Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Kayınvalideler çok bilir her şeyi zaten. Bizdede soğuk savaşlar yaşandı daha doğmadan kızlarıma isim bulmaya kalktı eşim hep sağolsun demişti ezyete sen katlanıyorsun ne istiyorsan o ismi vericez burdan bana bilenmeye başladı sanırım. doğuma girdiğimde tekrar tekrar anlatmıyayım o faciada ailemimdeki 7 den 70 e her kez ameliyathane koridorunda yasin okurlarken kayınvalidem kardeşleriyle eşimin özenip hastanenin suit odasında keyifle çaylar kahveler içiyorlarmış torununun biri ölmüş diğeri ve gelini can derdinde umursayan yok ameliyattan sonrada tek taktığı şey hastanede benim başımda niye o kalamıyorda annem kalıyor orda kaprislerini çektik çıktık hastaneden hanımefendi erıyor sen nasılsınj diyen yok oğlum çok kötü kardeşlerini anneni doldurmuşsun eve benim oğlum dinlenemiyo kafasını toplıyamıyor diyor. hastaneden doğumdan 10 gün sonra çıktım bir drain hortumu ve sondayla tekrar hastaneye yatmamak için evde tedavi edilmek üzere imza atılmış karından baldıra kadar morluklar yaralar dikişlerle uğraşırken ben evi boşatmak zorundaymışım böyle insafsızlar nede olsa el kızısın ya

hep aynı şeyleri yaşamışız arkadaşlar.bir laf vardır , AĞLARSA ANAM AĞLAR GERİSİ PLAYBACK YAPAR.ben evladımın yasında ağlarken k.validem görümcem evde kahkahalar atıp tv.izliyorlardı.o yüzden bende diyorumki;Kötü günlerimizde katkısı olmayanların, iyi günlerimizde hissesi yoktur!.Allah büyük ve herşeyi görendir.

Kızlar bugün pazara gittim orada çok güzel bir bebek nevresimi gördüm. Yarım saat tezgahın başında durdum. Elim kaç kere gitti gitti geldi, almak istedim. En sonunda almadan gözlerim dolu dolu döndüm geldim. Nereye gitsem gözüm hep bebek eşyalarında. Oysaki evdekileri bile kullanmak nasip olmadı. O kadar çok özenmiştik ki. Herşeyin en iyisini en güzelini almıştık oğluma. Hatta dolabı eksikti o hastanede yatarken yaptırmıştık. Dükkan dükkan gezerek prematüre takımları almıştım o doğduktan sonra. Kıyafetlerini tek tek yıkayıp sanki onu öper gibi öpe koklaya ütülemiştim. Şimdi herşeyin boynu bükük kaldı. Gözümün önünde dert gibi duruyor hepsi. Eşim de geçen gün kitapçıyı gezerken çocuklar için yapılmış ingilizce öğrenme seti aldı. Alma dedim aldı. ınsanlar bilse bizi deli sanır, olmayan çocuğumuz için alışveriş yapıp duruyoruz. Allah'ım bu nasıl bir boşluk. Hayatta ne bir evladın yerini doldurabilir ki.

• Beğen
Reactions: 2k1
canım benim bende herşeyini almıştım şimdi de bebek eşyalarında gözüm...
doğumdan 1 gün önce anneme aman erken doğum falan olur hem kışlık hem yazlık pijama alalım dedim her ikisini almıştık..:(((ertesi gün giymek varmış...
ben herşeyi kutuya koydum anneme verdim evde durdurmadım...
eşime bebekle ilgili bişey diyemiyorum ben öle bebek eşyalarına falan baktığımda kızıyor...napalım elden gelmez bişey bundan sonrasına bakalım üzüp durma kendini diyro...

