Erken gelen hamilelik ve doktor

oyaebrar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2011
53
0
46
Gaziantep
selam arkadaslar benim ogum 14.5 aylik sezeryanla dunyaya geldi. simdi 3 aylik hamileyim yurt disinda yasiyorum dun dr a gittik TURK DR AMA resmen beni bitirdi kadin bebek arasi zaman cok az vucudun kendini toparlayamaz cok zorlanacaksin sezeryanda seni kaybedebiliriz bile dedi.ileriki aylarda agrilarin basliyacak makinelere bagli yasiyacaksin falan dedi suan cooook kotuyum kafayi yemek uzereyim napabilirim tecrubesi olanlar ne olur yardim edin

Biraz erken olmuş ama tavır çok çirkin.
Sizi bebeği aldırmaya mı ikna etmek istiyor anlamadım.
2 sene ara olmalı tabi vücudun toparlanması için.
Sezaryen de nihayet ameliyat.
Ama bu şekilde konuşmak doğru değil.
Felaket tellallığı yapmış.
Başka bir doktora gitmenizi tavsiye ederim size, bir sorun varsa da yoksa da bu doktora devam etmeyin.

Son düzenleme:

Bu kadar çok üzülüp harap etme kendini.......Doktorunun söyledikleri çok yanlış bence....6 ay karakış getirmiş resmen....

Ne demek makinalara bağlı yaşarsın , seni kaybederiz..........................Bu sözler zaten insanı yıkar psikolojik olarak.......

Elbette en az 2 yıl çocuk doğurmaman lazım bldiğim kadarıyla ama doktorun fazla abartmış gibi......

Bir çok kişi var sezeryanlı ilk doğumun arkasından 2. ye hamile kalıp doğum yapan........Benim çevrem de de çok biri daha bebekken 2. bebeğini doğuran .......

Hatta bi komşumuz ilk bebeği sezeryanlıydı ve kızı daha 15 aylıkken ikinciye hamile kaldı ve doğumu da ilk sezeryanından bile çok daha rahat geçmişti........
Üstelik kendisi de hemşire olduğu için bilinçli...Böyle bir tehlike olsaydı bile bile hamile kalmazdı.......

Başka bir doktora git bi de......

Merhaba benim yengemin -abimin esinin- 13 ay var aralarinda . Cok zayif bünyeli olmasına ragmen bir soru yasamadi. Kızı bes bucuk aylikken ogluna hamile kaldi. Ama sukur buyuduler. Simdi okula gidiyorlar. Merak etme senin bebegin yine biraz buyuk.yengem de sezaryan oldu bu arada .

Son düzenleme:
İki kızımın arası tam 16 ay :) Çok sağlıklı bir hamilelik geçirdim ve ikinci kızımı 1 ay erken doğumla acil sezaryene alınarak dünyaya getirdim. Hiç bir sorun da yaşamadım. Her hamilelik kendi içinde gizli bir mucizedir, sonucunun ne olacağını Rabbim dışında kimse bilemez. Doktorlarda sadece bu mucizeye eşlik ederler. Bu yüzden hiç stres yapmayın derim, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldığınızda ve 1 yıl geçtikten sonra iki ufaklığın evde güzel güzel oynadığını gördüğünüzde değermiş diyeceksiniz.

Doktorlarla ilgili hic unutamadığım bir anım var. Hala aklıma geldikçe tüylerim diken diken olur. Troid değerlerime baktırmak icin aile hekimine gittim, amac sadece kan vermekti. Baska bir hastanedeki doktoruma götürecektim. Kanı verdim sonuclarını almaya gittim.

-Kan değerlerin berbat, troid var sende, cocuğun olmaz, olsa da düşer, düşmese de kafası kücük bedeni kocaman olur, sen nasıl insansın, neden değerlerine baktırmadın? dedi

O sözleri nasıl dinledim, ordan nasıl cıktım, ona nasıl cevap veremedim hala anlam veremiyorum. Bütün öğleden sonra ağladım, kendi doktoruma anlattığımda, cok özür dilerim ama onlar doktor değil kabzımal dedi. Cok doğru. Doktor olmaları insan oldukları anlamına gelmiyor.

