• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ERP yazılımı?...Kaç gündür hiçbir şey anlamadım bilen varsa bakabilir mi?

shineumu

Kocasını Çok Seviyor
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2010
288
2
116
İstanbul
kızlar Selam..
İş değiştirme konum gündemde, Satın alma olarak iş ilanlarına bakıyorum.
Ama çıldırıcam ERP yazılımı nedir ? somut olarak bana anlatabilen var mı acaba ?
Ben satınalma modülünü Mikro muhasebe programında kullanıyorum, hangi ilana baksam ERP deneyimli diyor,
bana biri açıklayabilir mi çok teşekkürler ?

​Kurumsal kaynak planlaması kısa adı erp dir tüm bilgi sistemin tek bir catı altında birlesmesidir.

erp bir şirketin, satış, alış, muhasebe, insan kaynakları gibi, bütün departmanlarının bir arada yönetildiği profesyonel bir yazılımdır.

Sap en çok kullanılanı olmakla beraber piyasada bir .çok erp yazılımı vardır.

Enterprise resource planning kelimelerinin kısaltılması anlamına gelen kurumsal kaynak planlamasıdır Bir işletmenin temel faaliyet amacı olan tüm operasyonunu tek bir sistem üzerinden dijital ve elektronik ortamdan yönetebilmesini sağlamaktadır. Basitçe anlatımda içinde muhasebe, insan kaynakları, müşteri hizmetleri, üretim vb. tüm programları tek bir sistemde barındıran entegre program diyebiliriz. ERP sistemi hangi firmanın olursa olsun (SAP, Oracle, Cannias, Plantum vb..) tüm modülleri bilmeniz beklenmez, herhangi bir bölümüne de tam hakimiyet sağlıyor olmanız avantajdır.

arkadaşlar teşekkürler

yani ben mikro kullanıyorum, içinde satış yönetimi stok yönetimi satın alma sipariş yönetimi muhasebe vs hepsi var, şimdi ben mikro kullanarak bir erp sistemini bilmişmi oluyorum

Mikro ERP'yi kullandıysanız bilginiz olduğunu düşünürler eğer sadece mikro'yu kullandıysanız öğrenebileceğini göstermenizi beklerler.

Mikro ERP'yi kullandıysanız bilginiz olduğunu düşünürler eğer sadece mikro'yu kullandıysanız öğrenebileceğini göstermenizi beklerler.

hala anlayamıyorum söylediklerinizden :(
şimdi bakın ben mikro programında sipariş girme ve satın alma modüllerini kullandım,bildiğiniz mikro programı yani.
mikro erp nedir, nasıl indirip kurabilirim onu nasıl çalışırım, zaten bu bahsettiğiniz yönetimleri mikroda yapıyorum ben

ERP sistemleri basit uygulamalardan biraz daha farklıdır. Mikro'nunda küçük işletmeler için kullandığı bir programı var ki içerisinde bu saydığınız programlar var birde daha büyük ölçekli firmaların kullandığı Mikro erp adını verdiği farklı bir versiyonu daha var. Hangisini kullandığınızı tam anlayamadım açıkçası. Ancak bu programlar öğrenilmeyecek programlar değildir eğitim ve geçmiş tecrübelerinizi birleştirdiğinizde öğrenebilirsiniz ancak karşınızdaki kişiye bunu inandırmanız gerekli. Bu tip erp programlarını kuramazsınız çünkü masaüstü uygulaması olmadığından alıyıp kurayım diyeceğiniz bir setupu olan programlardan değildir. Bu tip programlar ana makine dediğimiz bir server üzerinden çalışır ve tüm bilgisayarlar bu ana makineye bağlanır.. nasıl anlatacağımı bende bilemiyorum tam olarak :( isterseniz biraz google üzerinde araştırmalar yapabilirsiniz..