Benim eşim çok üzülüyor. Eşim oğlumun yattığı hastanede doktor olduğu için o benden çok gördü Mete'yi. Her bulduğu boşlukta onun yanına koşar, onunla konuşurdu oğlumuza çok bağlandı. Doktor olduğu için benim bilmediğim ayrıntıları da biliyordu o yüzden çok da yıprandı. Şimdi onun için çok üzülüyorum her gün oğlunun ölüsünü aldığı kapının önünden geçiyor. Yine de iyi dayanıyor ben dayanamazdım. Mete'm hastanedeyken "onu kucağıma alayım, göğsümde yatırayım, teni tenime değsin başka birşey istemiyorum, çok şey mi istiyorum" demişti. Cenazede bir kerecik kucağıma alamadan öldü oğlum, bana oğlumun namazını kıldırdılar diye sayıklıyordu. Geçen gün yolda bir bebek gördük bizimki de yaşasaydı bu kadar olacaktı, sana söyleyemiyorum ama baktığım her çocukta Mete'yi görüyorum dedi. Ben koptum tabi. Daha bunun gibi pek çok anı beynime üşüşüp duruyor. Eşimin desteği olmasa ben hiç toparlanamazdım. Onun içinin de en az benim kadar yandığını biliyorum ama buna rağmen o bana moral vermeye, beni hayata tutundurmaya çalışıyor. Allah onu benim başımdan eksik etmesin. Oğlum 71 gün yaşadı ama bu kısa sürede bize anne baba olmayı öğretti, bizi tam bir aile yaptı.

• Beğen
Kızlar bugün pazara gittim orada çok güzel bir bebek nevresimi gördüm. Yarım saat tezgahın başında durdum. Elim kaç kere gitti gitti geldi, almak istedim. En sonunda almadan gözlerim dolu dolu döndüm geldim. Nereye gitsem gözüm hep bebek eşyalarında. Oysaki evdekileri bile kullanmak nasip olmadı. O kadar çok özenmiştik ki. Herşeyin en iyisini en güzelini almıştık oğluma. Hatta dolabı eksikti o hastanede yatarken yaptırmıştık. Dükkan dükkan gezerek prematüre takımları almıştım o doğduktan sonra. Kıyafetlerini tek tek yıkayıp sanki onu öper gibi öpe koklaya ütülemiştim. Şimdi herşeyin boynu bükük kaldı. Gözümün önünde dert gibi duruyor hepsi. Eşim de geçen gün kitapçıyı gezerken çocuklar için yapılmış ingilizce öğrenme seti aldı. Alma dedim aldı. İnsanlar bilse bizi deli sanır, olmayan çocuğumuz için alışveriş yapıp duruyoruz. Allah'ım bu nasıl bir boşluk. Hayatta ne bir evladın yerini doldurabilir ki.

bunun ne demek olduğunu iyi biliyorum hep kötü bir kabus ve uyanıcam diyorsun o yüzden alayım her şeyi olsun eksik kalmasın diyorsun ama malesef yaşadıklarımız gerçek

Benimde kızımın eşyalarını daha hastaneden çıkmadan annemler ihtiyaçlılara dağıtmışlar her şeyimiz iki taneydi beril i bekleyene kadar evdeki bezlerden eşyaları yıkanıp ütülenmişti bebek sabunları kokularında aramıştım kızım kokuyor diyordum. Benimde en çok heves ettiğim şey bebek arabasıydı yüzyüze bakan bebek arabası alıcaktık birbirlerini görsünler gezdirirken diye şimdi ikiz arabalarını görmeye dayanamıyorum

