Bebek Beslenmesi erken yatırma

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

frezyalar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2010
280
3
0
İstanbul
merhaba arkadaşlar.benim bebeğim 7 aylık ve gece 12 den önce uyumuyor.sabah 9 buçuk gibi kalkıyoruz.daha sonra 11 de yarım saat-15 de 1 saat-7 gibi 1 saat uyuyor.gece ise uyutmakta zorlanıyorum.emerken uyuyor genelde tam yatıracakken tekrar kalkıyor ve uyumamazı 1 i geçiyor.sabaha kadar da 2-3 kere ağlayarak uyanıyor emzirip tekrar yatırıyorum.oğlum bizim odamızda ayrı beşikte yatıyor ama ssabah yanıma alıyorum yoksa uyumuyor.sanırım alıştı bu rutine :1rolleyes: ben şimdi odasını ayırmak istiyorum ama bu şekilde nasıl olcak bilemiyorum.erken nasıl uyutabilirim,nasıl bir yol izlemeliyim? birde emzirmeden kendi kendine uyutmayı nasıl becerebilim? şimdiden teşekkürleryerimseniben

geldim canııımmm.. 7 aylık olan bir bebeğin günde 2 kez uyuması yeter bence.birden değil ama yavaş yavaş akşam 7 uykusunu kes derim. ilk başlarda biraz huzursuzlanır ama kolay alışır. benim 11 aylık kızım var.bende çooookk uğraştım kendi başına uyuması için. şimdi bizim uyku düzenimiz şöyle: :nazar: akşamları gün aşırı banyo yaptırıyorum hemen hemen aynı saatte.21:00 civarı.hemen odasına geçiyoruz tabi karanlık.. emziriyorum hafiften pışpışlayarak bazen odayı dolanıyoruz mayışıyor.. beşiğine koyuyorum bazen hemen uyuyor bazen azıcık bakınıp uykuya dalıyor.gece 3-4 kere kalkıyor.1-2 defa emziriyorum 1 kere pirinç ununa 8 tahıllı mama ekleyip hazırladığım biberonu veriyorum.belki 1 kerede su. sabah 7:30 - 8:00 arası mutlaka uyanıyor. sonra 11:00 gibi uyuyor 1-1,5 saat. 2.uyku 16:00 gibi uyuyor yine 1-1,5 saat.:nazar: bebeklerin akşam 22:00 ve02:00 arası mutlaka uykuda olmaları gerekiyormuş... inşallah bir an önce düzene koyarsın.. çoook uykusuz geceler geçirdim ben.gerçi hala öyle oluyor.11 aylık bi bebeğin artık gece belki 1 kere kalkması lazım ama nerdeeee.. lafı çok uzattım ama odasını 8 ay bitince ayırmıştım ben faydasını biraz gördüm:nazar:

çok teşekkü ederim ben uyutmasam bile o kendi kendine uyuya kalıyor.uykusu yokken kesinlikle yatağında durmuyor :(

dediğim gibi yavaş yavaş değiştir uyku saatini. uykusu gelince yüzünü yıka dışarı çıkar evi gezdir filan.. zaten bir müddet sonra kendi alışır hep aynı saatte uykusu gelir..

canımbende kızm 7 aylıkken aynı senin gibiydim..ama şimdi kızım 19.ayının içinde okadar düzeldiki uyku düzenii maşallah..bizimkide geç yatıyor onu bir türlü ıbıraktıramadim ama sanirim öyle alişti..
birde snein bebeginin tam diş dönemi ve biraz zor oluyor o dönemler..
arkadsin dedigi gibi akşam uyku saatini bıraktır ona..
gece daha erken uyur..
benim kızm 12 de yatıyor gece sabah 10 11 e kadar uyanmadan uyur..
öglende 3 te yata 6 ya kadar uyur..
ama bizim bu düzeni aiştimamiz epey zor oldu..
saniirm biraz saha büyümesini beklemekte fayda var..

