Herkese merhaba arkadaşlar
Yaklaşık 3 ay önce amh değerimin 0.01 oldugunu öğrendim. Tahmin ettiğiniz üzere zorlu bir süreç. O kadar çok araştırma yaptım ki.. sanırım hayatımın en stresli süreci oldu. Fsh ım 20nin üstünde. Nasıl düşürülür diye onlarca video izledim. Sayısız makale taradım. Amh yükselir mi diye belki günde 3 4 saat araştırma yaptım.
Fitoterapi araştırdım. Macunları inceledim. Diyetisyenler ile görüştüm.
Tüp bebek uzmanlarından fikir aldım.
Evet oldukça zor bir süreç . Amah düşük olunca yumurta rezervi az oluyor ve bu konuda acele etmemiz gerekiyor.
Bursa da yaşıyorum. Gittiğim 2 doktor da bu süreçte beslenmenin çok önemli olduğuna pek inanmıyor. Ama ben inanıyorum. Beslenme şekli insanın hayatını aşırı derecede etkiliyor. Amh düşüklüğüme de şimdiye kadar sağlıksız olan beslenme şeklim sebep olmuş olabilir diye düşünüyorum.
Evet hormonları değiştirmek zor belki ama beslenmemizi değiştirmemiz zor ddeğil.Lütfen umudumuzu kaybetmeyelim.
Ve bazı şeyler de insanın elinde değil. Bir sürü kadın benzer şeyi yaşıyor şuan. Kendimizi suçlamayalım. Düzenli yumurta takibi yaptıralım.
Amh 0.002 ile bile kendiliğinden hamile kalanlar olmuş. Hepimizin şansı var.
Ama başarılı olsak da olmasak da biz değerliyiz. Sağlığımız değerli.
Kendimizi ihmal etmeyelim.
Ben kötü bir 3 ay geçirdim. Benzer süreci yaşayan ve yeni öğrenen arkadaşlar varsa lütfen sakin olsunlar.
Hepinize sevgiler