Erken menapoz hakkında

demetlise

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2011
12
0
36
İstanbul
Ben ablam için sizden yardım rica ediyorum benim ablam dünyalar güzeli 27 yasında bekar ve bakire ( bu bilgininde size faydası olacağı için söylüyorum ) genc kız , ablamın sıkıntısı kilolarıydı fazla kilo olduğu için adet düzensizliği oluyordu doktora gitti ve hormon değerleri yüksek cıkmıs ve doktor ablama direk menopoz baslangıcı yumurtalığın calısmıyor cocuğun olmuycak demiş bir kadının en büyük hayali anne olmaktır bunu nasıl böle acımasızca sölemiş anlayabilmiş deilim,,,, tedvisi yokmu demiş ablam hayır demiş oda 2 gündür hayata küstü yol gösterebilirmisiniz bizeeee

geçmiş olsun öncelikle.doktorlar maalesef hiç çekinmeden söylüyorlar bu tür şeyleri,nasıl birşey olduğunu bilirim benimde yüzüme karşı aynı lafı kullanmıştı çünkü ve burdaki birçok arkadaşımızın:50::50: tatlım tedavisi yok diye birşey yok hepimiz tedavi oluyoruz yalnız ilk önce moral,o çok önemli.bitkisel kürler yapıyoruz adetlerimizin düzenli gelmesi için.jinekoloji bölümünde erken menepozla ilgili aradıklarını bulabilirsin,tüp bebek kısmında da yumurtalık rezervinde azalma olan arkadaşlar tedavi oluyorlar onlar dan bilgi alabilirsin,,geçmiş olsun tekrardan ama dediğim gibi moral önemli

geçmiş olsun öncelikle.doktorlar maalesef hiç çekinmeden söylüyorlar bu tür şeyleri,nasıl birşey olduğunu bilirim benimde yüzüme karşı aynı lafı kullanmıştı çünkü ve burdaki birçok arkadaşımızın:50::50: Tatlım tedavisi yok diye birşey yok hepimiz tedavi oluyoruz yalnız ilk önce moral,o çok önemli.bitkisel kürler yapıyoruz adetlerimizin düzenli gelmesi için.jinekoloji bölümünde erken menepozla ilgili aradıklarını bulabilirsin,tüp bebek kısmında da yumurtalık rezervinde azalma olan arkadaşlar tedavi oluyorlar onlar dan bilgi alabilirsin,,geçmiş olsun tekrardan ama dediğim gibi moral önemli

ben bu siteye yeni üye olduğum inanılmaz karısık geldi,,,

senin sıkıntın neydi peki merak ettim
allah razı olsun bu arada

ben bu siteye yeni üye olduğum inanılmaz karısık geldi,,,

senin sıkıntın neydi peki merak ettim
allah razı olsun bu arada

sıkıntım erken yumurta tetmezliği,yani menepoz:50:33 yaşındayım tatlım.ablan hayıt oyu içebilir hormonları dengeliyor,civanperçemi ve testere dişli aslan pençesi.bunları ayrı ayrı da içebilir hepsinden birer tutam koyup karıştırarak ta içebilir.estrojenini arttırmak içinde adaçayı tatlım.en az 3 ay bunları düzeenli kullansın öyle faydasını görür,bebek istediği zamanda yumurta sayısını arttırıcı bitkiler ve ilaçlar var onlardan kullanabilir,hormonsuz beslensin herşeyi mevsiminde yesin asitli içecekleri kullanmamaya çalışsın.bu arada sende bunlara dikkat et bu hastalık ırsı olma ihtimali çok yüksek tahlillerini yaptır.son olarakta ablan yalnız olduğunu düşünmesin burda 15,20 yaşında kızlarımız bile aynı dertten muzdarip,yani yelpazemiş geniş maalesef:50::50::50:buna rağmen senin çocuğun olmaz denip nur topu gibi bebeklerini kucaklarına almış insanlarda var,onunda mucizesi olur inş herşey gönlünüze göre olsun