ben 6. aydan sonra almaya başlamıştım ,,eşim hep karşıydı aldırmıyordu , bende bişey alsam içime dert oluyordu Allahım nasip olcakmı acaba kullanmaya diyordum:(((,,, 7. ayıma girince artık alalım dedim 7 aylık doğsa bile yaşıyor diyolarya hep o geliyordu aklıma ,,,şampuanına sabununa hatta emziğine kadar aldım ,,ben hep kendimi frenlemiştim çünkü bu zamana kadar içimde 6 yıllık bebek hasreti vardı hatta hamile olduğuma sevinen arkadaşım ve teyzemin kızı hastane çıkışlarını hediye olarak almıştı....Ama işte nasip olmadı kuzuma ,, oğlumu kaybettikten sonra birgün ben dışardayken ablam ve annem bazanın altına koymuş ,, tam 1 sene açmadım ellemedim hiçbirşeyini ,,, şimdi arada açıp öpüp koklayıp kapatıyorumm,,, onlar artık ONUREFE min kardeşininn ,,mafoldumbenRabbim hayırlı sağlıklı günlerde kullanmayı nasip etsin inş...:Saruboceq:

Kızlar bugün pazara gittim orada çok güzel bir bebek nevresimi gördüm. Yarım saat tezgahın başında durdum. Elim kaç kere gitti gitti geldi, almak istedim. En sonunda almadan gözlerim dolu dolu döndüm geldim. Nereye gitsem gözüm hep bebek eşyalarında. Oysaki evdekileri bile kullanmak nasip olmadı. O kadar çok özenmiştik ki. Herşeyin en iyisini en güzelini almıştık oğluma. Hatta dolabı eksikti o hastanede yatarken yaptırmıştık. Dükkan dükkan gezerek prematüre takımları almıştım o doğduktan sonra. Kıyafetlerini tek tek yıkayıp sanki onu öper gibi öpe koklaya ütülemiştim. Şimdi herşeyin boynu bükük kaldı. Gözümün önünde dert gibi duruyor hepsi. Eşim de geçen gün kitapçıyı gezerken çocuklar için yapılmış ingilizce öğrenme seti aldı. Alma dedim aldı. İnsanlar bilse bizi deli sanır, olmayan çocuğumuz için alışveriş yapıp duruyoruz. Allah'ım bu nasıl bir boşluk. Hayatta ne bir evladın yerini doldurabilir ki.

bende seninle aynı durumdayım daha kabullenemedim nazlımın yokluğunu bebek mağazalarının vitrinlerine bakıyorum eşimde kızıyo bakma yeter artık kendini üzüyosun diye ama elimde değil hala alışamadım kuzucuğumun beni bırakıp gittiğine

nasıl alışılır ki baktığın heryer de o. gülsen o. konuşşsan o. hareket etsen o. yürüsen koşsan her yerde o var.nasıl alışılır ki. offf offff .rabbim sen güldür yüzümüzü en kısa zamanda inşallah.

sadece okuyorum kızlar.. dün çok ağladım yazdım yazdımsildim duygularımı....özlem bitmiyor bir türlü...

Silme canım içinden ne geçiyorsa yaz. Buraya da yazmazsak yaşadıklarımızı, hissettiklerimizi nasıl başa çıkarız bu acıyla çatlar gideriz. Zaten hepimizin delirmeye bir adım kalmış içimize atarsak o noktaya geliriz. Başkalarına da anlatamayacağımıza (anlamayacaklarına) göre dök içinde ne var ne yoksa. Ben de hergün ağlıyorum. Hamileliğimin 6. ayından beri (o zaman başladı problemler) ağlamadan bir tek günüm geçmedi. Allah'ım çok ağlattın güldür artık ne olur.

inşallah güldürecek rabbim...
evet kimse anlamıyor...herkes aman açmayalım konuyu diyip kapatıyo ..ya dinlemek istemiyolar ya da anlamadıkları için bilmiyorum....

ben daha çok günlüğüme yazıyorumamabirsüre sonra atıyorum yazdıklarımı...terapistim yazmamı istemişti....iyi geliyor....aldırış etmeden yazmak iyi..tabi yazdıklarını okumaya kalkarsam daha da yakıyo yüreğimi....