benim kızım suanda 1 yasında ama 4 aylıktam beri aksam 9 da yatıyor sabah 7de kalkıyor 10:30da tekrar uyuyup 1 de kalkıyor
4 de uyuyup 6da kalkıyor
hala öyle maşallah

canımbende kızm 7 aylıkken aynı senin gibiydim..ama şimdi kızım 19.ayının içinde okadar düzeldiki uyku düzenii maşallah..bizimkide geç yatıyor onu bir türlü ıbıraktıramadim ama sanirim öyle alişti..
birde snein bebeginin tam diş dönemi ve biraz zor oluyor o dönemler..
arkadsin dedigi gibi akşam uyku saatini bıraktır ona..
gece daha erken uyur..
benim kızm 12 de yatıyor gece sabah 10 11 e kadar uyanmadan uyur..
öglende 3 te yata 6 ya kadar uyur..
ama bizim bu düzeni aiştimamiz epey zor oldu..
saniirm biraz saha büyümesini beklemekte fayda var..
merba canım.benim oğlumds 5aylık.gündüz uykularımız problemli.45dk uyuyo en fazla.bi kaç defa böyle kısa kıa uyuyo.gecede erken yatıyo ama çok kalkıyo.siz nasıl bi düzen oluşturdunuz.zor oldu demişsiniz.neler yaptınız.ben oğlumu uzun uyusun diye uyanık tutmaya çalışıyorum bi süre gündüzlri.ama yinede 45dk dan fazla uyumuyo.bazende 30dk.sizin bebeğinizin düzeni nasıldı msela bu aylaada.bi ümit belki düzelir diye bekliyorum:)

merhaba arkadaşlar.benim bebeğim 7 aylık ve gece 12 den önce uyumuyor.sabah 9 buçuk gibi kalkıyoruz.daha sonra 11 de yarım saat-15 de 1 saat-7 gibi 1 saat uyuyor.gece ise uyutmakta zorlanıyorum.emerken uyuyor genelde tam yatıracakken tekrar kalkıyor ve uyumamazı 1 i geçiyor.sabaha kadar da 2-3 kere ağlayarak uyanıyor emzirip tekrar yatırıyorum.oğlum bizim odamızda ayrı beşikte yatıyor ama ssabah yanıma alıyorum yoksa uyumuyor.sanırım alıştı bu rutine :1rolleyes: ben şimdi odasını ayırmak istiyorum ama bu şekilde nasıl olcak bilemiyorum.erken nasıl uyutabilirim,nasıl bir yol izlemeliyim? birde emzirmeden kendi kendine uyutmayı nasıl becerebilim? şimdiden teşekkürleryerimseniben

cnm biz de 7 ay 3 haftalığız. ama bbekler için erken uyumak çok önemli bizimki mutlaka 8-22 arası uyur babası gelmemişse onu bekler de:) normalde saati 9dur ama o gün uyuyamamışsa 8de dalıyor bazen. nadren de olsa 10 da olabiliyor.
sabah geç kalkıyor seninki. bizim oğlan sabah 6.30 dedin mi dikiliyor:) ama ben de 7de kahvaltı hazırlıyorum zaten pek bişey farketmiyo benim için.
sabah 9 civarı bi uykusu var 12ye kadar:) sonra da 4 gibi bi uykusu var 6ya kadar genelde uyuyor.
eğer bi terslik olmassa gün içinde böyle...
ben 4. aydan beri ayrı yatmak zorunda kaldım. bizim odada dondyde uyuyordu ona sığmaz oldu kendi beşğine geçirdim odalarımız yanyana kapılar da açık gece ağlsa fırlayıp gidiyorum bazen saat başı kalkıp yan odaya geçip emzirip yatırmak zor oluyor ama buna dayanmazsam alışamayacak. mecburum. sabah da uyanınca yanımıza alıyorum babayla oynuyorlar ben de kahvaltı hazırlıyorum o arada.
cnm bizimki de bazen emerken uyuyor ben kıpırdamadan sessizce yatırıyorum iyice dalmasını bekle. bi de odası karanlık olsun ilgisini çekecek bişey olmasın. şirinlik yapsa da pas verme:)bir de bebeklere zamanı anlatmak lazımmış mesela şimdi uyku zamanı deyip pijama giydirmek lazım ben öyle yapıyorum sabah üstünü değiştiriyorum şimdi kahvaltı zamanı diyorum filan. öyle öğreniyorlarmış.
eğer uyumak istemesse dizlerimi dikerek oturuyorum bebeği dizime yatırıyorum hafif.çe sağa sola sallıyorum hemen uyuyor benim yöntemim bu ayakta sallamaya göre daha az sallanıyor bebek. daha dikey bi pozisyonda çünkü. beni rahatça görüyor elimi tutuyor biz böyle uyuyoruz. bazen omzumda uyuyuveriyor. gece ne yaparsam yapayım azami derecede sesssiz davranıyorum uykusunu asla dağıtmıyorum asla konuşmuyor ve gülmüyorum ve sadece ben ilgileniyorum baba görünmüyor:) babayı görünce zıplamaya başlıyor çünkü. altını bile açsam hemen uyuyor. ama bu düzenden bi dk şaşsa hemen uykusu dağılıyor

