Erken haftada plasenta dekolmanı!! Morale ve dualarınıza ihtiyacım var..

sena134

Guru
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2014
149
33
298
30
Herkese merhabalar. 16+5 haftalık gebeyim. 5. Haftadan beri kanamam var. Önce kanama alanları var dendi. Ağızdan progestan başlandı. Bütün ilaçlarımı düzenli kullandım ve yatak istirahatime çok dikkat ettim. 12. Haftaya geldiğimizde bebeğimin kordonu yanlış yerden bağlanmış, o yüzden kanamalar oluyor dedi doktorum. Marjinal kord insersiyonuymuş. Bebek hareket ettikçe plasentayı kaldırıyor ve bir miktar kaldırmış deyip perinataloğa yönlendirdi. Perinatalog kanama alanlarını daha tehlikeli gördü, plasenta da ciddi bir durum düşünmedi. Yine istirahat ve progestan önerdi. Bu arada bebeğim ilk andan itibaren küçüktü, hep geriden geliyordu yani. Haftalık takiplerime devam ediyordum. Baştan beri çok şiddetli kanamalarım oluyordu, ağrılarım oluyordu ama ben razıydım yeter ki kızım sağlıklı doğsundu. Geçen haftaki takibimde doktorum gelişim geriliği başladığını ve bu haftalarda istemedikleri bir şey olduğunu söyleyerek bizi tekrar perinataloğa yönlendirdi. Perinatalog plasentanın yüzde 50 ayrıldığını, gelişim geriliğinin 11 güne çıktığını, suyun azaldığını ve diastol akımının olmadığını söyledi. Herşeyin normale dönme ihtimalinin düşük olduğunu olsa da erken doğum olacağını ve bebekte bir takım anomaliler olacağını söyledi. Ama kalbi hala atıyordu ve hareketleri vardı, organları da sağlıkıydı. Bize tıbbi terminasyon önerdi. Sonra 2 hafta daha bekleyelim, olumsuz gidecek gibi görünüyor dedi. Benim dünyam başıma yıkıldı tabi. Fetal DNA yaptırmıştım herhangi bir kromozomal anomalisi yok, organları sağlıklı nasıl bebeğimin canına kıyabilirdim ki? Aynı gün tekrar kendi doktoruma gittim. Ümidi kesmememiz gerektiğini, bugüne kadar bile gebelik devamının mucize olduğunu söyledi. Beklemekten başka çaremiz olmadığını söyledi. Şimdi bekliyoruz. Ama saniyeler geçmek bilmiyor. Dua ediyorum, kızımla konuşuyorum. Kavuşacağımız günü anlatıyorum ona. İsim koyamamştık bir türlü seçememiştik. Adını Nilda koyduk . Savaşçı kadın, mucize ve cennet kapısında bekleyen melek anlamları var. Kızım adını da kendi seçti. Sizden isteğim böyle duyduğunuz oldu mu? Bebeğini sağlıkla kucağına alan? Umuda o kadar ihtiyacım var ki. Bir de dualarınızı istiyorum. Allah herkesi yavrusuna kavuştursun. Kimseyi evlat acısıyla sınamasın..

Geçmiş olsun erken haftalarda duymadım ama inşallah bebeğiniz sizinle kalır 🙏

Konu hakkında bilgi sahibi değilim Allah evladınıza kavuştursun demeye geldım ♥️ insAllah kokusunu içinize çekmek de nasip olsun

Back
X