdeydı. yenı dogan yogun bakıma cıkıp onu gorup eve gıdecektım. gttım doktor heran kaybedebılırz dedıgınde dunyam basıma yıkıldı. ordan nasıl cıktıgımı bılmıyorum. kapıda oturup agladım ben aglarken bebeklerını alıp eve gıden aılelerı gordukce ıcım yandı. eve geldım oturmamla benı tekrar aramaları bır oldu. yıkıldım .. şimdi çok özlüyorum onu. hemen hemen son ayımıza gırmıs olacaktık sımdı. ama o yok ve vefat edeli tam 1 ay oldu. ama benden bir ömür gitti. sabretmeye calısıyorum dedıgın gıbı. beklıyorum neyı bekledıgımıde bılmıyorum. bos yanı hersey bos gelıyo suanda bana. 2. gebelık ıcın cesaretım olurmu bılmıyorum. allah yardımcımız olsun.

Öyle bir durum ki bu içini yakan ateşle hergün küle dönüyorsun..uyuyorsun yavrunu rüyada da olsa görebilmek için olmuyor uyanıyorsun yine yanıyorsun..elin karnına gidiyor sanki hala ordaymış kıpırdayacakmış gibi geliyor bi bakıyorsun o yokkkk.sadece koca bi boşluk.bir yığın soru işareti üşüşüyor kafana...ne oldu neden oldu bundan sonra ne olucak?hayatın bitmiş bundan sonra hep karanlık içinde kalacak mışsın sanıyorsun acıyorsun kendine...sadece ağlıyorsun etrafından seni anlamayan sözler..oysa ne sözler ne yaşlar söndürüyor ateşi..kimseyi görmek istemiyorsun..hamile görünce duyunca ya da bebek görünce yarım kalan hayallerin geliyo aklına boş kalan kucağın toprak altındaki canın...ama bunlarda geçecek tuğbacım bu bir sınav ve sonunda kazanı ağız inşaallah.bir gece rüyamda kabir azabı çeken ruhları gördüm kaçmaya çalıştım korkuyordumben bu acıya dayanam diyordm sonra güzeller güzeli bi kız tuttu elimi korkma anne ben oldukça sen bu acıyı çekmiyceksin dedi.tuğbacım evet çok zor durumdayız ama biz bu dünyadada ahirettede evlat büyüteceğiz inşaallah.sabretmeye çalışalım arkadaşm..aeo

Öyle bir durum ki bu içini yakan ateşle hergün küle dönüyorsun..uyuyorsun yavrunu rüyada da olsa görebilmek için olmuyor uyanıyorsun yine yanıyorsun..elin karnına gidiyor sanki hala ordaymış kıpırdayacakmış gibi geliyor bi bakıyorsun o yokkkk.sadece koca bi boşluk.bir yığın soru işareti üşüşüyor kafana...ne oldu neden oldu bundan sonra ne olucak?hayatın bitmiş bundan sonra hep karanlık içinde kalacak mışsın sanıyorsun acıyorsun kendine...sadece ağlıyorsun etrafından seni anlamayan sözler..oysa ne sözler ne yaşlar söndürüyor ateşi..kimseyi görmek istemiyorsun..hamile görünce duyunca ya da bebek görünce yarım kalan hayallerin geliyo aklına boş kalan kucağın toprak altındaki canın...ama bunlarda geçecek tuğbacım bu bir sınav ve sonunda kazanı ağız inşaallah.bir gece rüyamda kabir azabı çeken ruhları gördüm kaçmaya çalıştım korkuyordumben bu acıya dayanam diyordm sonra güzeller güzeli bi kız tuttu elimi korkma anne ben oldukça sen bu acıyı çekmiyceksin dedi.tuğbacım evet çok zor durumdayız ama biz bu dünyadada ahirettede evlat büyüteceğiz inşaallah.sabretmeye çalışalım arkadaşm..aeo