malesef hayatımızın baharında iken dr'lar bir anda bunu kışa çevirebiliyorlar. Ben 2 senedir adet olamıyorum belki senede 1 kere... tedavime ara vermişdim, taki 4 gün öncesine kadar, yeni dr bulundu, rand. alındı, muayene, tahlil derken sonuçlar geldi ve FSH 55 :43: kabus.. menepoz'a girmişsin dedi dr. karaları bağlasamda hayat acımasız şak diye vuruyorlar insanın yüzüne gerçeği...anne olmak istiyorum çözümü nedir? demeye kalmadan anne olmazsın ancak dönor uygulanır dediler, üstelik açılımını bile bilmezken... o nedir? dedim, başka bir kadının çocuğu doğurursun, başka bir kadının çocuğunu emzirirsin dediler... yıkıldım...
dert veren ALLAH, dermenınıda verir diyorum... çıkmayan candan UMUT kesilmezmiş... şimdi bu FSH düşürmenin yollarını arıyacağım... soğan suyunu içmeye başladım bile bakalım hayırlısı...Yüce Rabbim herkesi dermensız bırakmasın inşallah...

malesef hayatımızın baharında iken dr'lar bir anda bunu kışa çevirebiliyorlar. Ben 2 senedir adet olamıyorum belki senede 1 kere... tedavime ara vermişdim, taki 4 gün öncesine kadar, yeni dr bulundu, rand. alındı, muayene, tahlil derken sonuçlar geldi ve FSH 55 :43: kabus.. menepoz'a girmişsin dedi dr. karaları bağlasamda hayat acımasız şak diye vuruyorlar insanın yüzüne gerçeği...anne olmak istiyorum çözümü nedir? demeye kalmadan anne olmazsın ancak dönor uygulanır dediler, üstelik açılımını bile bilmezken... o nedir? dedim, başka bir kadının çocuğu doğurursun, başka bir kadının çocuğunu emzirirsin dediler... yıkıldım...
dert veren ALLAH, dermenınıda verir diyorum... çıkmayan candan UMUT kesilmezmiş... şimdi bu FSH düşürmenin yollarını arıyacağım... soğan suyunu içmeye başladım bile bakalım hayırlısı...Yüce Rabbim herkesi dermensız bırakmasın inşallah...

Merhaba

Bence karaları bağlamak için henüz çok erken. Benim teyzemde senin gibi regli olamıyordu. Tedavi destekli regli oluyordu. Hatta ilk kez kendiliğinden ilaç kullanmadan bir kere olduğunda ona ped hediye etmiştik sevincimizden. Teyzem 3,5 senelik evli. Evlendiğinde öyle büyük kaygıları vardı ki anlatamam evliliğe ön yargılı olarak 1- 0 malup başlamıştı. Eşine de benim böyle bir sorunum var bir doktor bana kesinlikle çocuğun olamaz boşuna kendi kendine umut bağlama diye söyledi demişti. Sonradan biz bir doktora daha gittik yaa dedi o hangi devirde yaşıyor kusura bakma da tıp çok ilerledi herşey artık mümkün merak etme çocuğun olur senin dedi. Teyzeme doktorun böyle demesi bile içini ferahlatmadı hiçç. Bu kurban bayramından sonra teyzem hamile kaldı. Kendi kendine. Ne bi tedavi ne de başka birşey. Allah verdimi veriyor. Yani tamam soğan suyu yap bunu ben duydum geçen bi programda ibrahim saraçoğlu mu ne söyledi. Ama lütfen kafanda ön yargı olmasın. Bak sana en yakınım olan teyzemden örnek verdim. Şimdi kesin düzenli regli olan hormonları normal değerlerinde olan herkesin çocuğu olur diye bir kural da yok.

