Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Bi arkadaş erken doğumların çoğu rahim ağzı yetmezliği yüzündendir dedi ,ama bana 2 doktorum da öyle bir şey Yok demişti.inan herşeyden şüphe eder oldum çünkü görünürde hiçbirşeyim yoktu bebekler çok sağlıklıydı ben sağlıklıydım sadece suları çoğaldı o da tek yumurta ikizlerinde oluyor normal dendi.allah sana sağlıklı bir evlat versin canım,isteyen herkese inş.

Bi arkadaş erken doğumların çoğu rahim ağzı yetmezliği yüzündendir dedi ,ama bana 2 doktorum da öyle bir şey Yok demişti.inan herşeyden şüphe eder oldum çünkü görünürde hiçbirşeyim yoktu bebekler çok sağlıklıydı ben sağlıklıydım sadece suları çoğaldı o da tek yumurta ikizlerinde oluyor normal dendi.allah sana sağlıklı bir evlat versin canım,isteyen herkese inş.
Doğru söylüyosun insan ister istemez kendimce sebeplerde arıyor:( canım ben burada birsürü bizler gibi melek annesi gördüm çoğu erken doğum ray yüzünden değil öyle bi kanıya varma canım. Sen perinatoloğa gitmişmiydin canım öykünü anlttın mı gittiysende , belki prof bi dr tekrar görse farklı bi teşhis koyabilir:(

kirmizidefter kirmizidefter gittim canım perinatologdu doktorum zaten ve ayrıca operator doktora da gidiyordum .ikisi de amnion sıvısı fazlalığı teşhisi koydu ama erken Doğum olacağını ve bebeklerin öleceğini söylemediler hatta o doktorlar da şaşırdı.herşeyin hayırlısı.şimdi tekrar gebelik düşünüyorum bakalım allahım isteyen herkese hayırlı sağlıklı bir yavru nasip etsin.

kirmizidefter kirmizidefter mrb canım çok şükür iyiyim,ben ikizlerime evliliğimin 3.ayında normal yolla hamile kalmıştım,sebepsiz yere amniyon sıvıları çoğaldı ve pat diye normal Doğum yaptım herşey 1 saat içinde oldu .sonrasında hsg çekildi temiz çıktı,hormonlarıma baktırdım iyi çıktı.kimse bana rahim ağzı yetmezliği demedi ,genetik test de istemediler.şu an hiçbi sorunum yok ama gebe kalamıyorum.sen nasılsın tekrar başın saolsun?
Merhaba. Başınız sağolsun bende evliliğimin 3.ayında doğal yolla tek yumurta ikizlerine hamile kaldım. 25. Haftada amniyon sıvım çok arttı ve kordonları dolandı 26. Haftada doğum yaptım ve ne yazıkkı bebeklerimizi kaybettik. Henüz 3 ay oldu size doktorunuz ne kadar süre sonra tekrar bir gebelik olabilir dedi ben çok korkuyorum tekrar ikiz olur diye ☹️

Arkadaşlar öncelikle hepimize sabırlar diliyorum..perşembe günü gittiğim ayrıntılı ultrason muayenesinde 21 haftalık (5 aylık) bebeğimde ciddi boyutta hidrosefali olduğu ve erken doğumla alınması gerektiği söylendi. birkaç dr.la daha görüştükten sonra cuma yatışım yapıldı ve dün çok zor olan normal erken doğumla bebeğim alındı. tarifsiz bir üzüntü ve acı içindeyim..ilk tüp denememde tutmuştu kızım, miniğim..3 gün içinde tüm duygularım, hayallerim tepetaklak oldu. karnıma bakamıyorum örneğin. sürekli elim karnımda konuşurdum, severdim miniğimi..şimdiyse kocaman bir boşluk hissi kaplıyor içimi..çok özlüyorum onu..fiziksel olarak toparlandığımda yeniden deneme yapacağım, pes etmeyeceğim. hamile olmak, onun kıpırtılarını duymak, anneliği hissetmek harika bir duygu. sağlıklı bebeklerimiz olsun dilerim ki..kimsenin canı böyle yanmasın bir daha..