Bu arada ilk kızımı kucağıma aldığımda doktorumla konuşurken demiştim ki; ikinci bebeği ne zaman düşünebilirim? Doktorum gülerek normalde 2 sene ama sen beklemeyeceksin biliyorum demişti.. 1 yılı geçir ama mutlaka diye de ayrıca belirtmişti bende 1 yıl bekledim :):)

HEmen baska bir doktora görünün,benimde tanıdıklarım var pespese dogum yapan cogununun yas durumu en fazla 15 aylık normal dogum yapanda var sezeryan yapanda var Allah a sükürler olsun hicbir problemleri yok,size makineye baglı yasıyacaksınız demıs acaba bir saglık probleminiz mi var böbreklerde felan o yüzden mi dedi yoksa sezeryan dogum yaptıgınız icin mi dedi.

benim görümcem 2.ye hamile 4 aylık, 15 aylık da bir bebeği var sezaryenle doğurmuştu onu ayrıca fmf hastası akdeniz ateşi yani. onun durumunun yanında seninkinin lafı olmaz bence. bir de 5 yaşında kızı var iki çocukla ve fmfyle uğraşmaktan karnındakini düşünemiyor bile. 43 dereceye çıkıyor ateşi ilacı kullanamadığı için. kimse de karşısına geçip böyle konuşmadı şimdiye kadar. bence durumunuz gerçekten o kadar kötü değildir, makinalara bağlanacak kadar yani. başka bir doktora daha görünün bir an önce.

doktorların çoğu iqsu ve eqsu düşük,
sadece ineklemeyi iyi becerdikleri için dr olmuş tipler
analitik zekaları düşük çoğunun
ezbere konuşuyolar
o yüzdendir ki aynı rahatsızlıklara koydukları farklı tanılar, uyguladıkları farklı tedaviler

onlardan biri sadece

bir daha hiç gitmeyin

bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız inş

Arada çok az zaman olduğu doğru ama böyle felaket tellallğı yapılır mı hamile kadına. Kürtaj ima etmiş direk. Eğer risk varsa bu güzelce daha makul bir dille anlatırlır ve alınması gereken önlemlere bakılır. Sezeryan olmuş olabilirsiniz ama makinelere bağlı yaşayacak kadar nasıl bir sorununuz oldu anlayamadım. Bence de başka bir doktora görünün.

yuhhhhh o nasıl drmuşşş sen o dr bırk bizim gelin de aynı senin gibiykn hamile kaldı bişiyi yok çocuguda kucana aldı şimdi turp gibi bir aylık oldu büyükte 20 aylık

tanıdığım biri var canım çocukların arası tam 1 yıl ve sezeryanla doğdular.doktora demiş seneye aynı gün yine gelcem diğerini doğurmaya doktorda olmaz demiş ama çocuklarda kendiside çok sağlıklı sıkma canını. daha böyle pek çok örnek var sadece kendini fazla zorlama

doktor ne derece haklı bilemem ama benim kızkardeşimle yaş farkımda bu kadar kısa.ve bu gibi örnekler hayatımda çok var.daha geçen biri doğum yaptı yine.onlar makineye bağlıda yaşamadılar.seni herhangi bi şekilde yönlendirmek istemem ama arkadaşlarında dediği gibi doktor biraz fazla mı abartmış acaba :18:

benim tıpta okuyan bir arkadaşım vardı.
Dersin adını hatırlayamıyorum ama dersin içeriğinden bahsetmişti.
Profesörlerimizi sırayla birini seçer sorarlardı dedi diyelim karşınıza yaşlı ve cahil biri çıktı ve ölümcül hastalığı var nasıl anlatırsınız
ya da anne - çocuk karşınızda, çocuk çok hasta aileye nasıl anlatırsınız?

doktorluk zor zanaat insani yanı zayıf olmaması lazım. hadi diyelim böyle bir riskiniz gerçekten olsa bile bu hamile kadına bu şekilde söylenir mi?

evet erken hamile kalmışsınız belki ama
normal doğum yapamazsanız belki o olabilir sonuç ama
tekrar sezaryen olduktan sonra çok sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
en kötü bir kaç hafta erken alırlar ki bir çok tüp bebeği ikiz filan oldukları zaman 36. hafta civarlarında alındığını duymuştum.
Siz canınızı sıkmayın başka doktorlara görünün
gerekirse atlayın türkiyeye gelin elbet burda akrabalarınız vardır.

doktorun tavrı konuşması yanlış ama bence ilk doğumunda sezeryanla olduğu için öyle demiş vucudun kendini toparlıyamamıştır ben kist ameliyatı oldum aynı sezeryan gibi koca bi kesik var zor yani bikaç sene geçseydi keşke normal doğum olsaydı öyle birşey söyliceni düşünmüyorum :26:

öncelikle bebegin hayırlı olsun inş.saglıklı bir şekilde kucagına alırsın
yok daha neler iyice saçmaladı bu drlar
destek olacagına köstek olmuş
takma boşver hemen başka dr git kabus gördün farzet

aman eskiden 6 7 8 kardeş yapıyolardı büyüklrimiz hep öyle doktor yüzümü görüyorlardı annem beni doğum yaptığı gün halı yıkıyormuş akşama kadar yengemler tarla biçmeye gidiyorlardı 1 yıl azmı sosyeteden bennu gerede bile 4 çocuğu üst üste yapmış biz 3 kardeştik 1er yaş var aramızda şimdi ne çok bilen çıktı ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…