ERP sistemleri basit uygulamalardan biraz daha farklıdır. Mikro'nunda küçük işletmeler için kullandığı bir programı var ki içerisinde bu saydığınız programlar var birde daha büyük ölçekli firmaların kullandığı Mikro erp adını verdiği farklı bir versiyonu daha var. Hangisini kullandığınızı tam anlayamadım açıkçası. Ancak bu programlar öğrenilmeyecek programlar değildir eğitim ve geçmiş tecrübelerinizi birleştirdiğinizde öğrenebilirsiniz ancak karşınızdaki kişiye bunu inandırmanız gerekli. Bu tip erp programlarını kuramazsınız çünkü masaüstü uygulaması olmadığından alıyıp kurayım diyeceğiniz bir setupu olan programlardan değildir. Bu tip programlar ana makine dediğimiz bir server üzerinden çalışır ve tüm bilgisayarlar bu ana makineye bağlanır.. nasıl anlatacağımı bende bilemiyorum tam olarak :( isterseniz biraz google üzerinde araştırmalar yapabilirsiniz..

teşekkür ediyorum,
mikro mye9000 yönetim bilgi sistemleri yazıyor benim programımda, solda menülerde satış stok satınalma modülleri var, mikroyu hızlı kullandığımı söylerler ama erp yi de biran önce görmek ve yapıp yapamayacağıma bakmak istiyorum :(((

Aslında ERP dediğimiz şey bir programın adı değil sisteme verilen genel bir isim. Bir işletmenin lojistik ve finansal tüm faaliyetlerini birbirleriyle ilişkili olarak kontrol etmek, yönetmek için kullanılan bir planlama aracıdır. İşletmenin tüm fonksiyonlarından akan veriler malzeme, üretim, ana üretim, finansal, stok planlamaları yapmak amacıyla kullanılır. Sistem işlerken sipariş alır, stok kontrolü yapar, üretim ve/veya satın alma emri açar, teklif ister, teklif analizi yapar, teklif verir, fatura keser, muhasebe kayıtları tutar, bakım kontrolü yapar, personel kayıtları tutar, satış analizi yapar, arka tarafta müşteri bilgilendirmesi yapar, insan kaynaklarını tutar vs vs... Tüm bunları yapabilen sisteme ERP sistemleri denir ve bunu mikro vs. diye sınırlamak yanlış olur. Eğer başvurduğunuz firma SAP ya da Microsoft kullanıyorsa işiniz zor eğitim/tecrübe ya da sertifikasyon gerektirir ancak mikro ya da daha farklı bir erp programı kullanıyorsa şirket içi verilecek eğitimlerle kullandığınız sistemi de düşünerek söylüyorum kullanımınız kolaylaşır.

Aslında ERP dediğimiz şey bir programın adı değil sisteme verilen genel bir isim. Bir işletmenin lojistik ve finansal tüm faaliyetlerini birbirleriyle ilişkili olarak kontrol etmek, yönetmek için kullanılan bir planlama aracıdır. İşletmenin tüm fonksiyonlarından akan veriler malzeme, üretim, ana üretim, finansal, stok planlamaları yapmak amacıyla kullanılır. Sistem işlerken sipariş alır, stok kontrolü yapar, üretim ve/veya satın alma emri açar, teklif ister, teklif analizi yapar, teklif verir, fatura keser, muhasebe kayıtları tutar, bakım kontrolü yapar, personel kayıtları tutar, satış analizi yapar, arka tarafta müşteri bilgilendirmesi yapar, insan kaynaklarını tutar vs vs... Tüm bunları yapabilen sisteme ERP sistemleri denir ve bunu mikro vs. diye sınırlamak yanlış olur. Eğer başvurduğunuz firma SAP ya da Microsoft kullanıyorsa işiniz zor eğitim/tecrübe ya da sertifikasyon gerektirir ancak mikro ya da daha farklı bir erp programı kullanıyorsa şirket içi verilecek eğitimlerle kullandığınız sistemi de düşünerek söylüyorum kullanımınız kolaylaşır.

Anladım sanırım bunu yeni gireceğim firmada nasıl sistem kullanıldığı önemli, bu saydıklarınızın hepsini bu programda yapabiliyorum ben ama mutlaka dahada gelişmişi vardır
cok teşekkür ediyorumm

Back
X