Arkadaşlar merhaba,
Umarım herkez iyidir.
Benim yine size sormak istediğim birşey var :(
1-2 gün önce 6 ay oldu doğum yapalı,ama biz hala bebek çalışmalarına başlayamadık :(
Doğumdan 2 ay sonra rahimde plasentadan parça kaldığı için histeroskopi oldum ve sonrasında çok düzensiz adet olmaya başladım,ilaç kullandım işe yaramadı ve doktorum rahim filmi çekelim dedi ve maalesef yapışıklık oluşmuş ve şimdi tekrar histeroskopi olmam gerekiyormuş.Acaba aranızda bu tür sorun yaşayan oldu mu,oldu ise süreç nasıl geçti ve sonrasında nekadar korunmak gerekli,bilgisi olan beni bilgilendirirse çok sevineceğim. Çok canım sıkıldı,isyan etmek istemiyorum,ama sürekli olumsuz şeyler yaşamam beni çok demoralize ediyor,ben yeni bir hamilelik isterken tekrar histeroskopi olacak olmam,sonrasında yine bir süre belki korunmak zorunda olmam beni ürkütüyo ve yaşımda ilerliyor tabi :( Bazen okadar kafam bozuluyor ki hiç kimseyi dinlemeyip hiçbirşey yaptırmadan hamile kalabilsem diyorum,ama olabileceklerden korkup vazgeçiyorum.
Başına böyle birşey gelen varsa yazarsa memnun olurum.
Sevgiyle...

Cnim nasilsin cok giremiyorum teldrb girdigim icin anlayamiyorum pek? Naptin doktor isini yaptirdinmi testleruni falan? Merak ettim.. RABBÍM gonlune gore versin canm insALLAH.. Dualarim sizlerle..

bu mesajını okudugumda içim o kadar rahatladı ki. umut doldum allah razı olsun. inşallah bu sayfalarda bebegımızın oldugu gunlerıde paylasırız. rabbım hepimize sabır versın..

bu mesajını okudugumda içim o kadar rahatladı ki. umut doldum allah razı olsun. inşallah bu sayfalarda bebegımızın oldugu gunlerıde paylasırız. rabbım hepimize sabır versın..

Canım benim buna çok sevindim.rabbim senden de razı olsun.aynı acıyı yaşamış biri olarak söyliyeyim ki kolay bi süreçte değiliz ama sonu inşaallah güzel bitecek.ve bir gün bakCağızki hastaneden kucağımızda sağlıklı bebeklerimizle çıkCağız.dünya sonsuz bir yer değil.şöyle düşünelim rabbim evlatlarımızı dünya zindanından alıp kendi sarayına aldı.bu durumda onlar için üzülmeyelim.bize gelince zindanda bile olsak rabbim o masum meleklerin hürmetine bizide sarayına alacaktır inşaallah.dua edilim birbirimizi dualarımıza alalım ve destek olalım inşaallah aeo

Bu gun bebegımı kaybedeli tam 40 gun oldu ben cevremdekilere karsı guclu gorunmeye calışmaktan yoruldum , birtek yasayan yani siz anlarsınız beni. Ancak artık hepimiz guclu olmak zorundayız birbirimize destek olarak bu kabustan uyanmalıyız. Ben nedenleri nicinleri sorgulamaktan delirmek uzereydım gittiğim psikolog bana bırsey soyledı ve beni birazda olsa rahatlattı, bende sizlerle paylasmak istedım . Ben sureklı neden suyun azaldıgını bir problem oldugunu dr erken farketmedi belki o zaman kurtulurdu yavrum diye bir suru sorular soruyordum kendime. Psikolog bana dedı kı. Eger allah boyle yazdıysa bu bebegın yazısını dr un gozune perde iner goremez, dr soyler sen duyamazsın. Yani hersey kader. Sizde boyle dusunun emin olun işe yarayacak . Beraber atlatacagız bu gunleri inşallah bebekletimizin kardes mujdelerini paylasacagız beraber. Birbirimize umut olacagız.