bebekleri erken yatırmak gerekiyormuş büyüme hormonu 9 gibi salgılanıyormuş sabah erken kalkıyorlr ama gece iyi uyumuş oluyorlar benm oğlum hep gülerek kalkar

biz de diş çıkarıyoruz biraz mızmızız ama hepsi geçecek bazen saat başı uyanıyor bıkamdan kucağıma alıp memeyi ağzına veriyorum emmeden uyuyor sadece huysuzluğuna uyanıyor normalde gece 2 kez kalkar ama bu diş belirtilerindne sonra daha sık kalkar oldu katlanıcaz yapacak bişi yok

bi de dr bana rahat uyuması için melisa papatya veya ıhlamur verebilirsin demişti ben veremedim daha ama denenebilir bir de iyice doyur muhallebi ver dedi akşamları onu da denedim ama ona bağlı değil bizimki.

açıkçası ben uykusuna pek müdahele etmiyorum çocuk ihtiyacı kadar uyuyor mızmızlanmıyorsa uykusunu almış demekti gündüz de illa bu saatte uyuyacak diye diretmiyorum uykusu gelince belli ediyor sadece gece geç yatırmamaya çalışıyorum
bir de bebekler yeni bir düzene 3-5 günde alışırlarmış ağlasalar da daha uzun sürmezmiş geçiş dönemi sıkıntılı oluyor ama alışıyorlar.
ben ayrı yatırmaya başladığımda kendi psikolojim bozuldu:) bebeğimden ayrı öleceğim sandım eşim bastırmasa pes edip yanıma alacaktım çünkü ben ilk 4 ay gece uyumadan sabaha kadr oğlumu izliyordum:) zor oldu alışmam... çocuk benden daha kolay alıştı
ay çenem düştü kusura bakmayın:(

açıkçası ben uykusuna pek müdahele etmiyorum çocuk ihtiyacı kadar uyuyor mızmızlanmıyorsa uykusunu almış demekti gündüz de illa bu saatte uyuyacak diye diretmiyorum uykusu gelince belli ediyor sadece gece geç yatırmamaya çalışıyorum
bir de bebekler yeni bir düzene 3-5 günde alışırlarmış ağlasalar da daha uzun sürmezmiş geçiş dönemi sıkıntılı oluyor ama alışıyorlar.
ben ayrı yatırmaya başladığımda kendi psikolojim bozuldu:) bebeğimden ayrı öleceğim sandım eşim bastırmasa pes edip yanıma alacaktım çünkü ben ilk 4 ay gece uyumadan sabaha kadr oğlumu izliyordum:) zor oldu alışmam... çocuk benden daha kolay alıştı
ay çenem düştü kusura bakmayın:(

tavsiyelerin için çok saol.bugün akşam 7 de uyutmadım ama 8 de emerken uyudu, 9 gibi kalktı.şimdi oyuncaklarıyla oynuyor babba diyerek kaydirigubbakcemile3 yarın 7 gibi uyandırmayı denicem.erken uyusun akşam diye. bakalım ne olcak.kendi kendine uyutmayı nasıl başardın?