Kızlar hepimizin en kısa zamanda kucağının sağlıklı yavrularla dolmasını çok istiyorum...Şu anda ezan okunuyor , Allahım bu dileğimi geri çevirmez inşaallah...Birde hamilelikten dolayı yavaş yavaş hassalaşmaya başladım ben .Biraz önce yine güzel bebeğim aklımdaydı.O şimdi yanımda olmalıydı , kucağımda olmalıydı ama oğlum mezarda diyip ağladım...Sonra karnımdaki minik bebeğim geldi aklıma , umarım bebeğimi üzmemişimdir...

melekcim diğer bebeğin cennette ona dua etmekten başka bişey gelmez elimizden ama şimdiki bebeğinin sana çok ihtiyacı var..seninde ona yapacağın en iyi şey kendini üzmeyerek onu sıkıntıya sokmamak.....cennet kuşun kardeşini yolladı karnına....herşey bu sefer mükemmel olacak kucağına aldığında da popişine vurucaz onun......

Kızlar hepimizin en kısa zamanda kucağının sağlıklı yavrularla dolmasını çok istiyorum...Şu anda ezan okunuyor , Allahım bu dileğimi geri çevirmez inşaallah...Birde hamilelikten dolayı yavaş yavaş hassalaşmaya başladım ben .Biraz önce yine güzel bebeğim aklımdaydı.O şimdi yanımda olmalıydı , kucağımda olmalıydı ama oğlum mezarda diyip ağladım...Sonra karnımdaki minik bebeğim geldi aklıma , umarım bebeğimi üzmemişimdir...

canım oğlunu asla unutamazsın ama şimdi artık yeni umudun yeni bebeğin yeni başlangıcın var ,, nolur strese girme Rabbim gönlüne ferahlık versin inş.. bebeğinde üzülmesinn:1hug:

bende alıştım herşeyi dogumdan sonra ablam hepsini koplayıp karton kuytuya koyup bodruma indirmişler eşimle heves ediyor insan ilk bebegim ilk gözagrın neyse ya ben dünden beri baya kötüyüm gidip yatıcam allahım hepimizin yüzünü güldürecek meleklerimiz yanından melek göndericek bize ben inanıyorum sizlerde inanın melek anneleri...

akşam kızımı anneannesinden aldım eve gidiyorum kırmızı ışıkta durunca yanımdaki araba camı açtı. üniversiteden bir arkadaşım aa kızınmı oldu dedi en son 6 aylık hamileydi gördüğünde.Nerden dedi anneanneden aldım eve dedim öteki nerde onada babaannemi bakıyor dedi nutkum tutuldu ne diyeceğimi bilemedim onu kaybettik diyemedim ellerimle yok dedim yazık oda durdu iyi akşamlar dedi kapattık camı arkadan çalan kornalara aldırış bile edemedim öylece çakıldım minik meleğim onuda her akşam anneannesinden alıp eve götürücektim onada arabada sıkılmasın diye şarkılar söyliycektim garip sesler çıkartıp güldürmeye çalışıcaktım ama hiç biri kısmet değilmiş

melek annelerini biraz mutlu edelim o zaman! ama başlamadan önce bilmenizi isterimki dualarımda yeri eksik olmayan bir kaç unsur vardır mesela rahmetli annem,babam...şehitler gibi artık sizde hep dualarımdasınız... ben inannıyorum hepinizin ayrı ayrı mutlu haberlerini paylaşacağız burada... ne olur sizde umudunuzu yitirmeyin!

