Menopoz erken menopoz mu?

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar

deniz7476

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
88
5
96
Ankara
37 yaşındayım adet düzensizliği bu zamana kadar yaşamadım fakat son adetimden sonra 3 ay adet olmadım dr a gittim ilaç verdi ilacın 6.içtikten sonra adet oldum dr bu arada tahlil istedi fsh18 çıktı erken menapoz olabilir dedi ve ilaca baslayalım bu olayı biraz geciktirelim dedi,bu arada başka kan tahlili mamografi ve kemik ölçümü istedi pazartesi yaptırcam bunları ama kan tahlilimde kolesterolum 233 çıktı
hiç aklıma gelmezdi böyle bi olayla bu kadar erken karşılaşacağım bakalım ne olcak ilaçlarla ne kadar geciktirebilcez. yine yazarım kafam karışık..

hayır annem 45 yaşında girdi menopoza teyzemlerde öle yarın tetkikleri tamamlayıp çarşamba gitcem doktora,hormon ilacı kullanmak istemiyorum ama mecbur kullancam sanırım

hayır annem 45 yaşında girdi menopoza teyzemlerde öle yarın tetkikleri tamamlayıp çarşamba gitcem doktora,hormon ilacı kullanmak istemiyorum ama mecbur kullancam sanırım
Anladım.erken menopoz çoğu zaman genetik geçiş arzeder o yüzden sordum.
Geçmiş olsun umarım temiz çıkar tahlilleriniz.

teşekkürler...
kan tahlilimde kolesterol yuksek çıktı mamografi ve kemik ölçümünü yarın yaptırcam bakalım onlar nasıl çıkcak

Ne kadar doğru bilimsel açıdan bilmiyorum ama bir tanıdığımız çocuk doğurdu menopozunu geciktirmek için hem de bundan sonra olmaz diye :26:

16 yaşında bir oğlum var benim 2. çocuk içinse geç kaldım artık yaşlandım yani:)geçen aylarda sıkıntılarım çoktu belkide stresten diyorum ama içimde rahat deil gerçekten ateş basmasını duyardım yaşayınca kötü oluyormuş bunu anladım

Duygularini cok iyi anliyorum ben de o yasta karsilastim erken menapozla.Su an 44 yasindayim ve hala ilac kullaniyorum.Ilacla bir donem duzelme yasamistim ama kisa surmustu.

bugun kemik ölçümü ve mamografiyi çektirdim doktora 7 martta gitcem smear testide almıstı o zaman sonuc çıkcak hepsine birden bakar artık hem ilaçlada olsa ayın 3 unde adet olmustum belki kendiliğinden olur diye bekliyorum bu ay
çalıştıgım yerde erken emeklilik için şakalar yapıldı bugun çocuk doğuralım falan diye şakada olsa ki çocuğum var istemiyorum 2. yi ama insan bi garip oluyo

merhaba
perşembe günü doktora gittim kemik ölçümümde mamografimde sorun olmadığını söledi geçen ay ilaçla adet olmuştum ayın 3 ünde daha olmadım dedm olamassın zaten dedi ilaç kullanmayınca neyse hormon ilaçları için bu tahlilllerin yapıldığını artık hormona başlayalım dedi kabul etmedim istemiyorum girersem gireyim dedim yaşın çok küçük kemik erimesi erken yaşlanma zaten kiloluyum daha fazla kilo alabileceğimi söledi hormon ilacı kullanmassam
ailemde meme kanseri çok bu ilaçların meme kanseri yaptığını söledim herkeste deil dedi tamam o zaman meme ultrasonuda yaptır sonra başlayalım dedi dün akşam adet olmam için verilen ilaca tekrar basladım geçen ay 7. içmeden olmuştum adetim bitince meme ultrasonu yaptırcam sonrada sanırım istemesemde hormon ilaçalarıyla tanışcam
çok kararsızım bu konuda herkes bişey söylüyor kullanma diye ama erken menopozun başka tedavisi yok ki.

Ben de yillardir kullaniyorum bu ilaclari.En az zarari olanlari tercih etmeni tavsiye ederim hatta dogum kontrol hapi bile olabilir.Ya da bitkisel bir hormon.Doktorun hangi ilaci verdigini yazarmisin Derhacim.

mamografimde ultrason önerilir yazdığı için haftaya ultrason yaptırcam sonra doktora gitcem daha ilaca baslamadık farlutolu tekrar içmeye başladım 4. yu içtim ama daha olmadım adet
meme ultrasonu adet bitiminde çekilmesi daha sağlıklıymış onu bekliyorum

SANIRIM BENDE GİRMEYE BAŞLADIM..TER BASMASI VE AZ SÜREN ADET GÜNLERİ bu zamana kadar hiç böyle şeyler yaşamamıştımm ..moralim çok kötü..

farturalı cnm sabah akşammı kullanıyorsun....

kızlar benim annemde erkenden girmiş menepoza yani irsi gibi birşey ..buarada gece terlemesi yaşadım yanii sanki içimde bir volkan var buaradaa birde gögüslerimde acayip bir ağrıı offfffffff ne yapacagımı nerden başlayacagımı bilemiyorum yol gösterirmisiniz arkadaşlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…