Arkadaşlar öncelikle hepimize sabırlar diliyorum..perşembe günü gittiğim ayrıntılı ultrason muayenesinde 21 haftalık (5 aylık) bebeğimde ciddi boyutta hidrosefali olduğu ve erken doğumla alınması gerektiği söylendi. birkaç dr.la daha görüştükten sonra cuma yatışım yapıldı ve dün çok zor olan normal erken doğumla bebeğim alındı. tarifsiz bir üzüntü ve acı içindeyim..ilk tüp denememde tutmuştu kızım, miniğim..3 gün içinde tüm duygularım, hayallerim tepetaklak oldu. karnıma bakamıyorum örneğin. sürekli elim karnımda konuşurdum, severdim miniğimi..şimdiyse kocaman bir boşluk hissi kaplıyor içimi..çok özlüyorum onu..fiziksel olarak toparlandığımda yeniden deneme yapacağım, pes etmeyeceğim. hamile olmak, onun kıpırtılarını duymak, anneliği hissetmek harika bir duygu. sağlıklı bebeklerimiz olsun dilerim ki..kimsenin canı böyle yanmasın bir daha..
Cok gecmis olsun allahim hayirli saglikli uzun omurlu bi bebekle mujdelesin seni isteyen herkesi ins kendiliginden en kisa surede olur arkadasim seni en iyi burda ki arkadaslar anlar

Elf17ahm Elf17ahm başın sağolsun canım,yaşadıklarımız benzer şeylermiş.bu acı zamanla azalıyor emin ol,ben Doğumdan 3 ay sonra denemelere başlamıştım,1 yıldır deniyoruz hiçbi sıkıntı olmamasına rağmen henüz olmadı,hayırlısı bakalım ilk zamanlar çok üzülüyordum ama şimdi çok takmıyorum nasip diyorum.ikiz yine olabilir tabi ama ,2 kez üst üste tek yumurta ikizleri büyük bir şansa bağlı.eğer normal Doğum olduysa dikiş yoksa doktoruna danışarak denemelere başlayabilirsin bence.

Elf17ahm Elf17ahm bana da önce mono mono demişlerdi sonra arada incecik bir zar olduğu söylendi,benim sebepsiz suları çoğaldı ikisinin de.tek yumurta ikizlerinde çok oluyormuş bu durum.sana Doğumdan sonra ne dediler?polihidroamniyosun nedeni ne imiş?

Elf17ahm Elf17ahm bana da önce mono mono demişlerdi sonra arada incecik bir zar olduğu söylendi,benim sebepsiz suları çoğaldı ikisinin de.tek yumurta ikizlerinde çok oluyormuş bu durum.sana Doğumdan sonra ne dediler?polihidroamniyosun nedeni ne imiş?
Neden olarak ikizlerde olabilecek komplikasyonlar dendi başka açıklama yapmadılar. Sana ne dendi canım.Benim bir kez de karnımdan su aldılar doğumu geciktirmek için ama doğuma engel olmadı. Normal doğum istedim ama risk almak istemediler. Zaman acıtarak geçiyor çok canım yanıyor. Başka bir bebek olmadan hafiflemiyecek bu acı. İnşallah rabbim sana da en güzel zamanda güzel bir evlat nasip eder

Elf17ahm Elf17ahm Amin canım rabbim isteyen herkese sağlıklı hayırlı bir evlat versin .bana da tek yumurta ikizleri oldukları için suları çoğaldı dendi başka hiç bir sorun yokmuş.hayırlısı olsun kaderimizde bunları yaşamakta varmış.

Merhaba arkadaşlar,
Allah hepinize sabırlar versin ve herkesin gönlüne göre versin.. Büyük emeklerle hamileliği tadıp sonunda erken doğumla çocuğunu kaybedenlerdenim ben de..
Bende pcos var.evliligimin 3. yılı bittiğinde ilk aşılamada ilk defa hamile kalmış oldum. Puregon bende cabuk etki göstermişti zaten. İkizlerimle çok güzel sağlıklı bir gebelik yaşadım. Testler her zaman temiz çıkıyordu. Ne şeker ne tansiyon oldu. 24. hafta sümüksü bir akıntı şikayetiyle doktora gittim. Rahim ağzı yetmezliği tanısı kondu, küçük bir ihtimalle, serklaj bebeklerimi içerde tutabilirmiş. Ama rahim ağzı iyice açıldığından ve keselerden biri gözüktüğünden doğum yapılmasına karar verildi. Crp değerim de yüksekmiş. Sonrasında sezeryanla alındı oğullarım. Ciğerleri gelişmediği için 7-10 saat yaşadılar..
Çok zor, tarifi imkansız bir acı. Allah kimseye göstermesin, kimsenin kucağını boş bırakmasın..Ama sağlıklı ama hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
Ben bir sonraki gebeliğimde serklaj olacağım.
Şimdi 6 ay geçti doğumdan. Tekrar aşılama sürecine girdik. Bakalım hayırlısı..
Herkese kolaylıklar, sabırlar diliyorum..Allah gönlünüze göre versin inşallah..