Bu gun bebegımı kaybedeli tam 40 gun oldu ben cevremdekilere karsı guclu gorunmeye calışmaktan yoruldum , birtek yasayan yani siz anlarsınız beni. Ancak artık hepimiz guclu olmak zorundayız birbirimize destek olarak bu kabustan uyanmalıyız. Ben nedenleri nicinleri sorgulamaktan delirmek uzereydım gittiğim psikolog bana bırsey soyledı ve beni birazda olsa rahatlattı, bende sizlerle paylasmak istedım . Ben sureklı neden suyun azaldıgını bir problem oldugunu dr erken farketmedi belki o zaman kurtulurdu yavrum diye bir suru sorular soruyordum kendime. Psikolog bana dedı kı. Eger allah boyle yazdıysa bu bebegın yazısını dr un gozune perde iner goremez, dr soyler sen duyamazsın. Yani hersey kader. Sizde boyle dusunun emin olun işe yarayacak . Beraber atlatacagız bu gunleri inşallah bebekletimizin kardes mujdelerini paylasacagız beraber. Birbirimize umut olacagız.

Çok haklısın canım bende kendimi çok suçlamıştm bigün evimi temizlemiş ve aşırı yormuştum kendimi o gece çok ağrı çektim.lise öğretmeniyim okulum çok uzakta ve okuldada çok yordum kendimi acabamı benim yüzündenmi oldu çok yıprattım kendimi ama sonra farkına vardımki bizim yavrularımızn ömrü yokmuş ve buda bizim sınavımızmış.bence de birlikte atlatmaya çalışalım kimseye diyemediğimiz kaygılarımızı korkularımızı üzüntülerimizi paylaşalım inşaallah mutluluklarımızı da burdan paylaşalım.haydi arkadaşlar inşaallah güzel günlere birlikte varacağız dualarımdasınız rabbime emanetsiniz

Cnim nasilsin cok giremiyorum teldrb girdigim icin anlayamiyorum pek? Naptin doktor isini yaptirdinmi testleruni falan? Merak ettim.. RABBÍM gonlune gore versin canm insALLAH.. Dualarim sizlerle..

Canım teşekkür ederim beni düşündüğün için,sağol iyim çok şükür,sen nasılsın ? Maşallah ilerlemiş haftalar herşey yolundadır umarım.Biraz önce dikkat ettim bebeğinin doğacağı tarih benim doğum günüm inşallah sağlıkla zamanında gelsin bebişin :)
Bana gelince ; geçen ay bayram dı,doktorumun izniydi derken histeroskopi olayı Eylüle kaldı,önümüzdeki hafta Perşembe günü olacak operasyon inşallah güzel geçsin ve Allah'ın izniyle artık bebek veya bebekler gelsin :)

İşlerimin yoğunluğu nedeniyle bu aralar pek giremiyorum,aramıza yeni katılan arkadaşlar olmuş ; Başınız sağolsun :(
N'olur kendinizi suçlamayın,bizim ve çocuklarımızın kaderi böyleymiş.Ben 3 ay hastanede yattım,yeterki bebeklerim iyi olsun gerekirse 9 ay yatarım dedim,doktor kontrolü altında olmama rağmen kötü son kaçınılmaz oldu,biz elimizden geleni yaptık,ama nasib değilmiş demekki :(
Rabbim tez zamanda sağlıklı hamilelikler,vaktinde doğumlar,hayırlı evlatlar nasib etsin hepimize inşallah.

