Erken gebelik belirtileri ve gebelik sürecim

minikellerrrr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2025
1
1
1
Herkese merhaba,
Tam 8 aydır bu platforma girip deneyimlerinizi okumadan uyuduğum tek bir gün olmamıştır. Her gün erken gebelik belirtileri nelerdir diye okudum, kendimde bi şeyler buldum, her ay hamileyim sandım, değildim.

Tam 8 ayın sonunda ne değişti de ben hamile kaldım, adım adım anlatıyorum buyrun :)

3 Ağustos son regl günüm. Reglim 4 günde bitti. Reglim biter bitmez ovülasyon testi yapmaya başladım, her ne kadar ovülasyon testi yapsam da her gün birliktelik olmaya devam ediyordu.

14 Ağustos ovülasyon testim pozitif çıktı ertesi gün de pozitif çıktı ve sonra çizgi silindi. Çift çıkan günleri ve ardından çizginin silindiği 3 günü de değerlendirdim.

İlk defa düzenli ovülasyon testi kullandım. Trendyoldan en ucuzunu almıştım. Yumurtlama günümde inanılmaz bi kasık ağrım oldu. Ertesi güne geçti. Sonra da bekleyiş başladı. İlk defa gerçekten çok heyecanlıydım sanki farklı bir şeyler hissediyordum kendimde ama geçen aylar da farklı hissetmiştim o yüzden kendime güvenmiyordum. Akışına bırakacağım dedim ve yumurtlamadan 5 gün sonra gebelik testi yaptım tabi ki negatif çıktı. Biliyordum negatif çıkacağını ama işte duramıyor insan. Dedim bundan sonra bakmayacağım artık regl günümü bekleyeceğim. Bu sefer de regle 6 gün kala bir şeyler dürttü beni akşam üzeri predictor early testinden yapıyım dedim. Testi yaptım ve yaklaşık 3-4 dakika içinde çok silik bi çizgi gördüm. Dedim ki beynim benimle oyun oynuyor herhalde. Hem hamile kalmak istiyoruz hem de kalınca inanamıyoruz :) Hemen bir tane daha test yaptım ve o da silik çizgiydi. İşi gücü bırakıp direkt hastaneye gittim kan testi vermek için ve sonucum 24 çıktı. Doktorumla paylaştım hamilesin, 3 gün sonra tekrarlayalım testi dedi. Hafif kasık ağrılarım ve bel ağrım var. Şimdilik gelişmeler bunlar. Son birkaç şey söylemek istiyorum.

Başınızın dibinde sürekli “sakın stres yapma, stres yapınca olmuyor, hamileliği düşünme, unut onu” diyenler olacak. Ben o kadar stresli biriyimdir ki bu söylemler beni daha da strese sokmuştu. Acaba çok düşünüyorum diye mi olmuyor diye daha da strese girmiştim.

Arkadaşlar kimseyi dinlemeyin. Tabi ki stres yapmayın ama bu çok özel bir durum. Stres yapmamak nasıl elimizde olabilir. Düşünmemek mümkün müdür?

Ben çok düşündüm, hamile de kaldım. Lütfen kimsenin dediği olumsuz şeyleri dinlemeyin.

Bu zamana kadar hep siz yazdınız, ben okudum. Şimdi ben yazmak istedim ki sizler okuyun.

Benim kalbime minik bir dünya düştü. İstediğiniz zamanda, sağlıkla minik dünyalarınıza kavuşmanız dileğiyle. Sağlıcakla kalın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…