Merhaba arkadaşlar,
Allah hepinize sabırlar versin ve herkesin gönlüne göre versin.. Büyük emeklerle hamileliği tadıp sonunda erken doğumla çocuğunu kaybedenlerdenim ben de..
Bende pcos var.evliligimin 3. yılı bittiğinde ilk aşılamada ilk defa hamile kalmış oldum. Puregon bende cabuk etki göstermişti zaten. İkizlerimle çok güzel sağlıklı bir gebelik yaşadım. Testler her zaman temiz çıkıyordu. Ne şeker ne tansiyon oldu. 24. hafta sümüksü bir akıntı şikayetiyle doktora gittim. Rahim ağzı yetmezliği tanısı kondu, küçük bir ihtimalle, serklaj bebeklerimi içerde tutabilirmiş. Ama rahim ağzı iyice açıldığından ve keselerden biri gözüktüğünden doğum yapılmasına karar verildi. Crp değerim de yüksekmiş. Sonrasında sezeryanla alındı oğullarım. Ciğerleri gelişmediği için 7-10 saat yaşadılar..
Çok zor, tarifi imkansız bir acı. Allah kimseye göstermesin, kimsenin kucağını boş bırakmasın..Ama sağlıklı ama hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
Merhaba hepimizin sebebi farklı ama sonuçlarımı z aynı:( çok k çokk sabır dilerimm. Şükür ki önlem alınabilecek birşey, serklaj olan çok fazla kişi varr. Rabbim kucağımızı boş bırakmasın inşallah

Benim ilk gebeligimde 28 haftalık 995 gr doğdu bebeğim preeklampsi ile acil sezaryen 6 saat sonra vefat etti ben 3 gün yoğun bakımda kaldım 2. Gebelik 4 ay olcak oldu oda 33 haftasında preeklampsi ile doğdu 1930 gr 1 ay a yakın kuvozde kaldı şimdi ıyi çok şükür 4 aylık olcak düzeltilmiş yaş 3 ay

Merhaba arkadaşlar,
Bir önceki sayfada yaşadıklarımı yazmıştım. öncelikle çok üzüldüm yaşadıklarınıza..ben de 8 hafta önce, herşey yolunda giderken, 22 haftalık bebeğimde aniden hidrosefali görüldüğü için apar topar bir erken doğumla pamuk kızımı kaybetmiş bir anneyim. ilk tüp bebek denememizde olmuştu kızım. öyle travmatik bir durum yaşadım ki, güçlü biri olmama rağmen 1.5 ayım sadece yaşadıklarımı algılamaya çalışmakla geçti. şimdi, yavrumun acısı iyice çöreklendi içime..onu çok özlüyorum. üzüntüm hiç geçmiyor çünkü yüreğimizde ancak bizim anlayabileceğimiz bir acı taşıyoruz, yarım kalmışlıklarımızla beraber..başka bir can taşımak için yanıp tutuşsam da kızımı, canımın içini çıkaramıyorum aklımdan ve yüreğimden..yaşadıklarımız çok zor. sabırlar diliyorum hepimize..

Bir önceki sayfada yaşadıklarımı yazmıştım. öncelikle çok üzüldüm yaşadıklarınıza..ben de 8 hafta önce, herşey yolunda giderken, 22 haftalık bebeğimde aniden hidrosefali görüldüğü için apar topar bir erken doğumla pamuk kızımı kaybetmiş bir anneyim. ilk tüp bebek denememizde olmuştu kızım. öyle travmatik bir durum yaşadım ki, 1.5 ay sadece yaşadıklarımı algılamakla geçti. şimdi, yavrumun acısı iyice çöreklendi içime..onu çok özlüyorum. üzüntüm hiç geçmiyor çünkü yüreğimizde ancak bizim anlayabileceğimiz bir acı taşıyoruz, yarım kalmışlıklarımızla beraber..başka bir can taşımak için yanıp tutuşsam da kızımı, canımın içini çıkaramıyorum aklımdan ve yüreğimden..yaşadıklarımız inanın çok zor. sabırlar diliyorum hepimize..

