merhaba arkadaşlar.benim bebeğim 7 aylık ve gece 12 den önce uyumuyor.sabah 9 buçuk gibi kalkıyoruz.daha sonra 11 de yarım saat-15 de 1 saat-7 gibi 1 saat uyuyor.gece ise uyutmakta zorlanıyorum.emerken uyuyor genelde tam yatıracakken tekrar kalkıyor ve uyumamazı 1 i geçiyor.sabaha kadar da 2-3 kere ağlayarak uyanıyor emzirip tekrar yatırıyorum.oğlum bizim odamızda ayrı beşikte yatıyor ama ssabah yanıma alıyorum yoksa uyumuyor.sanırım alıştı bu rutine :1rolleyes: ben şimdi odasını ayırmak istiyorum ama bu şekilde nasıl olcak bilemiyorum.erken nasıl uyutabilirim,nasıl bir yol izlemeliyim? birde emzirmeden kendi kendine uyutmayı nasıl becerebilim? şimdiden teşekkürleryerimseniben
cnm biz de 7 ay 3 haftalığız. ama bbekler için erken uyumak çok önemli bizimki mutlaka 8-22 arası uyur babası gelmemişse onu bekler de:) normalde saati 9dur ama o gün uyuyamamışsa 8de dalıyor bazen. nadren de olsa 10 da olabiliyor.
sabah geç kalkıyor seninki. bizim oğlan sabah 6.30 dedin mi dikiliyor:) ama ben de 7de kahvaltı hazırlıyorum zaten pek bişey farketmiyo benim için.
sabah 9 civarı bi uykusu var 12ye kadar:) sonra da 4 gibi bi uykusu var 6ya kadar genelde uyuyor.
eğer bi terslik olmassa gün içinde böyle...
ben 4. aydan beri ayrı yatmak zorunda kaldım. bizim odada dondyde uyuyordu ona sığmaz oldu kendi beşğine geçirdim odalarımız yanyana kapılar da açık gece ağlsa fırlayıp gidiyorum bazen saat başı kalkıp yan odaya geçip emzirip yatırmak zor oluyor ama buna dayanmazsam alışamayacak. mecburum. sabah da uyanınca yanımıza alıyorum babayla oynuyorlar ben de kahvaltı hazırlıyorum o arada.
cnm bizimki de bazen emerken uyuyor ben kıpırdamadan sessizce yatırıyorum iyice dalmasını bekle. bi de odası karanlık olsun ilgisini çekecek bişey olmasın. şirinlik yapsa da pas verme:)bir de bebeklere zamanı anlatmak lazımmış mesela şimdi uyku zamanı deyip pijama giydirmek lazım ben öyle yapıyorum sabah üstünü değiştiriyorum şimdi kahvaltı zamanı diyorum filan. öyle öğreniyorlarmış.
eğer uyumak istemesse dizlerimi dikerek oturuyorum bebeği dizime yatırıyorum hafif.çe sağa sola sallıyorum hemen uyuyor benim yöntemim bu ayakta sallamaya göre daha az sallanıyor bebek. daha dikey bi pozisyonda çünkü. beni rahatça görüyor elimi tutuyor biz böyle uyuyoruz. bazen omzumda uyuyuveriyor. gece ne yaparsam yapayım azami derecede sesssiz davranıyorum uykusunu asla dağıtmıyorum asla konuşmuyor ve gülmüyorum ve sadece ben ilgileniyorum baba görünmüyor:) babayı görünce zıplamaya başlıyor çünkü. altını bile açsam hemen uyuyor. ama bu düzenden bi dk şaşsa hemen uykusu dağılıyor
bebekleri erken yatırmak gerekiyormuş büyüme hormonu 9 gibi salgılanıyormuş sabah erken kalkıyorlr ama gece iyi uyumuş oluyorlar benm oğlum hep gülerek kalkar
biz de diş çıkarıyoruz biraz mızmızız ama hepsi geçecek bazen saat başı uyanıyor bıkamdan kucağıma alıp memeyi ağzına veriyorum emmeden uyuyor sadece huysuzluğuna uyanıyor normalde gece 2 kez kalkar ama bu diş belirtilerindne sonra daha sık kalkar oldu katlanıcaz yapacak bişi yok
bi de dr bana rahat uyuması için melisa papatya veya ıhlamur verebilirsin demişti ben veremedim daha ama denenebilir bir de iyice doyur muhallebi ver dedi akşamları onu da denedim ama ona bağlı değil bizimki.