cnm 8e uyuyabilir ama 9da kalktığında dikkatini çekip uykusunu dağıtmayın odasına yatır mesela salona getirme orda emzir uyut şimdi uyku zamanı sonra oynarız de gerekirse. valla ben bişey yapmadım onu 8-9 gibi uyuduğunda direk yatağına yatırıyorum orda karanlıkta dışardan gelen az ışıkla uyuyor uyanınca emziriyorum fazla ilgilenmiyorum gene yatırıyorum uyusa da uyanmasa da ama gitmiyorum beni görüyor arada beşiğin başına gidip kendimi gösteriyorum burdayım manasında, uyuyunca da salona geri geliyorum:) bazen emerken uyuyor iyice dalınca yerine yatırıyorum bikaç dk bakıyorum uyanmamışsa salona geliyorum. yani iyice uyumasını sağlıyorum.

cnm 8e uyuyabilir ama 9da kalktığında dikkatini çekip uykusunu dağıtmayın odasına yatır mesela salona getirme orda emzir uyut şimdi uyku zamanı sonra oynarız de gerekirse. valla ben bişey yapmadım onu 8-9 gibi uyuduğunda direk yatağına yatırıyorum orda karanlıkta dışardan gelen az ışıkla uyuyor uyanınca emziriyorum fazla ilgilenmiyorum gene yatırıyorum uyusa da uyanmasa da ama gitmiyorum beni görüyor arada beşiğin başına gidip kendimi gösteriyorum burdayım manasında, uyuyunca da salona geri geliyorum:) bazen emerken uyuyor iyice dalınca yerine yatırıyorum bikaç dk bakıyorum uyanmamışsa salona geliyorum. yani iyice uyumasını sağlıyorum.

canım gece ık kalkıyo demişsin.her kalktığında emzit-riyomusun.benim oğluşum 5aylık ve çok sık kalkmaya başladı yine.her kalktığında emzirsem alışkanlık yapar diye korkuyorum.sanırım diş sıkıntısında dolayı sık kalkmaya başladı.emzirmesem emziğini verincede uyuyo bazen.

cnmmesela dün gece 10 kere kalktı belki ben meme veriyorum azcık emse de aç olmasa da çünkü öyle sakinleşiyor hemen gene dalıyor bence susuyor da olabilirler o saatte su vermeye kalkarsak dikkatleri daha da dağılmaz mı ben direk emziriyorum bikaç çekip dalıyor sadece benim onun yanında olduğumu bilmek istiyor sanırım bunu da en iyi emerek anlıyor:) valla bizim de 5. aydan sonra sık kalkmaya başladı daha önce 2 kere kalkıyordu bazı geceler yarım saatte bir kalkıyor ama her seferinde emzirerek gene yatırıyorum bu sıkıntılar da geçecek şu an uykusuzluktan ölebilrim sabah da 7 olmadan uyandı ama dişten sanırım bu sıkıntılar bizimki bir türlü patlamadı ben emzikle uyutmuyorum bi yerde 4. ayda bebekler emziği bırakır sonra vermeyin diye okumuştum sanırım dişler çıkıyor ya çürük riskini artırıyormuş zaten aslında emziğe ilk 4 ay ihtiyaç oluyor şimdi bizimki emzikle oynuyor diş kaşıyor oyuncağı oldu yani. kendisi bıraktı emmeyi. beni emiyor:) biberonu da aynı anda bıraktı zaten bişey vermiyoduk biberonla bi kez ben dışardayken mama vermişler o kadar. onu da kaldırdık:) uzmanlar emzikle uyutmayın diyorlar. uyuyunca ağzından çıkıyor hafif uyanır gibi olduğunda uykusu hafiflediğinde emziği ağzında bulamazsa hemen uyanıp ağlamaya başlıyor. uyuyacağı anda emziği ağzından alabilirsin.