...evet dün bebeğimi gördüm arkadaşlar... girer girmez ona koştum ve elimi uzattım,, uyuyordu önce elimi uzattım parmağımı sımsıkı kavradı, gözlerini açtı ve öylece bana baktı,,anne kurtar beni der gibi,, ağlamadım ama! üzülmesin diye... sonra o güldü çok az,,ve yine uykuya daldı!... hep konustum onunla,,onu nasıl sabırsızlıkla beklediğimizi, bayrama kadar mutlaka gelmesi gerektiğini cepli tulumuyla bayram harclıkları toplayacağımızdan bahsettim,, babasının kocaman sevgi ve selamını ilettim... ne kadar durduğumu hatırlamıyorum,,zaman durmuştu zaten! hiç önemi yoktu onun yanında!
sonra hemşiresi o kadar güzel şeyler söyledi,, çok tepki veren bir bebek olduğunu,, solunumunda hızlı bir düzelme olduğunu söyledi,, ben gittikten sonra solunum kablolarından kurtaracaklarmış oğlumu,, istedikleri anne sütlerini poşetleriyle bıraktım onlara... anne sütünden sonra kilosunda düzelme olurmuş! şu anda 1850gr kadar düşmüş... 2050 gr girmişti yavrum!
beynindeki ufak kanamayı sordum, riskli bölgede olmamasına rağmen takip ettiklerini ve kanı temizlemeye çalıştıklarını söyledi,, kesin olmamakla beraber sonrasında bir travma etkisinin olmayacağını düşünüyorlarmış... inşallah öyledir dedim ama içim tedirgin oldu yinede!
burada ve kendi açtığım topicde dualarını esirgemeyen herkesten tekrar tekrar Allah razı olsun... dualarınızın etkisi çok büyük oğlumun durumundaki düzelmede...
inşallah hem benimle hemde sizlerle ilgili daha güzel haberleri paylaşmak dileğiyle... teşekkürler MELEK ANNELER-i a.s.

• Beğen
seblevvvvv ne mutlu sana bebeğini gördün dokundun..yazdıklarını okurken tutamadımkendimi sel oldum.....inanki bende kendi bebeğimin haberiymiş gibi mutlu oldum....
canımm dualarımız seninle bebişinle...ihtiyacı olan herkesle emin ol.......yavruna koccaman sevgi dolu öpücükler yolluyorum....
ayy ne yazacağımıda bilemedim ha bu güzel haberlerle heyecanlandım ha

melekcim diğer bebeğin cennette ona dua etmekten başka bişey gelmez elimizden ama şimdiki bebeğinin sana çok ihtiyacı var..seninde ona yapacağın en iyi şey kendini üzmeyerek onu sıkıntıya sokmamak.....cennet kuşun kardeşini yolladı karnına....herşey bu sefer mükemmel olacak kucağına aldığında da popişine vurucaz onun......
Evet canım çok haklısın , bundan sonra kendimi üzmemeye çalışcam bebişim için...Tamam kucağıma aldığımda popişine vurmayı unutmicam :)

canım oğlunu asla unutamazsın ama şimdi artık yeni umudun yeni bebeğin yeni başlangıcın var ,, nolur strese girme Rabbim gönlüne ferahlık versin inş.. bebeğinde üzülmesinn:1hug:

Evet canım , strese girmemeliyim .Hamileliğe bağlı olarak arada bir duygusal davranıyorum işte...Her şeyin iyi gideceğine gönülden inanıyorum.Allahım bundan sonra bizleresağlıklı bebekler verecek inşaallah...
bende alıştım herşeyi dogumdan sonra ablam hepsini koplayıp karton kuytuya koyup bodruma indirmişler eşimle heves ediyor insan ilk bebegim ilk gözagrın neyse ya ben dünden beri baya kötüyüm gidip yatıcam allahım hepimizin yüzünü güldürecek meleklerimiz yanından melek göndericek bize ben inanıyorum sizlerde inanın melek anneleri...
Canım benim en kısa zamanda seninde sağlıkla bebişin gelecek.Ara ara kendimize engel olamıyoruz , çok kötü oluyoruz ama bir şeylerle uğraşarak sağlığımızı korumalıyız ki yeni bebişlerimiz geldiğinde onlar için daha iyi olalım...