Lütfen içini ferah tut kafan rahat olsun. Allah yardımcın olsun.

arkadaşlr bende 3 yıllık evliyim. ve banada erken menopoz dendi. neler yaşadığımı anlatmama gerek yok. hepimiz malesef ki aynı kaderi paylaşıyoruz.hormonlarla şununla bununla uğraşmadan önce yumurta rezervine bakılan bir test var onu yaptırın. hormonu yüksek olupta yumurta rezervi iyi yumurtlaması olan kişiler oluyor. dolayısıyla yumurta varsa vakit geçirmeden tüp bebek deneyin derim ben. malum zaman aleyhimize. Allah yardımcımız olsun.

kızlar 3 yıllık evliyim düzenli adet oluyorum.eşimde hiç bir sorun yok.şimdiye kadar doktorlar olmaması için bi problem yok stres yapmayın deyip gönderiyordu.adanada bir tüpp bebek merkezine gittik eşimle orada amh isimli bi test yaptılar amh=0,04 çıktı bu demek oluyor yumurta rezervi kötü yani erken menepoz.bu arada yaş 25. hayıt tohumu denedim incir denedim hiç bir sonuç alamadım iğnelerle zorla bir yumurta oluştu tüp bebek için aldılar sonuç yumurta boş çıktı anlayacağınız ilk tüp bebek denemem negatif ve hastane tedaviyi kesti imkansız diye..............
yılmadım belki aranızda bilenleriniz vardır amway diye bir şirket onların bitkisel tablaetleri var onları kulllanıp hamile kalanları duydum hemen üye oldum getirttirdim önce allahtan sonra o tabletler sayesinde 4 tane nur topu gibi yyumurtam oluşmuştu. doktorum bile şaşırdı tabletlere devam ediyorum inşaallah mutlu haberi burada sizlerle paylaşmayı da nasip eder rabbiim

Ben ablam için sizden yardım rica ediyorum benim ablam dünyalar güzeli 27 yasında bekar ve bakire ( bu bilgininde size faydası olacağı için söylüyorum ) genc kız , ablamın sıkıntısı kilolarıydı fazla kilo olduğu için adet düzensizliği oluyordu doktora gitti ve hormon değerleri yüksek cıkmıs ve doktor ablama direk menopoz baslangıcı yumurtalığın calısmıyor cocuğun olmuycak demiş bir kadının en büyük hayali anne olmaktır bunu nasıl böle acımasızca sölemiş anlayabilmiş deilim,,,, tedvisi yokmu demiş ablam hayır demiş oda 2 gündür hayata küstü yol gösterebilirmisiniz bizeeee
yha cnmmmm bndede erken menopozz varrr...tup bbek yptık tutmadıı...bn kndımden ornek vermıjemmmm....bu arada hayıt tohumuu ıcsın sabah aksammmm kndılıgındennn tam zamanında adet olurrr..bnm arkadsıma drlar hormonların bosukkkk taaaa bıs lısedeykennnn senın asla cocugun olmıjakkk dedılrr...ondan 3-4yıl sonra evlndıı.umutsuz bı sekılde tekrar dra gttı esıyleeee yıne aynı seyı soledılerrrrr..tataaaaaaaaaammm 1 ay sonra kıs kndılıgınden hamişş....şimdide ıkıncıyı dogurduuuuuuuuu....ve bı ornek daah aynı arkds grubuuuyussss bı arkdsımısınn ne erkkte ne bayanda hc bı sorun yokkkk maşaallahhh...amma 6.yıllarııı ne tup tutuooo ne de kndılıgındennn oluooo.inşaallah olur onlarındaa..yanii allah bılırrrr dr sadece önlem almamıs ıcın bı uyarıdır.dıkkat etmemıs ıcın bı uyarıı ışıgıdırr vesıledırr.....ablan üüzülmesın sakınnnnnnnnnnnnnnnnn bol bol spor yapsınnnnnn cnm o da cok ii gelıomussssss

cnmmm sende yukarda yazdıgımı oku ltfennnnnn..dr MEKANIKKKK duyguu kalmamısss bazılarında vr tabıkıııı.ama genelınde yokkkk.onlr ıcın basıt seylerrr nlrr ....üzülme bebbeımmmm bak hayıt tohumuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sabah aksam hıc bırakma ama gebe oldugunu duyunce bıraaakkk..ve deee bögurtlen kökü ve karabaşı kaynatıp sabah ögle aksam içççççççç.....attarlar anlatır sanaa....valla şimdi drum bana biosteron dıe bi
ilaç verdi ....yap et herseyii cnmmm..gecmıs olsun bıtanemmmm

Son düzenleme:
Merhaba,
İstanbul'da olan arkadaşlar, erken menopoz konusunda tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı?

Back
X