• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken menapoz /düşük amh /yüksek fsh

umutluanneadayii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2025
8
2
1
33
Herkese merhaba arkadaşlar
Yaklaşık 3 ay önce amh değerimin 0.01 oldugunu öğrendim. Tahmin ettiğiniz üzere zorlu bir süreç. O kadar çok araştırma yaptım ki.. sanırım hayatımın en stresli süreci oldu. Fsh ım 20nin üstünde. Nasıl düşürülür diye onlarca video izledim. Sayısız makale taradım. Amh yükselir mi diye belki günde 3 4 saat araştırma yaptım.
Fitoterapi araştırdım. Macunları inceledim. Diyetisyenler ile görüştüm. Tüp bebek uzmanlarından fikir aldım.
Evet oldukça zor bir süreç . Amah düşük olunca yumurta rezervi az oluyor ve bu konuda acele etmemiz gerekiyor.
Bursa da yaşıyorum. Gittiğim 2 doktor da bu süreçte beslenmenin çok önemli olduğuna pek inanmıyor. Ama ben inanıyorum. Beslenme şekli insanın hayatını aşırı derecede etkiliyor. Amh düşüklüğüme de şimdiye kadar sağlıksız olan beslenme şeklim sebep olmuş olabilir diye düşünüyorum.
Evet hormonları değiştirmek zor belki ama beslenmemizi değiştirmemiz zor ddeğil.Lütfen umudumuzu kaybetmeyelim.
Ve bazı şeyler de insanın elinde değil. Bir sürü kadın benzer şeyi yaşıyor şuan. Kendimizi suçlamayalım. Düzenli yumurta takibi yaptıralım.
Amh 0.002 ile bile kendiliğinden hamile kalanlar olmuş. Hepimizin şansı var.
Ama başarılı olsak da olmasak da biz değerliyiz. Sağlığımız değerli.
Kendimizi ihmal etmeyelim.
Ben kötü bir 3 ay geçirdim. Benzer süreci yaşayan ve yeni öğrenen arkadaşlar varsa lütfen sakin olsunlar.
Hepinize sevgiler

Merhaba ben de bir yıl böyle geçirdim. Ve hala daha iyi değilim. Hayat enerjim söndü. Aslında o kadar çocuk isteyen biri de değildim. Ona rağmen üçüncü denemeye başladım bir tane bile embriyom yok hala. Maddi stres manevi stres kendime küstüm bir yıldır. Maddi çok aşırı olmasa da işin sonunda ellerim boş olunca verdiğim para koyuyor açıkçası. O parayla eşimle yurt dışını gezebilirdim, kendime evime neler alırdım. Eşimle bile yakınlaşamıyorum moralsizlikten kendimi verimli bir kadın gibi goremiyorum. Belki de terapi almam lazım. O da dünya para. Etrafimda benden çok çok fazla sigara içen alkol içen beslenmesi berbat olan bir çok kişinin iki üç ayda hamilelik haberlerini alıyorum. Benim doktorum da beslenme takviye vs konusuna inanmıyor. Tabiki güzel beslen iyi olur senin için diyor ama senin kabahatin olan bir şey yok dedi. Senin yaratılışın böyle dedi yani. Yaza kadar süre verdim kendime.

Back