akşam kızımı anneannesinden aldım eve gidiyorum kırmızı ışıkta durunca yanımdaki araba camı açtı. üniversiteden bir arkadaşım aa kızınmı oldu dedi en son 6 aylık hamileydi gördüğünde.Nerden dedi anneanneden aldım eve dedim öteki nerde onada babaannemi bakıyor dedi nutkum tutuldu ne diyeceğimi bilemedim onu kaybettik diyemedim ellerimle yok dedim yazık oda durdu iyi akşamlar dedi kapattık camı arkadan çalan kornalara aldırış bile edemedim öylece çakıldım minik meleğim onuda her akşam anneannesinden alıp eve götürücektim onada arabada sıkılmasın diye şarkılar söyliycektim garip sesler çıkartıp güldürmeye çalışıcaktım ama hiç biri kısmet değilmiş
Canım benim , günlük yaşamda maalesef bir şeyler mutlaka hatırlatıyor bize meleklerimizi...Ben yazın tayin istemiştim.Yeni okulumda göreve başladım.Beni tanımıyorlar , iyide oldu en azından sormuyorlar .Ama tanışma sırasında çocuğunuz var mı diye soruyorlar.Bende yok diyorum.Ama içimi bilmiyorlar tabi...Canım zamanla daha iyi olucaz inşaallah...
melek annelerini biraz mutlu edelim o zaman! ama başlamadan önce bilmenizi isterimki dualarımda yeri eksik olmayan bir kaç unsur vardır mesela rahmetli annem,babam...şehitler gibi artık sizde hep dualarımdasınız... ben inannıyorum hepinizin ayrı ayrı mutlu haberlerini paylaşacağız burada... ne olur sizde umudunuzu yitirmeyin!

...evet dün bebeğimi gördüm arkadaşlar... girer girmez ona koştum ve elimi uzattım,, uyuyordu önce elimi uzattım parmağımı sımsıkı kavradı, gözlerini açtı ve öylece bana baktı,,anne kurtar beni der gibi,, ağlamadım ama! üzülmesin diye... sonra o güldü çok az,,ve yine uykuya daldı!... hep konustum onunla,,onu nasıl sabırsızlıkla beklediğimizi, bayrama kadar mutlaka gelmesi gerektiğini cepli tulumuyla bayram harclıkları toplayacağımızdan bahsettim,, babasının kocaman sevgi ve selamını ilettim... ne kadar durduğumu hatırlamıyorum,,zaman durmuştu zaten! hiç önemi yoktu onun yanında!
sonra hemşiresi o kadar güzel şeyler söyledi,, çok tepki veren bir bebek olduğunu,, solunumunda hızlı bir düzelme olduğunu söyledi,, ben gittikten sonra solunum kablolarından kurtaracaklarmış oğlumu,, istedikleri anne sütlerini poşetleriyle bıraktım onlara... anne sütünden sonra kilosunda düzelme olurmuş! şu anda 1850gr kadar düşmüş... 2050 gr girmişti yavrum!
beynindeki ufak kanamayı sordum, riskli bölgede olmamasına rağmen takip ettiklerini ve kanı temizlemeye çalıştıklarını söyledi,, kesin olmamakla beraber sonrasında bir travma etkisinin olmayacağını düşünüyorlarmış... inşallah öyledir dedim ama içim tedirgin oldu yinede!
burada ve kendi açtığım topicde dualarını esirgemeyen herkesten tekrar tekrar Allah razı olsun... dualarınızın etkisi çok büyük oğlumun durumundaki düzelmede...
inşallah hem benimle hemde sizlerle ilgili daha güzel haberleri paylaşmak dileğiyle... teşekkürler MELEK ANNELER-i a.s.
Canım iyi haberlerine çok sevindim...Bebişini en kısa zamanda çıkarırsınız inşaallah... kucağına alıp kokladığında , bizim içinde sıkı sıkı sarıl bebeğine , bizim içinde öp onu...

Back
X