Benim ilk gebeligimde 28 haftalık 995 gr doğdu bebeğim preeklampsi ile acil sezaryen 6 saat sonra vefat etti ben 3 gün yoğun bakımda kaldım 2. Gebelik 4 ay olcak oldu oda 33 haftasında preeklampsi ile doğdu 1930 gr 1 ay a yakın kuvozde kaldı şimdi ıyi çok şükür 4 aylık olcak düzeltilmiş yaş 3 ay
Ay canımm kaybın için sabır dilerimm ne mutlu rabbim acını dindirecek bi evlat nasip etmiş. Zamanla kendi haftasını yakalar kuzucuğunn:KK200:Pıhtılaşma sorunun var mı canım? Var sa hn genlerde mutasyonun var

Ay canımm kaybın için sabır dilerimm ne mutlu rabbim acını dindirecek bi evlat nasip etmiş. Zamanla kendi haftasını yakalar kuzucuğunn:KK200:Pıhtılaşma sorunun var mı canım? Var sa hn genlerde mutasyonun var

Sağol canım yakaladı bile çok şükür ayindakileri pihtilasma falan demediler yuksek tansiyon cikiyo genelde ve idrarda asiri protein cikiyo tansiyon kani etkiliyomus ödem oluyor tahliller doktorların istediği gibi çıkmayınca v bebeğe kan gitmeyince mecbur sezaryen alıyorlar

Bir önceki sayfada yaşadıklarımı yazmıştım. öncelikle çok üzüldüm yaşadıklarınıza..ben de 8 hafta önce, herşey yolunda giderken, 22 haftalık bebeğimde aniden hidrosefali görüldüğü için apar topar bir erken doğumla pamuk kızımı kaybetmiş bir anneyim. ilk tüp bebek denememizde olmuştu kızım. öyle travmatik bir durum yaşadım ki, güçlü biri olmama rağmen 1.5 ayım sadece yaşadıklarımı algılamaya çalışmakla geçti. şimdi, yavrumun acısı iyice çöreklendi içime..onu çok özlüyorum. üzüntüm hiç geçmiyor çünkü yüreğimizde ancak bizim anlayabileceğimiz bir acı taşıyoruz, yarım kalmışlıklarımızla beraber..başka bir can taşımak için yanıp tutuşsam da kızımı, canımın içini çıkaramıyorum aklımdan ve yüreğimden..yaşadıklarımız çok zor. sabırlar diliyorum hepimize..
Başın saolsun. Allah sabır versin. Tekmeleri hissedip sonra sonra bebeğini sağ görememek ne acı..karnımdaki bağırsak hareketleri duyarım bazen..sanki oğullarım tekmeliyormuş gibi..Of of ..hiç unutulur mu..
İlk defa acımı benimle benzer olayları yaşamış birileriyle paylaşıyorum böyle bir platformda..çünkü biliyorum beni en iyi anlayanlar burada..evet üzüleceğiz yas tutacağız ama bu bizi çok da stres yapıyor ve hamilelik yaşayacaksak bile engellemiş oluyoruz..şunu biliyorum hamileliği sağlıklı kılan en önemli şey huzurlu stressiz rahat bir gebelik geçirmek.
Ben doğum yapmadan bir ay önce eşim düşüp bacağını kırdı. Ameliyat oldu, bacağına platin takıldı. O zamanlar 20 haftalık hamileydim. Çok üzüldüm, acaba düzecek mi, sakat mı kalacak, tam daha fazla çalışmam gerekiyor oğullarımız için, ben onlara nasıl bakarım derdindeydi ki bu yaşadığı eşimi derinden üzdü. Ben de onun üzülmesine üzüldüm. Sonrasında koltuk değnekleri, yürüme egzersizleri..4 hafta sonra da erken doğum yapmam..her şey üst üste..
Benim elimde değildi belki ama lütfen stres yapmayın kafaya takmadan sakin bir gebelik olmasına gayret edin, bizi düzeltecek yaralarımızı biraz olsun saracak şey yeni bebişlerse kesinkes stres üzüntü içerisinde olmamalıyız..

Merhaba arkadaşlar,
Ayni durumu bende yasadim kuzum sumuk gibi akintiyi mikrop dr akinti sandi ikizlerimi kaybettim onlar bizim sefatcimiz olscak ana babamiz olmadan girmeyiz cennete diyecek aslinda obur dunya icin sansli aileleleriz tedaviyle ben yine ikizlere hamile kaldim 14. Haftafa serklaj yapildi simdi 17 oldum sevinemiyor bile hamilelegime inan cinsiyet bile metak etmiyorum sevemiyorum göbüşümü acin bi bebekle afiflyecrk yuregindeki yangin yerini ateşe biracak hic sonmeyecek bi ateş ama yinede hafifleyecek sana tavsiyem hamile kalmadan once riskli gebelik uzmanina git butun tahliller yaptir gennetik.kan pihtilasmasi.rahim filimi sonuca gore hamile kal brnde pihtilasmada cikti hergun corasprin ve igne kullaniyorum kontrollerimi hep riskli gebelik uzmani takip ediyo ayrica iyi arastir guvendigin dr isim al serklaji ona attir her yapilan serklaj basârili olmuyo allah hemen verir moralini yuksek tut

Back
X