Erken gebelik testi

ygmrkrlngc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2023
4
0
1
30
Arkadaşlar merhaba 3 yıllık evliyim fakat henüz çocuğum yok. Doktora gittiğimizde normal yollardan gebe kalmam için çok büyük bir engelim olmadığını söylemişti. Bu ay gebelik şüphelerim var. Reglime iki gün kala prodoctor adında bir erken gebelik testi yaptım. Test negatif çıktı fakat henüz regli de olmadım günüm geçiyor. Sol kasığımda bacağıma vuran ağrılar, göğüsümde uçlardan yayılan hafif bir ağrı(bu yeni başladı), ve yorgunluk var. Acaba testin yanılma payı var mıdır?

Tabii ki var, regl günü ya da gecikmenin bilmem kaçıncı günü gebelik öğrenenler de var

Evet canım regl gecikmeden belli olmuyor
Reglimden 7 gün önce hamile olduğumu öğrenen ben yorumunuza şaşırdım nasıl belli olmuyor bu sitede hamilelik için uğraşan herkes geç döllenme yoksa gecikmesi olmadan öğreniyor hamile olduğunu

Reglimden 7 gün önce hamile olduğumu öğrenen ben yorumunuza şaşırdım nasıl belli olmuyor bu sitede hamilelik için uğraşan herkes geç döllenme yoksa gecikmesi olmadan öğreniyor hamile olduğunu
Komik olan ne onu anlamadım neye guldunuz hassas bir konu hakkında konuşuyoruz ?
Burdaki birçok insan kan bile verse bazen geç öğrenebiliyor hepimizin vücudu aynı değil ya hani bunu düşünmek zor değil :)

Bu arada ben regle beş gün kala sağlık ocağında kan tahlili yaptırmaya gittiğimde doktor daha belli olmaz reglin gecikti mı diye sordu isterseniz siz bı araştırın bu işin doğrusu yanlisi yoktur tepkilerinize ve emojilerinize dikkat edin derim

Neden sinirlendiğinizi anlamadım ama beta verdiğim de beta değerim 45 çıktu yani basbayağı hamileydim aile hekimleri ya da diğer kadın doğum doktorları kimyasal gebelik ihtimaline karşılık bu şekilde söylüyorlar beklensin ki sonrasın da üzüntüyle sonuçlanmasın diye. Ama hani erken gebelik testleri de var ya eğer zaten öğrenemeyecek olsak sizin dediğiniz gibi bu testler olmaz. Her kadın aynı zamanda yumurtlamaz her kadının adet döngüsü bir değildir hanımefendi kendi yaşadığım şeyi söylüyorum siz ordinaryus prof. dr. olduğunuz için kesin söylemde bulunmuşsunuz ya ben de size o şekilde olmadığını adetin geçmeden de bunu öğrenebileceğinizi söylüyorum sayın bilirkişi hanımefendi. Kusura bakmayın siz yorum yaptıktan sonra yorum yapmak kimsenin haddine düşmez "Evet canım regl gecikmeden belli olmuyor" bu söyleminize istinaden yazdığım için yukarıda ki yazdığımı neye bu kadar yorum yaptınız anlamadım. Soruyu soran arkadaşı bilgiledirseniz geç döllenme diye bir durumda olduğunu belki o yüzden daha çıkmayacağını vs söyleseniz zaten okey ama siz öyle bir kesin söylemişsiniz ki dediğiniz gibi hassas konular ya bunlar bu kadar kesin ve net söylemlerde bir daha bulunmayın bence testin yanılma payının her zaman olduğunu ya da geç döllenmenin olabileceğini düzgün bir şekilde açıklarsanız zaten bu şekilde yorum yapmam ben de size. Bir sürü insan dediğim gibi adet olmadan da öğrenebilir adeti geçtikten sonra da her zaman dediğiniz gibi regl gecikmeden belli olmuyor diye bir şey yok.

Yumurtlama tarihine göre öğrenme süresi de değişir. Kişi ovulasyon testi ya da doktor kontrolünde yumurtlama takibi yapmıyor ise ne zaman yumurtladığını bilmediğinden bu konuda tereddüt yaşaması da normaldir. Kişi geç yumurtlar ve yumurta döllenip tutunursa ise geç yumurtlamaya bağlı gebeliğini geç öğrenir. Erken yumurtlama olur ise erken bir dönemde gebelik oluştuğu için adet gecikmeden de öğrenebilir. Herkesin adet döngüsü de yumurtlama zamanı da bir değil. O sebeple öğrenme zamanındaki farklılıklar da normaldir. Siz erken öğrendiniz diye bu başkasına ölçüt değildir.

Ben de zaten aynısını söylemeye çalışıyorum yukarıdaki hanımefendi kesin bir dilde olmaz demiş ya kişiden kişiye göre değişir zaten bende o anlamda söyledim bir üstteki yorumumu okursanız ne demek istediğimi de aslında aynı şeyi söylediğimi de anlarsınız ben de aynısını söyledim zaten "Evet canım regl gecikmeden belli olmuyor" bunu yazan ben değilim ya hani bu belli olmuyor ifadesi kesin o şekilde anlamında söylenmiş bir şey ona bakarsanız adet gecikmesinin 5. günü test yapıp negatif çıkıp 17. günü pozitif çıkan da var benim söylemek istediğim bu şekilde kesin konuşmalar yapmak yerine nedenini nelerin olabileceğini açıklarsalar soru sorun kişinin aklında da şüphe kalmaz. Sanki hamileliği varsa da kesinlikle çıkmaz gibi söylemiş hanımefendi sıkıntı o. Ki alıntıladığınız yorumumu da iyi okursanız "geç döllenme yoksa" diye belirtmişim. Herkes prof. olduğu için bu forum da çok pardon geçen birisi doktordan daha bile çok bildiğini iddia etmişti ben kimlerle ne tartışıyorum ki zamanıma yazık iyi günler

Yanlış alıntı yapmışım, bu kadar yükselmelik bir durum yok. Bildiğim kadarıyla anlattım ben de neden çıkıp çıkmadığını. Bu benim tespitim değil. Kadın doğum doktorlarından edindiğim bilgiler. Bahsettiğiniz kendini beğenmiş kişi ben değilim. Hıncınızı sağdan soldan çıkarmaya çalışmamanızı tavsiye ederim. Zamanınıza yazık ise bunca satır yazmayın çok yazık olmuş. Bu arada "geç döllenme" ne onu bile bilmediğinizi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…