Mikro ERP'yi kullandıysanız bilginiz olduğunu düşünürler eğer sadece mikro'yu kullandıysanız öğrenebileceğini göstermenizi beklerler.
ERP sistemleri basit uygulamalardan biraz daha farklıdır. Mikro'nunda küçük işletmeler için kullandığı bir programı var ki içerisinde bu saydığınız programlar var birde daha büyük ölçekli firmaların kullandığı Mikro erp adını verdiği farklı bir versiyonu daha var. Hangisini kullandığınızı tam anlayamadım açıkçası. Ancak bu programlar öğrenilmeyecek programlar değildir eğitim ve geçmiş tecrübelerinizi birleştirdiğinizde öğrenebilirsiniz ancak karşınızdaki kişiye bunu inandırmanız gerekli. Bu tip erp programlarını kuramazsınız çünkü masaüstü uygulaması olmadığından alıyıp kurayım diyeceğiniz bir setupu olan programlardan değildir. Bu tip programlar ana makine dediğimiz bir server üzerinden çalışır ve tüm bilgisayarlar bu ana makineye bağlanır.. nasıl anlatacağımı bende bilemiyorum tam olarakisterseniz biraz google üzerinde araştırmalar yapabilirsiniz..
Aslında ERP dediğimiz şey bir programın adı değil sisteme verilen genel bir isim. Bir işletmenin lojistik ve finansal tüm faaliyetlerini birbirleriyle ilişkili olarak kontrol etmek, yönetmek için kullanılan bir planlama aracıdır. İşletmenin tüm fonksiyonlarından akan veriler malzeme, üretim, ana üretim, finansal, stok planlamaları yapmak amacıyla kullanılır. Sistem işlerken sipariş alır, stok kontrolü yapar, üretim ve/veya satın alma emri açar, teklif ister, teklif analizi yapar, teklif verir, fatura keser, muhasebe kayıtları tutar, bakım kontrolü yapar, personel kayıtları tutar, satış analizi yapar, arka tarafta müşteri bilgilendirmesi yapar, insan kaynaklarını tutar vs vs... Tüm bunları yapabilen sisteme ERP sistemleri denir ve bunu mikro vs. diye sınırlamak yanlış olur. Eğer başvurduğunuz firma SAP ya da Microsoft kullanıyorsa işiniz zor eğitim/tecrübe ya da sertifikasyon gerektirir ancak mikro ya da daha farklı bir erp programı kullanıyorsa şirket içi verilecek eğitimlerle kullandığınız sistemi de düşünerek söylüyorum kullanımınız kolaylaşır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?