cnmmesela dün gece 10 kere kalktı belki ben meme veriyorum azcık emse de aç olmasa da çünkü öyle sakinleşiyor hemen gene dalıyor bence susuyor da olabilirler o saatte su vermeye kalkarsak dikkatleri daha da dağılmaz mı ben direk emziriyorum bikaç çekip dalıyor sadece benim onun yanında olduğumu bilmek istiyor sanırım bunu da en iyi emerek anlıyor:) valla bizim de 5. aydan sonra sık kalkmaya başladı daha önce 2 kere kalkıyordu bazı geceler yarım saatte bir kalkıyor ama her seferinde emzirerek gene yatırıyorum bu sıkıntılar da geçecek şu an uykusuzluktan ölebilrim sabah da 7 olmadan uyandı ama dişten sanırım bu sıkıntılar bizimki bir türlü patlamadı ben emzikle uyutmuyorum bi yerde 4. ayda bebekler emziği bırakır sonra vermeyin diye okumuştum sanırım dişler çıkıyor ya çürük riskini artırıyormuş zaten aslında emziğe ilk 4 ay ihtiyaç oluyor şimdi bizimki emzikle oynuyor diş kaşıyor oyuncağı oldu yani. kendisi bıraktı emmeyi. beni emiyor:) biberonu da aynı anda bıraktı zaten bişey vermiyoduk biberonla bi kez ben dışardayken mama vermişler o kadar. onu da kaldırdık:) uzmanlar emzikle uyutmayın diyorlar. uyuyunca ağzından çıkıyor hafif uyanır gibi olduğunda uykusu hafiflediğinde emziği ağzında bulamazsa hemen uyanıp ağlamaya başlıyor. uyuyacağı anda emziği ağzından alabilirsin.

canım benim oğluşum emziği sadece uyuyacağı zamanlar alıyo.başka vermiyorum.akşamlarıda bazen almadanda uyuyo.ama uyur uyumaz hemen çıkarıyorum.öyle düşürdüğünde falanda ağlamıyo.yani sadece uykuya dalana kadar alıyo.canım senin bebiş gündüzleride güzl uyuyomuş maşallah.başlarda nasıldı.hep böyle uzunmu uyudu gündüzleride.enfazla 45dk uyuyoruz.nasıl alıştırcam bilmiyorum.

benim kızım suanda 1 yasında ama 4 aylıktam beri aksam 9 da yatıyor sabah 7de kalkıyor 10:30da tekrar uyuyup 1 de kalkıyor
4 de uyuyup 6da kalkıyor
hala öyle maşallah

maşallah:nazar:demekki uykuyu seviyor seninkizemuszemus

bencede yavaş yavaş uyku saatlerini değiştir uyutma o saatte başlarda biraz uğraşırsın ama sonra zamanla alışırsın

canım benim oğluşum emziği sadece uyuyacağı zamanlar alıyo.başka vermiyorum.akşamlarıda bazen almadanda uyuyo.ama uyur uyumaz hemen çıkarıyorum.öyle düşürdüğünde falanda ağlamıyo.yani sadece uykuya dalana kadar alıyo.canım senin bebiş gündüzleride güzl uyuyomuş maşallah.başlarda nasıldı.hep böyle uzunmu uyudu gündüzleride.enfazla 45dk uyuyoruz.nasıl alıştırcam bilmiyorum.

canım emzik konusu karışık:) her anne biliyor ayarını çocuğunun huyunu.

canım bizimki doğduğundan beri uyur ama sık sık uyanır mesela bugün bile sabah uyudu öğlen baya ağladı noldu anlayamadım bi baktım gene uyuyacak:) şimdi gene uyuyor. bi de çok hareketli bilmem ondan mı acaba yorgun mu düşüyor?
hmm belki biraz hareketli aktivitelerle yorabilirsin kuzunu
bazen sadece emmek veya su için uyanıyorlar ama biz uyandı diye hop kucağımıza alıp oyuncakların başına götürüyoruz sonra da zavallılar oyuncaklara dalıp uykularını da alamadıklarından aralıklı olarak mızıklanıyorlar die düşünüyorum ben nacizane.

Back
X