Canım teşekkür ederim beni düşündüğün için,sağol iyim çok şükür,sen nasılsın ? Maşallah ilerlemiş haftalar herşey yolundadır umarım.Biraz önce dikkat ettim bebeğinin doğacağı tarih benim doğum günüm inşallah sağlıkla zamanında gelsin bebişin :)
Bana gelince ; geçen ay bayram dı,doktorumun izniydi derken histeroskopi olayı Eylüle kaldı,önümüzdeki hafta Perşembe günü olacak operasyon inşallah güzel geçsin ve Allah'ın izniyle artık bebek veya bebekler gelsin :)

Canim insALLAH guzel sonuclarla gelirsin.. Hayirlisiyla dogum gunune kadar bi bebis haberide senden Alalim insALLAH.. Ben cok sukur canim ayniyim yatiyorum halen az kaldi kontrolume bakalim izin verecekmi doktorum artik yuruyuslere.. Heryere arabayla gidip gelmekten bunaldim artik.. Ama hersey bebeislerimiz icin.. Acilarini bildigimi icin raziyizi herseylerine.. Saglikli sihhatli hayirli evlat olarak vaktinde gelsinlerde insALLAH.. Buarada ekojenik odak icin tekrar gittim cok sukur onemli bisey degilmis.. Doguma kadar yada dogumdan sonra bi kac ayda gecer doktorumuz.. Dua ediyoruz bolca yapcak bisey yok hersey RABBÌM in takdiri.. İnsALLAH burdaki butun arkadaslar tekrar hamis kalirlar ve saglikli hamilelikler gecirirler.. İnan 25+3uncu gun bitmedi bana ogluma dogum yaptigim gunu yasadim surekli, zor geciyor zaman ama takdir ilahi diyince herseyi birakiyorsun.. ALLAH im hepimize vaktinde sglikli dogumlar nasip etsin insALLAH..

Çok haklısın canım bende kendimi çok suçlamıştm bigün evimi temizlemiş ve aşırı yormuştum kendimi o gece çok ağrı çektim.lise öğretmeniyim okulum çok uzakta ve okuldada çok yordum kendimi acabamı benim yüzündenmi oldu çok yıprattım kendimi ama sonra farkına vardımki bizim yavrularımızn ömrü yokmuş ve buda bizim sınavımızmış.bence de birlikte atlatmaya çalışalım kimseye diyemediğimiz kaygılarımızı korkularımızı üzüntülerimizi paylaşalım inşaallah mutluluklarımızı da burdan paylaşalım.haydi arkadaşlar inşaallah güzel günlere birlikte varacağız dualarımdasınız rabbime emanetsiniz

Galiba bu benm yuzumdenmi oldu psikolojisi tum melek annelernde var ama iste demissinya canim kader.. simdi bazi es dost bana keske 40 haftani beklemeseydin 38.haftanda sezeryan olsaydin belki bebegin yasiyo olurdu diyolar. Tabi ne fayda belki sezeryan olsaydi yasicakti ama yine iki hafta sonra vefat ettigi gunde yine gidicekti bebegim. Insanlarin olum tarihleri ve dogum tarihleri en basta ruhlar alemnde yazlirms alinlarna degistirmek mukunmu Rabbim o kadar omur verms demekki melegme keskelern hic bi faydasi yok sadece seytan vesvesi diyorum,, en kisa zamnda insallah hepimzn yuzu guler..

Bu arada kizlar bisey sorcam sizlere bebegimn 39. Haftamda kalbi durdu karnmda normal dogumla dogum yaptgmda kordonu dolanms kuzumun tum vucuduna simdi korunma suremn bitmesne iki ay kaldi tekrar hamile kalmk icin test filan yaptrmam gerekiomu acaba yada ilac gbi bisey kullanmam?

Bu arada kizlar bisey sorcam sizlere bebegimn 39. Haftamda kalbi durdu karnmda normal dogumla dogum yaptgmda kordonu dolanms kuzumun tum vucuduna simdi korunma suremn bitmesne iki ay kaldi tekrar hamile kalmk icin test filan yaptrmam gerekiomu acaba yada ilac gbi bisey kullanmam?

Canım allah sabır versin inşaallah.ben gelişme gerili ği yüzünden kaybettim plesantal yetmezlik ve damarda tıkanıklık olduğu için folbiol ve corasprin kullanıyorm.birde doktorum tedbiren eşimle bana kromozom analizi yaptırdı.snin dırumunda sanırım gerek yok.folik asit kullansan iyi olur.aeo

Back
X